17 Mayıs 2012, Perşembe 09:10:33

İLK UÇUŞ THY'DEN...

Ukrayna'nın Donetsk Havaalanı'na ilk uçuşu Türk Hava Yolları (THY) gerçekleştirdi...
  • PEGASUS AYLARDIR UÇUYOR.PC 762 SABİHA GÖKÇEN DONETSK 15/05/2012 23:55

Ukrayna'nın Donetsk Havaalanı'na ilk uçuşu Türk Hava Yolları (THY) gerçekleştirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç tarafından önceki gün açılışı gerçekleştirilen Donetks Havaalanı'na ilk uçuşu THY yaptı.

THY'nin filosundaki özel Boeing 737-800, Donetsk Havaalanı'na ilk inen uçak oldu. Açılış günü yapılan tören sırasında Donetks Havaalanı'na inen THY uçağını diğer THY uçaklarından ayıran özelliği ise üzerindeki

17 bin THY çalışanının fotoğrafıydı.

Konuyla ilgili İHA'ya konuşan THY Kiev Müdürü Hakan Yılmaz, "Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in de bizzat katıldığı açılış töreni görkemli bir şekilde gerçekleştirilirken, THY'nin tüm çalışanlarını temsilen, dünyanın 191 noktasında görev yapan farklı pozisyonlardaki çalışanlarının 17 bin fotoğrafıyla süslenen uçak Donetsk Havaalanı'na iniş yaptı. Gerçekleştirilen bu organizasyonun açılış töreni, Ukrayna basını tarafından da büyük ilgi görmüştür. Bizim en büyük mutluluğumuz ise Boeing 737-800 uçağımızın

yeni havaalanına iniş yapan ilk uçak özelliğini de taşımasıdır" dedi.

Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in açılışını gerçekleştirdiği Donetks Havaalanı'na ilk uçuşun THY tarafından yapılmasının kendileri için gurur kaynağı olduğunun altını çizen Yılmaz, üzerinde 17 bin THY çalışanının bulunduğu uçağın ise ayrı bir anlam ifade ettiğini söyledi.

Türk Hava Yolları'nın, son yıllarda yakaladığı başarının asıl sahibi olan çalışanlarına, teşekkür ifadesi olarak çok özel bir armağan hazırlayarak, dünyada bir ilki gerçekleştirmiş ve proje ortağı Boeing firmasının katkılarıyla, filosundaki bir Boeing 737-800 uçağını, tüm çalışanlarını temsilen, dünyanın 191 noktasında görev yapan farklı pozisyonlardaki çalışanlarının yaklaşık 17 bin fotoğrafıyla süslemişti.

Yaklaşık bin 500 çalışanının katılımıyla, tüm çalışanların canlı olarak izleyebildiği görkemli bir tören eşliğinde geçtiğimiz ay Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. hangarında gerçekleştirilen lansman büyük ilgi görmüştü.

İLK UÇUŞ THY'DEN...

Yorumlar

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
PEGASUS AYLARDIR UÇUYOR.PC 762 SABİHA GÖKÇEN DONETSK 15/05/2012 23:55

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000