11 Mart 2013, Pazartesi 15:36:58

İKİ KRİTİK BENZERLİK ÖLÜME GÖTÜRDÜ

Japonya’nın Osaka kentinde ölen THY Kabin Amiri Sema Müstecaplıoğlu’nun kalp krizinden değil beyin kanaması geçirdiği için hayatını kaybettiği anlaşıldı.
  • ONCELIKLE KARTAL BEY IN YORUMUNA KATILIYORUM. KABIN MEMURLARI OLSUN PILOTLAR OLSUN SIRKETLERI ICIN ONLAR SADECE SOMURULECK ELEMANLAR INSAN YERINE KOYULMUYRLAR.HAKLARI KISITLANIYOR DEVAMLI ,KOLE GIBILER.SOSYAL GUVENLIKTE ONLAR ICIN ACIKLAR MEVCUT ORADA BILE INSAN YERINE KOYULMUYORLR ISLERI "RISKSIZ" STATUSUNDE YANI IS GRUPLARI 15-A1.BU YUZDEN YASALAR KARSISINDA HER KOSULDA HAKSIZLAR.SENDIKALARI BUNU YILLARDIR BILIYOR ANCAK ONLARINDA BUNU DUZeELTMEK ISLERINE GELMIYOR BELKI
  • ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM.BENİM DE EŞİM AMİR KADROSUNDA GÖREV YAPTI SIKINTILARI BİLİYORUM.ANLAYAMADIĞIM CEVABINI BULAMADAĞIM BİR OLAY VAR.BUNU SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTERİM.BUGÜN MADEN İŞÇİLERİNDEN TUTUN ŞÖFÖR KADROSUNA KADAR HEPSİNİN SGK DA RİSK GURUBU VAR AMA UÇUŞ PERSONELİ NİN RİSK GURUBU 1 (BİR)YANİ NORMAL BİR İŞTE ÇALIŞAN KİŞİ GİBİ YIPRANMA VERİLMİYOR SADECE EMEKLİ OLUNDUĞUNDA BİR EVRAK ALARAK SGK YA MÜRAACATTA MAAŞ FARKLILAŞIYOR.HALBUKİ RİSK GURUBU 3 OLSA HERKES TAZMİNATTAN TUTUN EMEKLİLİK YAŞINA KADAR HERŞEY FARKLILAŞIYOR.ARAŞTIRMANIZI ÖNERİRİM.
  • Burada konu ile alakalı DOKTOR'ların yorum yapabilmeleri için öncelikle UÇUŞ HEKİMİ olmaları gerekliliğini hatırlatmak istiyorum. Zira bir uçuş personelinin durumu ile alakalı doğru yorumu sadece uçuş hekimleri yapabilir...
  • Bilip bilmeyen herkes yorum yapmasın artık.Biz neyin ne olduğunu bilyoruz.Bir arkadaşımız vefat etti konuyu saptırmayın başka şeylerle bilhassa şu doktor rumuzlu.Biraz vicdanınız olsun ya..Biz sadece olabilir şeyler hakkında yorum yapıyoruz.Yorgunluğunda etkisi olabilir diyoruz.Dedik olay oldu.Biraz elinizi vicdanınıza koyun ve öyle yazın buraya...Birazda EMPATİ YAPIN!
  • Seviyesiz...
  • Allah beni bir thy kabin ekibi olarak kotu gunumu buraya dusurtmesin en aci haberde bile asagilikca yorumlarla konuyu saptiran sizofren insanlar toplulugu burasi yazik ki turkler,muslumanlar sözde ama türk asaleti,muslumanligin esamesi bile yok ,ey editor biraz turk ve muslumansan bu yorumumu yayinlarsin ibret olsun yayinlamazsan gunahi boynuna zalimlige bi dur demek lazim ama nerde ekmeginize bal surer bu yorumlar hani sadece taxiye yorumlari yayinlancakti! Oturdugunuz yerden muhpir thy calisanlarindan alin kulaktan dolma haberi Sizinti var thy de
  • Kabin memurları ve pilotlar! Sizler kendi aranızda birlik olmadıkca asla ve asla düzelmez bu durum. Bu yaşananlar avrupa da olsa butun uçuş ekipi( kokpit kabin).toplanır ve bu yönetimin bu işi yapamadığını ve artık çok zorlandıklarını gerekirse basın toplantısı ile gerekirse toplu bir grevle belli ederlerdi. Ama sırf işe girmek için iktidar yalaklığı yapıp aman zaten ben bu işe giremezsem hiç birsey olamaz bu paraları alamazdım zaten diyen hiçbir genel kültürü olmayan susup oturan TÜRK MİLLETİ! sayesinde asla düzelmez bu durumlar sadece böyle sitelerde konuşursunuz... Başka bir ülke olsa bu kadar torpilin göz göre göre yapılması bile bu yönetici adı altında ki 3lünün istifası için yeterlidir!
  • Birde utanmadan 305 kişiye atıyorsun topu..Ogün güneyli rüzgarı verdı ve çoğu sefer ondan iptal oldu..Bilmiyorsun madem bu aralarda çalışmıyorsun sefa inan'ın ve ali kıdık'ın bu konuyla alakalı yazılarını oku derim.Kimseye bu konuda b..k atamazsın.
  • Şunu unutma yorgunlukta tetikler ..Bizim çalışma şartlarımızı bilmediğin her halinden belli...Bu şekilde vefat eden arkadaşlarımız var..Sen işin tıbbi boyutu hakkında yorum yapıyorsun ama her şeyin başı stres ve aşırı yoğun çalışma ..Sizin gibi hastanelerde masa başı iş yapmıyoruz.Havacılıkla alakân yok burda yorum yapıyorsun...
  • 24 Şubat'ta Amsterdam'dan Rio de Janeiro'ya uçtum.28 Şubat akşamı'da döndüm.Dönerken farkettim ki bütün uşuş ekibi,pilotlar ve kabin görevlileri dahil aynı kişilerden oluşan ekipti.Onlarda benim gibi tam 4 gün Rio'da kalmışlardı.Havacılıkla ilgim yolcu düzeyinde.Bu arada 26 Şubat tarihinde de dönüş vardı.Ama ekip 4 gün sonraki uçuşa kadar dinlenmişdi.Bilenler yorum yaparsa memnun olurum.

AirportHaber, Türk Hava Yolları’nda kabin amiri olarak görev yapan Sema Müstecaplıoğlu’nun ölümü ile ilgili önemli bir ayrıntıya ulaştı.

Osaka’da uçuş sonrası istirahat ettiği sırada otelde yaşamını yitiren Müstecaplıoğlu’nun kalp krizi geçirdiğine ilişkin bilgilerin gerçeği yansıtmadığı, 45 yaşındaki deneyimli kabin amirinin beyin kanaması geçirdiği kaydedildi. Japonya’nın Osaka kentinde Türkiye’ye gönderilmek için cenaze işlemleri devam ederken Müstecaplıoğlu’nun ani ölümü ile yıllar önce yaşanan bir başka olay arasındaki benzerlik dikkat çekti.

ÖLÜMDE İKİ KRİTİK BENZERLİK

2007 yılında yine THY’de görev yapan 37 yaşındaki kabin memuru Ömür Günay,  Helsinki- İstanbul seferi sırasında beyin kanaması geçirmiş  İstanbul’da 6 gün boyunca komada kalan genç kabin memuru kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. 

Her iki kabin memurunun ölümü arasındaki bir başka benzerlik ise kabin memurlarının izin dönüşünde yaşamlarını yitirmeleriydi. Doğum izninden dönen Ömür Günay gibi Sema Müstecaplıoğlu da yıllık izin dönüşü yaşamını kaybetti.

Her iki kabin görevlisinin de beyin kanamasından dolayı hayatını kaybetmesi uçuş ekiplerinin aşırı yoğun uçuş performansı ve dolayısıyla aşırı yorgunluk konusunu gündeme getirdi. Bilindiği gibi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü,  bir süre önce 8 saati aşan ER uçuşlarda kabin ekiplerinin dinlenme sürelerini dönüş meydanında 24 saate düşürmüştü.

 ©AirportHaber.com ÖZEL 

İKİ KRİTİK BENZERLİK ÖLÜME GÖTÜRDÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (85)

SERIF DOGAN ~ 11 yıl önce
ONCELIKLE KARTAL BEY IN YORUMUNA KATILIYORUM. KABIN MEMURLARI OLSUN PILOTLAR OLSUN SIRKETLERI ICIN ONLAR SADECE SOMURULECK ELEMANLAR INSAN YERINE KOYULMUYRLAR.HAKLARI KISITLANIYOR DEVAMLI ,KOLE GIBILER.SOSYAL GUVENLIKTE ONLAR ICIN ACIKLAR MEVCUT ORADA BILE INSAN YERINE KOYULMUYORLR ISLERI "RISKSIZ" STATUSUNDE YANI IS GRUPLARI 15-A1.BU YUZDEN YASALAR KARSISINDA HER KOSULDA HAKSIZLAR.SENDIKALARI BUNU YILLARDIR BILIYOR ANCAK ONLARINDA BUNU DUZeELTMEK ISLERINE GELMIYOR BELKI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARTAL ~ 11 yıl önce
ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM.BENİM DE EŞİM AMİR KADROSUNDA GÖREV YAPTI SIKINTILARI BİLİYORUM.ANLAYAMADIĞIM CEVABINI BULAMADAĞIM BİR OLAY VAR.BUNU SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTERİM.BUGÜN MADEN İŞÇİLERİNDEN TUTUN ŞÖFÖR KADROSUNA KADAR HEPSİNİN SGK DA RİSK GURUBU VAR AMA UÇUŞ PERSONELİ NİN RİSK GURUBU 1 (BİR)YANİ NORMAL BİR İŞTE ÇALIŞAN KİŞİ GİBİ YIPRANMA VERİLMİYOR SADECE EMEKLİ OLUNDUĞUNDA BİR EVRAK ALARAK SGK YA MÜRAACATTA MAAŞ FARKLILAŞIYOR.HALBUKİ RİSK GURUBU 3 OLSA HERKES TAZMİNATTAN TUTUN EMEKLİLİK YAŞINA KADAR HERŞEY FARKLILAŞIYOR.ARAŞTIRMANIZI ÖNERİRİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 11 yıl önce
Burada konu ile alakalı DOKTOR'ların yorum yapabilmeleri için öncelikle UÇUŞ HEKİMİ olmaları gerekliliğini hatırlatmak istiyorum. Zira bir uçuş personelinin durumu ile alakalı doğru yorumu sadece uçuş hekimleri yapabilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km'ye ~ 11 yıl önce
öncelikle başsağlığı dilerim elbette, bilmediğim için soruyorum, aile hekimliği vardır, işyeri veya uçuş hekimliği gibi tıp ta bir branş varmıdır yani dr ların uzmanlaştığı bir alan yoksa sonradan böyle bir ihtisaslaşma nasıl oluyor tus olmadan ayrı bir işlemi varmıdır bu yetkilendirme bakanlık tarafından mı yapılır sonradan oluyorsa hangi branşlardan alınırlar, teşekkürler.
Hayret ya.. ~ 11 yıl önce
Bilip bilmeyen herkes yorum yapmasın artık.Biz neyin ne olduğunu bilyoruz.Bir arkadaşımız vefat etti konuyu saptırmayın başka şeylerle bilhassa şu doktor rumuzlu.Biraz vicdanınız olsun ya..Biz sadece olabilir şeyler hakkında yorum yapıyoruz.Yorgunluğunda etkisi olabilir diyoruz.Dedik olay oldu.Biraz elinizi vicdanınıza koyun ve öyle yazın buraya...Birazda EMPATİ YAPIN!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik'e ~ 11 yıl önce
Seviyesiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Utanc verici ~ 11 yıl önce
Allah beni bir thy kabin ekibi olarak kotu gunumu buraya dusurtmesin en aci haberde bile asagilikca yorumlarla konuyu saptiran sizofren insanlar toplulugu burasi yazik ki turkler,muslumanlar sözde ama türk asaleti,muslumanligin esamesi bile yok ,ey editor biraz turk ve muslumansan bu yorumumu yayinlarsin ibret olsun yayinlamazsan gunahi boynuna zalimlige bi dur demek lazim ama nerde ekmeginize bal surer bu yorumlar hani sadece taxiye yorumlari yayinlancakti! Oturdugunuz yerden muhpir thy calisanlarindan alin kulaktan dolma haberi Sizinti var thy de

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YARASA ~ 11 yıl önce
Kabin memurları ve pilotlar! Sizler kendi aranızda birlik olmadıkca asla ve asla düzelmez bu durum. Bu yaşananlar avrupa da olsa butun uçuş ekipi( kokpit kabin).toplanır ve bu yönetimin bu işi yapamadığını ve artık çok zorlandıklarını gerekirse basın toplantısı ile gerekirse toplu bir grevle belli ederlerdi. Ama sırf işe girmek için iktidar yalaklığı yapıp aman zaten ben bu işe giremezsem hiç birsey olamaz bu paraları alamazdım zaten diyen hiçbir genel kültürü olmayan susup oturan TÜRK MİLLETİ! sayesinde asla düzelmez bu durumlar sadece böyle sitelerde konuşursunuz... Başka bir ülke olsa bu kadar torpilin göz göre göre yapılması bile bu yönetici adı altında ki 3lünün istifası için yeterlidir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çakma doktora ~ 11 yıl önce
Birde utanmadan 305 kişiye atıyorsun topu..Ogün güneyli rüzgarı verdı ve çoğu sefer ondan iptal oldu..Bilmiyorsun madem bu aralarda çalışmıyorsun sefa inan'ın ve ali kıdık'ın bu konuyla alakalı yazılarını oku derim.Kimseye bu konuda b..k atamazsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komik ~ 11 yıl önce
su guney ruzgari lafini bilerk mi yazdin bilmeden mi o gun eylemciler yuzunden yuzlerce yolcu perisan oldu aptala yatmanin bu kadari gorulmemistir pes dogrusu
Doktor'a ~ 11 yıl önce
Şunu unutma yorgunlukta tetikler ..Bizim çalışma şartlarımızı bilmediğin her halinden belli...Bu şekilde vefat eden arkadaşlarımız var..Sen işin tıbbi boyutu hakkında yorum yapıyorsun ama her şeyin başı stres ve aşırı yoğun çalışma ..Sizin gibi hastanelerde masa başı iş yapmıyoruz.Havacılıkla alakân yok burda yorum yapıyorsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beyin cerrahiyim ~ 11 yıl önce
ben beyin cerrahiyim ve gunde en az 6 saat mikroskop altinda ameliyat yapiyorum, anestezik gaz aliyorum masabsinda senin gibi doktorculuk oynamiyorum merak ettim senin stresin benimkinin onda biri var mi acaba? rahmetli olan gorevlide olana benzer onlarca anevrizmayi opere ettim. Su anda da gecirdigim bir kaza nedeniyle gecici bir sure calisamiyorum yoksa boyle bos muhabbetlere zamanim da olmazdi.305 lerin haksiz ve mesnetsiz eylemi olayinda da bir hastami ucamadigim icin ameliyatina yetisemedim ve kaybettim oldu mu?Ne tesaduf ki cok acil bir beyinde anevrizma ameliyati idi.Cok kritik bir bolgede oldugu icin acilen beni cagirmislardi
bence ~ 11 yıl önce
bence siz aşırı stresli ameliyatlarınızı 6000-8000 ft de basınç,oksijen ve sıcaklık ayarlı ortamda yapın,hergün ameliyatlarda ve ameliyat sonrası ortam sürekli değişsin, sonra bir daha yorum alalım sizden etkileriyle ilgili,teşekkürler.
cerrahi müdahale ~ 11 yıl önce
İster beyin cerrahı olun ister cerrahi şefi, uçuş hekimi değilsiniz o sebepten yorum yapmanız uygun değildir... 305 kişi YORGUNLUK ÖLDÜRÜR gerçeğinin bilinciyle eylem yapmıştı. Sizlerin anlamak istediğiniz gibi tek dertleri para değildi. Bakın aradan aylar geçti, kabin memurları 2. kez ölümlü vaka ile karşılaştılar... Bu bağlamda 305'in haklı olduğunu anlamanız gerekir.
KLM RIO SEFERİ ~ 11 yıl önce
24 Şubat'ta Amsterdam'dan Rio de Janeiro'ya uçtum.28 Şubat akşamı'da döndüm.Dönerken farkettim ki bütün uşuş ekibi,pilotlar ve kabin görevlileri dahil aynı kişilerden oluşan ekipti.Onlarda benim gibi tam 4 gün Rio'da kalmışlardı.Havacılıkla ilgim yolcu düzeyinde.Bu arada 26 Şubat tarihinde de dönüş vardı.Ama ekip 4 gün sonraki uçuşa kadar dinlenmişdi.Bilenler yorum yaparsa memnun olurum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K/A ~ 11 yıl önce
ekipler 4 gün rio da kalmıyor. sao poula da kalıp 4 gün boyunca her gün rio ya gidip geliyor. sandığınız gibi otelde 4 gün yatmıyorlar. ondan sonrada sao pouladan direk istanbul yapıyorlar. kısacası 5 gün boyunca her gün aktifler.
KLM RIO SEFERİ ~ 11 yıl önce
Cevabınıza teşekkürler ama uçağın varışı Rio.Yolcuyu boşalttıktan sonra aynı uçak tekrar Amsterdam'a dönüyor.Sao Paulo'ya direk Amsterdam'dan başka uçuşları var.
yanlış anlaşılma ~ 11 yıl önce
Siz KLM' le mi uçtunuz THY ile mi?
KLM RIO SEFERİ ~ 11 yıl önce
Evet KLM'le uçtum.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000