04 Kasım 2009, Çarşamba 11:33:01

"İÇİM RAHAT, HAVAK KİMSEYE YANLIŞ YAPMAMIŞTIR"

Airport TV ekranlarında Salı akşamlarının havacılık gündemini belirleyen sıra dışı programı ‘Sorun Cevaplasın’ bu hafta çok önemli bir konuyu masaya yatırdı…
  • Vakıf başkanı dersini çalışmadan gelmiş. Avukatın karşısında hep aynı şeyleri söylemiş. Avukat vakıfı daha iyi tanıyor. Neden başkan yapmamışlar ? Ayrıca bu dava zaten sonuçlanmış. Neyi tartışıyorlar ? Yargıtayda onaylamış. eee daha ne ? Verin emeklilerin maaşlarını ayıptır ve günahtır. Bir gün bizlerde emekli olacağız. Unutmayın...
  • Vakfın zihniyeti ile arap zihniyeti aynı. Ne üzücü... Anladınız siz onu..
  • ben elime gecen bordroyu biliyorum kim bunu kaldırmışsa Allah ondan razı olsun bugün vakfı ve thy çalışanını büyük bir yükten kurtardı yoksa vakfın gelirleri sizin maaşlara yetmeyecekti sayın emekliler
  • Anlamadım neden rahatsız oldunuz lütfen şunuda yazın siz geriye dönük borçlanmalarınızı kaçtan yaptınız? habirde genel kurul öncesinde eski vakıf yöneticileri emekli olacak yada az kalmış arkaaşlarını telefonla arayıp gelin borçlanmanızı yapın genel kurul öncesi yoksa genel kurulda 2. emeklilik aratcak deyipte ondan sonra vakfın yolunu tutanları bu insanlar unutmadı bu sizlerde adınız gibi biliyorsunuz bunlarıda bütün thy çalışanları biliyor siz merak etmeyin
  • Lütfen yazdıklarınız bir daha okuyun... Hatta isterseniz özür yazın. Emekli maaşlarına kaymak demek zihniyetin ne kadar kötü olduğunu gösterir. Çok ama çok ayıp.
  • Siz 20 yıldır nerede çalıştığınızı hatırlayamıyorsunuz herhalde ? Veya elinize hiç bordro geçmedi. Yazık sizin adınıza üzüldüm. emekli olanların üç kuruşluk hakkına kaymak diyen zihniyeti anlamakta hakikaten zorlanıyorum.
  • Koskoca THY vakfını ne hallere düşürdüler. Bunca sene üyelerine destek olan vakıf, şimdi köstek olmaya başladı. İnsanlar paralarını almak için 6 sene mahkeme ile uğraşıyor. Hak almanın bedeli 6 sene. Nerede örneği var bunun. Sen maaş vereceğim diye paraları kes, sonra da karar aldım ödemiyorum de. İşte tipik ben yaptım oldu mantığı. 2002 yılından beri mantık ne yazık ki tüm Türkiyede aynı. Bilgisiz ve onun bunun adamının belirli yerlere gelmesinin çok ama çok tipik bir sonucu. Sn Başkan ise konuya o kadar yabancı ki avukatın karşısında ezberlediği 5 - 10 cümleden başka laf etmedi. Avukat vakfı başkandan daha iyi biliyor. Bence davadan sonra avukatı başkan yapsınlar daha iyi idare eder.
  • Ben anlamıyorum yoksa benmi farklı şirkette çalıştım 20 senedir hiç kimse vakfa 25 sene 2. emeklilik ödemedi geriye dönük borçlanmalarını %7 den yapıp ondan sonrada magdurları oynamasınlar vakfın kaymagını yeyip ondan sonrada magduruz yagarası atmasınlar cok gülünç oluyorlar onlar yargı nezdinde haklı olabilirler ama thy çalışanının vicdanlarında mahkumlar
  • Bazı konuşmalar yanlış yorumlandı. Biz Vakıftan bu sorunu çözüme ulaştırmasını istemiyoruz. T.C. yargısı bizi haklı bulup, davayı lehimize onayarak bu sorunu zaten çözüme ulaştırdı. Biz vakıfa daha da uzatmayın diyoruz. Uzadıkca hem 2.emeklilerin mağduriyeti artacak, hem de mahkeme masraflarını ödeyeceği için Vakıfa mali yük getirecek. Mantıklı ve profesyonel bir idareci, bunu hesaplar. Özel bir şirket olsaydı eminim bu aşamada noktayı koyardı. Ne yazıkki Vakıf Başkanı, 2.emeklilere para ödenmemesine kilitlenmiş olup 2004'de bizlerin dava açtığı o ilk günde kalmış. Alınmış olan kararın yanlışını göremeyen Vakıf yöneticilerinin düşünerek aldığı karar bu ise bizim söyleyecek başka sözümüz olamaz. Davamızda haklıyız ve yargıya güveniyoruz.
  • Arkadaşlar bizler toplumsal olaylara ilgisiz,bilgisiz,kayıtsız kaldığımız sürece süreç zararımıza işliyor;artık bunu görelim.Her vakıf genel kurulunda 2.emeklilik maaşlarını arttırıp,aktueryal denge hesaplarını hiçe sayan delege arkadaşlar yaptıkları ile ne kadar insanı mağdur ettiklerini anlamışlardır umarım.Delege , arkasındaki kitlenin sorumluluğunu hissederek hareket etmeli. 4vakıf genel kurulu öncesi delegelerin önüne bir madde geldi.Kabul edenler etmeyenler denildi ve hemen herkes kabul etti.Bu madde dengeleri çok bozacaktı ama insanlar bilinçsizdi.O zaman Mustafa yağcı bey çıktı bir konuşma yaptı ,insanları bilgilendirdi ve o zaman farkına varıldı ne tehlikeli bir şeye evet denildiğine.Delege arkadaşlar biraz sorumluluk lütfen!

Airport TV Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık’ın hazırlayıp sunduğu Sorun Cevaplasın programının bu haftaki konukları Türk Hava Yolları Sosyal Yardımlaşma Vakfı (HAVAK) Başkanı Tolunay Aygut ile mağdur olduklarını belirten Vakıf üyelerinin avukatı Engin Yıldırım’dı.

HAVAK’ın 1967 yılında kurulduğunu ifade eden Başkan Aygut, vakfın THY destekli olduğunu ve asıl amacının üyelere avantaj sağlamak olduğunu belirterek, atılan her adımın tüzüklere ayak uydurarak yapıldığını belirtti. Ayrıca üyeler için olağanüstü durumlarda ölüm yada doğum olaylarında vakfın gerekeni yaptığını da sözlerine ekledi.

Sorun Cevaplasın - HavakCanlı yayına çok sayıda telefonla bağlantı gerçekleştiren vakıf üyeleri mağdur olduklarını ve bunun artık bir çözüme kavuşturulmasını isterken, avukat Engin Yıldırım da HAVAK’ın tüzük ve maddeleri doğru uygulamadığını söyledi.

Vakıf üyeleri canlı telefon bağlantılarında vakfa yıllar boyunca para ödediklerini, THY’den emekli olduktan sonra ikinci emeklilik için 25 yılın tamamlanması açısından para istendiğini ve bu parayı da ödediklerini, amaçlarının her ay vakıftan emekli maaşı almak olduğunu belirttiler.

Ancak yıllardır ödenen paraların ardından aldıkları emekli maaşlarının 2004 yılında kesildiğini, bu nedenle maddi ve manevi büyük sarsıntı yaşadıklarını söylediler.

Bu sorunların ardından borç batağına düştüklerini ifade eden üyeler, bu sorunun artık çözülmesini istediklerini ısrarla vurgulayarak paralarının ödenmesini talep ettiler.

Konuyla ilgili konuşan HAVAK Başkanı Aygut; “Üyelerin yaşadığı sıkıntıları büyük bir samimiyet ve üzüntüyleSorun Cevaplasın - Havak karşılıyorum. Gerçekten onların durumuna ben de üzülüyorum. Ancak her vakfın olduğu gibi bizim vakfımızın da belli tüzük ve kuralları vardır. 2004 yılında yapılan olağanüstü kongrede böyle bir karar alınmıştır. Bu karar gerektiği düşünülerek alınmıştır” dedi.

Söze giren avukat Engin Yıldırım ise; “Bu alınan karar tamamen gerekçesizdir. Üyeler 25 yılı tamamlanması için istenen paraları ödemiştir. Ancak 2004 yılında aniden aldıkları maaşlar kesilmiştir ve herhangi bir gerekçe gösterilmeyip ödeme de yapılmamıştır. HAVAK bu gelişen süreci kesinlikle yönetememiştir” dedi.

Aygut ise; “Konu zaten yargıya intikal etti. Artık kararı yargı verecek. Ama ben alınan kararın yanlış olduğunu düşünmüyorum. Olağanüstü bir kongre olmuş ve karar alınmıştır. İnsanların mağduriyeti elbette bizi üzüyor ancak konu detaylarıyla incelendiğinde 1992’den 2005 yılına kadar olan süreçte zaten üyeler istediklerini fazlasıyla elde etmişlerdir. Ben de bütün birikimlerimi vakfa yatırmış durumdayım. Çünkü üyelikten ayrıldığımda parayı toptan alacağım. Herkes de parasını toptan almıştır” dedi.

Yayınla telefonla bağlanan HAVAK Eski Başkanı ise konuya farklı bir açıdan yaklaşarak yeni bir tartışma konusu açtı. Eski Başkan yaptığı konuşmada; “Üyelerin aldıkları maaşın kesilmesi olağanüstü bir kongre kararıyla alınmıştır ancak bu kararın onayı Türk Hava Yolları’nındır. Yani vakıf aldığı her kararı Türk Hava Yolları’ına sunar ve orada onayı alır. Bu tasvip vakfın tüzüğünde de mevcuttur” dedi.

Sorun Cevaplasın - Havak

Vakıf üyelerini temsilen yayında bulunan Avukat Engin Yıldırım; “Vakıf tüzüğünde böyle bir madde yoktur. Türk Hava Yolları böyle bir onayı vermez. Alınan karar vakfın kendi tasarrufundadır. İnsanlar mağdur edilmiştir ve yargıda işleyen süreçte mağdur üyelerin haklarının verileceğini umuyoruz” şeklinde konuştu.

Aygut ise; “Konuya farklı açıdan da yaklaşmak gerekiyor. Söz konusu süreçte HAVAK sömürülme noktasına getirilmiştir” diyerek HAVAK’ın üyelere yanlış yapmadığını savundu.

Yayına arka arkaya bağlanan üyeler ise, sağlık sorunlarından, borçlu duruma düştüklerine, ruhsal olarak yaşadıkları sıkıntıdan emeklerinin verilmediğine kadar bir çok noktada haksızlığa uğradıklarını belirterek, mağduriyetlerinin giderilmesi çağrısında bulundu.

Avukat Yıldırım; “Bakın insanların mağdur oldukları bir gerçek. Vakfın tüzüğü doğru ele alınmıyor. Gerekçesiz alınan bir karar ve bu kararın sonunda durum ortada. 2004 yılında alınan kararın hiçbir gerekçesi yok. Bu durum nasıl açıklanabilir, nasıl yorumlanır bilemiyorum. HAVAK 42 yıllık bir vakıf ve bu vakıfta bunların olması kabul edilebilir bir olgu değil” dedi.

Sorun Cevaplasın - Havak

Aygut ise; “Aslına bakarsanız en büyük mağdurlardan biri de ben sayılırım. İnsanlar süreçte toplu parasını almışlardır. Bizler süreci yakından izleyen ve yıllardır üye olan biri olarak mağdur olduğumu söyleyebilirim. Kendi adıma söyleyecek olursam HAVAK’ın yanlış yaptığını düşünmüyorum. Benim içim rahat. Ayrıca burada batık bir şirketin sahibi konumunda gibi olmak da istemiyorum. İnsanlar bizi bu makama layık görmüş ve seçmişlerdir. Biz e konuyla ilgili elimizden geleni yapıyoruz. Süreç işliyor. Yargı konuyu ele alıp en doğru kararı verecektir. HAVAK insanların mağduriyetini gidermek için var.” dedi.

‘Yargı, mağdurları haklı bulursa HAVAK ne yapacak’ şeklindeki soruya Aygut; “Tabi bu da ihtimaller arasında. Yargı işliyor ve sonuç eninde sonunda ortaya çıkacak ve en doğru kararın çıkacağına da eminim. Eğer HAVAK haksız bulunursa, yapacağımız şey belli. HAVAK’ın bir yönetim kurulu var ve bu kurul toplanıp ne yapacağına karar verir. Şu an için bir şey söylemek doğru olmaz. Böyle bir sonuç çıkması durumunda kurul kararı verecektir” dedi.

-AIRPORT TV YÖNETİM KURULU BAŞKANI SEFA İNAN NELER SÖYLEDİ?
-VAKIF ÜYELERİNİN CANLI YAYINDA FERYADI
-HAVAK ESKİ BAŞKANI HANGİ KONUYA PARMAK BASTI?
-EMEKLİ FONUNUN KESİLMESİNİN GEREKÇESİ NEYDİ?
-MAĞDURLAR FONLARINI GERİ ALABİLECEK Mİ?

Zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı ve onlarca mağdurun canlı yayına bağlandığı 3 saat süren bu soluk soluğa programla sizleri baş başa bırakıyoruz...

1. KISIM



2. KISIM



3. KISIM



4. KISIM

 

 

 

"İÇİM RAHAT, HAVAK KİMSEYE YANLIŞ YAPMAMIŞTIR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 14 yıl önce
Vakıf başkanı dersini çalışmadan gelmiş. Avukatın karşısında hep aynı şeyleri söylemiş. Avukat vakıfı daha iyi tanıyor. Neden başkan yapmamışlar ? Ayrıca bu dava zaten sonuçlanmış. Neyi tartışıyorlar ? Yargıtayda onaylamış. eee daha ne ? Verin emeklilerin maaşlarını ayıptır ve günahtır. Bir gün bizlerde emekli olacağız. Unutmayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Vakfın zihniyeti ile arap zihniyeti aynı. Ne üzücü... Anladınız siz onu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben elime gecen bordroyu biliyorum kim bunu kaldırmışsa Allah ondan razı olsun bugün vakfı ve thy çalışanını büyük bir yükten kurtardı yoksa vakfın gelirleri sizin maaşlara yetmeyecekti sayın emekliler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Anlamadım neden rahatsız oldunuz lütfen şunuda yazın siz geriye dönük borçlanmalarınızı kaçtan yaptınız? habirde genel kurul öncesinde eski vakıf yöneticileri emekli olacak yada az kalmış arkaaşlarını telefonla arayıp gelin borçlanmanızı yapın genel kurul öncesi yoksa genel kurulda 2. emeklilik aratcak deyipte ondan sonra vakfın yolunu tutanları bu insanlar unutmadı bu sizlerde adınız gibi biliyorsunuz bunlarıda bütün thy çalışanları biliyor siz merak etmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Lütfen yazdıklarınız bir daha okuyun... Hatta isterseniz özür yazın. Emekli maaşlarına kaymak demek zihniyetin ne kadar kötü olduğunu gösterir. Çok ama çok ayıp.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Siz 20 yıldır nerede çalıştığınızı hatırlayamıyorsunuz herhalde ? Veya elinize hiç bordro geçmedi. Yazık sizin adınıza üzüldüm. emekli olanların üç kuruşluk hakkına kaymak diyen zihniyeti anlamakta hakikaten zorlanıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Koskoca THY vakfını ne hallere düşürdüler. Bunca sene üyelerine destek olan vakıf, şimdi köstek olmaya başladı. İnsanlar paralarını almak için 6 sene mahkeme ile uğraşıyor. Hak almanın bedeli 6 sene. Nerede örneği var bunun. Sen maaş vereceğim diye paraları kes, sonra da karar aldım ödemiyorum de. İşte tipik ben yaptım oldu mantığı. 2002 yılından beri mantık ne yazık ki tüm Türkiyede aynı. Bilgisiz ve onun bunun adamının belirli yerlere gelmesinin çok ama çok tipik bir sonucu. Sn Başkan ise konuya o kadar yabancı ki avukatın karşısında ezberlediği 5 - 10 cümleden başka laf etmedi. Avukat vakfı başkandan daha iyi biliyor. Bence davadan sonra avukatı başkan yapsınlar daha iyi idare eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben anlamıyorum yoksa benmi farklı şirkette çalıştım 20 senedir hiç kimse vakfa 25 sene 2. emeklilik ödemedi geriye dönük borçlanmalarını %7 den yapıp ondan sonrada magdurları oynamasınlar vakfın kaymagını yeyip ondan sonrada magduruz yagarası atmasınlar cok gülünç oluyorlar onlar yargı nezdinde haklı olabilirler ama thy çalışanının vicdanlarında mahkumlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bazı konuşmalar yanlış yorumlandı. Biz Vakıftan bu sorunu çözüme ulaştırmasını istemiyoruz. T.C. yargısı bizi haklı bulup, davayı lehimize onayarak bu sorunu zaten çözüme ulaştırdı. Biz vakıfa daha da uzatmayın diyoruz. Uzadıkca hem 2.emeklilerin mağduriyeti artacak, hem de mahkeme masraflarını ödeyeceği için Vakıfa mali yük getirecek. Mantıklı ve profesyonel bir idareci, bunu hesaplar. Özel bir şirket olsaydı eminim bu aşamada noktayı koyardı. Ne yazıkki Vakıf Başkanı, 2.emeklilere para ödenmemesine kilitlenmiş olup 2004'de bizlerin dava açtığı o ilk günde kalmış. Alınmış olan kararın yanlışını göremeyen Vakıf yöneticilerinin düşünerek aldığı karar bu ise bizim söyleyecek başka sözümüz olamaz. Davamızda haklıyız ve yargıya güveniyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar bizler toplumsal olaylara ilgisiz,bilgisiz,kayıtsız kaldığımız sürece süreç zararımıza işliyor;artık bunu görelim.Her vakıf genel kurulunda 2.emeklilik maaşlarını arttırıp,aktueryal denge hesaplarını hiçe sayan delege arkadaşlar yaptıkları ile ne kadar insanı mağdur ettiklerini anlamışlardır umarım.Delege , arkasındaki kitlenin sorumluluğunu hissederek hareket etmeli. 4vakıf genel kurulu öncesi delegelerin önüne bir madde geldi.Kabul edenler etmeyenler denildi ve hemen herkes kabul etti.Bu madde dengeleri çok bozacaktı ama insanlar bilinçsizdi.O zaman Mustafa yağcı bey çıktı bir konuşma yaptı ,insanları bilgilendirdi ve o zaman farkına varıldı ne tehlikeli bir şeye evet denildiğine.Delege arkadaşlar biraz sorumluluk lütfen!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000