16 Haziran 2010, Çarşamba 08:20:26

İkinci THY uçağı da geldi

Türk Hava Yollarının (THY) Kırgızistan'ın güneyinde yaşanan çatışmalar nedeniyle Türk vatandaşlarının tahliyesi için tahsis ettiği uçak, biri yaralı 149 yolcusuyla İstanbul'a geldi.
  • boş boş afrikanin ucube yerlerine ucacaginiza bir işe yarayin
  • Efendim diger hava yollarimizida geride kalana vatandasimiz varsa onlarin yurda getirilmesine katkida bulunmaya davet ediyorum. Isallah en kisa zamanda gelirler hepsi. Dis Hekimi Dt. Sakine Çürük
  • Bravo THY ye burasi sozun bittgi yer. PEGASUS saksakcilarina ithaf olunur gozunuz havayolu gercek "milli" gorsun
  • bencede özelleşmesin böylece devletin imajını sergileyen milli havayolu çok pahalıda olsa sunmuş olur. evet çok pahalı olabilir ama bunu dış hatlardaki yolculara satıyor. iç hatlarda yine ucuz havayolları tercih ediliyor. zaten doluluklardan da anlaşılan bu.
  • burdan anlasılmasın gereken su kı thy nın gerı kalan hısselerı de ozelleştirilmesin bari.
  • THY tabi her zamanki vatandaşlarımızın yanında oldu hem de anında. Israil den getirilen yüzlerce yolcu ve şimdi Kırgısiztandan kurtarılan vatandaşlarımızı getirdiler.. Her zaman takdir etmek lazım operasyonel anlamda başarılılar. Yıllar önce buna benzer operasyonlar yapıldı. Özel havayolları da getirebilir ama onlara sıra gelmez THY gücü kat kat çok daha fazla.. Onların frekansı farklıdır..
  • Ucuz havayolu taşımacılığı yapan şirketlere bu inat neden anlamadım.
  • Bayrak taşıyıcılığıyla ticari stratejinin kıyaslanmasını ne mantığı var. bu stratejide 2 seçenek var. Ben çok pahalıya bilet alırım. Bir şişe suyu bedava içerim. Benim tercihim bu ticarette benden daha iyisini bulamazsın. Yada ben ucuza uçar suya içmek istersem para öderim. istersem sipariş verir uçakta kebap yerim.
  • "Bizim uçaklarımızın üzerinde de bayrak var, biz de bayrak taşıyıcısıyız" diyen cin fikirliler nerede? Onları da vatandaşlarımıza yardım ederken görmek isteriz. Allah'ın suyunu 5 liraya satmakla, özürlü insanlardan tekerleklik sandalye için para koparmakla bayrak taşıyıcı olunmuyor maalesef...

Kırgızistan'daki çatışmalardan dolayı bu ülkenin Celalabad ve Oş kentlerinde bulunan Türk vatandaşlarının tahliyesi için tahsis edilen uçak, bir saatlik gecikmeyle 04.45'te Atatürk Havalimanına indi.

Havalimanında karşılanan yolcuların ve ailelerinin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Kırgızistan'daki olaylar sırasında Oş kentinde bıçakla yaralanan Sedat Tokay, uçaktan indirildikten sonra tekerlekli sandalyeye bindirilerek havalimanının kapısında bekleyen ambulansla hastaneye götürüldü.

Tokay, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakırken arkadaşı Mehmet Sade, Oş kentinde öğrenci olan Tokay'ın gece dışarı çıkarken bir grup tarafından 4 yerinden bıçaklandığını belirtti.

Uçakta bulunan yolculardan Murat Akıncı da çatışmasının Oş kentinde başladığını ve öğrenci olduğu Celalabad'a doğru geldiğini söyledi.

Yaşananları anlatmanın çok zor olduğunu dile getiren Akıncı, ''Bu anlatılamaz, her gün bir ölüm, her gün silah sesleri, yanan evler... İnsanlar büyük problem yaşadı. Orada bir savaş ortamı yaşanıyor. Sokakta gezen yüzleri peçeli insanlar var. Özbekler gördükleri Kırgız'ı, Kırgızlar gördükleri Özbek'i öldürüyorlar'' dedi.

Bölgenin hala karışık olduğunu söyleyen Akıncı, insanların tedirgin olduğunu, ancak Türklere yönelik herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını dile getirdi.

Kırgızistan'daki bir üniversitede görevli olduğunu söyleyen Seyfettin Sindar ise orada Kırgız ve Özbeklerin kardeşçe geçindiklerini, ancak sayısı çıkar peşinde gruplar bulunduğunu söyledi.

Akşamları yüzleri maskeli insanların ortaya çıktığını ve bu olayları yaptıklarını anlatan Sindar, amaçlarının iki boyu birbirine düşürmek olduğunu iddia etti.

Sindar, Kırgızistan'daki olayların ''her yeri talan etmek, maddi çıkar sağlamak isteyen gruplarca'' gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Gazetecilerin Türklere karşı kötü bir uygulama olup olmadığını sorması üzerine de Sindar, ''Türklere karşı herhangi bir kötü muamele yok. Sadece bir kaç genç bazen çıkıp Türklerden para ya da cep telefonlarını istiyor. Orada yalnız da yakalanmayın çok da kalabalık olmayın'' dedi.

Kırgızistan'daki Türk okullarında öğretmenlik yapan Bünyamin Yıldız da yaşananlara rağmen olayların ardından Kırgızistan'a dönmeyi düşündüğünü bildirdi.

Yıldız, Kırgız ve Özbeklerin kardeşçe yaşayan iki millet olduğunu ve birbirlerine kız alıp verdiğini anlatarak, provokatörlerin iki tarafı da galeyana getirip bilhassa gençleri kullanarak bu olaylara neden olduklarını söyledi.

Olaylar sırasında çok sayıda ölüden bahsedildiğini, ancak kendisinin bunları görmediğini belirten Yıldız, ''Türklere yönelik bir şiddet veya bir saldırı yok. Orada tanıdıkları olanlar rahat olsunlar'' dedi.

(Sabah)

İkinci THY uçağı da geldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
boş boş afrikanin ucube yerlerine ucacaginiza bir işe yarayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Efendim diger hava yollarimizida geride kalana vatandasimiz varsa onlarin yurda getirilmesine katkida bulunmaya davet ediyorum. Isallah en kisa zamanda gelirler hepsi. Dis Hekimi Dt. Sakine Çürük

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bravo THY ye burasi sozun bittgi yer. PEGASUS saksakcilarina ithaf olunur gozunuz havayolu gercek "milli" gorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bencede özelleşmesin böylece devletin imajını sergileyen milli havayolu çok pahalıda olsa sunmuş olur. evet çok pahalı olabilir ama bunu dış hatlardaki yolculara satıyor. iç hatlarda yine ucuz havayolları tercih ediliyor. zaten doluluklardan da anlaşılan bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
burdan anlasılmasın gereken su kı thy nın gerı kalan hısselerı de ozelleştirilmesin bari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY tabi her zamanki vatandaşlarımızın yanında oldu hem de anında. Israil den getirilen yüzlerce yolcu ve şimdi Kırgısiztandan kurtarılan vatandaşlarımızı getirdiler.. Her zaman takdir etmek lazım operasyonel anlamda başarılılar. Yıllar önce buna benzer operasyonlar yapıldı. Özel havayolları da getirebilir ama onlara sıra gelmez THY gücü kat kat çok daha fazla.. Onların frekansı farklıdır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ucuz havayolu taşımacılığı yapan şirketlere bu inat neden anlamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bayrak taşıyıcılığıyla ticari stratejinin kıyaslanmasını ne mantığı var. bu stratejide 2 seçenek var. Ben çok pahalıya bilet alırım. Bir şişe suyu bedava içerim. Benim tercihim bu ticarette benden daha iyisini bulamazsın. Yada ben ucuza uçar suya içmek istersem para öderim. istersem sipariş verir uçakta kebap yerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"Bizim uçaklarımızın üzerinde de bayrak var, biz de bayrak taşıyıcısıyız" diyen cin fikirliler nerede? Onları da vatandaşlarımıza yardım ederken görmek isteriz. Allah'ın suyunu 5 liraya satmakla, özürlü insanlardan tekerleklik sandalye için para koparmakla bayrak taşıyıcı olunmuyor maalesef...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000