20 Temmuz 2009, Pazartesi 15:35:17

İKİNCİ 777 DE TESCİLE GİRDİ

Türk Hava Yolları’nın, Hintli Jet Airways’ten kiraladığı Boeing 777 tipi uçaklardan ikincisi de Türk tesciline girdi.
  • ucaklar türk tesciline gecmis güzel hayirli ugurlu olsun.ama neden hala airport tv ucaklarin eski görüntülerini yayinliyor.hint bayrakli hint tescilli ucaklar,neden yeni tescilli ucaklari götermiyor.dönüp dolasiyor hep ayni görüntüleri gösteriyor.
  • JFKya ucamamalarini sebebi etops degil, amerikan ulastirma bakanligindan wet lease operasyon izni alinmamasidir. Onun icin wet lease suresince belirli meydanlara ucabildiler' simdi THY mali oldugu icin boyle bir kisitlama soz konusu degil. ha derseniz kiucaklari kiralarken sormamislarmi istedigimiz yere ucabilirmiyiz diye, unutmuslar mazur gorun :)
  • Cunku sivil havacılıktan ETOPS alınmadı. konunun tescille bir alakası yok
  • arkadaşlar bu uçakları hintli jet airwaysten kiraladık.ancak anlaşma gereği 6 ay boyunca uçak kuyruğunda hint bayrağı olacaktı ve kokpitin tamamı ile kabinden 2 personel hinti jet airways personeli idi.bunun adı wet leaese idi.6ay sonunda uçağın kuyruğundaki bayrak türk bayrağı ve personelin tamamı thy personeli oldu ve jet airways teknik dahil hizmet dışı kaldı.bunun adı da dry lease yani sadece uçak kiralandı.gerçi duyduğum kadarı ile yabancı kaptanlar thy'ye geçmiş.bu arada load sheet ve yükleme diğer uçaklarımızın ki ile aynı.selamlar
  • Mesela bu ucaklar geldiginden beri ucamadigi JFK'ye ucabilir.
  • Arkaşım aslında çok basit, Ruhsatı olmayan bir araba ile trafiğe çıkabilir misin? Birde bu aracı başka ülkede kullanacağını düşün.. Buda bir nevi geçici plaka gibi, uçakların tescil edilmesi. Yani havacılık kurallarına göre yolcu vs. uçarabilmesi için alınan bir izin..! Yoksa kim anlar dış meydanda sen ne millettensin..! Düşmanmısın dost mu..?
  • benim pek bilgim yok türk tesciline girince uçak ne oluyor ki? zaten uçaklar kiralıksa hindistandaki tescil olmuyor mu? yoksa uçakları satın alma opsiyonu olduğu için mi böyle yapılıyor? umarım kimse dalga geçemeden cevap verir

Türk Hava Yolları, geçen Aralık ayında 6 aylığı wet leaese, iki yılı dry lease olarak Hintli Jet Airways’ten kiraladığı Boeing 777’lerden birini daha Türk tesciline geçirdi.

First class konfügrasyonu ile ilk kez bu sınıfta yolcu taşımaya başlayan Türk Hava Yolları, bir süre önce uçaklardan birini Türk tesciline geçirmiş, uçak TC-JJA kuyruk numarasını almıştı.

Uçaklardan ikincisi de Türk tesciline girdi ve TC-JJC tescilini aldı.

Türkiye’de sadece THY’nin filosunda Boeing 777 tipi uçaklardan bulunuyor. Filosunda üç adet  Boeing 777 bulunan THY, Boeing’den 5 adet daha aynı tip uçak sipariş etmişti.

©AirportHaber.com

İKİNCİ 777 DE TESCİLE GİRDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
ucaklar türk tesciline gecmis güzel hayirli ugurlu olsun.ama neden hala airport tv ucaklarin eski görüntülerini yayinliyor.hint bayrakli hint tescilli ucaklar,neden yeni tescilli ucaklari götermiyor.dönüp dolasiyor hep ayni görüntüleri gösteriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
JFKya ucamamalarini sebebi etops degil, amerikan ulastirma bakanligindan wet lease operasyon izni alinmamasidir. Onun icin wet lease suresince belirli meydanlara ucabildiler' simdi THY mali oldugu icin boyle bir kisitlama soz konusu degil. ha derseniz kiucaklari kiralarken sormamislarmi istedigimiz yere ucabilirmiyiz diye, unutmuslar mazur gorun :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Cunku sivil havacılıktan ETOPS alınmadı. konunun tescille bir alakası yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaşlar bu uçakları hintli jet airwaysten kiraladık.ancak anlaşma gereği 6 ay boyunca uçak kuyruğunda hint bayrağı olacaktı ve kokpitin tamamı ile kabinden 2 personel hinti jet airways personeli idi.bunun adı wet leaese idi.6ay sonunda uçağın kuyruğundaki bayrak türk bayrağı ve personelin tamamı thy personeli oldu ve jet airways teknik dahil hizmet dışı kaldı.bunun adı da dry lease yani sadece uçak kiralandı.gerçi duyduğum kadarı ile yabancı kaptanlar thy'ye geçmiş.bu arada load sheet ve yükleme diğer uçaklarımızın ki ile aynı.selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Mesela bu ucaklar geldiginden beri ucamadigi JFK'ye ucabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkaşım aslında çok basit, Ruhsatı olmayan bir araba ile trafiğe çıkabilir misin? Birde bu aracı başka ülkede kullanacağını düşün.. Buda bir nevi geçici plaka gibi, uçakların tescil edilmesi. Yani havacılık kurallarına göre yolcu vs. uçarabilmesi için alınan bir izin..! Yoksa kim anlar dış meydanda sen ne millettensin..! Düşmanmısın dost mu..?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
benim pek bilgim yok türk tesciline girince uçak ne oluyor ki? zaten uçaklar kiralıksa hindistandaki tescil olmuyor mu? yoksa uçakları satın alma opsiyonu olduğu için mi böyle yapılıyor? umarım kimse dalga geçemeden cevap verir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000