03 Aralık 2012, Pazartesi 10:17:59

İÇ HAT UÇUŞLARINDA DEVRİM GİBİ UYGULAMA

Uçakla iç hatlarda yolculuk yapmak isteyenler Genel Bilgi Toplama uygulamasından geçirilecek. Böylece çeşitli suçlardan aranan yolcular uçağa binemeden yakalanacak. Uygulama yeni yılda 50 havalimanında devreye sokulacak.
  • OTOGARLARADA GELDİ OTOGARDA YAPILMASA DAHİ OTOBANLARDA POLİS GBT KONTROLÜ YAPIYOR SEBEB TERÖR OLARAK GÖSTERİLİYOR ANCAK BU ÜLKENİN İSTİKBARAT BİRİMLERİ NE İŞE YARIYOR OZAMAN OBAMADAN TAYİE TAYİPTEN OBAMAYA HABER YETİŞTİRMEKEN BASKA BEN KENDİ ÜLKEMDE BİR İLDEN DİĞER İLE GİDERKEN OTOBÜSÜMÜN DURDULUP GBT SAÇMALIĞI GİBİ BİR SİSTEMLE RAHATSIZ EDİLMEMİ KİMSE AÇIKLAMASINI YAPAMAZ TÜM İNSANLARI SUÇLULUK YADA KOYN PSİKOLOJİSİ İÇERİSİNDE YAŞATMAYA HAKKINIZ YOK.....OY GÜNÜ GÖRÜŞECEZ
  • ARKADASLAR YAKINDKA PILOTUNDA SABIKA KAYDINA BAKARAK UCMAYA NE DERSINIZ....KIMSE SUTTEN AKKASIK DEGIL KANUNSUZ ULKELERDE BU SISTEMATIK UYGULANIR BURASIDA TURKIYE
  • Askerlik sıkıntısı olanlar için de geçerli mi
  • Bu uygulama gayet yerinde bir uygulama.. Kanun kaçağının yakalanması adına yapılacak bir incelemeden neden diğer yolcular gocunsun? Neden kendini kötü hissetsin? Güvende olduğunun hissi varken? Arkadaşlar siz aşırı muhalefetsiniz bence.. Neye muhalefet olacağınızı şaşırmışsınız..
  • Çok saçma bir fikir olarak kalır inşallah. Sırada otogar, trenler, vapur iskeleleri, otobüs durakları,metrobüs durakları market girişleri de varmı? Bu hangi kafadır?Anlayan varmı?
  • Bu sistem suc islememis bircok kisiye ucumaya izin vermeyecek. Yakaladigi gercek sucludan cok, his suc islememis insanlari suclu sayacak. Hatalari duzeltmek aylar belkide yillar alacak.
  • Tam anlami ile safsata. Gbt sorgulamasi check-inde yapilamaz, check-in personeli gbt yapmaya yetkili degil. Varsayalim ki yapti ve adamin aranmasi cikti,sonra adam topukladi kacti. Kim sorumlu? Her check-in kontuarina polis koyulamaz, hatta check-in kontuarlarina polis koyulamaz,hali hazirda mevcut yerlerde bile polis ihtiyaci varken. Sorunlu illere giden ucaklarda birden fazla aranan cikacaktir,yer hizmeti veya polis yolcu ile mi ugrassin yoksa arananlarla mi. Kücük havalimanlarinda uygulanabilir ancak ahl gibi limanlarda imkansiz. Polis teker teker gbt kontrol edecek ise en az 2 saat öncesinden gelmeniz gerekir. Millet yalakalik olsun diye oturdugu yerden k.ci ile proje üretiyor, ceremesini baskalari cekiyor. Bu konu ile ilgili uygulamayi yapacak polise hic sordular mi acaba?
  • böyle uygulama güzel , tüm suçlular yakalanır, bir sorun varki AHL girişinde böyle bir uygulama olursa çok kuyruk olur ,uçağına yetişemeyenler olur,bir kargaşa olur, ayrıca AHL iç hatlar giriş kapısında bu uygulamayı atlamak çok kolay adam dış hatlardan girer içerden iç hatlara geçer Kayserideki uygulama zamanında da uçağa yetişmek için zor dakikalar yaşayanlar oldu, Kayseri ile istanbul aynı değil günde yaklaşık 400 iç hat uçuş var bu iş biraz daha teknik olarak yapılabilir bence
  • Umarım o kayseri de uygulana sistemle uygulanmaz bu sorgulama işlemi, çünkü önce check-in sırası bekleyip sonra gbt sırası giriyorsunuz ve muhtemelen yaptığı işten bıkmış bir bir memurun afra tafrasını çekip masumiyeti ispatlanana kadar herkez suçludur prosedürüne maruz kalıyorsunuz. Bu sorgulama yolcudan bağımsız check-in sırasında havayolu şirketlerince yapılmalı ve olumsuz sonuçlarda oradaki polisler devreye girmeli.
  • AKP'NİN YENİ BİR FİŞLEME MANEVRASI OLMASIN BU SAKIN

 

Bugün Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yeni yıldan itibaren iç hat yolcuları Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) ve Genel Bilgi Toplama’dan (GBT) geçirilecek. Savcılık ya da mahkemelerce çeşitli suçlardan aranan yolcular uçağa binemeden yakalanacak. Uygulama 50 havalimanında aynı anda başlatılacak. 10 Nisan 2007’de uyuşturucu ticareti nedeniyle iki yıldır aranan Mehmet Gökşingöl adlı hava korsanının Diyarbakır-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait uçağı kaçırmasından ders çıkartıldı. Hakkında tutuklama kararı olmasına rağmen hava korsanının kendi kimliği ile kontrollerden geçerek uçağa binmesi havalimanlarındaki güvenlik “zafiyetini” gündeme getirmişti.
 
ZORUNLU OLACAK
 
176 yolcu ve 6 mürettebatı bulunan uçağın kaçırılmasının ardından havalimanlarında “sondajlama” usulü yapılan GBT (Genel Bilgi Toplama) uygulaması artık tüm iç hat yolcularına “zorunlu” hale gelecek. Milli SivilHavacılık Güvenlik Kurulu’nun (MSHGK) geçen yıl yapılan 20. toplantısında Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM)ile THY ve Türkiye Özel SektörHavacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) arasında düzenlenecek protokolle iç hat yolcularınınT. C. kimliknumaralarının chek-in işlemi esnasında polise bildirilmesi kararı alınmıştı.
 
BİLGİLER EMNİYET’E 
 
İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun başkanlığında önümüzdeki günlerde toplanacak MSHGK’da işleyiş ele alınacak. EGM, THY ileTÖSHİD arasında gelecek ay protokol imzalanacak. Protokol sonrası yolcuların listesi THYve özel havayolu şirketlerince chek-in yapıldıktan sonra EGM’ye gönderilecek.
 
CHECK-IN’DEN SONRA SORGULANACAK
 
Yeni uygulama, 30 yatak üzerindeki konaklama tesisleri ile özel sağlık kuruluşlarında kullanılan Geçici İkamet Yerleri Kimlik Bildirme sistemiyle aynı olacak. 7 gün 24 saat çalışan sistemin bir ucu internette diğer ucu ise POLNET’de (Polis Bilişim Ağı) olacak. Check-in yapıldıktan sonra yolcu listeleri UYAP ve GBT kayıtlarından sorgulanacak.
 
ÖZEL YAZILIM GELiŞTiRiLDi
 
EGM, milyonlarca iç hat yolcusunun sorgudan geçirileceği sistem için özel yazılım programı geliştirdi. GBT uygulaması sayesinde havalimanlarındaki güvenlik zafiyetlerinin ortadan kalkacağı ve aranan suçluların dahakolay yakalanacağı ifade ediliyor. Bundanböylesavcılıkveya mahkemelerce aranan kişiler uçakla seyahat edemeyecek.
İÇ HAT UÇUŞLARINDA DEVRİM GİBİ UYGULAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

SERDAR ~ 8 yıl önce
OTOGARLARADA GELDİ OTOGARDA YAPILMASA DAHİ OTOBANLARDA POLİS GBT KONTROLÜ YAPIYOR SEBEB TERÖR OLARAK GÖSTERİLİYOR ANCAK BU ÜLKENİN İSTİKBARAT BİRİMLERİ NE İŞE YARIYOR OZAMAN OBAMADAN TAYİE TAYİPTEN OBAMAYA HABER YETİŞTİRMEKEN BASKA BEN KENDİ ÜLKEMDE BİR İLDEN DİĞER İLE GİDERKEN OTOBÜSÜMÜN DURDULUP GBT SAÇMALIĞI GİBİ BİR SİSTEMLE RAHATSIZ EDİLMEMİ KİMSE AÇIKLAMASINI YAPAMAZ TÜM İNSANLARI SUÇLULUK YADA KOYN PSİKOLOJİSİ İÇERİSİNDE YAŞATMAYA HAKKINIZ YOK.....OY GÜNÜ GÖRÜŞECEZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mesut basar ~ 8 yıl önce
ARKADASLAR YAKINDKA PILOTUNDA SABIKA KAYDINA BAKARAK UCMAYA NE DERSINIZ....KIMSE SUTTEN AKKASIK DEGIL KANUNSUZ ULKELERDE BU SISTEMATIK UYGULANIR BURASIDA TURKIYE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Askerlik sıkıntısı olanlar için de geçerli mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir Saniye ~ 9 yıl önce
Bu uygulama gayet yerinde bir uygulama.. Kanun kaçağının yakalanması adına yapılacak bir incelemeden neden diğer yolcular gocunsun? Neden kendini kötü hissetsin? Güvende olduğunun hissi varken? Arkadaşlar siz aşırı muhalefetsiniz bence.. Neye muhalefet olacağınızı şaşırmışsınız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çağdaş ~ 8 yıl önce
Evet arkadaşım özellikle geçen gün sordum.
Saçma. ~ 11 yıl önce
Çok saçma bir fikir olarak kalır inşallah. Sırada otogar, trenler, vapur iskeleleri, otobüs durakları,metrobüs durakları market girişleri de varmı? Bu hangi kafadır?Anlayan varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
problemlere hazir olalim ~ 11 yıl önce
Bu sistem suc islememis bircok kisiye ucumaya izin vermeyecek. Yakaladigi gercek sucludan cok, his suc islememis insanlari suclu sayacak. Hatalari duzeltmek aylar belkide yillar alacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dogrucu davut ~ 11 yıl önce
Tam anlami ile safsata. Gbt sorgulamasi check-inde yapilamaz, check-in personeli gbt yapmaya yetkili degil. Varsayalim ki yapti ve adamin aranmasi cikti,sonra adam topukladi kacti. Kim sorumlu? Her check-in kontuarina polis koyulamaz, hatta check-in kontuarlarina polis koyulamaz,hali hazirda mevcut yerlerde bile polis ihtiyaci varken. Sorunlu illere giden ucaklarda birden fazla aranan cikacaktir,yer hizmeti veya polis yolcu ile mi ugrassin yoksa arananlarla mi. Kücük havalimanlarinda uygulanabilir ancak ahl gibi limanlarda imkansiz. Polis teker teker gbt kontrol edecek ise en az 2 saat öncesinden gelmeniz gerekir. Millet yalakalik olsun diye oturdugu yerden k.ci ile proje üretiyor, ceremesini baskalari cekiyor. Bu konu ile ilgili uygulamayi yapacak polise hic sordular mi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
turizmci ~ 11 yıl önce
böyle uygulama güzel , tüm suçlular yakalanır, bir sorun varki AHL girişinde böyle bir uygulama olursa çok kuyruk olur ,uçağına yetişemeyenler olur,bir kargaşa olur, ayrıca AHL iç hatlar giriş kapısında bu uygulamayı atlamak çok kolay adam dış hatlardan girer içerden iç hatlara geçer Kayserideki uygulama zamanında da uçağa yetişmek için zor dakikalar yaşayanlar oldu, Kayseri ile istanbul aynı değil günde yaklaşık 400 iç hat uçuş var bu iş biraz daha teknik olarak yapılabilir bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Angarya olmasın ~ 11 yıl önce
Umarım o kayseri de uygulana sistemle uygulanmaz bu sorgulama işlemi, çünkü önce check-in sırası bekleyip sonra gbt sırası giriyorsunuz ve muhtemelen yaptığı işten bıkmış bir bir memurun afra tafrasını çekip masumiyeti ispatlanana kadar herkez suçludur prosedürüne maruz kalıyorsunuz. Bu sorgulama yolcudan bağımsız check-in sırasında havayolu şirketlerince yapılmalı ve olumsuz sonuçlarda oradaki polisler devreye girmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FİŞLEME ~ 11 yıl önce
AKP'NİN YENİ BİR FİŞLEME MANEVRASI OLMASIN BU SAKIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
Olay Akp yi aşan bir durum.Homeland security ile ABD çoktan kendi vatandaşlarını fişlemeye başladı.Dünyada herkese deri altına çip takılıncaya kadar bu tip olaylar artarak sürecektir;ta ki tek dünya devleti big brother kuruluncaya kadar...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000