11 Şubat 2013, Pazartesi 10:09:01

"İÇ HATLARDA ALKOL KALKTI KABİN GÖREVLİSİ BİLMİYOR"

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Vahap Munyar'ın "Uçağa alkollü içki yüklemeyi unutmuşlar" başlığıyla kaleme aldığı yazının ardından tartışmalar büyüyor. Türk Hava Yolları konuyla ilgili sessizliğini koruyor. Munyar, bugün de okuyucularından gelen mesajları yayınladı. İşte o yazı...
  • Bende içiyorum ama yanımdaki insanlar içtiği takdirde çünkü her insan özgür ama başkasını rahatsız etmediği sürece..Ama evimde ve içki içilen mekanlarda kimse içki içmeme karışamaz.İçki bazı uçuşlarda yasaklandıysa ne olmuş beğenmiyorsanız başka firmayla uçun başka hayayolumu yok memlekette bir sürü problem varken uğraştığınız şeylere bak.
  • Bu daha olmadı ama yakında olur.
  • zaten uçakta alkol verilmesi saçmalığın danıskası; uçağa binerken suya, tırnak çakısına bile güvenlik adına müsade edilmezken, insanı saldırgan hayvana çeviren alkole neden göz yumulur anlamış değilim....
  • Ben olayin alkol veya yemek kisminda degilim. Olaya ekonomik olarak bakiyorum. VE eger THY giderlerini kismak istiyorsa oncelikle miletvekili, milletvekili esi, eski bakan, eski baskan gibi hayati sadece unvan almak olarak goren insanlara bedava upgrade yapmasin. Once vergi mukelleflerinin verdigi paralarin sirf keyif uguruna harcanmasi engellensin, daha sonra ilgi olmayan hatlarda ikramlar gozden gecirilsin. Bedavaya ucan bu insanlarin gonulleri hos tutulsun, ucaklar bekletilsin daha sonra para vererek ucan yolcu ister icecek ister yer servisi konusunda magdur edilsin. Kultur yozlasmasindan baska bir sey degildir bu.
  • Arkadaşlar içki istemeyen binmesin uçağa,herkesin isteklerine saygı göstermek lazım.biri içki içecek biri de namaz kılacak.iki arada bir derede birakiyorlar insanı.namaz kılacak insan, kafası güzel olana kıbleyi sorsun,doğru yolu bulur. ;;))))))
  • Binmeyin business uçmayın bir şeyleri topluca protesto et ey milletim bana dokunmayan deme artık içki mesele değil dayatılmak istenen başka uyan artık ufak ufak da değil artık herşey çok hızlı değiştiriyorlar aç gözünü alışma ey milletim
  • Bunun uzerine yarin tekrar degisir uygulama kesin. Cok elestiri aldi alkol olayi.
  • Kabin ekiplerine duyuru yayınlanmadı, kimsenin iç hatlarda içkinin kaldırıldığına dair bilgisinin olmaması normal.Zaten iç hatlarda sadece Business'da içki servisi vardı. Libya,Karaçi,Kabil,Tahran,Şiraz gibi uçuşlarda da yok ama bunun sebebi oranın hükümetleri değil,oradaki yer görevlileri bu kararı Thy'nin aldığını söylüyor.
  • Bende iciyorum ama ortaminda.bazilari alkolik ama farkinda degil!!
  • Bu arada eklemek istiyorum, kabin memurlar isyanında haksız bence. Kısa uçuşlarda alkol problem olmaz kesinlike zaten 15 dakka kalkış 25-30 dakka en route oluyor o sırada içkiyi içecek adam, ne kadar sarhoş olabilir ki :)

TürkHava Yolları’nın (THY) İstanbul-Kayseri seferinde tanık olduğum alkollü içki konusunu cumartesi günü Hürriyet İnternet’e, “Uçağa alkollü içki yüklemeyi unutmuşlar” başlığıyla yazdım. O yazıma gelen bazı mesajlar şöyle:

· Afganistan’da yaşayan, Alman medyasına çalışan bir gazeteciyim. İki hafta önce THY’nin Kabil-İstanbul uçağına bindim. İçki sordum, “Afgan Hükümeti izin vermediği için alkollü içki yüklenmiyor” yanıtı aldım. Oysa Afgan Hükümeti, yabancıların bir şişe alkollü içkiyi ülkeye sokmasına müsade ediyor.

· THY’nin Libya seferlerinde ocak ayı başından itibaren alkollü içki kalktı. Kabin görevlileri bu durumu, “Libya makamları izin vermiyor” şeklinde açıklıyor. Erbil seferlerinde de alkollü içki kalktı.

· 3 gün önce İstanbul’dan Karaçi’ye (Pakistan) uçtum. Uçakta içki istedim. Kabin görevlileri, “Alkollü içki servisimiz yok” yanıtı verdi.

Bir de THY’de görevli okurumdan mesaj var:

- THY’de uçuş koordinasyonluğu yapıyorum. Yurtiçi seferlerde alkollü içkiyi durdurdu. Kabin görevlilerinin bunu bilmemesine şaşırdım.

Bu arada ünlü popçu Demet Akalın THY ile İstanbul-Adana seferinde içki servisinin yapılmadığını ve uçaktaki bazı turistlerin duruma isyan ettiğini tweet attı.

"İÇ HATLARDA ALKOL KALKTI KABİN GÖREVLİSİ BİLMİYOR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (57)

mason ~ 11 yıl önce
Bende içiyorum ama yanımdaki insanlar içtiği takdirde çünkü her insan özgür ama başkasını rahatsız etmediği sürece..Ama evimde ve içki içilen mekanlarda kimse içki içmeme karışamaz.İçki bazı uçuşlarda yasaklandıysa ne olmuş beğenmiyorsanız başka firmayla uçun başka hayayolumu yok memlekette bir sürü problem varken uğraştığınız şeylere bak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Henüz değil ~ 11 yıl önce
Bu daha olmadı ama yakında olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emin alagöz ~ 11 yıl önce
zaten uçakta alkol verilmesi saçmalığın danıskası; uçağa binerken suya, tırnak çakısına bile güvenlik adına müsade edilmezken, insanı saldırgan hayvana çeviren alkole neden göz yumulur anlamış değilim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Animal ~ 11 yıl önce
Saldiracak hayvanin alkole ihtiyaci olmaz
nası yani ~ 11 yıl önce
alkollü yolcu saldırınca,alkolü yasaklarsan,,, alkolsüz yolcu ekibe saldırdıgında uçaklara yolcu alımını mı durduracaksın ?
kaiserbun ~ 11 yıl önce
Ben olayin alkol veya yemek kisminda degilim. Olaya ekonomik olarak bakiyorum. VE eger THY giderlerini kismak istiyorsa oncelikle miletvekili, milletvekili esi, eski bakan, eski baskan gibi hayati sadece unvan almak olarak goren insanlara bedava upgrade yapmasin. Once vergi mukelleflerinin verdigi paralarin sirf keyif uguruna harcanmasi engellensin, daha sonra ilgi olmayan hatlarda ikramlar gozden gecirilsin. Bedavaya ucan bu insanlarin gonulleri hos tutulsun, ucaklar bekletilsin daha sonra para vererek ucan yolcu ister icecek ister yer servisi konusunda magdur edilsin. Kultur yozlasmasindan baska bir sey degildir bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zilot ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar içki istemeyen binmesin uçağa,herkesin isteklerine saygı göstermek lazım.biri içki içecek biri de namaz kılacak.iki arada bir derede birakiyorlar insanı.namaz kılacak insan, kafası güzel olana kıbleyi sorsun,doğru yolu bulur. ;;))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 11 yıl önce
Binmeyin business uçmayın bir şeyleri topluca protesto et ey milletim bana dokunmayan deme artık içki mesele değil dayatılmak istenen başka uyan artık ufak ufak da değil artık herşey çok hızlı değiştiriyorlar aç gözünü alışma ey milletim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tekrar ~ 11 yıl önce
Bunun uzerine yarin tekrar degisir uygulama kesin. Cok elestiri aldi alkol olayi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kimse bilmiyor ~ 11 yıl önce
Kabin ekiplerine duyuru yayınlanmadı, kimsenin iç hatlarda içkinin kaldırıldığına dair bilgisinin olmaması normal.Zaten iç hatlarda sadece Business'da içki servisi vardı. Libya,Karaçi,Kabil,Tahran,Şiraz gibi uçuşlarda da yok ama bunun sebebi oranın hükümetleri değil,oradaki yer görevlileri bu kararı Thy'nin aldığını söylüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
icilmesin ~ 11 yıl önce
Bende iciyorum ama ortaminda.bazilari alkolik ama farkinda degil!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotk ~ 11 yıl önce
Bu arada eklemek istiyorum, kabin memurlar isyanında haksız bence. Kısa uçuşlarda alkol problem olmaz kesinlike zaten 15 dakka kalkış 25-30 dakka en route oluyor o sırada içkiyi içecek adam, ne kadar sarhoş olabilir ki :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000