30 Mayıs 2008, Cuma 13:49:23

İLK GENEL MÜDÜRÜ UNUTTULAR

Türk Hava Yolları’nın büyük ilgi gören 75. yıl kitabı sanal müze adı altında internet ortamına konuldu. Ancak, ‘Şahsiyetler’ başlığı altında birçok isim yer almasına karşın Türkiye’nin ilk pilotu olan THY’nin ilk Genel Müdürü Fesa Evrensev’in adı unutuldu.
  • Bizden de bir tanesini koymadik.Attila Celebi Kaptani nereden tanisinlar.Yusuf Bolayirliyi,kendileri asagi ettiler.Birde isminimi listeye koysunlar.Genel Müdürlükte asili olan Genel Müdür fotograflari,Bolayirliya kadar zaten var idi.Onlari oradan istenmeyenleri indirmek icin cesaretli degilde,cok aptal olmak lazimdir.
  • Sevgili pretty man; Siteye ilk defa yorum yazdım.Sürekli takip eder çokta severim.Çünkü burdan başka adam gibi havacılık haberlerini güncel olarak yazan yok.Ya da kaliteli sunan.Ancak başlıklarda daha dikkatli olsalar daha hoş olmazmı? Benim de dediğim güzel yanından bahsedip sonra eleştirilmesiydi.Eleştirel başlıkla altında övmek değil. Umarım anlatabildim...Tesekkürler yorumun için.
  • Zaten haberin içinde dikkatli bakarsanız kitapla ilgili tarihe ısık tutan, her evde bulunması gereken gibi övgü içeren cümleler kullanılmıs...Elestirmis olmak için elestiriyornsunuz sanırım siteyi...
  • Yazdiginiz dogrultuda hata yapilmissa çok üzücü ve basit. KIm olursa olsun, sevin sevmeyin önemli degil, ama Genel Müdür olarak görev yapmis olanlarin, eksiksiz olarak isimlerinin yazilmazi gerekiyor. Siz kafaniza göre tarihi degistiremzsiniz. Rahmetli Karsiyakali Ihsan Göksaran pasa, TSK den emekli havaci Korgeneral Atilla kaptan Celebi ise, Atilla kaptan olarak bilinen emekli pilot Yusuf Bolayirli ise THY de çekirdekten yetismis, kurum içerisinde çok sevilen ve sayilan bir yöneticiydi, ve halen herkes kendisine saygi ile hitap etmektedir Havaciligin içinde yetis, havacilik onlarin kanlarina islemis, anlayacaginiz havacilik hayatalridir. Eeey AKP yönetimi, THY nin basina getirdiginiz sayin Abdurrahman beyedemi sahip çikamadiniz? Bu kadarda nankörlük olmaz. Yaziklar olsun.
  • Yorumunuz...AKP Hükemetinin basa getirdigi bu yonetimden farkli bir uygulama yapilacagi zaten dusunulemez.Bunun aksini yapsalardi zaten sasirirdim.Goreve geldikleri günden beri yillarca THY hizmet etmis insanlara saygisi olmayan bu kisilerin birakin gorev yapan GENEL MÜDÜRLERE kendileri doneminde gorev yapan SN.Abdurrahman Gündogduya bile saygisi yokki digerlerine nasil olsun..Yaziklar olsun gün ola harman ola..Geldikleri gibi giderler ayni itibari kendileride gorurler diyecegim ama bunlar gibi kimse olamaz..
  • AKP Hükümeti döneminde dibe vuran ve vurmaya devam eden bu yönetimi esef ile kınıyorum. Oysa THY'ye hizmet etmişbir Atilla Kaptan, Yusuf Bolayırlı, Cengiz Sakaryalı, Muhiddin Arsal ve İhsan Göksaran unutulmamalıydı. Yazıklar Olsun
  • Airporthaber olarak bu işin güzel tarafını yansıtıp övseniz öncelikle ve eğer eleştiri yapacaksanızda övgü dolu sözlerden sonra şunlar şunlar eksik kalmış seklinde eleştirseniz daha çok yakışmaz mı sizlere?

Türk Hava Yolları’nın ve Türk havacılığının tarihine ışık tutan 75. yıl kitabı  herkesin büyük beğenisini toplarken, kitabın sanal ortama aktarılması sırasında önemli hatalar yapıldı. THY’nin geniş kitlelere ulaşabilmek için şirkete ait internet sitesinde ‘sanal müze’ adıyla kitabı tüm içeriğiyle yayınlaması sunulan hizmet açısından takdir topladı. Ancak, kitapta yer alan bütün bilgilerin sanal ortama geçirilmesi sırasında bazı teknik hataların yapıldığı da dikkat çekti.

THY’nin kuruluşundan bugüne uçak filosu, amblemleri, ikramları, kabin ekibi kıyafetleri, tarife ve biletleri ve İstanbul’un gökyüzünden çekilmiş fotoğraflarının yer aldığı sanal müzede şahsiyetler başlığı altında da THY için önem arz eden yöneticilere yer verilmişti. Fakat, şirket için başarılı çalışmalara imza atan bazı şahsiyetler ise es geçilerek sanal müzeye konulmadı.

Bunlardan en çok dikkat çekeni ise 1933-1934 yılları arasında THY Genel Müdürlüğü görevini yapan Türkiye’nin ilk pilotu Fesa Evrensev. 

Türkiye’nin bir numaralı uçuculuk brövesine sahip Evrensev’in THY Genel Müdürlüğü yönetim binasında genel müdürlerin fotoğraflarının yer aldığı köşede ilk sırada fotoğrafı bulunmasına karşın, sanal müzeye neden konulmadığı anlaşılamadı. 

Evrensev’in yanı sıra sanal müzeye konulmayanlar arasında eski genel müdürlerden Muhiddin Arsal, İhsan Göksaran, Cengiz Sakaryalı, Atilla Çelebi, Yusuf Bolayırlı ve Abdurrahman Gündoğdu da bulunuyor.

Adı sanal müzeye konulmayan Genel Müdürler arasında bulunan Yusuf Bolayırlı,  “ Demek ki biz THY tarihi için önemli değilmişiz. Kitabı da sanal müzeyi de görmedim. O yüzden yorum yapmak istemiyorum. Ama koysalar da koymasalar da sağolsunlar” dedi.

Bu arada havacılığa gönül verenlerin evlerinde bulunması gereken kaynak niteliğindeki THY’nin 50. ve 75. yıl kitapları THY adresinden bilgisayara indirilebiliyor.

THY'nin web sayfasına ulaşmak için TIKLAYIN

İLK GENEL MÜDÜRÜ UNUTTULAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Neredeyiz ~ 16 yıl önce
Bizden de bir tanesini koymadik.Attila Celebi Kaptani nereden tanisinlar.Yusuf Bolayirliyi,kendileri asagi ettiler.Birde isminimi listeye koysunlar.Genel Müdürlükte asili olan Genel Müdür fotograflari,Bolayirliya kadar zaten var idi.Onlari oradan istenmeyenleri indirmek icin cesaretli degilde,cok aptal olmak lazimdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok ~ 16 yıl önce
Sevgili pretty man; Siteye ilk defa yorum yazdım.Sürekli takip eder çokta severim.Çünkü burdan başka adam gibi havacılık haberlerini güncel olarak yazan yok.Ya da kaliteli sunan.Ancak başlıklarda daha dikkatli olsalar daha hoş olmazmı? Benim de dediğim güzel yanından bahsedip sonra eleştirilmesiydi.Eleştirel başlıkla altında övmek değil. Umarım anlatabildim...Tesekkürler yorumun için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pretty man ~ 16 yıl önce
Zaten haberin içinde dikkatli bakarsanız kitapla ilgili tarihe ısık tutan, her evde bulunması gereken gibi övgü içeren cümleler kullanılmıs...Elestirmis olmak için elestiriyornsunuz sanırım siteyi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ibo San ~ 16 yıl önce
Yazdiginiz dogrultuda hata yapilmissa çok üzücü ve basit. KIm olursa olsun, sevin sevmeyin önemli degil, ama Genel Müdür olarak görev yapmis olanlarin, eksiksiz olarak isimlerinin yazilmazi gerekiyor. Siz kafaniza göre tarihi degistiremzsiniz. Rahmetli Karsiyakali Ihsan Göksaran pasa, TSK den emekli havaci Korgeneral Atilla kaptan Celebi ise, Atilla kaptan olarak bilinen emekli pilot Yusuf Bolayirli ise THY de çekirdekten yetismis, kurum içerisinde çok sevilen ve sayilan bir yöneticiydi, ve halen herkes kendisine saygi ile hitap etmektedir Havaciligin içinde yetis, havacilik onlarin kanlarina islemis, anlayacaginiz havacilik hayatalridir. Eeey AKP yönetimi, THY nin basina getirdiginiz sayin Abdurrahman beyedemi sahip çikamadiniz? Bu kadarda nankörlük olmaz. Yaziklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FLYFLY ~ 16 yıl önce
Yorumunuz...AKP Hükemetinin basa getirdigi bu yonetimden farkli bir uygulama yapilacagi zaten dusunulemez.Bunun aksini yapsalardi zaten sasirirdim.Goreve geldikleri günden beri yillarca THY hizmet etmis insanlara saygisi olmayan bu kisilerin birakin gorev yapan GENEL MÜDÜRLERE kendileri doneminde gorev yapan SN.Abdurrahman Gündogduya bile saygisi yokki digerlerine nasil olsun..Yaziklar olsun gün ola harman ola..Geldikleri gibi giderler ayni itibari kendileride gorurler diyecegim ama bunlar gibi kimse olamaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 16 yıl önce
AKP Hükümeti döneminde dibe vuran ve vurmaya devam eden bu yönetimi esef ile kınıyorum. Oysa THY'ye hizmet etmişbir Atilla Kaptan, Yusuf Bolayırlı, Cengiz Sakaryalı, Muhiddin Arsal ve İhsan Göksaran unutulmamalıydı. Yazıklar Olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz: Yok ~ 16 yıl önce
Airporthaber olarak bu işin güzel tarafını yansıtıp övseniz öncelikle ve eğer eleştiri yapacaksanızda övgü dolu sözlerden sonra şunlar şunlar eksik kalmış seklinde eleştirseniz daha çok yakışmaz mı sizlere?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000