28 Şubat 2017, Salı 09:58:57

İlker Aycı krizi böyle yönetti

Habertürk yazarlarından Serdar Turgut, bu hafta köşesinde Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın son dönemlerde yaşanan olumsuzlara rağmen gösterdiği çabayı ve planları anlatmış
  • Bedava biletler, upgradeler, geziler insanı nasıl da şakşakçı yapıyor !Her sözün boş,hava,civa! ‘Türkiye seni özledi’ diyorsun da kim güvenlik sorunu had safhada olan, şiddetin,suçun,terörün,adaletsizliğin tavan yaptığı,insan kazıklamanın,sahtekarlığın,kalitesiz hizmetin sıradan bir şey haline geldiği bir ülkeyi özler ve gelmek ister ? Şirketin altyapısı sağlam olsa devlet güçlü olsa mali olarak böyle sarsıntı yaşanır mıydı? 2015’deki bilanço nasıl oldu da bir senede rekor zarara dönüştü? Bankada duran paralara ne oldu? Bu ölçekte bir şirket bir senede nasıl bu duruma düşer? Uçak alımlarında alınan komisyonlar neden şirket hesabına aktarılmıyor? Nisan’da yerde uçak kalmayacak diyorsun kaç aydır 60 uçak yatıyor sözüne göre daha 1 aydan fazla yatacak her saniyesi zarar değil mi? Tasarruf diyorsun o da palavra hala senin gibi torpilli müdür,başkanlar vs makam arabalarına biniyor hala yurtdışı müdürlerin lüks içinde,yiyip içip paraları şirkete ödetiyorlar,şef,müdür,başkan vs bol maaşlar alıyorlar siz de huzur hakkı alıyorsunuz tabii, ee hani nerede tasarruf?
  • Nerede bizim yorumlar? Sizdemi?
  • Sözde kürdistan paçavrasını Atatürk havalimanına astınız.Bu ülkede bölücü kim miş çok iyi anladık.
  • İşten atılanlardan bahseden yok, rüya görmeye devam edin, 2017 iyi olacakmış, hikaye.. Jöleli sizi daha çooook öpecek .. Şirket zarar ediyor, hadi bunuda paralel'e bağlayın, en kolayı bu zaten.. İş yapma, çalışanı mağdur et, sonra paralel yaptı.. Yemezler ... Beter olun
  • Yüzlerce şefi gece yarısı işten attiniz onlarca km işine son verildi veriliyor yalanlardan bıktık
  • Bence biri bu adama ruya gordugunu soylesin yoksa uyuyacak donacak
  • Türklere yine nasihat. Artık yurtdışına giderken Lufthansa ile uçuyorum.
  • Bu yazıyı yazmak için kaç lira aldın?
  • şeflerin bir gecede işlerinden olmasına ben de çok üzüldüm fakat merak ettiğim bir konu var böyle bir durumda siz olsanız ne yapardınız? ne gibi düzenlemelere giderdiniz? gerçekten soruyorum bir öneriniz olur muydu ?
  • Ben akşam 19.57 de arandım ve neoldugunu anlayamadan iş haddiniz fesih olundu denmiştir ve sabah İsrail uçuşum vardı.Doco ya kızmıyorum İnan'ın onlar zaten piyon atillla bey zaten yıllık isim ücreti bedelini alan bir oyuncu firmasını kiraya vermiş bir yönetici.Bizler tk ya bağlı olarak görev yapıyorduk kontrollüymüş onların EGO'ları iymıs yok öle bişey tek hakim tk dır ve onlar ne derse o olur.Benim hiçbir suçum günahım yok iken çıkartan zihniyet ilker bey ve onun acımasız kararlarıdır tasarruf adı altında neye uğradığımızı şaşırdık işimizden olduk işimizden varmı daha ötesi ne Alakası var kriz yönetimi ile bunun.Arkadaşlar maaşınızı düşüreceğiz durumlar kritik denseydi anlardım zam yok denseydi gene anlardım ama acımazsızca kapının önüne 100lerce bilgili ve eğitimli insanları kapının önüne koydular.İnşallah İlker beye de o koltukkalmaz belki daha kötüsü gelecek ama en azından bir kötü gitmiş olur inşallah tek dileğim bu ahımızı aldı Allahta ondan çıkarsın. Ben hakkımı asla helal etmiyorum

Habertürk yazarlarından Serdar Turgut, bu hafta köşesinde Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın son dönemlerde yaşanan olumsuzlara rağmen gösterdiği çabayı ve planları anlatmış.

İşte Turgut'un o yazısı:

2016 yılı havayolu şirketleri açısından son derece zorlu geçti.

Terör eylemleri nedeniyle uluslararası yolcu trafiğinde yüzde 10’a varan düşüşler oldu.

Bu global olumsuz duruma ek olarak Türkiye hem bir darbe girişimi atlattı hem de terör olaylarını çok daha sert yaşadı.

Bu nedenle global koşullardan zaten etkilenmiş olan Türk Hava Yolları (THY) bir de Türkiye’nin özel koşullarından darbe yedi. Hatırlayınız darbe girişiminden sonra neredeyse bir hafta boyunca Amerika Türkiye çıkışlı uçuşlara yasak bile getirmişti.

Yani THY’nin acilen bir kriz yönetimi stratejisine ihtiyacı vardı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı devreye girdi ve çok kapsamlı ve kriz koşullarını fırsata dönüştürecek bir strateji geliştirildi.

Ve sonuçta bence dünyadaki benzer koşulları yaşayan şirketlerin ders alması gereken bir başarı kazanıldı. Şu anda eğer dışsal koşullar örneğin savaş, terör gibi dışsal etkiler olmazsa THY 2017 yılında büyük bir çıkış yakalayacak gibi görünüyor.

Amerika’nın koyduğu uçuş yasağını kaldırmak için nasıl inanılmaz çalış- tığını bildiğim ve daha sonra da kriz yönetmek için geceli gündüzlü çalışan İlker Aycı’yı ve kriz yönetimi stratejisini ve krizden çıkılıp geleceğe yatırım yapılması yolunda nelerin nasıl planlandığını dünyaya anlatma işini başarmak için olağanüstü özverili çalışan basın müşaviri Yahya Üstün’ü gerçekten tebrik ediyorum.

Bu kriz yönetimi çerçevesinde nelerin yapıldığını özet halinde vermeye çalışacağım.

- Global şartlar nedeniyle yolcu sayısının zaten düşmüş olmasını fırsat bilen THY yönetimi 30 kadar uçağını ground etti (yani uçuştan çekti ve bakıma aldı). Bu süreçte hem iç kabin sistemleri yenilendi ve ekonomi sınıfına yeni rahatlıklar getirildi, hem de business sınıfın imkânları daha da geliştirildi. Böylece yolcu sayısı eski seviyelerine geldiğinde THY yenilenmiş uçaklarıyla yolcularına hizmet verecek.

‘TÜRKİYE SENİ ÖZLEDİ’

- THY yönetimi 2014-2015 yılında Türkiye’ye gelip de 2016 yılında gelmemiş olan tüm yolcuları tek tek tespit etti. Bu insanlara yönelik “1 Mil Uzağında” kampanyası sunulacak. Bunlar THY ile uçmayı tercih ederlerse dönüş biletini 1 mil karşılığında alabilecekler. Bu kampanyanın sloganı da çok güzel bence: “Türkiye seni özledi”

Bu hem THY’nin potansiyel yolcusunu hem de ülkemize turist çekmek için çok anlamlı ve güzel bir slogan. Bir başka üzerinde çalışılan proje de İstanbul aktarmalı uçan yolculara İstanbul’da bir gece ücretsiz konaklama imkânı sağlanması. Bu imkânı kullanacak yolcuların da güzelliklerini tattıkları ülkemize ilerde turist olarak geleceklerine eminim ben.

- Basın müşaviri Yahya Üstün’ün bana verdiği bilgiye göre THY 2017 yılında 10.1 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefliyor.

İstanbul’a gelen tüm turistlerin yüzde 36’sını taşıyan THY’nin krizi yönetme ve krizden fırsat çıkarma stratejisinin başarıya ulaşması sadece ulusal bayrak taşıyıcımız olan THY’nin değil tüm Türkiye’nin gurur duyması gereken bir başarıdır.

İlker Aycı krizi böyle yönetti

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

ilker efendi ~ 7 yıl önce
Bedava biletler, upgradeler, geziler insanı nasıl da şakşakçı yapıyor !Her sözün boş,hava,civa! ‘Türkiye seni özledi’ diyorsun da kim güvenlik sorunu had safhada olan, şiddetin,suçun,terörün,adaletsizliğin tavan yaptığı,insan kazıklamanın,sahtekarlığın,kalitesiz hizmetin sıradan bir şey haline geldiği bir ülkeyi özler ve gelmek ister ? Şirketin altyapısı sağlam olsa devlet güçlü olsa mali olarak böyle sarsıntı yaşanır mıydı? 2015’deki bilanço nasıl oldu da bir senede rekor zarara dönüştü? Bankada duran paralara ne oldu? Bu ölçekte bir şirket bir senede nasıl bu duruma düşer? Uçak alımlarında alınan komisyonlar neden şirket hesabına aktarılmıyor? Nisan’da yerde uçak kalmayacak diyorsun kaç aydır 60 uçak yatıyor sözüne göre daha 1 aydan fazla yatacak her saniyesi zarar değil mi? Tasarruf diyorsun o da palavra hala senin gibi torpilli müdür,başkanlar vs makam arabalarına biniyor hala yurtdışı müdürlerin lüks içinde,yiyip içip paraları şirkete ödetiyorlar,şef,müdür,başkan vs bol maaşlar alıyorlar siz de huzur hakkı alıyorsunuz tabii, ee hani nerede tasarruf?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 7 yıl önce
Nerede bizim yorumlar? Sizdemi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paçavra ~ 7 yıl önce
Sözde kürdistan paçavrasını Atatürk havalimanına astınız.Bu ülkede bölücü kim miş çok iyi anladık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A9 ~ 7 yıl önce
İşten atılanlardan bahseden yok, rüya görmeye devam edin, 2017 iyi olacakmış, hikaye.. Jöleli sizi daha çooook öpecek .. Şirket zarar ediyor, hadi bunuda paralel'e bağlayın, en kolayı bu zaten.. İş yapma, çalışanı mağdur et, sonra paralel yaptı.. Yemezler ... Beter olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Utanin bence ~ 7 yıl önce
Yüzlerce şefi gece yarısı işten attiniz onlarca km işine son verildi veriliyor yalanlardan bıktık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 7 yıl önce
Kursun asker bir hün bu yazıyı hatırlatınca kandırıldık demezsın insallah?
Serdar Turgut ~ 7 yıl önce
Kur robotu istedigini istedigin sekilde istrdigin yerde soylesin, yazık
Ruya ~ 7 yıl önce
Bence biri bu adama ruya gordugunu soylesin yoksa uyuyacak donacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya biz... ~ 7 yıl önce
Türklere yine nasihat. Artık yurtdışına giderken Lufthansa ile uçuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdar Turgut ~ 7 yıl önce
Bu yazıyı yazmak için kaç lira aldın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A9 ~ 7 yıl önce
Free bilet almıştır, C/cl .. Yoksa neden yazsın ? Bayram değil seyran değil, jöleli istemiştir ..
merak ~ 7 yıl önce
şeflerin bir gecede işlerinden olmasına ben de çok üzüldüm fakat merak ettiğim bir konu var böyle bir durumda siz olsanız ne yapardınız? ne gibi düzenlemelere giderdiniz? gerçekten soruyorum bir öneriniz olur muydu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Chef ~ 7 yıl önce
Ben akşam 19.57 de arandım ve neoldugunu anlayamadan iş haddiniz fesih olundu denmiştir ve sabah İsrail uçuşum vardı.Doco ya kızmıyorum İnan'ın onlar zaten piyon atillla bey zaten yıllık isim ücreti bedelini alan bir oyuncu firmasını kiraya vermiş bir yönetici.Bizler tk ya bağlı olarak görev yapıyorduk kontrollüymüş onların EGO'ları iymıs yok öle bişey tek hakim tk dır ve onlar ne derse o olur.Benim hiçbir suçum günahım yok iken çıkartan zihniyet ilker bey ve onun acımasız kararlarıdır tasarruf adı altında neye uğradığımızı şaşırdık işimizden olduk işimizden varmı daha ötesi ne Alakası var kriz yönetimi ile bunun.Arkadaşlar maaşınızı düşüreceğiz durumlar kritik denseydi anlardım zam yok denseydi gene anlardım ama acımazsızca kapının önüne 100lerce bilgili ve eğitimli insanları kapının önüne koydular.İnşallah İlker beye de o koltukkalmaz belki daha kötüsü gelecek ama en azından bir kötü gitmiş olur inşallah tek dileğim bu ahımızı aldı Allahta ondan çıkarsın. Ben hakkımı asla helal etmiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000