07 Şubat 2010, Pazar 11:20:22

İCLAL AYDIN'IN HAVALİMANI İSYANI!

Vatan Gazetesi yazarlarından İclal Aydın, Ankara'ya uçmak için geldiği havalimanında yaşadığı tartışmayı köşesine taşımış...
  • bence de git polis çağır
  • Etrafınıza bakın başka kontuar önünde böyle bir olay oldumu?OLMAZ.Nerde olur THY kontuarında.Kolay gelsin.Niye?Düşünün onu da siz bulun.
  • bizim millet napsın sanmıştırki uçağa önceden binersem en iyi yeri kaparım belediye otobüsü kuyruğu sanmıştır birde uyarınca millet hastam var diye bahane
  • Havalimanında çalışanlar ne yapsın? Yolcularımız satın aldığı biletle beraber herkesi satın aldığını sanıyor. Tabii bunda bu güne kadar hak arayamamanın, bazı havayollarında karşılaştıkları muamelenin veya uçmaya yeni başlamanın da etkisi var. Ancak gğvenlik personelinin, yolcu personele küfür ederken, fiziksel temasta bulunurken ne yapmaları gerektiğini merak ediyorum. Şikayetçi olsanız karakola gitmek zorundasınız. Görevi bırakmak gerektiği için hemen hiç kimse şikayetçi olamıyor. Önerim tüm havayollarının ortak veri tabanında KARA LİSTE oluşturmaları. Hiç değilse bir daha uçmalarının engellenmesi.
  • Zamaninda bazi otobüs sirketleri bile her yolcuyu kabul etmiyordu, eger dis görünümü iyi degilse. Bazilarina bu uygulama sart. Ucmak onlarin neyine????
  • sade vatandaş ne yapsın... bu ne ki gitsinler sokaklarda otobüs dolmuş metrobus duraklarında pazarda yaşamın içinde ne kadar haksızlığa uğrayan vatandaş var... madem bu kadar rahatsız olmuş neden gidip loungeları kullanmıyor.
  • Hükümeti yönetenler nasıl davranıyorsa oy verenlerde aynı şekilde davranıyor. Daha ne beklersiniz ? Bağırıp çağırmak, kısa yoldan zengin olmak moda oldu. Modaya uymayanlar Atatürkün izinde yürüyenler.
  • Gönül isterdi ki herkes bunları okuyup, başını öne eğip, "evet ya haklılar, artık düzelmeliyiz, hadi başlayalım gelişime" desinler.Ama olmaz.Çünkü çoğunluğu geçtim bu yazıları okumayı, olan bitene o kadar kapalı ki, görmezler, göremezler.Gidin bakın, istanbulun köhne yerlerine, herkes bana ne der, adam gibi bişey okumazlar.At yarışı, kumar, kadın, içki muhabbetleri.O at yarışı gazetesini okuduğu kadar kitap okusa, sülalesine yetecek bilgiyi kazanır.Ama kısa yoldan her şey..Köşeyi dönmek, üste çıkmak, öne geçmek.İyilik yapmak, kural bilmek ENAYİLİK bu memlekette.BEN MUTLU BİR TÜRK DEĞİL ATAM.ÖZÜR DİLERİM...
  • ah canlarım benim, çok mu üzüldünüz? ne kadar kötü şeyler değil mi anlatılanlar? kaba saba insanlar? kavgalar? bağrışmalar? siz tabi buna bir uçuşta şahit oldunuz, biz havalimanı çalışanları "her gün" bu tip insanlarla uğraşıyoruz.. İşiniz her neyse onun kıymetini bilin. Bizim milletimiz abuk subuk tv dizileri ve acımasız bir medya tahribatı sayesinde iyice agresif, kompleksli, kendini bilmez bir güruh haline getirildi.. e tabi kalplerde Allah korkusu, kul hakkı bilinci de olmazsa herkesin başına bir polis dikeceksiniz artık.
  • O kadar haklısınız ki,sadece AHL de değil yaşamın her alanının da bu kendini uyanık zannedenler o kadar çokki inanın bunlarla başetmek mümkün değil.İşin acı yanı da haklı olduğunuz konuda sizi destekleyenin olmaması.Yalnız kalmanız ve sanki suçlu sizmişsiniz gibi muamele görmeniz.Ya bu insanlarla mücadele edeceiğiz yada bunlara ayak uydurup topluma uyacağız.Yoksa bizler uyumsuz ,her işe burnunu sokan geçimsiz insanlar olarak toplumdan dışlanacağız.

Sabah 07.10... Havaalanı...

Uzun bir kuyruk var. Hemen hemen her güvenlik kapısında hem de...

O gün “Kot kumlama işçileri”nin yasal hakları için çalışma komisyonu ile görüşmek amacıyla Ankara’ya TBMM’ye gidiyoruz. Bir gün öncesinde o kadar üşütmüşüm ki sesim çıkmıyor, başım ağrıyor. Saat sekiz uçağı olunca havaalanına gitmeyi hiç istemem. Daima müthiş bir karmaşa ve kalabalık olur. Son güvenlik kapısındaki kuyruk neredeyse ana giriş kapısından başlıyor. İnsan gözlerine inanamıyor. Uçaklardaki rötarlar, telefonda bağrışanlar, etrafta tartışanlar... Yine de gıdım gıdım ilerleyen sırada sabırla bekliyoruz. Ama o da ne? THY bankosuna valizini verenler sıranın neredeyse sonuna doğru gelip, kaynak yapıyorlar. Üstelik bir iki kişi de değil, bir öncekini gören aynı pişkin telaş ve tavırla hemen diğerinin peşine takılıyor. Önce belki bir yanlışlık vardır diye bakıyorum ama hayır. Uyanıklar arka arkaya sıraya kaynamaya devam ediyorlar.

Ve işte suratlarında o feci ifade!

Kötü kasaba kurnazı olmanın dayanılmaz mutluluğu! Üstelik saklamayarak tebessüm ediyorlar.

“Neden oradan sıraya giriyorsunuz, herkes dakikalardır bekliyor, sıranın sonuna geçin” diyorum dayanamayarak.

“Sana ne? Sen de arkama geç, boş ver” diyor adamlardan biri. Bir diğeri de akıl öğretiyor: “O sıra başka, bu sıra başka, görmüyor musun?”

“Ne demek yahu” diyorum, “Bir akıllı siz misiniz?”

“Tamam uzatma be, git polise şikayet et. Aha da görevli orada duruyor işte. O gelip müdahale etmiyorsa sana ne oluyor ki?”

Sabahın o saatinde zaten gözü yeni bir sorun daha göremez olmuş görevlilere sesleniyorum. Boş boş ve bıkkınlıkla bakıyorlar ilkin. Tekrar diğer adama dönüyorum, “Kardeşim senin kendi aklın, bilincin, sorumluluğun, ahlakın yok mu yahu, illa bir çoban, bir sopa mı gerek tepenize” diyorum.

“Sen benimle yüksek sesle konuşamazsın” diyor, “Senin o hakkın yok...”

Bunu yaparken de kendi bağırma hakkını kullanıyor ve ekliyor: “Hadi uzatma sabah sabah, git başımdan. Git, git polis çağır!”

Önündeki de arkasındaki kadınlı erkekli diğer pişkinler de arka çıkıyorlar. “Evet, evet git polis çağır. Gelmiş bize burada car car... Terbiyesiz...”

Sanki hakikaten başkasının hakkını yiyerek terbiyesizlik yapan benmişim gibi bir araba lafı da ben işitiyorum.

“Sizin gibiler, sizin gibi başkasıyla yaşamayı bilemeyenler yüzünden bu ülke bu hale geldi” diyorum öfkeyle.

“Tamam uzatma be, sus, artık canımı sıkma daha fazla” diyor adam.

Bende film kopuyor!

Ve bir anda havaalanını çınlatan sesimin ne kadar “tek” olduğunu fark ediyorum. Sadece iki kişi bana destek oluyor. Sadece 2 kişi!

Tıkış tepiş, onlarca sıra içinde bekleyen o yüzlerce insandan hak arayana destek çıkan sadece 2 kişi var. Üstelik dakikalardır sırada bekleyen diğerleri benden utanıyor adeta.

Benimle tartışan adam, karısı ve önündeki suç ortaklarıyla söyleniyor.

“Bu ne be sabah sabah car car car... Hastamız var herhalde. Yetişeceğiz uçağa...”

“Hiç valla. Kendisi de akıl edip geçseydi bu sıraya. Ben de bunu hanım sanırdım, sessiz bir şey diye, severdim. Bunların hepsi böyledir. Herkese akıl öğretir. Sana sorduydum sanki” diye cevap veriyor önündeki çocuklu kadın.


"Bunlar böyledir” mi dedi o kadın?

Ne demek arkadaşlar bunlar böyledir. Kimiz biz? Bunlar dediği de kim?

Görevlilerin çıtı çıkmıyor. Kimse konuşmuyor.

“Yaptığınız terbiyesizlik size bir de söylenme hakkı mı veriyor” diye soruyorum durmaksızın cırlayan kadına.

Kaynakçı pişkin kadınların tümü bir ağızdan martı sürüsü gibi bağırmaya başlıyor.

Yılgınlık içinde seyrediyorum bir süre onları... (Sonra lanet ediyorum içimdeki insan sevgisine hey...) Haksızlığa itiraz edip başı beladan kurtulmayan kanadım benim...


“Siz” beni sevmeyin arkadaşım!

Ona buna yaltaklanan insanları, kolay yolu sevenleri seviyorsanız beni sevmeyin.

Hakkınız yeniliyorken sesiniz çıkmıyorsa, boyun büküyorsanız, hakkınızı yiyeni “akıllı bulup” şakşaklıyorsanız beni sevmeyin.

Gelen giden uyanıklık yapıyor ve siz buna ses etmeyip takdir ediyorsanız beni sevmeyin.

Ne hanım kız olsun benim adım ne efendi... Siz bunlara susacaksanız, yalancıyı, hırsızı, uyanığı alkışlayacaksanız biz birbirimizi bundan böyle “yabancı” belleyelim...

Ve hakikaten “siz” beni sevmeyin...


İclal AYDIN
VATAN

İCLAL AYDIN'IN HAVALİMANI İSYANI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Misafir ~ 13 yıl önce
bence de git polis çağır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Etrafınıza bakın başka kontuar önünde böyle bir olay oldumu?OLMAZ.Nerde olur THY kontuarında.Kolay gelsin.Niye?Düşünün onu da siz bulun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bizim millet napsın sanmıştırki uçağa önceden binersem en iyi yeri kaparım belediye otobüsü kuyruğu sanmıştır birde uyarınca millet hastam var diye bahane

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Havalimanında çalışanlar ne yapsın? Yolcularımız satın aldığı biletle beraber herkesi satın aldığını sanıyor. Tabii bunda bu güne kadar hak arayamamanın, bazı havayollarında karşılaştıkları muamelenin veya uçmaya yeni başlamanın da etkisi var. Ancak gğvenlik personelinin, yolcu personele küfür ederken, fiziksel temasta bulunurken ne yapmaları gerektiğini merak ediyorum. Şikayetçi olsanız karakola gitmek zorundasınız. Görevi bırakmak gerektiği için hemen hiç kimse şikayetçi olamıyor. Önerim tüm havayollarının ortak veri tabanında KARA LİSTE oluşturmaları. Hiç değilse bir daha uçmalarının engellenmesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Zamaninda bazi otobüs sirketleri bile her yolcuyu kabul etmiyordu, eger dis görünümü iyi degilse. Bazilarina bu uygulama sart. Ucmak onlarin neyine????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sade vatandaş ne yapsın... bu ne ki gitsinler sokaklarda otobüs dolmuş metrobus duraklarında pazarda yaşamın içinde ne kadar haksızlığa uğrayan vatandaş var... madem bu kadar rahatsız olmuş neden gidip loungeları kullanmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hükümeti yönetenler nasıl davranıyorsa oy verenlerde aynı şekilde davranıyor. Daha ne beklersiniz ? Bağırıp çağırmak, kısa yoldan zengin olmak moda oldu. Modaya uymayanlar Atatürkün izinde yürüyenler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gönül isterdi ki herkes bunları okuyup, başını öne eğip, "evet ya haklılar, artık düzelmeliyiz, hadi başlayalım gelişime" desinler.Ama olmaz.Çünkü çoğunluğu geçtim bu yazıları okumayı, olan bitene o kadar kapalı ki, görmezler, göremezler.Gidin bakın, istanbulun köhne yerlerine, herkes bana ne der, adam gibi bişey okumazlar.At yarışı, kumar, kadın, içki muhabbetleri.O at yarışı gazetesini okuduğu kadar kitap okusa, sülalesine yetecek bilgiyi kazanır.Ama kısa yoldan her şey..Köşeyi dönmek, üste çıkmak, öne geçmek.İyilik yapmak, kural bilmek ENAYİLİK bu memlekette.BEN MUTLU BİR TÜRK DEĞİL ATAM.ÖZÜR DİLERİM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ah canlarım benim, çok mu üzüldünüz? ne kadar kötü şeyler değil mi anlatılanlar? kaba saba insanlar? kavgalar? bağrışmalar? siz tabi buna bir uçuşta şahit oldunuz, biz havalimanı çalışanları "her gün" bu tip insanlarla uğraşıyoruz.. İşiniz her neyse onun kıymetini bilin. Bizim milletimiz abuk subuk tv dizileri ve acımasız bir medya tahribatı sayesinde iyice agresif, kompleksli, kendini bilmez bir güruh haline getirildi.. e tabi kalplerde Allah korkusu, kul hakkı bilinci de olmazsa herkesin başına bir polis dikeceksiniz artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
O kadar haklısınız ki,sadece AHL de değil yaşamın her alanının da bu kendini uyanık zannedenler o kadar çokki inanın bunlarla başetmek mümkün değil.İşin acı yanı da haklı olduğunuz konuda sizi destekleyenin olmaması.Yalnız kalmanız ve sanki suçlu sizmişsiniz gibi muamele görmeniz.Ya bu insanlarla mücadele edeceiğiz yada bunlara ayak uydurup topluma uyacağız.Yoksa bizler uyumsuz ,her işe burnunu sokan geçimsiz insanlar olarak toplumdan dışlanacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000