19 Mayıs 2012, Cumartesi 08:42:59

İLK DİPLOMALI HOSTESLER YEMİN ETTİ

Kapadokya Meslek Yüksekokulu, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ilk mezunlarını verdi.
  • Bende bu meslegi asagilaynlari asgiliyorum. Soruyrm onlara siz kmsiniz. Daha iki kelimeyi bile dgru yazamamisken boyunuzdan buyuk laflar etmeyin lutfen bu bize hakaret oluyor. Bnce hosteslik.gayet gzl haavali ve sosyal bir is bnde insallh olurum.
  • arkadaşlar bende kapodokya meslek yüksekokulu hosteslik istiyorum mezun olan arkadaşlar iş bulabildimi sizce okulun eğitimi nasıl kısaca bilgi verirseniz cok iyi olur :)
  • bölümün gerçekten iş garantisi var mı ve yeni işe başlayanlar ne kadar maaş alıyorlar?
  • bende bu okula başvuruda bulundum ve mülakata çagırdım bu okulda okuyanlardan öneri alırsam cok sewinirim gercektende garantili mi direk ucusa basladınız mı yada tekrar egitim mi alıyosunuz sadece zaman kaybımı yorumlarınızı okuyunca kafam biraz karıstı :(
  • Halen ayni tutum devam etmekte. Bizler universiteli kabin memurlarinin daha bilincli ve meslegini ek is olarak gormeden yapacak insanlar olmacak diyoruz kimsenin su anda isini severek yapan ucuculara bir tavri yokken yine yine yine ayni tepki bizler tecrubeliyiz geldiginizde goreceksiniz vs aldiginiz egitimleri biliyoruz merak etmeyin. Kimsenin ustunluk tasladigi yok yine diyorum kokpit ekibinden biri olsa diyecegi tek sey tebrikler bu isinde okulu var artik daha bilincli bir kabin ekibi geliyor diyecek. Ama nedense kabin memurlari sanki bu okulu okumak suc,us gibi davranmasi komik baska birsey demiyorum BİZLER KABİN MEMURLUGUNUN STANDARDLARİNİ YUKSELTMEK VE BU MESLEGİN HAKKETTİGİ DEGERİ GORMESİ İCİN CABALİYORUZ. Ayni noktayi dusundugumuze gore sorun yok?
  • öncelikle mezun olan arkadaşları tebrik ediyorum.Buyursun gelsinler. Bizler de bu işe alınırken binbir zorlu sınavlardan mülakatlardan geçerek geldik hatta ilk başvuru tarihi ile sınavları kazanıp eğitime başlama tarihimiz arasında 7 ay vardı.Hepimiz üniversite mezunuyuz,dil biliyoruz hala bir takım eğitimlerden geçiyoruz her sene tazeleme eğitimi alıyoruz ama görüyorum ki şimdiden biz bu işin üniversitesinde okuduk biz sizden daha iyi yaparız bu işi havasına girmişsiniz.Hangi meslek olursa olsun her işte tecrübe çok önemlidir.O tecrübe de bizlerde yani amirlerde kıdemli kabin memurlarındadır.Bence bu kadar erken ÇOK KONUŞMAYIN.Çünkü uçmaya başladığınızda hepiniz bizim tecrübemize muhtaç olacaksınız.Bunu tehditmiş gibi algılamayın unutmayın her işin acemiliği zordur ama kabin memurluğunun acemiliği bin kat daha zordur.Neyse yinede şunu söylemek istiyorum bizler kader birliği yapıyoruz bindiğin o uçakta ananda babanda eşinde kardeşinde biz olacağiz bunu unutmayın
  • Bu ayrımı MYO'lular yapmıyor bilakis uçan kabin memurları yapıyor. THY bünyesinde bir sene çalıştı İst Üni. ve bu ayrımı sürekli uçan kişiler ne yani biz alaylı mıyız? gibi alakasız sorulara maruz kaldılar. Nedense Kokpit ekibi bu durumu duyduğunda çok mutlu olduklarını söyleyip bir sene boyunca çok özel ve farklı davranmaları ve destek olmalarıda yine uçan kabin memurları tarafından acayip bir olaymış gibi görüldü. Kabin amiri olduğu halde hatta eğitmen oldukları halde ne işiniz var bu bölümde parası olmasa çekilecek iş mi? diye mesleği sürekli kötüleyen insanları gördükçe yazılanların nedenini anlarsınız. Koskoca şirkette 100 lerce kabin ekibiyle konuşuldu toplasanız 10 tanesi meslek olarak sevip yapıyor diğer herkes bu mesleği iş olarak bile görmüyor.Eğitim boyunca kabin amirlerine kaptanlara şeflerine göstermiş oldukları saygı ve yardımlarla bu kişiler hatta çıkıncada aynı saygıyı göstereceklerini zaten belli ettiler.Kabin memurluğu saygın bir meslektir zaten bunun için savaşıyoruz
  • "kabin memurluğu sanki ek bir meslek iş değilmişte utanılıcak bir meslekmiş gibi başka meslekleri okudukları ile kendini üste çıkarmaya çalışan insanların olmadığı..." derken... kimsenin yaptığı işten utanmadığını,yıllardır hakir görülen kabin memurlarının aslında içleri boş değil de dolu olduğunu,henüz bu mesleği icra etmediğiniz için bu bahsedilenler hakkında ufacık bir fikrinizin olmadığınızı bir kenara bıraksakta...Sanki düne kadar KM için üniversite ya da MYO vardı da bizler mi gitmedik,öğrenim görmeyi tercih etmedik..diye bir düşünün bakalım...Bir de ne eğitim alırsanız alın,ister MYO'n da ister havayolu eğitiminde uçağa çıktığınızda daha şimdiden(henüz SHGM onaylı kabin memuru sertifikasına sahip olmadan...) beğenmediğiniz,eleştirilerinden hoşlanmadığınız,havacılığın tecrübe işi olduğunu bilen ve bu tecrübeye sahip abla ve abileriniz yaşındaki üstlerinizden(amir ve kıdemli memurlarınızdan) öğreneceğiniz onca şey varken biz mektepliyiz,siz alaylı... şeklinde ayrımcılık yapmayın
  • 142 doğru söylüyor İst Üni devlet okulu olarak ilk kabin mezunlarını 2011 de verdi. Kapadokyalı arkadaşlara başarılar. Diğer kabin memurları yok bizler sanki üni mezunu değiliz aramızda doktor muhendis vs var demişler. İşte zaten kabinde havacılıkla ilgisi olmayan okulları okumuş sadece para kazanmak için değil bu mesleği hayat boyu yapıp akademik anlamda meslek olarak seçen insanların olduğu artık kendine ait okulu olan hakettiği değeri göreceği bir hale getirmek için açılan okullardır. Bir konu olduğunda kabin memurluğu sanki ek bir meslek iş değilmişte utanılıcak bir meslekmiş gibi başka meslekleri okudukları ile kendini üste çıkarmaya çalışan insanların olmadığı tamamen bizler okulda da bunun eğitimi aldık diyecek mesleğinin arkasında duracak insanlar olarak duracağız. Kapadokyalı arkadaşlarla kader birliği yaptık bizler bir sene onlarda 2 ay THY de emek verdiler. Kutluyoruz arkadaşlarımızı şu anda bizler belki işe alınmadık ama sizler bizim içinde bayrak taşıcaksınız. İyi uçuşlar.
  • Bu haber için yanlış veya yalan demeyeceğim çünkü haber değil. Sadece bir Reklam. Ben bu bölümden mezunum ve 1 senedir uçuyorum, emekliliğim gelecek neredeyse :)) Arkadaşların yolları açık olsun, zorlu bir 2 sene geçirdilir, çoğu ailelerinden uzaktaydı. Aynı bölüm mezunu olarak onları en iyi biz (İstanbul Üniversitesi Mezunları ) anlayabiliriz.

Kapadokya Meslek Yüksekokulu, Mustafapaşa yerleşkesi eski ilkokul binasında gerçekleştirilen mezuniyet töreni; devlet erkânı, yerel yönetim birimleri, çeşitli sivil toplum kuruluşları, sektör temsilcileri, mezun öğrenciler ve velilerin katılımıyla kutlandı.

Törene Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürü Nahit Bingöl,  SHGM Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici, THY AO Eğitim Başkanı Prof. Dr. Şahin Karasar, Kapadokya MYO öğretim elemanları, öğrencileri, veliler ve basın mensupları katıldı.

Törende İstiklal Marşı'nın okunması ve Yüksekokul Müdürü Funda Aktan'ın program açılış konuşmasının ardından KYO Mütevelli Heyet Başkanı Alev Alatlı, Öğrenci Konseyi Başkanı Mustafa Carus, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş günün anlam ve önemine dair yaptıkları konuşmalarda mezun öğrencileri tebrik edip iş hayatlarında başarı dileklerini ilettiler.

Törenin öğrencilere yönelik kısmı iki bölümde gerçekleşti. İlk bölümde yüksekokulun dereceye giren ilk üç öğrencisine ahilik geleneklerine göre şed kuşatıldı.

Dereceye giren öğrencilerden;

• Okul birincisine ödülünü yüksekokul Mütevelli Heyeti Başkanı Alev Alatlı ve Vali Abdurrahman Savaş,

• Okul ikincisine ödülünü SHGM Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici,

• Okul üçüncüsüne ise THY AO Eğitim Başkanı Prof. Dr. Şahin Karasar takdim etti.

İkinci bölümde ise, bu programlardan mezun olan öğrencilerin diploma seremonileri gerçekleştirildi.

İşte bu sene mezun veren programlar;

• Aşçılık
• Atçılık ve Antrenörlüğü
• Bankacılık ve Sigortacılık
• İnternet ve Ağ Teknolojileri
• Mimari Restorasyon
• Organik Tarım
• Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
• Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (İngilizce)
• Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri
• Turist Rehberliği
• Uçak Teknolojisi
• Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik

Okullu Hostesler Göreve Hazır

2010 yılında THY AO’nun istihdam garantisi ile açılan ve ilk mezunlarını bu yıl veren Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (Hosteslik) programı mezunları, törende büyük coşku yaşadılar. Tören alanına üniformaları ile gelen öğrenciler, mesleğe hazır olduklarının mesajını da vermiş oldular.

Program birincisine ödülünü THY Havacılık Akademisi Başkanı Prof. Dr. Şahin Karasar takdim ederken, mezuniyet belgelerini Kapadokya Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Programları Koordinatörü Ahmet Tezman ile program öğretim görevlileri Serpil Çakıcı ve Serpil Özyazar öğrencileri ayrı ayrı tebrik ederek takdim ettiler.

Mezunların kuşak bağlama töreni ise, program öğretim görevlisi Esma Cantürk tarafından gerçekleştirildi.

Tören sonunda öğrenciler toplu olarak meslek yemini ederken, tören alanında bulunan herkes tarafından ayakta alkışlandılar.

İLK DİPLOMALI HOSTESLER YEMİN ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

gituot ~ 11 yıl önce
Bende bu meslegi asagilaynlari asgiliyorum. Soruyrm onlara siz kmsiniz. Daha iki kelimeyi bile dgru yazamamisken boyunuzdan buyuk laflar etmeyin lutfen bu bize hakaret oluyor. Bnce hosteslik.gayet gzl haavali ve sosyal bir is bnde insallh olurum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mezun olan arkadaşlar ... ~ 11 yıl önce
arkadaşlar bende kapodokya meslek yüksekokulu hosteslik istiyorum mezun olan arkadaşlar iş bulabildimi sizce okulun eğitimi nasıl kısaca bilgi verirseniz cok iyi olur :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayça ~ 12 yıl önce
bölümün gerçekten iş garantisi var mı ve yeni işe başlayanlar ne kadar maaş alıyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adayy ~ 12 yıl önce
bende bu okula başvuruda bulundum ve mülakata çagırdım bu okulda okuyanlardan öneri alırsam cok sewinirim gercektende garantili mi direk ucusa basladınız mı yada tekrar egitim mi alıyosunuz sadece zaman kaybımı yorumlarınızı okuyunca kafam biraz karıstı :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B737 ~ 12 yıl önce
Halen ayni tutum devam etmekte. Bizler universiteli kabin memurlarinin daha bilincli ve meslegini ek is olarak gormeden yapacak insanlar olmacak diyoruz kimsenin su anda isini severek yapan ucuculara bir tavri yokken yine yine yine ayni tepki bizler tecrubeliyiz geldiginizde goreceksiniz vs aldiginiz egitimleri biliyoruz merak etmeyin. Kimsenin ustunluk tasladigi yok yine diyorum kokpit ekibinden biri olsa diyecegi tek sey tebrikler bu isinde okulu var artik daha bilincli bir kabin ekibi geliyor diyecek. Ama nedense kabin memurlari sanki bu okulu okumak suc,us gibi davranmasi komik baska birsey demiyorum BİZLER KABİN MEMURLUGUNUN STANDARDLARİNİ YUKSELTMEK VE BU MESLEGİN HAKKETTİGİ DEGERİ GORMESİ İCİN CABALİYORUZ. Ayni noktayi dusundugumuze gore sorun yok?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy km ~ 12 yıl önce
öncelikle mezun olan arkadaşları tebrik ediyorum.Buyursun gelsinler. Bizler de bu işe alınırken binbir zorlu sınavlardan mülakatlardan geçerek geldik hatta ilk başvuru tarihi ile sınavları kazanıp eğitime başlama tarihimiz arasında 7 ay vardı.Hepimiz üniversite mezunuyuz,dil biliyoruz hala bir takım eğitimlerden geçiyoruz her sene tazeleme eğitimi alıyoruz ama görüyorum ki şimdiden biz bu işin üniversitesinde okuduk biz sizden daha iyi yaparız bu işi havasına girmişsiniz.Hangi meslek olursa olsun her işte tecrübe çok önemlidir.O tecrübe de bizlerde yani amirlerde kıdemli kabin memurlarındadır.Bence bu kadar erken ÇOK KONUŞMAYIN.Çünkü uçmaya başladığınızda hepiniz bizim tecrübemize muhtaç olacaksınız.Bunu tehditmiş gibi algılamayın unutmayın her işin acemiliği zordur ama kabin memurluğunun acemiliği bin kat daha zordur.Neyse yinede şunu söylemek istiyorum bizler kader birliği yapıyoruz bindiğin o uçakta ananda babanda eşinde kardeşinde biz olacağiz bunu unutmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
b 737 ~ 12 yıl önce
Bu ayrımı MYO'lular yapmıyor bilakis uçan kabin memurları yapıyor. THY bünyesinde bir sene çalıştı İst Üni. ve bu ayrımı sürekli uçan kişiler ne yani biz alaylı mıyız? gibi alakasız sorulara maruz kaldılar. Nedense Kokpit ekibi bu durumu duyduğunda çok mutlu olduklarını söyleyip bir sene boyunca çok özel ve farklı davranmaları ve destek olmalarıda yine uçan kabin memurları tarafından acayip bir olaymış gibi görüldü. Kabin amiri olduğu halde hatta eğitmen oldukları halde ne işiniz var bu bölümde parası olmasa çekilecek iş mi? diye mesleği sürekli kötüleyen insanları gördükçe yazılanların nedenini anlarsınız. Koskoca şirkette 100 lerce kabin ekibiyle konuşuldu toplasanız 10 tanesi meslek olarak sevip yapıyor diğer herkes bu mesleği iş olarak bile görmüyor.Eğitim boyunca kabin amirlerine kaptanlara şeflerine göstermiş oldukları saygı ve yardımlarla bu kişiler hatta çıkıncada aynı saygıyı göstereceklerini zaten belli ettiler.Kabin memurluğu saygın bir meslektir zaten bunun için savaşıyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
üstünlük taslamanın hata olduğunu ilk uçuşta göreceksiniz ~ 12 yıl önce
"kabin memurluğu sanki ek bir meslek iş değilmişte utanılıcak bir meslekmiş gibi başka meslekleri okudukları ile kendini üste çıkarmaya çalışan insanların olmadığı..." derken... kimsenin yaptığı işten utanmadığını,yıllardır hakir görülen kabin memurlarının aslında içleri boş değil de dolu olduğunu,henüz bu mesleği icra etmediğiniz için bu bahsedilenler hakkında ufacık bir fikrinizin olmadığınızı bir kenara bıraksakta...Sanki düne kadar KM için üniversite ya da MYO vardı da bizler mi gitmedik,öğrenim görmeyi tercih etmedik..diye bir düşünün bakalım...Bir de ne eğitim alırsanız alın,ister MYO'n da ister havayolu eğitiminde uçağa çıktığınızda daha şimdiden(henüz SHGM onaylı kabin memuru sertifikasına sahip olmadan...) beğenmediğiniz,eleştirilerinden hoşlanmadığınız,havacılığın tecrübe işi olduğunu bilen ve bu tecrübeye sahip abla ve abileriniz yaşındaki üstlerinizden(amir ve kıdemli memurlarınızdan) öğreneceğiniz onca şey varken biz mektepliyiz,siz alaylı... şeklinde ayrımcılık yapmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km-142 ye İst üni Boeing 737 ~ 12 yıl önce
142 doğru söylüyor İst Üni devlet okulu olarak ilk kabin mezunlarını 2011 de verdi. Kapadokyalı arkadaşlara başarılar. Diğer kabin memurları yok bizler sanki üni mezunu değiliz aramızda doktor muhendis vs var demişler. İşte zaten kabinde havacılıkla ilgisi olmayan okulları okumuş sadece para kazanmak için değil bu mesleği hayat boyu yapıp akademik anlamda meslek olarak seçen insanların olduğu artık kendine ait okulu olan hakettiği değeri göreceği bir hale getirmek için açılan okullardır. Bir konu olduğunda kabin memurluğu sanki ek bir meslek iş değilmişte utanılıcak bir meslekmiş gibi başka meslekleri okudukları ile kendini üste çıkarmaya çalışan insanların olmadığı tamamen bizler okulda da bunun eğitimi aldık diyecek mesleğinin arkasında duracak insanlar olarak duracağız. Kapadokyalı arkadaşlarla kader birliği yaptık bizler bir sene onlarda 2 ay THY de emek verdiler. Kutluyoruz arkadaşlarımızı şu anda bizler belki işe alınmadık ama sizler bizim içinde bayrak taşıcaksınız. İyi uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM - 142 ~ 12 yıl önce
Bu haber için yanlış veya yalan demeyeceğim çünkü haber değil. Sadece bir Reklam. Ben bu bölümden mezunum ve 1 senedir uçuyorum, emekliliğim gelecek neredeyse :)) Arkadaşların yolları açık olsun, zorlu bir 2 sene geçirdilir, çoğu ailelerinden uzaktaydı. Aynı bölüm mezunu olarak onları en iyi biz (İstanbul Üniversitesi Mezunları ) anlayabiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000