18 Eylül 2018, Salı 14:02:34

İlker Aycı: "THY finansal açıdan çok güçlü"

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, "Gelirimizin büyük bir kısmı döviz kurundan etkileniyor ama gelirlerimizin büyük bir kısmı da döviz cinsinden... Finansal açıdan çok sağlam bir şirketiz." dedi.
  • Süper başkan ben begeniyom
  • Adam bu işe çırakliktan basladi kokpit temizleginden koltugunsa oturmayan tüm gün sahada helal baskan
  • Helal başkana süper yönetiyor tüm anadolu ve avrupa ortadoguya ucuslar hergün yapilmaya basladi tabi biraz pahali ama hizmet var bravo baskan başarilarin daim olsun
  • Torpil airlines finansal açıdan çok iyiyse niye bir olay olduğunda yaprak gibi sallanıp 30 uçağını yatırdı? Niye taşınma için faizle kredi aldı? Niye yönettiği şirket varlık fonunda? Herseyleri palavra, takiyye torpilli tayfanın.
  • Kusura bakmassan birşey söylicem bu iş senin hakkın değil sayın aycı
  • kesin sıkıntı var::)
  • Madem ki bu kadar güçlüyüz neden hala Thy teknik çalışanlarına %8 zam verelim diye diretiyirsunuz? Üstelik enflasyon %17 iken.
  • Caycilarada zam yapin , 10 bin tl ile sifir bmw ayni anda ikinci ev yazlik ve hava atmalik alis veris yapamiyorlar, magdurlar.
  • İlker Bey ne yazık ki şirketi iyi yönetemediniz.
  • Ao ve Teknik AS ayrımcılıği ortadan kalkmadigi sürece biz bir aile falan değiliz. Üvey evladiz. THY yönetimi bu hale getirdi ayıp vallahi. İlker bey bu ayrımcılığı bitirin.

THY'nin düzenlediği "Turkish Airlines Corporate Club Conference 2018" etkinliğinde konuşan Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, İstanbul'un, coğrafi konum açısından muazzam bir noktada olduğunu ifade etti.

Aycı, "İstanbul Yeni Havalimanı, Türkiye'nin uzun vadeli turizm hedeflerine, Türkiye'nin finansal ve iş merkezi olma konusundaki hedeflerine hizmet verecek. THY, bu ışık altında daha fazla yatırım yapacak. Kadroyu, teknolojik gelişmeleri ve hizmetleri arttıracağız. Sektör lideri olmak istiyorsanız geleceğe bakmanız lazım." diye konuştu.

THY'nin küresel bir şirket olduğuna işaret eden Aycı, şunları kaydetti:

"Gelirimizin büyük bir kısmı döviz kurundan etkileniyor ama gelirlerimizin büyük bir kısmı da döviz cinsinden... Finansal açıdan çok sağlam bir şirketiz. Son birkaç aya baktığımızda, çalkantılı ve dalgalı döviz kurunun yönetimi, karşı karşıya kaldığımız büyük bir zorluktu ama finansal ekibimiz sayesinde üstesinden geldik. Zamanlar çetinse siz de çetin hareket etmek zorundasınız ve burada dişli olmak istiyorsanız öngörü yapmalısınız. Hava güneşli iken önlemlerinizi almalısınız, yağmur başladığında hazır olmalısınız. Yağmur varken önlem almaya çalışırsanız olmaz ve işe yaramaz."

"Sektörümüz Formula 1 yarışları gibi..."

İlker Aycı, THY'yi emniyetli alanda tuttuklarını ve küresel bir ağı muhafaza ettiklerini belirterek, "tüm güzergahlar her zaman karlıdır" diyemeyeceğini, bunu karlı kılabilmenin personelin becerisine bağlı olduğunu söyledi.

Aycı, devamla şu görüşleri dile getirdi:

"Pazarlama ekibimiz, personelimiz en iyi destinasyon planlamasını yapıyor. Aynı zamanda uçak konfigürasyon planlamasını da en iyi şekilde yapıyorlar. THY, bugün karlılık açısından rekor yıl gerçekleştirdi. İlk 6 ayda yük faktörü yüzde 80,4 oranındaydı. Bu tüm zamanların rekorudur. Bizim sektörümüz Formula 1 yarışları gibi... Yani her zaman için en iyi pozisyonda olmanız, bunu muhafaza etmeniz ve sektörün değişen dinamiklerini anlamanız lazım. Yolcuların beklentileri değişiyor. Buna hazır olunması gerekir.

Önümüzdeki 5 yılda teslimatlar zamanında gerçekleşecek. 165 dar gövdeli, 60 geniş gövdeli ve 3 kargo uçağımız ile beraber 400 uçaklık filomuz dünyada en büyük ve en genç filo olacak. Kağıt üzerinde muhteşem olabilirsiniz ama bunu uygulamaya dökemezseniz olmaz. Çünkü bu sektörde her zaman zorluklar olacak. THY'de kalite, nitelik nicelikten daha önemli. İstanbul Yeni Havalimanı hedeflerimize hizmet verecek. İstanbul doğal bir merkez... İstanbul'dan 5 saatlik bir uçuş ile 66 ülkeye ulaşabiliyorsunuz."

"Her zaman rezervimiz vardır"

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aycı, Turkish Cargo'nun, ağırlık açısından yüzde 20 büyümeye gittiğini ve ciro açısından da yüzde 20 büyüme yaşadığını, bu yıl 1,5 milyar doları aştıklarını, amaçlarının ilk 5'e girmek olduğunu söyledi.

Aycı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Turkish Cargo, şu an dünyanın en büyük hava taşımacılık kargo şirketi. Ortalamanın çok üzerinde... Aynı zamanda dakiklik açısından da en önemli firmalardan birisi. Turkish Cargo, aynı zamanda ürün kalitesini de geliştiriyor. 2 milyon ton ürün kapasitesine sahip. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde bir ek 2 milyon ton eklenecek. Finans dünyasında önemli hususlardan bir tanesi kaynak yönetimi ve risk yönetimidir. Biz daima kaynaklarımızı inceleriz, kaynaklarımızı optimize ederiz, eylemlerimizi olabildiğince fizibilitesini öngörerek yapmaya çalışıyoruz ve daima erken uyarı sistemi kurarız. Her zaman B planımız var, kriz zamanlarında lazımdır. Her zaman rezervimiz vardır."

İlker Aycı: "THY finansal açıdan çok güçlü"

Yorumlar Tüm Yorumlar (71)

Gazi ~ 5 yıl önce
Süper başkan ben begeniyom

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yasin ~ 5 yıl önce
Adam bu işe çırakliktan basladi kokpit temizleginden koltugunsa oturmayan tüm gün sahada helal baskan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Semih ~ 5 yıl önce
Helal başkana süper yönetiyor tüm anadolu ve avrupa ortadoguya ucuslar hergün yapilmaya basladi tabi biraz pahali ama hizmet var bravo baskan başarilarin daim olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Süslü ilker ~ 5 yıl önce
Torpil airlines finansal açıdan çok iyiyse niye bir olay olduğunda yaprak gibi sallanıp 30 uçağını yatırdı? Niye taşınma için faizle kredi aldı? Niye yönettiği şirket varlık fonunda? Herseyleri palavra, takiyye torpilli tayfanın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşci ~ 6 yıl önce
Kusura bakmassan birşey söylicem bu iş senin hakkın değil sayın aycı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kesin ~ 6 yıl önce
kesin sıkıntı var::)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah daha da iyi etsin ~ 6 yıl önce
Madem ki bu kadar güçlüyüz neden hala Thy teknik çalışanlarına %8 zam verelim diye diretiyirsunuz? Üstelik enflasyon %17 iken.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandas ~ 6 yıl önce
Caycilarada zam yapin , 10 bin tl ile sifir bmw ayni anda ikinci ev yazlik ve hava atmalik alis veris yapamiyorlar, magdurlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doktor ~ 6 yıl önce
İlker Bey ne yazık ki şirketi iyi yönetemediniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karbeyaz ~ 6 yıl önce
Ao ve Teknik AS ayrımcılıği ortadan kalkmadigi sürece biz bir aile falan değiliz. Üvey evladiz. THY yönetimi bu hale getirdi ayıp vallahi. İlker bey bu ayrımcılığı bitirin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000