31 Ağustos 2010, Salı 13:20:39

İÇ HATLARA YENİ ŞİRKETLER GELİYOR

Türk sivil havacılığı, tarihinin en çetin rekabetine sahne olmaya hazırlanıyor. Birkaç ay içinde üç şirketin iç hat pazarına girmesiyle Pazar adeta cadı kazanına dönecek. İç hatlarda kimler nerelerden uçacak?
  • Turkuaz önce Helsinki basedeki ekiplerine kalan harcırahlarını yollasın da sonra iç hatlar için boy boy reklam vermeyi düşünsün,ayrıca çok yakında kaybedeceği düzgün kabin ekibi olmadan iç hatlara nasıl başlamayı düşünüyor acaba ?
  • herşeyi bir kenara bırakın önce insan olarak vicdanınız rahatmı onu düşünün ,evinize gidip yemeginizi yiyip başınızı o yastıga rahat koyabiliyormusunuz...Eger rahatlıkla yapabliyorsanız size söyleyecek hiçbirşeyim yok..Dua edin cok efendi gün görmüş insanlarla calışıyosunuz .Eger o uzak ülkelerde ac sefil yaşamaya calışan kızlardan biri benim kızım olsaydı size neler yapabilirdim düşünemezsiniz bile..sadece yazıklar olsun
  • belli ki, anadolujet ve turkuaz arasinda kiran kirana bir cekisme yasanacak. bu vesileyle tekelci thy ve onun kucuk biladeri anadolujet'in imtiyazlari da sallanmaya baslayacak. anadolujet full ucuyormus: tabii ucar, baska alternatif mi var. kendinden baska hic bir kurulusu barindirmayan thy/anadolujet baalim ciddi bir rakip karsisinda ne yapacak? tabii, dhmi ve shgm'bin de adil ve adeletli olmasi kaydiyla. bayrak tasiyicisi denilerek taninan tum imtiyazlarin kaldirilmasi ve rekabetci bir ortamda biz ankaralilara hizmet sunulmasi gerekiyor. thy/anadolujet'in tekelci tutumundan ve kazik fiyat politikasindan biktik. bu nedenle, ankara'ya gelen turjuaz'i kutluyorum.
  • Kara Deniz Bögesini (Trabzon-Samsun) Base yaparak iç ve dış hatlarda tarifeli seferler yapmayı planlayan SAGA'nın projesi doğru bir proje diyerleri bilinen şeyler.
  • Anadolujet in Ankara'da gece1 veya 2 uçağı yatar. Gerisi son dalgada22-23:30 (iç hatlarda günde 4 dalga uçuş vardır) Ankara'dan kalkar ve Anadolu'da yatar. Sabah ilk dalga 7:30-8:30 Ankara'ya dönerler. Anadolu şehirlerinden de gece uçağı doldurmak mümkün olmadığına göre. Bu işin sosyal yönünü de unutmamak lazım. Örneğin her sabah (yılda 365 gün)G.Antep'te 07:00 'da Ankara uçağınız hazırdır. Hangi havayolu bunu yapabilir acaba.
  • yeni şirketlerin gelmesiyle hizmet kalitesinin yükselip fiyatların düşeçeğini umuyoruz. pgs gibi mesaj göndermeden bile para alan şirketlere...
  • Ankara-İzmir çok sık seyahat ediyorum. Anadolujet ve pegasus memnun değilim. Umarım bu hattıda açarlar
  • iclerinde en az sansa sahip olan turkuaz bence. sen calisanlarina aylarca maas odeme, handling firmalari artik hizmet vermemekle tehdit ediyor firmayi, ayrica ellerindeki belli basli bir kac tane iyi acente var onlarida kacirdilar kotu hizmetten dolayi...eee Turkuaz kardes, oyle baska havayollarinin 200USD fiyat verdi yerde sen 150 ye satmaya calisirsan boyle olur sonun. senin ucak sanirim suyla calisiyorda o kadar ucuza fiyat verebiliyordun.SKY yapabilir bu ic hat isini fakat onlarinda cok dikkatli ve emin adimlarla ilerlemesi gerekiyor.
  • ankaradan yaptiği ucuslarda tekel oldugu için full ucmasi normal dğeilmi zaten ?birde anadolu jetin maliyetleri yuksek doluluk orani ornegin sunexpress ve pegasustan daha yuksek olsa bile kar orani çok daha dusuk ucar. ikram konsepti ile dusuk suratli sureleri uzatan ucuslarla , 40-50 dakikalık turn aroundlar ile her gece 10-15 ucagi yatirarak kar marji ya çok dusuk olur yada dolu ama zararina ucar.
  • neden su slot lar hep THY de olur bu tekelcilk degilmi en son gecen subatta pegasus esenboga -atatürk ucacagını duyurdu ama susturuldu.ben THY haricinde kimseye verilecegine inanmıyorum.250 -300 tl den biletleri ittir.tümgünün slotlarını kullan temiz iş!

1990’lı yıllarda İstanbul Hava Yolları’nın ilk kez THY tekelindeki iç hat pazarına girmesinden sonra Türk sivil havacılığı, iç hatlarda uzun süre THY tekelinde kaldı.

2003 yılında FLY Havayolları’nın İstanbul-Trabzon uçuşuyla yeniden özel sektör iç hatlarla tanıştı, o tarihten itibaren Onur Havayolları, Atlasjet, Pegasus, Sunexpress, İzair, Borajet ve THY’nin alt markası Anadolujet iç hat pazarına girdi.

İç hat pazarında amansız rekabet devam ederken yakın gelecekte pazara üç yeni oyunca daha girmeyi planlıyor.

 O şirketler, SKY, Turkuaz ve Saga Havayolları…

Antalya merkezli operasyonlarını yürüten 17 uçaklı SKY Havayolları, farklı bir konseptte, konfor ve ekonomiyi bir arada tutarak yeni bir modelle iç hat pazarında yerini alacak. İç hat operasyonlarının kesin başlama tarihi açıklanmasa da SKY Havayolları Genel Müdürü Tahir Görgülü, sonbaharda iç hat pazarına gireceklerini açıklamıştı. Konseptin detayları sır gibi saklanırken, Almanya’da German SKY adlı bir şirket kuran SKY Havayolları’nın, yurtdışından getirdiği yolcuları çapraz uçuşlarla Türkiye’ye dağıtacağı bir modelle pazardaki yerini alacağı belirtiliyor.

İç hatların bir başka konuğu ise 6 uçaklı Turkuaz Havayolları olacak. İç hat operasyonlarına başlamak için ruhsatını almak üzere olan Turkuaz Havayolları’nın Ankara merkezli operasyon yapması bekleniyor. Anadolujet’in en güçlü olduğu yer olan Ankara’da Turkuaz Havayolları’nın rekabette bir hayli zorlanacağı konuşulurken İstanbul’dan sonra Ankara’nın da oldukça hareketleneceği belirtiliyor.

Kurulduğundan bu yana uçaklarını wet lease (ekibiyle birlikte) olarak farklı havayollarına kiraya veren 9 uçaklı Saga Havayolları, iç hat pazarına girmek için kolları sıvayan bir başka şirket.

Saga Havayolları’nın iç hat ruhsatının da çıkmak üzere olduğu, operasyonların yakın tarihte başlayacağı ifade ediliyor. Saga Havayolları’nın merkez olarak İstanbul’u değil Türkiye’de ilk kez operasyon merkezi olarak Trabzon’u kullanacağı kaydediliyor.
 
Saga Havayolları’nı Trabzon’da ciddi rakipler bekliyor. Trabzon-Van, Trabzon-Soçi gibi noktalara uçuşlara başlaması beklenen Borajet, Saga Havayolları ile amansız rekabete girecek. Trabzon’a çapraz uçuşlar yapan diğer şirketlerin de bu rekabete renk katması bekleniyor.

Pazara girecek üç şirketle birlikte iç hat pazarındaki şirket sayısı 11’e yükselecek.

©AirportHaber.com ÖZEL

İÇ HATLARA YENİ ŞİRKETLER GELİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

Misafir ~ 14 yıl önce
Turkuaz önce Helsinki basedeki ekiplerine kalan harcırahlarını yollasın da sonra iç hatlar için boy boy reklam vermeyi düşünsün,ayrıca çok yakında kaybedeceği düzgün kabin ekibi olmadan iç hatlara nasıl başlamayı düşünüyor acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
herşeyi bir kenara bırakın önce insan olarak vicdanınız rahatmı onu düşünün ,evinize gidip yemeginizi yiyip başınızı o yastıga rahat koyabiliyormusunuz...Eger rahatlıkla yapabliyorsanız size söyleyecek hiçbirşeyim yok..Dua edin cok efendi gün görmüş insanlarla calışıyosunuz .Eger o uzak ülkelerde ac sefil yaşamaya calışan kızlardan biri benim kızım olsaydı size neler yapabilirdim düşünemezsiniz bile..sadece yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
belli ki, anadolujet ve turkuaz arasinda kiran kirana bir cekisme yasanacak. bu vesileyle tekelci thy ve onun kucuk biladeri anadolujet'in imtiyazlari da sallanmaya baslayacak. anadolujet full ucuyormus: tabii ucar, baska alternatif mi var. kendinden baska hic bir kurulusu barindirmayan thy/anadolujet baalim ciddi bir rakip karsisinda ne yapacak? tabii, dhmi ve shgm'bin de adil ve adeletli olmasi kaydiyla. bayrak tasiyicisi denilerek taninan tum imtiyazlarin kaldirilmasi ve rekabetci bir ortamda biz ankaralilara hizmet sunulmasi gerekiyor. thy/anadolujet'in tekelci tutumundan ve kazik fiyat politikasindan biktik. bu nedenle, ankara'ya gelen turjuaz'i kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kara Deniz Bögesini (Trabzon-Samsun) Base yaparak iç ve dış hatlarda tarifeli seferler yapmayı planlayan SAGA'nın projesi doğru bir proje diyerleri bilinen şeyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Anadolujet in Ankara'da gece1 veya 2 uçağı yatar. Gerisi son dalgada22-23:30 (iç hatlarda günde 4 dalga uçuş vardır) Ankara'dan kalkar ve Anadolu'da yatar. Sabah ilk dalga 7:30-8:30 Ankara'ya dönerler. Anadolu şehirlerinden de gece uçağı doldurmak mümkün olmadığına göre. Bu işin sosyal yönünü de unutmamak lazım. Örneğin her sabah (yılda 365 gün)G.Antep'te 07:00 'da Ankara uçağınız hazırdır. Hangi havayolu bunu yapabilir acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yeni şirketlerin gelmesiyle hizmet kalitesinin yükselip fiyatların düşeçeğini umuyoruz. pgs gibi mesaj göndermeden bile para alan şirketlere...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ankara-İzmir çok sık seyahat ediyorum. Anadolujet ve pegasus memnun değilim. Umarım bu hattıda açarlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
iclerinde en az sansa sahip olan turkuaz bence. sen calisanlarina aylarca maas odeme, handling firmalari artik hizmet vermemekle tehdit ediyor firmayi, ayrica ellerindeki belli basli bir kac tane iyi acente var onlarida kacirdilar kotu hizmetten dolayi...eee Turkuaz kardes, oyle baska havayollarinin 200USD fiyat verdi yerde sen 150 ye satmaya calisirsan boyle olur sonun. senin ucak sanirim suyla calisiyorda o kadar ucuza fiyat verebiliyordun.SKY yapabilir bu ic hat isini fakat onlarinda cok dikkatli ve emin adimlarla ilerlemesi gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ankaradan yaptiği ucuslarda tekel oldugu için full ucmasi normal dğeilmi zaten ?birde anadolu jetin maliyetleri yuksek doluluk orani ornegin sunexpress ve pegasustan daha yuksek olsa bile kar orani çok daha dusuk ucar. ikram konsepti ile dusuk suratli sureleri uzatan ucuslarla , 40-50 dakikalık turn aroundlar ile her gece 10-15 ucagi yatirarak kar marji ya çok dusuk olur yada dolu ama zararina ucar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
neden su slot lar hep THY de olur bu tekelcilk degilmi en son gecen subatta pegasus esenboga -atatürk ucacagını duyurdu ama susturuldu.ben THY haricinde kimseye verilecegine inanmıyorum.250 -300 tl den biletleri ittir.tümgünün slotlarını kullan temiz iş!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000