11 Aralık 2016, Pazar 10:46:02

İlker Aycı; 'Gençleri yönetime katmalıyız'

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, "Söz konusu inovasyon olduğunda, inovatif şirketlerin vazgeçilmezlerinden biri, beyin gücü ve gençlere yatırım yapıp, onlarla beraber olacak bir ekosistemi de yaşatmaktır." dedi.
  • Bu gidişle yolcu bulursanız internet hizmeti verirsiniz.Thy giden ve yerlerine gelen mevcut yöneticilerle aşağı doğru hızla gidiyor bizde seyrediyoruz.
  • ilk önce esenboğa havalimanında fetöcüler temizlenmeli ilker bey.
  • 50 yasını gecmıs ama mevkıye , paraya ve statunun getırdıgı saygıya doyamamıs ıdarecılerın acılen emeklı edılmesı ıle olur genclesme baska nasıl olacak
  • De ki şirket içindeki cemaatçileri temizledik.Ve tamamını temizledik.Eğer THY içinde 18 000 çalışanın sadece 211'i cemaatçiyse bu büyük başarıdır.Demek ki THY ordudan,emniyetten bile daha güvenli bir kurummuş.İçine hiç sızamamışlar. Siz mükemmel yöneticilersiniz.Elinize kimse su dökemez.Helal olsun size.Ve size kananlara.
  • THY'nin sayende geldiği nokta ortada.Sunexpress'in geldiği nokta ortafda.Birde çok biliyor gibi utanmadan konuşuyorsun. Ayıptır ya. Bir tane projen varmı?Ya hedefin?Misyonun yok ki....
  • Ben işten atıldım sen CEO- benim kadar gençsin ...
  • Moskova Müdürünüz Mefail 70'e merdiven dayadı.Söylemedi demeyin.
  • İyi güzelde zaten çoluk çocuk yüzünden,tecrübesizler yüzünden,bakkal dükkanını versen batıracak kadar ticaretten bir haber çocuklar yüzünden TK bu halde değilmi? Öncelikle 30-35 yaşına gelmemiş adamı Müdür,35-40 yaşına gelmemiş adamı Başkan,45 den küçük adamı GMY yaparsan sonuçlarına şimdiki gibi katlanırsın. Bu adamlar ticareti bilmiyor,insan ilişkilerini ise hiç bilmiyor.Kalkmışlar şirket yönetmeye.
  • Amerikada 80 yasinda kadin olsun erkek olsun calisiyor , memleketimizde issizlik olmadiktan sonra hic sorun degil gucu yerinde olduktan sonra calisa bilir , yosa emekli bir kisi gecinemez bu kadar
  • AKP'den torpiliniz varsa 80-90 yaşına kadar çalışırsınız. Yurt dışı müdürlükleri dolu yaşlı ve verimsiz personelle. Hatta Kargo'da bile var bir sürü ama dini bütün imam hatip lisesi mezunu müdürlerimiz ses etmiyorlar. Yani hep yalan dolan...

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, "Söz konusu inovasyon olduğunda, inovatif şirketlerin vazgeçilmezlerinden biri, beyin gücü ve gençlere yatırım yapıp, onlarla beraber olacak bir ekosistemi de yaşatmaktır." dedi.

Aycı, Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen 5. Türkiye İnovasyon Haftasının son gün açılışında yaptığı konuşmada zirvenin stratejik partnerlerinden olan THY'nin inovasyonun içinde olduğunu söyledi.

İnovasyona mecbur şirketlerden biri olduklarını dile getiren Aycı, şunları kaydetti:

"Sektörümüzün içindeki gelişmeler ve rakiplerimizin kat ettiği mesafeler, ekosistemimiz içindeki yeni gelişmeler, hepimizi inovasyona daha çok eğilmeye itiyor. İnovasyona eğilirken, tek başımıza değil, iş birliği ve koordinasyon içinde pek çok paydaşımızla, yeni projelerle, yeni inovasyon çalışmalarıyla müşterilerimize daha yeni deneyimleri yaşatmaya çalışıyoruz.

Özellikle standartlaştırma, otomasyon, hızlandırma, izlenebilirlik ve hemen her sektördeki şirketin ortak meselesi olan, dijital dönüşüm ve dijitalle ilgili yapmamız gereken inovasyonlar önümüzde. Bunlara şirketlerimizin geleceği için, iş modellerimizin geleceği, pazar payımızın kalıcılığı ve daha gelecekteki yeniliklerle birlikte, yeni oluşan yolcu-müşteri tercihlerine sektörde cevap verebilmek, öncü rolümüzü koruyabilmek için ihtiyaç duyuyoruz. Tabi bu inovasyon faaliyetleri içinde maliyetlerimizi düşürmek, süreçlerimizi hızlandırmak, müşteri deneyimlerimizin içinde yaşanmamış en güzel deneyimleri yolcularımızla paylaşmak en önemli çalışmalarımızdan biri."

Aycı ekip çalışmalarında Fail-fast (Hızlı-başarısız) politikası çerçevesinde gayret gösterdiklerini dile getirerek, zirve katılımcılarına THY'nin arkasında oluşturmuş olduğu ekosistemden bahsetti.

Genç beyinlerle çalışılmanın önemine işaret eden Aycı, şunları kaydetti:

"Ne yaparsak yapalım üniversitelerimizde, bilim insanlarımızla birlikte olmak zorundayız. Genç ve yeni beyinleri ne olursa olsun her yerde yönetimin ortağı edip, yönetime katmak zorundayız. Bu anlamda, özellikle söz konusu inovasyon olduğunda, inovatif şirketlerin vazgeçilmezlerinden biri, beyin gücü ve gençlere yatırım yapıp, onlarla beraber olacak bir ekosistemi de yaşatmak.

Biz de THY olarak gençlerle yeni projelerle yollarımıza devam ediyoruz ve ilerliyoruz. Dijital inovasyon bizim önümüzde yaptığımız çalışmaların içinde önemli yer tutuyor, THY olarak yenilikçi projelerle teknolojiyi en iyi kullanan havayolu firmalarından biri olmayı hedefliyoruz. Bir havalimanına girip, check-in bankosuna yaklaştığınızda, sizi yüz tanıma sistemi ile önceden tanıyan ve bütün bilgilerinizi siz söylemeden aktaran, sizin hayatınızı kolaylaştıran, sınırları kaldıran hızlı sistemlerin çalışması içindeyiz. Biz ve rakiplerimiz, tüm paydaşlarımız bu konuda yolculara daha iyi deneyim yaşatmak için çalışıyor."

Gelecekte kişileri ve kurumları bekleyen yeni teknolojiler hakkında katılımcılara bilgi veren Aycı, "Bugün olduğu gibi yarın da inovasyona ve inovasyon teknolojilerine önem vereceğiz." diye konuştu.

İlker Aycı; 'Gençleri yönetime katmalıyız'

Yorumlar Tüm Yorumlar (79)

Selçuk ~ 7 yıl önce
Bu gidişle yolcu bulursanız internet hizmeti verirsiniz.Thy giden ve yerlerine gelen mevcut yöneticilerle aşağı doğru hızla gidiyor bizde seyrediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilker bey ~ 7 yıl önce
ilk önce esenboğa havalimanında fetöcüler temizlenmeli ilker bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emeklıler ~ 7 yıl önce
50 yasını gecmıs ama mevkıye , paraya ve statunun getırdıgı saygıya doyamamıs ıdarecılerın acılen emeklı edılmesı ıle olur genclesme baska nasıl olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fetö ~ 7 yıl önce
De ki şirket içindeki cemaatçileri temizledik.Ve tamamını temizledik.Eğer THY içinde 18 000 çalışanın sadece 211'i cemaatçiyse bu büyük başarıdır.Demek ki THY ordudan,emniyetten bile daha güvenli bir kurummuş.İçine hiç sızamamışlar. Siz mükemmel yöneticilersiniz.Elinize kimse su dökemez.Helal olsun size.Ve size kananlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gençler ~ 7 yıl önce
THY'nin sayende geldiği nokta ortada.Sunexpress'in geldiği nokta ortafda.Birde çok biliyor gibi utanmadan konuşuyorsun. Ayıptır ya. Bir tane projen varmı?Ya hedefin?Misyonun yok ki....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Benim kadar gençsin ~ 7 yıl önce
Ben işten atıldım sen CEO- benim kadar gençsin ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Moskova ~ 7 yıl önce
Moskova Müdürünüz Mefail 70'e merdiven dayadı.Söylemedi demeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gençler ~ 7 yıl önce
İyi güzelde zaten çoluk çocuk yüzünden,tecrübesizler yüzünden,bakkal dükkanını versen batıracak kadar ticaretten bir haber çocuklar yüzünden TK bu halde değilmi? Öncelikle 30-35 yaşına gelmemiş adamı Müdür,35-40 yaşına gelmemiş adamı Başkan,45 den küçük adamı GMY yaparsan sonuçlarına şimdiki gibi katlanırsın. Bu adamlar ticareti bilmiyor,insan ilişkilerini ise hiç bilmiyor.Kalkmışlar şirket yönetmeye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
You ~ 7 yıl önce
Amerikada 80 yasinda kadin olsun erkek olsun calisiyor , memleketimizde issizlik olmadiktan sonra hic sorun degil gucu yerinde olduktan sonra calisa bilir , yosa emekli bir kisi gecinemez bu kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalan Rüzgarı ~ 7 yıl önce
AKP'den torpiliniz varsa 80-90 yaşına kadar çalışırsınız. Yurt dışı müdürlükleri dolu yaşlı ve verimsiz personelle. Hatta Kargo'da bile var bir sürü ama dini bütün imam hatip lisesi mezunu müdürlerimiz ses etmiyorlar. Yani hep yalan dolan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000