12 Nisan 2012, Perşembe 08:35:06

İDDİALAR BİTMEK TÜKENMEK BİLMİYOR...

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı...
  • Sayın savcım İtalyan Başbakanı Aldo Moro' yuda SHGM'nin 3 kişilik kaza kırım ekibi öldürmüş olabilir. Turgut Özal ve Ecevit suikastlerinde de bu 3 kişinin parmağı olabilir. Bu 3 kişiyi çok iyi araştır. Bunlar dünyanın en tehlikeli terör örgütü üyesidirler. Birde bu konuda da bilirkişi heyeti oluşturup rapor sonucunu beklerseniz böylece kaza kırım ekibini içeride tutmak için yeni bir bahane de bulmuş olursunuz. Sayın savcım sizin hukuk anlayışınızı takdir ediyorum. Gariban insanları sudan bahanelerle tutuklamak ne kadar kolay değilmi.
  • 7 aydır bekledik ha bitti ha bitecek diye.... eşim kerem bebeğimizin doğumunu göremedi...ve şimdi 35 günlük oldu bebeğimiz, hala ses seda yok ... bu gidişle de daha çook sürecek bu belirsizlik... Allah gün yüzü göstermesin, bize bunu yaşatanları... Bana düşen de mayısta 40 günlük bebeğimle 15 saatlik malatya yollarına düşmek...sırf babası görsün diye.... hala kızını göremedi çünkü... Elbet bu yaşatılanların hesabı bu dünyada sorulur...
  • yazıklar olsun bu ulkeyeki adalet sistemi yok.. yazıklar olsun bu ülkeyeki vicdan yok. 7 aydır bitmeyen ne..aradığınız sey ne artık.. ne acı ki siz de bilmiyorsunuz.ama mahvettiniz onların hayatlarını.yazıklar olsun bu ülkeye verilen her emeğe.hiçbirseye inancımız kalmadı tek inancımız var o da ilahi adalet..o tecelli edince yaşanılan acıları göreceksiniz..
  • Sanki helikopteri SHGM heyeti düşürmüş gibi terör örgütü üyesi suçlaması ile tutuklamak ne kadar kolay değilmi. SHGM nin 3 çalışanı değil 6 ay 6 yıl bile tutuklu kalsalar hiçte önemli değil. Çünkü onlar Deniz Fenerinin sanıkları gibi siyasi değiller. Çünkü onlar Almanyadaki gurbetçilerin dini duygularını istismar ederek paraları zimmetlerine geçirmediler. Çünkü onları sahipsiz gördüler. Ama bu 3 görevliyi haksız yere tutuklayanlar bilsinlerki masumların sahibi yüce Allahtır. Yüce Allah hiç kimsenin yaptığı vicdansızlığı ve adaletsizliği yanına kar bırakmaz. Bunun hesabını bu dünyada yada ahirette mutlaka soracaktır. Kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. Kimse mazlumun ahını ve bedduasını almasın. Çıkar aheste aheste. Dünya örneklerle dolu
  • Hadi askerler uçaktan parça sökerken görüntü delillerine göre tutuklandı. Peki kaza kırım ekibi hangi delile göre tutuklandı. Sevsinler böyle hukuk devletini. Böyle bir hukuk uygulaması Patagonya Cumhuriyetinde bile olmaz. SHGM yönetmeliğe göre ölümlü bir kazada en az 9 kişilik komisyon kurması gerekirken neden bu 3 garibanı görevlendirdi. yönetmeliğe göre 9 kişilik komisyon kurulmuş olsaydı bu garibanlar 7 aydır suçsuz günahsız yatmayacaklardı. O zaman savcı bakanlığa sorsun siz neden 9 kişi yerine 3 kişi görevlendirdiniz diye. Savcının Terör örgütü üyesi olarak nitelendirdiği bu üç garbanı SHGM özel olarakmı seçmişte göndermiş. 36 yıllık bir hukukçu olarak sözde hukuk devleti olan bu ülke hukuk adına göz göre göre hukuksuzluk sergileniyor
  • böyle bir hız birimi var mı? bilen varsa açıklasın da bilgimiz artsın.
  • Habere göre; yorum yazılan gazete ve yorum yapan kişi dikkate alındığında; "TSK'dan ilişiği şura yoluyla kesilmiş bir pilot" olması çok daha olası. O vadinin içinde, bulut ve sis nedeniyle çok alçaktan uçmak zorunda kalan bir helikoptere, IFR şartlarda ses süratindan hızlı yaklaşıp düşürebilecek kabiliyette ve kendi ülkesinin hava arcını düşürecek şerefsizlikte bir pilot tanıyamadım. İnsan herkesi kendi gibi zannettiğinden, bu haberi desteklemiyorum..
  • 6 buçuk ay önce tutuklanan 3 SHGM personeliyle bu işin hiç bir alakasının olmadığını herkes gayet iyi biliyor. O yüzden de debelenip duruyorlar ki bir yerden bir şey yakalasınlar. Aylar geçti hala iddianame yazılamadı. İddianame yazabilmek için delil olması gerekir. Onlar da haklı tabi ellerinde delil olmadan yazamıyorlar. Baktılar ki hiç bir suç bulamıyorlar, tutuklama süresini uzattıkça uzatıyorlar. Önünde sonunda hak yerini bulacak ve bu tutuklamalar sona erecek. Ama tabi suçsuz insanların hayatlarından çaldıkları ayların hesabını kim verecek ????????
  • Varsayalım ki bir askeri uçak bu helikopterin 28.5 Km yakınından geçtiği için bu helikopter düşsün ki durum böyleyse Dünyada hergün yüzlerce helikopterin düşmesi lazım SHGM'de çalışan ve aylardır tutuklu bulunan bu 3 arkadaşımız bu olayın neresinde oluyor.
  • bir olay bu kadarmı aydınlatılamaz
Düşmesinden önce helikoptere 7 km uzaklıkta bir savaş uçağı olduğu belirlendi. Uçağın tam olarak saat kaçta bölgede olduğu araştırılıyor. Genelkurmay'ın savcılığa gönderdiği radar kayıtlarında kaza bölgesine en yakını savaş uçağının 28,5 km mesafede olduğu gözüküyordu.

Eski BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasına ilişkin yürütülen soruşturmada her geçen gün yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Düşmeden önce helikoptere 7 km uzaklıkta bir savaş uçağı olduğu tespit edildi. Askerî radarlar kazanın olduğu 15.03 sularında 4 dakika arızalanmış, bölgedeki bütün radarlar kısa süreli karardığı için 15.03.02 ile 15.07.40 arasında görüntü alamamıştı. Genelkurmay'ın verdiği bilgilere göre, helikopterin düşmesinden yaklaşık 5 dakika önce olay mahallinde 28,5 km uzaklıkta iki F-16 ve bir F-4 olmak üzere üç adet uçak vardı. Savcılığa ulaşan yeni kayıtlarda ise helikopter düşmeden önce bölgeyi gösteren yeni görüntüler yer alıyor. Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikoptere 7 km yaklaşan savaş uçağına, bu görüntülerden ulaşıldı. Uçağın tam olarak saat kaçta bölgede olduğu araştırılıyor.
 
Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Ku-rulu'nun kazayla ilgili hazırladığı raporda, savaş uçaklarının helikopterler için tehlike arz ettiği ve yakınından geçtiği bir helikopteri savurabileceği vurgulanmıştı. THY Uçuş Eğitim Akademisi'nde uçuş öğretmeni olarak çalışan emekli asker Mustafa Koç'un Eskişehir 1. Hava Jet Üssü'nde çalışırken benzer bir kaza yaşadığı rapora yansımıştı. Mustafa Koç'un, olayı "UH-1 H tipi bir helikopterde 2 pilot ve 1 teknisyen ile yaz aylarında 500 feet irtifada (yaklaşık 150 metre) 80 knot hızla tören geçişi yaparken, arkadan gelen bir F4 uçağının helikopteri son anda gördüğü ve helikopterin üzerinden tırmanışa geçtiği, helikopterin uçağın rüzgârıyla tutunamadığı, aşağı itildiği ve savrulduğu ve hızla gölete düştüğü, pilotun belinin kırıldığı, olayın aniden olduğu, egzoz kokusunu hatırlamadığı, olayın 1994 öncesinde gerçekleştiği." şeklinde anlattığı kayıtlara geçmişti.
 
Öte yandan Zaman'ın incelediği ve Amerika Federal Havacılık Dairesi tarafından hazırlanan Temel Uçuş Bilgileri kitapçığında, bir uçak tarafından oluşturulan hava girdaplarının diğer hava taşıtlarını nasıl etkileyebileceğine dair ilginç bilgiler yer alıyor. Pilotların el kitabı olarak bilinen çalışmaya göre, uçakların kanatlarının altından geçen hava akımı, vorteksi, yani hava girdaplarını meydana getiriyor. Eğer uçaklar arasında yeteri kadar mesafe yoksa bu girdaplar arkadan gelen uçağı düşme noktasına kadar getirebiliyor. Öndeki uçağın yaptığı vorteksin etkisine giren uçakta 'wake türbülans' görülüyor. Uçak, kontrolden çıkıyor.
 
Kitapçıkta konuya ilişkin ABD'de yaşanan bir olay örnek olarak gösteriliyor. 1972'de DC-10 tipi bir uçağa yaklaşık 3 km yaklaşan DC-9 tipi bir başka uçak kontrolden çıkıyor. 10 bin metreden aşağı düşen uçakta tüm mürettebat hayatını kaybediyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan pilot Volkan Sürmeli, "Hava girdabını meydana getiren hava aracının arkasından gelen uçak ya da helikopter daha küçükse, bundan çok daha fazla etkilenir." ifadelerini kullanıyor. Özellikle uçakların iniş ve kalkışlarından meydana gelen hava girdapları, 3-4 km mesafedeki bir diğer hava aracını etkisi altına alabiliyor. Fakat normal uçuş sırasında bu etki alanının azaldığı belirtiliyor. Zaman'a konuşan TSK'dan emekli bir pilot, "Yazıcıoğlu helikopterinin bir savaş uçağının etkisiyle düşmüş olma ihtimali var. Fakat uçağın helikoptere çok yakın geçmesi gerekir. Eğer savaş uçağı ses hızını aştıysa, o zaman çok daha uzaktan da helikopteri savurup kontrol dışına çıkarabilir." diyor. DDK raporunda yer alan ve kaza günü civar köylerde gök gürültüsüne benzer patlama seslerinin duyulduğuna dair tespitler soru işaretlerini artırıyor. (Zaman)
İDDİALAR BİTMEK TÜKENMEK BİLMİYOR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 12 yıl önce
Sayın savcım İtalyan Başbakanı Aldo Moro' yuda SHGM'nin 3 kişilik kaza kırım ekibi öldürmüş olabilir. Turgut Özal ve Ecevit suikastlerinde de bu 3 kişinin parmağı olabilir. Bu 3 kişiyi çok iyi araştır. Bunlar dünyanın en tehlikeli terör örgütü üyesidirler. Birde bu konuda da bilirkişi heyeti oluşturup rapor sonucunu beklerseniz böylece kaza kırım ekibini içeride tutmak için yeni bir bahane de bulmuş olursunuz. Sayın savcım sizin hukuk anlayışınızı takdir ediyorum. Gariban insanları sudan bahanelerle tutuklamak ne kadar kolay değilmi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
7 aydır bekledik ha bitti ha bitecek diye.... eşim kerem bebeğimizin doğumunu göremedi...ve şimdi 35 günlük oldu bebeğimiz, hala ses seda yok ... bu gidişle de daha çook sürecek bu belirsizlik... Allah gün yüzü göstermesin, bize bunu yaşatanları... Bana düşen de mayısta 40 günlük bebeğimle 15 saatlik malatya yollarına düşmek...sırf babası görsün diye.... hala kızını göremedi çünkü... Elbet bu yaşatılanların hesabı bu dünyada sorulur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yazıklar olsun bu ulkeyeki adalet sistemi yok.. yazıklar olsun bu ülkeyeki vicdan yok. 7 aydır bitmeyen ne..aradığınız sey ne artık.. ne acı ki siz de bilmiyorsunuz.ama mahvettiniz onların hayatlarını.yazıklar olsun bu ülkeye verilen her emeğe.hiçbirseye inancımız kalmadı tek inancımız var o da ilahi adalet..o tecelli edince yaşanılan acıları göreceksiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sanki helikopteri SHGM heyeti düşürmüş gibi terör örgütü üyesi suçlaması ile tutuklamak ne kadar kolay değilmi. SHGM nin 3 çalışanı değil 6 ay 6 yıl bile tutuklu kalsalar hiçte önemli değil. Çünkü onlar Deniz Fenerinin sanıkları gibi siyasi değiller. Çünkü onlar Almanyadaki gurbetçilerin dini duygularını istismar ederek paraları zimmetlerine geçirmediler. Çünkü onları sahipsiz gördüler. Ama bu 3 görevliyi haksız yere tutuklayanlar bilsinlerki masumların sahibi yüce Allahtır. Yüce Allah hiç kimsenin yaptığı vicdansızlığı ve adaletsizliği yanına kar bırakmaz. Bunun hesabını bu dünyada yada ahirette mutlaka soracaktır. Kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. Kimse mazlumun ahını ve bedduasını almasın. Çıkar aheste aheste. Dünya örneklerle dolu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hadi askerler uçaktan parça sökerken görüntü delillerine göre tutuklandı. Peki kaza kırım ekibi hangi delile göre tutuklandı. Sevsinler böyle hukuk devletini. Böyle bir hukuk uygulaması Patagonya Cumhuriyetinde bile olmaz. SHGM yönetmeliğe göre ölümlü bir kazada en az 9 kişilik komisyon kurması gerekirken neden bu 3 garibanı görevlendirdi. yönetmeliğe göre 9 kişilik komisyon kurulmuş olsaydı bu garibanlar 7 aydır suçsuz günahsız yatmayacaklardı. O zaman savcı bakanlığa sorsun siz neden 9 kişi yerine 3 kişi görevlendirdiniz diye. Savcının Terör örgütü üyesi olarak nitelendirdiği bu üç garbanı SHGM özel olarakmı seçmişte göndermiş. 36 yıllık bir hukukçu olarak sözde hukuk devleti olan bu ülke hukuk adına göz göre göre hukuksuzluk sergileniyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
böyle bir hız birimi var mı? bilen varsa açıklasın da bilgimiz artsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Habere göre; yorum yazılan gazete ve yorum yapan kişi dikkate alındığında; "TSK'dan ilişiği şura yoluyla kesilmiş bir pilot" olması çok daha olası. O vadinin içinde, bulut ve sis nedeniyle çok alçaktan uçmak zorunda kalan bir helikoptere, IFR şartlarda ses süratindan hızlı yaklaşıp düşürebilecek kabiliyette ve kendi ülkesinin hava arcını düşürecek şerefsizlikte bir pilot tanıyamadım. İnsan herkesi kendi gibi zannettiğinden, bu haberi desteklemiyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
6 buçuk ay önce tutuklanan 3 SHGM personeliyle bu işin hiç bir alakasının olmadığını herkes gayet iyi biliyor. O yüzden de debelenip duruyorlar ki bir yerden bir şey yakalasınlar. Aylar geçti hala iddianame yazılamadı. İddianame yazabilmek için delil olması gerekir. Onlar da haklı tabi ellerinde delil olmadan yazamıyorlar. Baktılar ki hiç bir suç bulamıyorlar, tutuklama süresini uzattıkça uzatıyorlar. Önünde sonunda hak yerini bulacak ve bu tutuklamalar sona erecek. Ama tabi suçsuz insanların hayatlarından çaldıkları ayların hesabını kim verecek ????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Varsayalım ki bir askeri uçak bu helikopterin 28.5 Km yakınından geçtiği için bu helikopter düşsün ki durum böyleyse Dünyada hergün yüzlerce helikopterin düşmesi lazım SHGM'de çalışan ve aylardır tutuklu bulunan bu 3 arkadaşımız bu olayın neresinde oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bir olay bu kadarmı aydınlatılamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000