07 Kasım 2017, Salı 11:38:44

İlker Aycı'dan Çıldır'daki uçuş akademisine ziyaret

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Aydın Çıldır Havalimanı’nda 2012'den itibaren faaliyet gösteren THY Uçuş Akademisi'ni (Turkish Airlines Flight Academy-TAFA) ziyaret etti.
  • Aydin akademide sikinti buyuk! Line a gonderdikleri pilotlar boyle agliyor ! Askeriyeden gelme, sifir ingilizce, 50 yasinda ve line hakkinda en ufak bilgisi olmayan , yangel yat Maas Alan ucus hocalari ve yoneticileriyle olmaz. Aydin akademi dis kapinin dis mandali! Gozden Irak olunca kontrol zorlasir! Herkes kafasina gore is yapar! Kaza Kirim da olur, pistten cikan da, kuyruk carpan da, yakin tankina yerde Carpan da! Kucuk kucuk hatalardir felaketi getiren!
  • Sevgili pilot arkadaşlar burada yazdıklarınızı aynı zamanda bu şirket ile uçan yolcular, canını sizlere emanet eden insanlar da okuyor.Milleti korkutmaya hakkınız yok.Nasıl bir ortam varsa bu kokpitte şirkette biri küfür hakaret yiyormuş biri abuk sabuk işler ile uğreşıyormuş.Herkesin aklı başka bir şirkete kaçmakta imiş.Madem durum bu kadar vahim buradan şikayetlerde bulunacağınıza sıkıntılarınızı şirket içinde kalacak şekilde yukarıya aktarın.Kol kırılır yen içinde kalır.Sorunlarınızın çözümü kamuya açık web sitelerinde haber altına yorum yapmak değildir.
  • Değerli Arkadaşım İnanç, Seni bu karede görmek çok güzel. Başarılarının devamını dilerim. SHUİ 2002
  • Siz elinizdeki pilotlari bir tutunda once..iyisi coktan uctu gitti bile..
  • Zaten hepimizi dışarıdan tanıyordu.:D haftasonu görüşürdük biz.
  • Badem'den reklamları izlediniz..
  • Biyigina hayran, tipine gurban!
  • Arkadaslar merhaba. Ben de akademi mezunuyum. Oncelikle gunlerinizi guzel gecirmenizi dilerim akademide ucarken, bir an once line a gecip tipte ucmaya baslayip duzgun maas almayi dilemektesiniz bunu biliyorum ama buradaki ortam cok kotu inanin. Gerek kokpit ici olsun gerek yapilan is ve sirketin size verdigi deger sizleri biraz hayal kirikligina ugratacak malesef. Su gunleri doya doya yasayin cunku buraya gelince ucmak disinda birsuru abuk subuk isle ugrasiyor olacaksiniz ve biran once suradan gidiyim de baska ulkelere yerlesiyim derdine duseceksiniz. Malesef kotu yonetimle sirkette havaciligi oldurduler, kokpitteki huzuru kacirdilar. Hicbir yabanci kaptan durmak istemiyor ve sirketi ulkeyi terkediyorlar. Turklerden de vizyon sahibi olan akli basinda insanlar gitmek adina butun yatirimlarini yapti ve beklemedeler. 2018 de sirket buyuk kayip yasayacak kokpitten. SHGM araciligi ile Turk pilotlarin disariya gitmesine engel olmaya calisiyorlar su siralar fakat kimse gitmek isteyene mani olamayacak. Sirkette hersey daha da kotuye gidiyor. Akademi mezunlarinin kaptan olmasi ve yonetimde yer bulmasi belki birseyleri degistirir diye umit ediyoruz ancak basimizdakiler degismedikce hicbirsey degismeyecek. Ilker Ayci su an sirketteki pilotlarin cok iyi maas aldigina inaniyor ve bunu her seferinde bu sekilde dile getiriyor, maaslarin zamlanmasina karsi bir tavri var. Ancak su unutulmasin ki bu ulkedeki enflasyon ve doviz artisi son 2 yildir inanilmaz oranda degisti ve uluslararasi olan pilotluk mesleginin maaslarini alt seviyelerde tuttukca hicbir pilot dusuk maasla calismak istemeyip daha profesyonel ve daha kurumsal firmalara gidecektir. Cok gec degil, 2018 de buna hep birlikte sahit olacagiz.
  • Gidip gezebilme imkanımız var mı Çıldır’ı acaba? Yoksa almıyolar mı?
  • Evet sayın Aycı. Dlr 2'de çarpma işlemini anlamayıp önce bölen sonra çıkartan, iki kelimeyi bir araya getiremeyen, söylenileni 3. seferde anca anlayan adamlarla en iyisi olacaksınız :D

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Aydın Çıldır Havalimanı’nda 2012'den itibaren faaliyet gösteren THY Uçuş Akademisi'ni (Turkish Airlines Flight Academy-TAFA) ziyaret etti.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, THY'nin havacılık ve uçuş eğitimi tecrübesinden güç alarak, uluslararası kalite ve emniyet standartlarında pilotaj eğitimi ve destek hizmetlerini THY ve diğer havayollarına sunmak ve seçkin havayolu pilotları yetiştirmek amacıyla kurulan akademide, 33 uçuş öğretmeni, 2 teorik ders öğretmeni, 19 idari personel, 43 Teknik A.Ş. personeli görev yapıyor.

Akademiyi gezen ve bilgi alan Aycı, öğretmen, öğrenci ve personelle yaptığı sohbette, "Eğer biz dünyanın en iyi uçağını alıp getiriyorsak, dünyanın en iyi tedarikini yapıyorsak ve şu anda da dünyanın en büyük havalimanını inşa ediyorsak, THY de Avrupa'nın en büyük havayolu unvanını hak etmiş, dünyada da en iyiler arasında parmakla gösterilen bir havayolu şirketi ise o zaman bu itibara layık bir uçuş emniyeti sağlamakla da mükellefiz. Kokpitim de benim en iyiler arasında olmak mecburiyetindedir." değerlendirmesini yaptı.

Aycı ziyarette, THY Uçuş Akademisi Müdürü Kaptan Pilot Yusuf Tuzcu eğitmenliğinde eğitim uçuşu da gerçekleştirdi.

167 öğrenciye eğitim veriliyor

Akademi, bugüne kadar 482 pilot yetiştirdi ve burada halen 167 öğrenciye eğitim veriliyor.  Kasım ayı içinde katılacak yeni filo ile öğrenci sayısının 191 olması planlanıyor.

Eğitimler, uçuş ve yer eğitimleri olarak veriliyor. Ortalama 210 saat uçuş, bin saat yer dersi eğitimi verilen akademide ders gören filolar, saat 08.30’da teorik bilgi derslerine başlıyor ve günde 6 saat ders görüyor.

Uçuş yapan filolar, gün doğumu ve gün batımı arasında sabah ve öğleden sonra iki grup olarak uçuyor.

Ana eğitim meydanı olan Çıldır'ın yanı sıra Çardak, Uşak, Isparta, Edremit, Dalaman, Milas-Bodrum, Çanakkale, Çorlu, Selçuk, Antalya ve İzmir Adnan Menderes meydanları da kullanılıyor.
















 

İlker Aycı'dan Çıldır'daki uçuş akademisine ziyaret

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

Yorum ~ 6 yıl önce
Aydin akademide sikinti buyuk! Line a gonderdikleri pilotlar boyle agliyor ! Askeriyeden gelme, sifir ingilizce, 50 yasinda ve line hakkinda en ufak bilgisi olmayan , yangel yat Maas Alan ucus hocalari ve yoneticileriyle olmaz. Aydin akademi dis kapinin dis mandali! Gozden Irak olunca kontrol zorlasir! Herkes kafasina gore is yapar! Kaza Kirim da olur, pistten cikan da, kuyruk carpan da, yakin tankina yerde Carpan da! Kucuk kucuk hatalardir felaketi getiren!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tehlike ~ 6 yıl önce
Sevgili pilot arkadaşlar burada yazdıklarınızı aynı zamanda bu şirket ile uçan yolcular, canını sizlere emanet eden insanlar da okuyor.Milleti korkutmaya hakkınız yok.Nasıl bir ortam varsa bu kokpitte şirkette biri küfür hakaret yiyormuş biri abuk sabuk işler ile uğreşıyormuş.Herkesin aklı başka bir şirkete kaçmakta imiş.Madem durum bu kadar vahim buradan şikayetlerde bulunacağınıza sıkıntılarınızı şirket içinde kalacak şekilde yukarıya aktarın.Kol kırılır yen içinde kalır.Sorunlarınızın çözümü kamuya açık web sitelerinde haber altına yorum yapmak değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Waterwalker ~ 6 yıl önce
Değerli Arkadaşım İnanç, Seni bu karede görmek çok güzel. Başarılarının devamını dilerim. SHUİ 2002

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DreamlineR ~ 6 yıl önce
Siz elinizdeki pilotlari bir tutunda once..iyisi coktan uctu gitti bile..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Buraya kadar niye geldi ki? ~ 6 yıl önce
Zaten hepimizi dışarıdan tanıyordu.:D haftasonu görüşürdük biz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
badem aycı ~ 6 yıl önce
Badem'den reklamları izlediniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flyer ~ 6 yıl önce
Biyigina hayran, tipine gurban!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Real Flyer ~ 6 yıl önce
Nickimi çalmışsın hiç yakıştıramadım. Daha özgün olabilirsin. Özflyer yap mesela.
Akademi ~ 6 yıl önce
Arkadaslar merhaba. Ben de akademi mezunuyum. Oncelikle gunlerinizi guzel gecirmenizi dilerim akademide ucarken, bir an once line a gecip tipte ucmaya baslayip duzgun maas almayi dilemektesiniz bunu biliyorum ama buradaki ortam cok kotu inanin. Gerek kokpit ici olsun gerek yapilan is ve sirketin size verdigi deger sizleri biraz hayal kirikligina ugratacak malesef. Su gunleri doya doya yasayin cunku buraya gelince ucmak disinda birsuru abuk subuk isle ugrasiyor olacaksiniz ve biran once suradan gidiyim de baska ulkelere yerlesiyim derdine duseceksiniz. Malesef kotu yonetimle sirkette havaciligi oldurduler, kokpitteki huzuru kacirdilar. Hicbir yabanci kaptan durmak istemiyor ve sirketi ulkeyi terkediyorlar. Turklerden de vizyon sahibi olan akli basinda insanlar gitmek adina butun yatirimlarini yapti ve beklemedeler. 2018 de sirket buyuk kayip yasayacak kokpitten. SHGM araciligi ile Turk pilotlarin disariya gitmesine engel olmaya calisiyorlar su siralar fakat kimse gitmek isteyene mani olamayacak. Sirkette hersey daha da kotuye gidiyor. Akademi mezunlarinin kaptan olmasi ve yonetimde yer bulmasi belki birseyleri degistirir diye umit ediyoruz ancak basimizdakiler degismedikce hicbirsey degismeyecek. Ilker Ayci su an sirketteki pilotlarin cok iyi maas aldigina inaniyor ve bunu her seferinde bu sekilde dile getiriyor, maaslarin zamlanmasina karsi bir tavri var. Ancak su unutulmasin ki bu ulkedeki enflasyon ve doviz artisi son 2 yildir inanilmaz oranda degisti ve uluslararasi olan pilotluk mesleginin maaslarini alt seviyelerde tuttukca hicbir pilot dusuk maasla calismak istemeyip daha profesyonel ve daha kurumsal firmalara gidecektir. Cok gec degil, 2018 de buna hep birlikte sahit olacagiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akademi ~ 6 yıl önce
Akademi mezunlarinin kaptan olmasi vede yonetimde olmasi!!! Bu ego iyimis dostum sendeki... mumkunse sen cpt olma baskalari olsun... sivil asker muhabbetinden sonra simdi akademi mi basladi
Akademili Kaptan ~ 6 yıl önce
Tuzcu Kaptan 10 numara insan ve Kaptandır,onu eski öğrencileri olarak saygı ve sevgi ile selamlıyoruz.Artık yönetime talibiz bizde buradayız, gururluyuz ve güçlüyüz..
Akademi ~ 6 yıl önce
Eğriye eğri doğruya doğru. Kim olucak yönetici ? Hayatta hiçbir tecrübesi olmayan anadolulular mı yoksa askerlikten başka bişey bilmeyen askerler mi? Tabiki akademililer olucak. Zaten yaklaşık 5 sene içinde en büyük çoğunluk akademililer olucak zoruna gidenin borusuna gitsin.
Evet ~ 6 yıl önce
Akademi mezunları kendi kalitelerini gösterecek.
Ego? ~ 6 yıl önce
Hasta misin, ne egosu? Anlamadigin islere yorum yazma, hatta okuma sen bu haberleri.
Euro ~ 6 yıl önce
Akademide okuyan arkadaslar boğaz toklığuna çalışacaksınız Maas tl kesinti Euro Euro arttıkca kaybınızda artıyor Çok mağdur olacaksınız Thy yönetimi kuru sabitleyip borcu tl tl ye çevirmezse Vay halinize
Cehalet ~ 6 yıl önce
Evet sıkıntılar olabilir ama her meslekte her yerde var. Madem bu kadar şikayetçisin neden asıl mesleğini (ne ise o) yapmadın canım kardeşim. Herşeyi bitirdin ,kaptanlığın kaldı onu da geçtin yönetici oldun. Canım kardeşim onlar da olacak merak etme ama zamanı gelince. “Hızlı koşan atın b.k seyrek düşermiş”. Önce oturduğun koltuğun hakkını ver. Sen verirsen hakkını ,inan kokpitinde hiç huzursuzluk yaşamazsın. İnsanların moral motivasyonunu bozma. Tabii GERÇEKTEN akademi mezunu bir pilotsan!!!
Hobaaa ~ 6 yıl önce
Gercekten ya simdide Akademiler basladi demek...herkes sinavlara gecti secildi thy adina egitim aldi koclar kimisi ankara kimisi anadolu kimisi fita kimisi irlanda irlanda kimisi aydin. Herkes ayni tarafta.... Is yapan adam lazim,asker sivil akademi vsvs degil... hele birisi "borusuna gitsin" demis.... daha sen sag koltuktan bunu diyorsan sol koltuga gecersen hele de yonetici olursan neler dersin acaba.... simdiden ego boyleyse amaninnnnnnn :)
Cehalet ~ 6 yıl önce
Cehalet baslikli yazan arkadasim, belli ki akademidesin. Anlatmak istedigimi anlamamissin, anlamak da istememissin ilginc bir sekilde. Fazla toz pempe hayallaer kuruyorsun, uyariyim. Cok hayal kirikligi yasarsin sonra. Biz yasadik. Akademide nasil bir ruh halindeydim simdi nasil bir ruh halindeyim. Line a gec, gel beni bul sonra bir de o zaman konusalim seninle oldu mi canim benim? O sivil hayatta gorduklerinden cok baska seyler bekliyor seni. Kokpite girince, fircayi hakareti yiyince, gerceklerle karsilasinca ve ne yaptim ben diyince bu yaziyi bir daha oku benim yukarida yazdigimi. Yonetici olacagimiza sasiran garip kesim; bizler de kaptan olacagiz, bir cogumuz oldu bile. Kaptan olmak yonetici olmaktir. Instructor olursun, Tip Sefligi'ne gecersin Tip Mudurlugu'nde gorev alirsin. Binlar yonetime gecmektir. Havaciligi bilmeyen kesim suraya yazi yazmasin yeter, kalitesizliginiz biktirdi.
2.cehalet yazısına cevabımdır ~ 6 yıl önce
Canım abim, nasılda anladın akademide olduğumu. Madem anladın neden destek olacağına ,köstek oluyorsun. Böyle mi sahip çıkacaksın kardeşlerine. Olmuyor ama.
Cehalet ~ 6 yıl önce
Biz zaten senin tabirinle Yonetimdeyiz dostum... egitim mudurluk instructor vsvsvs...ha sen gelince biseyler daha iyi gidecek diyorsan insallah diyelim ozaman...burda yazi yazanlar muhtemelen senden cok daha tecrubesi olan insanlar saygi duy ve duzgun cevap ver verebileceksen...sen sirketi kokpit icini karalayip duracagina ust tarafa iletmeye calis bunlari bencede... birisinin yazdigi gibi 10 yil onceki kokpitte olsan nasil ucardin bilmiyorum...egitimde olan insanlarin sevkini hevesini bitirme burdan yazdigin gereksiz yazilarla... isini sev gorevini yap ... yapamayacaksanda.....
Abartı ~ 6 yıl önce
Neymiş bu çok kötü ortam kardeşim, maaşını mı vermiyorlar, hakaret mi ediyorlar, pis yerde mi yatırıyorlar? Altı üstü günde iki saat çalışıyorsun, işin garanti, maaşın Türkiye ortalamasının çok üzerinde. Yerinde olmak isteyecek milyonlarca insan var, beğenmiyorsan bırakır gidersin. Ki gitmek de o kadar kolay değil, sanki Emirates, Singapore kollarını açmış "ne olursan ol gel" diyor..
Yolcu ~ 6 yıl önce
Gidip gezebilme imkanımız var mı Çıldır’ı acaba? Yoksa almıyolar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UAE 74. filo ~ 6 yıl önce
Evet sayın Aycı. Dlr 2'de çarpma işlemini anlamayıp önce bölen sonra çıkartan, iki kelimeyi bir araya getiremeyen, söylenileni 3. seferde anca anlayan adamlarla en iyisi olacaksınız :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sinir ~ 6 yıl önce
Kardeşim kuyruk acın var galiba xd üzülme boşver
İsmet Bademci ~ 6 yıl önce
UEA YI bile yanlış yazmışsınız, hayırdır 74.Filo ile gelecektinizde toplama yapıp kelimeleri bir araya getirip dlr2 den kaldınız mı? Geçmiş olsun, demekki olay toplama çıkarma değilmiş, aranan özelliklere sahip değilmişsiniz, kariyerimizde başarılar dileriz...
Gerçek UAE ~ 6 yıl önce
Sizin UAE ile alakanız olmadığı çok belli. Bi yaranız var anlaşılan.
Sinir ve Badem'e ~ 6 yıl önce
Sevgili sinir. Kuyruk acım büyük vallahi. 75. filodan düz dünya teorisine inanan bir arkadaşa benim odamı verdiler :) Sevgili badem, sonuç olarak biz de insanız hata yapabiliyoruz arada. Maalesef düşündüğünüz gibi değil. Dlr 2'den ve sonrasında kurul mülakatından olumlu alarak eğitime başladım ve doğal akışında devam ediyorum :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000