11 Ocak 2016, Pazartesi 10:47:52

İlker Aycı; 'Üzdüğümüz yolcularımızdan özür diliyorum'

THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı "2018-2023 arasında dünyadaki pazar paylarını yüzde 4’e çıkarıp 30 milyar dolarlık grup olacağız" dedi
  • Sn İlker Aycı'nın özür dilemesi hiçbir anlam ifade etmemektedir. Şöyle ki kendisi THY'nin Yönetim Kurulu başkanı olabilir. Ancak o gecikmeye maruz kalmış kişi için yalnızca ve yalnızca bir insandır. Ve insanlar para verdiği halde rezil olduğunda karşı tarafın özrü her zaman yetmeyebilir. Ne yapacak ki yahu diyebilirsiniz. O halde her özür dileyen bazı hataları yapmaya özgür mü demek oluyor bu? Bence somut özür hamleleri gerekliydi.
  • Bunları yazacaklarını o gün biliyorduk önemli olan zaten mağduriyetini gidermek için yaptıklarınız değil mağduriyet olmaması adına ne yaptığınız
  • Sayın baskan atanan yöneticiler BECERİKSİZ hersey yolundayken sıkıntı yok. Bu tür kriz anlaarımda basarılıydanız atadıklarınız basarılı sayılır. Bunu sizin göremiyor ve anlayamıyor olmanız mümkün değil. Tekrar soyluyorum sizi KANDIRIYORLAR. KRİZE SEBEP HAZIRLIKSIZ ve LİYAKATSİZ YÖNETİCİLERİNİZDİR. kimse havaya kara rüzgara yagmura baglamasın hiçbişeyi dünyada ne meydanlar var kar eksik olmaz yagmur eksik olmaz.
  • Kriz anında istasyonlarda görünmeyen bütün riski Memura yükleyip kaçan, ofisinde ayın 8 ini bekleyen atm müdürleriniz dilesin başkanım.
  • Batmobil geliyor ya la :)
  • Peki üzdüğünüz personelinizden de özür dileyecek misiniz?
  • Havana hattinin devamina Cancun gelirse THY icin mukemmel olur, Vancover yada Seattle a gec kalindi ancak hangisi olursa olsun, kucuk bir sirketle anlasip cevre sehirlere aktarma imkani sunulmalidir,
  • Asya ya giden slotlar yetersiz Malezya nin, Tayland in batiya acilan kapisi olabiliriz, ayrica Asya dan Amerika ya ak isterseniz THY hindistan disinda baglanti vermiyor, lutfen Orbitz, Kayak da THY opsiyonlarini gorelim
  • soyle bir etrafiniza bakin ,thy ,teknik veya tgs de isin ehli kac yonetici var,buyuk cogunlugu es dost torpille atanmistir,bu kadrolarla kar yagsada yagmasada sonucun fiyasko olacagini bilmek icin dahi olmaya gerek yoktur'her bir birimde isi yuklenen birkac liyakat sahibi yonetici var,onlarda bir sure daha devam eder ,zaten birer birer gidiyorlar,gittiklerinde merak ediyorum beceriksiz torpilli yoneticiler birbirlerine bakip dua edecekler,korler sagirlar birbirini agirlar misali, Bu arada sn baskan size dogrular soylenmiyor,bilesiniz,lutfen baska kaynaklardan da teyid ediniz
  • Büyümeler güzelde jfk sonrası en dolu hatlardan lax içinde artık 2. frekansa geçilse çok güzel olacak :)

THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı "2018-2023 arasında dünyadaki pazar paylarını yüzde 4’e çıkarıp 30 milyar dolarlık grup olacağız" dedi

Türkiye’nin küresel ölçekte büyüyen, gelişen ve dikkat çeken en önemli markası Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ile göreve geldiğinden bu yana yaşadığı tecrübelerini, gözlemlerini, 2015 yaz sezonunda yaşanan rötarları, yeni yıla girerken kar ve hava muhalefeti sebebiyle uçuş iptallerini ve rötarları Habertürk'e anlattı.

Aycı, 2018-2023 arasında 450 uçaklı, 120 milyon yolcu taşıyan, dünya pazar payını yüzde 4’lere getirmiş ve 30 milyar dolarlık grup olacaklarını söyledi. Atatürk Havalimanı’ndaki yoğunluk ve inşaat çalışmaları sebebiyle THY yazın ciddi rötarlar yaşadı. Çalışanlarıyla büyük bir deneyim yaşadıklarını söyleyen Aycı, Atatürk Havalimanı’ndaki paydaşlarla işbirliklerini gözden geçirip, kötü hava şartlarındaki operasyon kabiliyetinin, müşteri memnuniyeti ve kaliteyi düşürmeden nasıl olması gerektiğini tartıştıklarını söyledi.

"ÖZÜR DİLİYORUM"

Aycı, topu taca atmadan açık ve net bir şekilde, ‘Bu yaz ve geçtiğimiz hafta yaşadığımız kar ve hava muhalefeti nedeniyle üzdüğümüz yolcularımızdan, kurumumuz ve iş ortaklarımız adına özür diliyorum’ ifadelerini kullandı. Aycı, “Bütün bu sıkıntıları paydaşlarımızla birlikte çözebilmek için önemli düzenlemelere de ihtiyaç olacak” dedi. İlker Aycı’nın mesajlarından öne çıkanlar şunlar:

31 Aralık gecesi ne oldu?

Karın yağdığı, hava muhalefetinin olduğu 31 Aralık gecesi binlerce battaniye ve yastık dağıttık. 12 binin üzerinde yolcuyu otellerde ağırladık. İstanbul’da otellerin dolu olduğu en zor gecedir. 50 binin üzerinde ikram verdik. 28 bin 500 yolcunun rezervasyonlarını değiştirdik. 950 personel çalışırken normalde 2500-3000 personel ile değişik shiftlerde hizmet verdik. 12-18 saat arası arkadaşlar büyük özveri ile çalıştılar, yedek masalar koyduk. O günlerde yaşanan uçuş iptallerini tartışmak yersiz. Dünyanın her yerinde kötü hava koşulları olduğunda iptaller olur. Amerika’da Chicago O’hare Havalimanı’nda kış mevsimi içinde iptallerin toplam oranı yüzde 42. Hava şartları bozulunca uçuş iptalleri de olacaktır. Asıl mesele kapasite planlamasını uçuş iptalleri olsa bile doğru yapmak, network bütünlüğünü korumak, hizmet kalitesini düşürmeden, yolcuları havalimanında, uçak içerisinde uzun süre mağdur etmeden, evlerinde veya otellerinde ağırlayarak onların daha uygun ortamlarında beklemesini sağlamak. Havalimanlarında kaldıkları dönemde ise onlara havalimanında sıcak bir yaklaşım gösterebilmek. Bütün bu sıkıntıları paydaşlarımızla birlikte çözebilmek için önemli düzenlemelere de ihtiyaç olacak.

- 2015 yazının rötarları 2015 yazını da zor geçirdik ve büyük tecrübeler edindik. Çünkü Atatürk Havalimanı’nda Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) tamir, bakım çalışmaları ve meydandaki yoğunluk sebebiyle çok sıkıntılı günler yaşadık. Gecikmeler, kalkış zamanı performansında istediklerimizi yolcu memnuniyetine yansıtamamak bizi yeni araştırmalara yöneltti. Odama tüm operasyonların performansını anında takip için ekranlar koydurdum. Problem olmadan tedbir amaçlı bir uyarı sistemine sahibim.

300. UÇAĞA ÖZEL TÖREN

Ay sonunda 3 tane Boeing 777 teslim alarak, geniş gövdede 89 uçağa ulaşacaklarına dikkat çeken Aycı, şubat başında ise bir Airbus’ın filo katılımıyla 300. uçak için özel tören yapacaklarını kaydetti. Aycı, “Transit yolcuda Atatürk Havalimanı’nda yüzde 48-49’a ulaştık. Atatürk’ten uçurduğumuz 2 kişiden biri dıştan dışa uçan transit oldu” dedi.

"2016'DA YENİ UÇAKLA FİLOMUZ 340'A YÜKSELECEK"

2016’nın Anadolu Jet için önemli bir yıl olacağına dikkat çeken Aycı “Yapısında değişiklikler olabilir. THY iştirakleriyle 17 şirkete ulaştı ve 16 milyar dolar gelirimiz var. THY tarafında 10.5 milyar dolar, iştirakler 5.5 milyar dolar olan gelirimizin 2016’da 17 milyar dolar olmasını bekliyoruz” diye konuştu. 2015’te 8 milyar dolarlık hizmet ihraç ettiklerini belirten Aycı, “2016’da daha önce siparişi verilen 43 yeni uçak filoya girecek. 5 uçak çıkacak ve uçak sayımız 340 olacak. Geçen sene 62 milyon olan yolcu bu sene 72 milyona çıkacak” dedi.

SYDNEY İÇİN ÖZEL UÇAK PLANLANIYOR

Sydney noktasına uçuş planı için de Aycı şöyle konuştu: 2016’nın ikinci yarısında uçmayı planlıyoruz. Oldukça uzun bir hat olduğu için yakıt tankı ve yolcu kapasitesi noktasında özel uçak konfigürasyonu lazım. Ayrıca bu sene Havana, Meksiko City, Phuket ve Hanoi, Atlanta ve Bogota da yeni hatlarımız olacak. ABD’de Seattle çalışıyoruz. Fakat iki yakın şehirden, ‘Kanada Vancouver mi, yoksa ABD Seattle mı olmalı’ şeklinde fizibilitelerimiz var.”

BATMAN SUPERMAN'A KARŞI FİLMİNİN DÜĞÜMÜ THY UÇAĞINDA ÇÖZÜLECEK

UEFA’nın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın resmi sponsoru olduklarını hatırlatan İlker Aycı, “Hem milli takımımız hem de biz Fransa’da olacağız” dedi. Bunun Türk futbol tarihinin en önemli sponsorluğu olduğunu da vurgulayan Aycı “Ama baskette Eurolig’in resmi sponsorluğu 2015’te 5 yıl daha uzatıldı. Avrupa Ragbi Ligi ana sponsoru olduk. Avrupa ve dünyada çok farklı kitleye sahip ve bizim ulaşmak istediğimiz business class profiline çok uygun. Amerika’da 450 milyon dolar bütçeli yılın en çok merak edilen filmlerden biri Batman Superman’a Karşı. THY bu filmin içinde gizli reklamla yer alıyor. Böylesine büyük bütçeli bir Hollywood filminde ilk gizli reklamı olan Türk şirketiyiz. Filmdeki en önemli düğümlerden birisi de THY uçağında çözülüyor” dedi. Burada logo, reklam ve isimleriyle yer alacaklarını da belirten Aycı, “Ayrıca bu filmde kullanılacak Batman’ın Batmobile aracını da Türkiye’ye getirip, sergileyeceğiz” diye konuştu.

REZERVASYON DEĞİŞİKLİKLERİ 30 SANİYE'DE YAPILACAK

“Rezervasyon değişikliğini yolcularımızın akıllı telefonlarıyla ister sesleriyle, ister tuşlarla 30-45 saniye içinde yapacakları sistem geliştiriyoruz” diyen Aycı, şöyle konuştu: “Arayacak, ismini verecek, rezervasyon kodunu okuyacak, gelen yönlendirmeler ile kendisi için en uygun zamana uçuşunu değiştirecek. Bu teknolojiye ulaşmaya çalışıyoruz. THY Çağrı Merkezi ile yapılan işlemlerde yaşanan beklemeleri bu sayede engelleyeceğiz.”

KOLTUK ARIZALARINA ÖZEL MÜDAHALE EKİBİ

THY bünyesinde yeni bir koltuk ekibi oluşturduklarına dikkat çeken THY Başkanı İlker Aycı, “Uçaklar yere indiğinde koltuk ekibi çok kısa süre içinde uçağa girecekler ve koltuklardaki küçük teknik arızaların tamamını yapacaklar. Uçak içi eğlence sistemi (IFE) ve koltuk arızalarına odaklı bir ekip olacak” dedi. (Habertürk)

İlker Aycı; 'Üzdüğümüz yolcularımızdan özür diliyorum'

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

Herkes Gibisin.. ~ 8 yıl önce
Sn İlker Aycı'nın özür dilemesi hiçbir anlam ifade etmemektedir. Şöyle ki kendisi THY'nin Yönetim Kurulu başkanı olabilir. Ancak o gecikmeye maruz kalmış kişi için yalnızca ve yalnızca bir insandır. Ve insanlar para verdiği halde rezil olduğunda karşı tarafın özrü her zaman yetmeyebilir. Ne yapacak ki yahu diyebilirsiniz. O halde her özür dileyen bazı hataları yapmaya özgür mü demek oluyor bu? Bence somut özür hamleleri gerekliydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geleceği görmek ~ 8 yıl önce
Bunları yazacaklarını o gün biliyorduk önemli olan zaten mağduriyetini gidermek için yaptıklarınız değil mağduriyet olmaması adına ne yaptığınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uyanın lütfen ~ 8 yıl önce
Sayın baskan atanan yöneticiler BECERİKSİZ hersey yolundayken sıkıntı yok. Bu tür kriz anlaarımda basarılıydanız atadıklarınız basarılı sayılır. Bunu sizin göremiyor ve anlayamıyor olmanız mümkün değil. Tekrar soyluyorum sizi KANDIRIYORLAR. KRİZE SEBEP HAZIRLIKSIZ ve LİYAKATSİZ YÖNETİCİLERİNİZDİR. kimse havaya kara rüzgara yagmura baglamasın hiçbişeyi dünyada ne meydanlar var kar eksik olmaz yagmur eksik olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siz dilemeyim ~ 8 yıl önce
Kriz anında istasyonlarda görünmeyen bütün riski Memura yükleyip kaçan, ofisinde ayın 8 ini bekleyen atm müdürleriniz dilesin başkanım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ABC ~ 8 yıl önce
Batmobil geliyor ya la :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!!!!!!!!?????? ~ 8 yıl önce
Peki üzdüğünüz personelinizden de özür dileyecek misiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evet ~ 8 yıl önce
yazıda geçen o 18 saat çalışan personellerden biri olarak ben de özür bekliyorum.
Cancun ~ 8 yıl önce
Havana hattinin devamina Cancun gelirse THY icin mukemmel olur, Vancover yada Seattle a gec kalindi ancak hangisi olursa olsun, kucuk bir sirketle anlasip cevre sehirlere aktarma imkani sunulmalidir,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Slotlar ~ 8 yıl önce
Asya ya giden slotlar yetersiz Malezya nin, Tayland in batiya acilan kapisi olabiliriz, ayrica Asya dan Amerika ya ak isterseniz THY hindistan disinda baglanti vermiyor, lutfen Orbitz, Kayak da THY opsiyonlarini gorelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
liyakat ~ 8 yıl önce
soyle bir etrafiniza bakin ,thy ,teknik veya tgs de isin ehli kac yonetici var,buyuk cogunlugu es dost torpille atanmistir,bu kadrolarla kar yagsada yagmasada sonucun fiyasko olacagini bilmek icin dahi olmaya gerek yoktur'her bir birimde isi yuklenen birkac liyakat sahibi yonetici var,onlarda bir sure daha devam eder ,zaten birer birer gidiyorlar,gittiklerinde merak ediyorum beceriksiz torpilli yoneticiler birbirlerine bakip dua edecekler,korler sagirlar birbirini agirlar misali, Bu arada sn baskan size dogrular soylenmiyor,bilesiniz,lutfen baska kaynaklardan da teyid ediniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gggg ~ 8 yıl önce
kimi kime sikayet ediyorsun guzel kardesim.
Karşıyakalı ~ 8 yıl önce
Büyümeler güzelde jfk sonrası en dolu hatlardan lax içinde artık 2. frekansa geçilse çok güzel olacak :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000