11 Eylül 2012, Salı 17:50:01

İLK UÇUŞU THY YAPTI

Doğuş, Alarko ve YDA ortaklığı tarafından yapılan ve Ukrayna'nın başkenti Kiev'i dünyaya bağlayan Borispol Havaalanı D Terminali'ne ilk tarifeli uçuşu Türk Hava Yolları (THY) gerçekleştirdi...
  • sehit olan arkadasımız,vatan evladımız nihayetinde.bu ulkeye hizmet için oradaydı nihayetinde.kökeni,dili,dini ne olursa olsun farketmez. söylemek istediğim şu; 305 atılan arkadas ltf bu konular uzerinden gündem yapmayın.haklılıgınızı baska sekilde dile getirin ltf. bu iki konu apayrı. barıs ozturk,kthy için calısmıs 10 yıldır kktc de bulunan ve kısa dönem askerlik için turkıye'ye gelen bir vatandasımızdır. mekanı cennet olsun ama thy ile atılanlar ile ilgisi nedir acaba.milleti yanlıs yonlendirmeden msj larınızı atın bu platformda. germeyin ortalıgı,insanları. yanlıs yönlendirmeyin ltf!
  • yorumu okuduğumda tüylerim diken diken oldu...mekanı cennet olsun...resmen dolaylı olarak bu insanlar katildir diyebiliriz rahatlıkla...yatacak yerleri yok bunların...
  • THY Cibuti diye bir yere uçuş başlattık diye her gün spam mail gönderiyor.Ama biz New Jersey'de yaşayan Türkler hala United ile gidip gelmek için bilet bakıyoruz Kurban bayramına.Bir tane aklı başında THY yetkilisi bu çığlığı neden duymaz ki?
  • THY UKRAYNANIN HER BÜYÜK ŞEHRİNE UÇMALI...ARTIK VİZELERDE KALKTI ÖZELLİKLE İLKBAHAR YAZ MEVSİMLERİNDE THY UÇAKLARINDA BİR TANE BOŞ KOLTUK BULUNMUYOR...UKRAYNAYI SEVİYORUZ , ONLARDA BİZİ SEVİYOR ;) YAŞAŞIN UKRAYNA YAŞASIN THY EN BÜYÜK TÜRKİYE :)
  • abazanlar her yerde. bilhassa türkiyede.
  • BİZ ARTIK ATILANLAR OLARAK 305 DEĞİL, 304 KİŞİYİZ.... İŞTEN ATILAN VE ASKERE GİDEN 30 YAŞINDA PİYADE ONBAŞI ARKADAŞIMIZ BARIŞ ÖZTÜRK AFYONKARAHİSARDADAKİ PATLAMADA ŞEHİT OLMUŞTUR. DEVLETİN VE THY NİN EN SON TEKER KOYDUĞU BARIŞ ARKADAŞIMIZ RUHUN ŞAD OLSUN, ALLAH RAHMET EYLESİN...
  • Türkiye ile Ukrayna arasında ilişkiler çok güçlü. Karşılıklı turizm faaliyetleri oldukça iyi, turizm, ticari işbirlikleri giderek artıyor.!!!!!!

Borispol D Terminali'ne ilk inen THY uçağı ise yaklaşık 17 bin çalışanının fotoğrafıyla süslenen Boeing 737-800 oldu. Havacılık geleneğine göre THY uçağı su takı ile karşılandı.

İstanbul yolcularının Kiev'e gelmesinin D Terminali'nde düzenlenen etkinliğe; Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar, Uluslararası Borispol Havalimanı Genel Müdürü Anton Volov, THY Pazarlama Satış 1. Bölge Başkanı Akif Konar, THY Pazarlama Satış 1. Bölge Doğu Avrupa ve Balkanlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Başpınar, THY Gelir Yönetimi Doğu Avrupa ve Balkanlardan Sorumlu Ücret Müdürü Mert Dorman, THY Kiev Genel Müdürü Hakan Yılmaz ve çok sayıda Türk işadamı katıldı.

Büyükelçisi Mehmet Samsar burada davetlilere hitaben bir konuşma yaptı. Samsar, "Türk şirketleri tarafından inşa edilen havalimanına ilk tarifeli uçuşları THY'nin başlatmasından memnuniyet duyuyoruz. THY bizim milli gururumuz. Köklü bir geçmişe dayanan Türkiye ile Ukrayna ilişkileri hızla gelişmeye devam ediyor. Serbest ticaret görüşmelerimiz devam ediyor. Ülkelerimiz arasında vize muafiyetini başlattık. Vizelerin kalkmasıyla birlikte iki ülke arasındaki geliş-gidişler ve turist sayısı arttı. Ukrayna otoritelerine bu mükemmel havalimanına THY'nin geçmesine yardımcı oldukları için teşekkür ederim." dedi.

Anton Volov ise, "Ben THY'yi Borispol D terminalinde görmekten büyük memnuniyet duydum. Bu havalimanını Türk konsorsiyumu Doğuş, Alarko ve YDA tarafından yapıldı. Bu uçak bir manada kendi evine geldi. Avrupa'nın en iyi havayolu şirketini ülkemizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. THY Borispol'in yeni terminaline yerleşen ilk havayolu şirketi oldu. Tebrik ediyorum." diye konuştu.

Davetliler daha sonra THY tarafından D Terminali'nde verilen resepsiyona katıldı.

THY EN ÇOK SEFERİ UKRAYNA'YA YAPMAK İSTİYOR

Akif Konar şunları kaydetti: "En çok sefer yaptığımız ülkeler sıralamasında; Almanya, Rusya, İtalya'dan sonra Ukrayna geliyor. Dördüncü sırada olan Ukrayna'nın en çok sefer yaptığımız ülke olmasını arzu ediyoruz. Hâlihazırda 6 noktaya uçuyoruz; Kiev, Odesa, Simferopol, Dnipropetrovsk, Lviv ve Donetsk. Yeni hatlar açmayı arzu ediyoruz. En kısa zamanda Ukrayna'ya yaptığımız uçuşların sayısını iki katına çıkartmayı arzu ediyoruz. Hâlihazırda Ukrayna'ya toplam 48 seferimiz var iki de kargo seferimizle birlikte toplam 50 seferimiz var. Türkiye ile Ukrayna arasında ilişkiler çok güçlü. Karşılıklı turizm faaliyetleri oldukça iyi, turizm, ticari işbirlikleri giderek artıyor. Dolayısıyla bu da bize yeni imkânlar tanıyor."

Akif Konar, sözlerini şöyle sürdürdü: "THY olarak biz sadece iki ülke arasında yolcu taşımıyoruz. Bildiğiniz gibi bizim İstanbul merkezimiz dünyanın en önemli uçuş destinasyonlarından birisi. İstanbul'dan 90 ülkede 201 noktaya uçuyoruz. Uçtuğumuz ülke sayısı açısından dünyanın bir numarasıyız. Kiev'den aldığımız bir yolcuyu dünyanın 200 noktasına ulaştırabiliyoruz farklı açıdan bakarsak dünyanın söz konusu şehirlerden Kiev'e yolcu taşıyabiliyoruz. Bu aslında Ukrayna ekonomisi içinde çok ciddi bir fırsat, yol olduğu zaman köprüler kurulduğu zaman geçenler oluyor. Bazen bu geçişler turizm bazen işadamı olarak oluyor."

HAVALİMANINDAKİ EN İYİ POZİSYONU ALDIK

THY'nin Borispol B Terminali'nden D Terminali'ne taşınmasını değerlendiren Hakan Yılmaz ise şunları söyledi: "Yeni terminale buradaki büyük taşıyıcılar içerisinden ilk THY geçtik. Star Alliance üyelerinden de ilk biz geçmiş olduk. Bunun en büyük avantajı THY yolcuları terminale ilk girdiklerinde bizim konturumuzu görecek. Buradaki en iyi pozisyonu aldık, hem resepsiyonlar hem satış ofisi bakımından. Terminal yeni ve temiz olanakları çok dolayısıyla bütün bu fırsatlardan ilk THY yolcuları yararlanacak."

THY Kiev'de daha önce Borispol B Terminali'nde hizmet veriyordu. Doğuş, Alarko ve YDA ortaklığı tarafından yapılan Kiev Borispol Havaalanı D Terminali Mayıs ayı sonunda hizmete girmişti. (Habertürk)

İLK UÇUŞU THY YAPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
sehit olan arkadasımız,vatan evladımız nihayetinde.bu ulkeye hizmet için oradaydı nihayetinde.kökeni,dili,dini ne olursa olsun farketmez. söylemek istediğim şu; 305 atılan arkadas ltf bu konular uzerinden gündem yapmayın.haklılıgınızı baska sekilde dile getirin ltf. bu iki konu apayrı. barıs ozturk,kthy için calısmıs 10 yıldır kktc de bulunan ve kısa dönem askerlik için turkıye'ye gelen bir vatandasımızdır. mekanı cennet olsun ama thy ile atılanlar ile ilgisi nedir acaba.milleti yanlıs yonlendirmeden msj larınızı atın bu platformda. germeyin ortalıgı,insanları. yanlıs yönlendirmeyin ltf!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BARIŞ ÖZTÜRK ~ 12 yıl önce
yorumu okuduğumda tüylerim diken diken oldu...mekanı cennet olsun...resmen dolaylı olarak bu insanlar katildir diyebiliriz rahatlıkla...yatacak yerleri yok bunların...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
THY Cibuti diye bir yere uçuş başlattık diye her gün spam mail gönderiyor.Ama biz New Jersey'de yaşayan Türkler hala United ile gidip gelmek için bilet bakıyoruz Kurban bayramına.Bir tane aklı başında THY yetkilisi bu çığlığı neden duymaz ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAŞASIN THY YAŞASIN KOMŞU ~ 12 yıl önce
THY UKRAYNANIN HER BÜYÜK ŞEHRİNE UÇMALI...ARTIK VİZELERDE KALKTI ÖZELLİKLE İLKBAHAR YAZ MEVSİMLERİNDE THY UÇAKLARINDA BİR TANE BOŞ KOLTUK BULUNMUYOR...UKRAYNAYI SEVİYORUZ , ONLARDA BİZİ SEVİYOR ;) YAŞAŞIN UKRAYNA YAŞASIN THY EN BÜYÜK TÜRKİYE :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
heyo diyene ~ 12 yıl önce
abazanlar her yerde. bilhassa türkiyede.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BARIŞ ÖZTÜRK ~ 12 yıl önce
BİZ ARTIK ATILANLAR OLARAK 305 DEĞİL, 304 KİŞİYİZ.... İŞTEN ATILAN VE ASKERE GİDEN 30 YAŞINDA PİYADE ONBAŞI ARKADAŞIMIZ BARIŞ ÖZTÜRK AFYONKARAHİSARDADAKİ PATLAMADA ŞEHİT OLMUŞTUR. DEVLETİN VE THY NİN EN SON TEKER KOYDUĞU BARIŞ ARKADAŞIMIZ RUHUN ŞAD OLSUN, ALLAH RAHMET EYLESİN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
heyyooo ~ 12 yıl önce
Türkiye ile Ukrayna arasında ilişkiler çok güçlü. Karşılıklı turizm faaliyetleri oldukça iyi, turizm, ticari işbirlikleri giderek artıyor.!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000