25 Ekim 2015, Pazar 16:52:22

İlker Aycı Miami hattını değerlendirdi

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, ABD'nin Miami şehrindeki hattın geçmişte 2 kere denendiğini belirterek, "Ama İnşallah bu sefer ki denemeden ibaret değil. Bizatihi başarıdan ibaret bir hat olarak açılacak" dedi.
  • Bakıyorumda yorumlarda kraldan çok kralcı var. Yükselişi hazmedemeyen muhalefet zihniyetler elbet başarının etkisiyle savrulacaktır. Başkan ve ekibine yürekten inanıyor ve güveniyoruz. Allah (C.C.) durmaksızın yolunuzu daim etsin (âmin)...
  • THY, Amerika hattında sadece B 777 değil aynı zamanda A 330 tipi geniş gövde de uçuruyor. Yönetim kurulu başkanının eksik bildiğini düşünmek istemiyorum.
  • Bir THY standardi olarak bu hatta da serbest bagaj hakki 20 kg'mi olacak.Oyleyse kolay gelsin.
  • Ben merak ettiğim bir konuyu paylaşmak istiyorum. Neden seçimler için Kış Saatine tüm dünyadan farklı bir zamanda geçiyoruz? İnsanlar uçaklarını kaçırıp perişan oluyorlar. Belki bugün bankacılıkta veya başka bir işkolunda bazı olumsuzluklar yaşanabilecek. Bunun yerine, 1 Kasım gününde seçim saatleri değiştirilse olmaz mıydı?
  • ABD'ye günde 5 bin yolcu taşıdıklarını aktaran Aycı, lax,sfo,iah,ord,bos,iad, nyc(3)= 9 ucak ortalama her ucak kapasitesi 300 kisi olsa x 9 sefer = 2700. bu hesapla abd ye 5000 yolcu imkansiz. abd ile turkiye arasinda mi demek istenmis yoksa haber ajansimi yalnis yaziyor yoksa THY turkceyi yalnims kullanmis?
  • THY nin Amerika da ki basirisi icin United ile Cosahering anlasmasi yapmali, Lufthansa burada lider durumda, ayrica Orbitz ve Kayak uzerinden baglantili THY ucusu vermemektedir, United dan biktik
  • Amerika ucuslarini Afrika ve Orta Dogu disinda guzel baglanti saglanilmamaktadir, Dogu Avrupa, Ukrayna, Rusya dan THY ile Amerika ya seyahat edemiyoruz
  • Miami'ye Cami istiyoruz. Cunku Kubayi kesfederken Osmanlilar Miami'de mola vermisler.
  • Maimi Hatti daha oncede baglanti vermedigi icin 2 kez kapatilmisken yine baglanti vermeyen saatler ile icra edilmesinin bir mantigi yok.!!!
  • Amerika müdürleri hazırlanın, İlker Bey San Francisco toplantısından daha şiddetli bir toplantı yapacak. Allah yardımcınız olsun

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, ABD'nin Miami şehrindeki hattın geçmişte 2 kere denendiğini belirterek, "Ama İnşallah bu sefer ki denemeden ibaret değil. Bizatihi başarıdan ibaret bir hat olarak açılacak" dedi.

Aycı, THY'nin bugün tarifeli seferlere başladığı ABD'nin Miami kentine hareketinden önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu ülkede 8 noktaya uçtuklarını kaydetti.

Hattı açmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Aycı, "Miami, geçmişte 2 kere denenmiş bir hattı. Ama inşallah bu seferki denemeden ibaret değil. Bizatihi başarıdan ibaret bir hat olarak açılacak. Arkadaşlarımız bu konuda tüm çalışmalarını yaptılar" diye konuştu.

ABD'ye günde 5 bin yolcu taşıdıklarını aktaran Aycı, ödül alan yolcu salonu Lounge İstanbul'un benzerlerini New York ve Washington'da açmayı planladıklarını söyledi.

İlker Aycı, Amerika seferlerinde geniş gövdeli Boeing 777 tipi uçakları kullandıklarını belirterek, nisanda başlayan San Francisco seferlerindeki başarının motivasyon sağladığını vurguladı.

ABD genelinde uçak doluluk oranlarının yüksek olduğuna dikkati çeken Aycı, "Biliyorsunuz ki 9. hattımız olan Atlanta'yı da inşallah 2016'ın Mayıs ayında açacağız" bilgisini verdi.

THY'nin, ABD'deki yolcu potansiyelini gördüğünü kaydeden Aycı, bugün seferlere başlanan Miami'nin turizm, finans ve iş dünyasının kalbinin attığı yer olduğunu anlattı.

Aycı, Miami'de Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın organizasyonunda yatırımcılara THY'yi anlatacağını aktardı.

Burada Türkiye'deki havayolunun gelişimine dair bilgiler de paylaşacağını ifade eden Aycı, "Onları Türkiye'ye çekme noktasında elimizdeki önemli başarı hikayelerinden birini duysunlar, anlasınlar, kavrasınlar diye bu anlamda bir seyahat olacak. Umarım ülkemiz için de THY'miz için de hayırlı ve bereketli olur" değerlendirmesinde bulundu.

Amerika'daki havayolu şirketleri arasındaki rekabetin farkında oldukları ve ona göre hazırlandıklarının altını çizen Aycı, stratejik adımları sağlam attıklarını da kaydetti.

THY Teknik AŞ ile Çelik-İş'in 5. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandığını hatırlatan Aycı, şöyle devam etti:

"İnşallah yakında ana ortaklığında toplu iş sözleşmelerinin müzakereleri başlamış olacak. Hava-İş ile birlikte görüşmeler başlamış olacak. Sendikamızla birlikte onu da götüreceğiz. Geçenlerde Hava-İş'i ziyarete gittim. Sayın Ali Kemal Tatlıbal Bey'i ve ekibini ziyaret ettim. İnşallah orada da barış, huzur içerisinde, çetin müzakerelerle ama sonu hayırla biten bir süreçle İnşallah orayı da yaparız."

İlker Aycı Miami hattını değerlendirdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Forever ~ 9 yıl önce
Bakıyorumda yorumlarda kraldan çok kralcı var. Yükselişi hazmedemeyen muhalefet zihniyetler elbet başarının etkisiyle savrulacaktır. Başkan ve ekibine yürekten inanıyor ve güveniyoruz. Allah (C.C.) durmaksızın yolunuzu daim etsin (âmin)...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuş ~ 9 yıl önce
THY, Amerika hattında sadece B 777 değil aynı zamanda A 330 tipi geniş gövde de uçuruyor. Yönetim kurulu başkanının eksik bildiğini düşünmek istemiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A380 F/O ~ 9 yıl önce
A330 tipi dar gövde bir uçak yok ki zaten. A330'un dar gövdesinin de olduğunu söylediğini düşünmek istemiyorum.
Fuel Tank ~ 9 yıl önce
Bir THY standardi olarak bu hatta da serbest bagaj hakki 20 kg'mi olacak.Oyleyse kolay gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kış Saati ~ 9 yıl önce
Ben merak ettiğim bir konuyu paylaşmak istiyorum. Neden seçimler için Kış Saatine tüm dünyadan farklı bir zamanda geçiyoruz? İnsanlar uçaklarını kaçırıp perişan oluyorlar. Belki bugün bankacılıkta veya başka bir işkolunda bazı olumsuzluklar yaşanabilecek. Bunun yerine, 1 Kasım gününde seçim saatleri değiştirilse olmaz mıydı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kazim ~ 9 yıl önce
ABD'ye günde 5 bin yolcu taşıdıklarını aktaran Aycı, lax,sfo,iah,ord,bos,iad, nyc(3)= 9 ucak ortalama her ucak kapasitesi 300 kisi olsa x 9 sefer = 2700. bu hesapla abd ye 5000 yolcu imkansiz. abd ile turkiye arasinda mi demek istenmis yoksa haber ajansimi yalnis yaziyor yoksa THY turkceyi yalnims kullanmis?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amerika ~ 9 yıl önce
THY nin Amerika da ki basirisi icin United ile Cosahering anlasmasi yapmali, Lufthansa burada lider durumda, ayrica Orbitz ve Kayak uzerinden baglantili THY ucusu vermemektedir, United dan biktik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogu Avrupa ve Rusya ~ 9 yıl önce
Amerika ucuslarini Afrika ve Orta Dogu disinda guzel baglanti saglanilmamaktadir, Dogu Avrupa, Ukrayna, Rusya dan THY ile Amerika ya seyahat edemiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dil altı bakla? ~ 9 yıl önce
O kadar çok frekans uçuş varken nasıl oluyor bu? Atıyon gibi geldi bana.
Yetmez ama ~ 9 yıl önce
Miami'ye Cami istiyoruz. Cunku Kubayi kesfederken Osmanlilar Miami'de mola vermisler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xyz ~ 9 yıl önce
sen ilk önce namaz kılmayı bi öğrende, açarız sana kocaman bir camii
Maimi Uzman ~ 9 yıl önce
Maimi Hatti daha oncede baglanti vermedigi icin 2 kez kapatilmisken yine baglanti vermeyen saatler ile icra edilmesinin bir mantigi yok.!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlker Aycı ~ 9 yıl önce
Amerika müdürleri hazırlanın, İlker Bey San Francisco toplantısından daha şiddetli bir toplantı yapacak. Allah yardımcınız olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000