08 Aralık 2012, Cumartesi 10:18:19

IBERIA ARTIK REKABET EDEMİYOR!

İspanya’nın içinde bulunduğu ekonomik krizden etkilenen havayolu şirketi İberia, kemer sıkma politikaları kapsamında aralarında İstanbul’un da bulunduğu birçok bölgeye yaptığı uçuşları kaldıracağını açıkladı.
  • avrupa'da tabiki thy yükselecek.sen işçine 900 tl maaş veriyorsun,uçağın bakımını yapan üniversite mezunu adama habom dedin 1400-1700 tl maaş veriyorsun,yolcu hizmet memuru desen 1500 tl falan alıyor .eee almanyada, fransada, ispanyada kargo işçisi işe passat'la geliyor..teknisyen desen binlerce euro maaş alıyorlar.ortada bu durum varken tabiki kar edip yükselişe geçecek.türkiye'de petrol çıksa THY EMIRATES'i bile satın alır.yakıttan sonra en büyük gider personel maaşlarıdır.
  • AVRUPA BATIYOR YA LAA, ABBOOOOOOOOVV :))
  • Hemen kaptanları thy ye gelsinler.zira 65 yaş sonuna kadar uçabilirler. Türk kaptanlara 63 te güle güle yabacılara ne olur gitme... Kal bizimle
  • Sayın Hamdi TOPÇU 2 aralık pazar günü tv kanallarından birinde çok güzel konuştu her şeyi anlattı THY nasıl büyüdüğünü ilerisini nasıl gördüğünü açıkladı ,krizlerde küçülmeyecek büyüyeceksin dedi o yüzden de İspanya-Rusya THY iç hatları gibi oldu,İberia geçmiş olsun diyorum
  • İspanya bundan birkaç yıl önce Türkiye'ye aciz bakan bir ülke durumundayken şimdi kimlerbnerelerde... Hayır işin kötü yani bu İspanyol milletinin ne kadar pilotu var ise TURKİYE de çalışıyorlar.
  • sormak lazım sendika aağalarına hadi kurtarın krize giren havayolu şirketini yerse tabi adam batıyorum diyor küçüleceğim diyor siz de katkıda bulunun kasanızdaki mangırlardan verin işçilerden kesiyıorsunuz öyle değil mi..yemez ama thy süper olur but hatta tek olacaktır ve full çeker her yönden.. şimdiden hayırlı olsun. avrupa nın ekonomisi bitti yerin dibine girdi varsa kurtaran gelsin kurtarsın ne almanyanın merkeli ya da fransanın minnoşu kurtarabilir bunları
  • THY'ye resmen gün doğdu pazarı iyice domine edecek.

Iberia tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ocak 2013′ten itibaren bazı destinasyonların kaldırılacağı, İstanbul, Atina, Kahire, Havana ve Santa Domingo’nun bunların arasında olduğu bildirildi.

 

Ayrıca, Montevideo ve San juan de Puerto Rico’ya olan direkt uçuşların da aktarmalıya dönüşeceği belirtildi. İberia, uçuşların kaldırıldığı yerlere başka havayolu şirketlerinin gittiğini de hatırlattı.

Mevcut durumda Türk Hava Yolları, Barcelona, Madrid, Valencia, Malaga ve Bilbao kentlerinden İstanbul’a haftalık karşılıklı 49 sefer düzenlerken, 2013 yılında hem sefer sayısını artıracak hem de yeni destinasyon olarak Santiago de Compostela’yı da ekleyecek.

Öte yandan, 2012′nin ilk 9 ayında 262 milyon avroluk zarar açıklayan Iberia, yapacağı kesintiler kapsamında 4 bin 500 işçisini çıkaracağını ve maaşları yüzde 25 ile yüzde 35 oranında düşüreceğini duyurmuştu.

Iberia çalışanları 14, 17, 18, 19, 20 Aralık tarihlerinde grev kararı alırken, sendika ile havayolu şirketi yönetimi arasında yapılan görüşmeler olumsuz sonuçlandığından grevlerin yapılacağı teyit edildi.

 

IBERIA ARTIK REKABET EDEMİYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

ucuz işçilik ~ 11 yıl önce
avrupa'da tabiki thy yükselecek.sen işçine 900 tl maaş veriyorsun,uçağın bakımını yapan üniversite mezunu adama habom dedin 1400-1700 tl maaş veriyorsun,yolcu hizmet memuru desen 1500 tl falan alıyor .eee almanyada, fransada, ispanyada kargo işçisi işe passat'la geliyor..teknisyen desen binlerce euro maaş alıyorlar.ortada bu durum varken tabiki kar edip yükselişe geçecek.türkiye'de petrol çıksa THY EMIRATES'i bile satın alır.yakıttan sonra en büyük gider personel maaşlarıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok haklisin ~ 11 yıl önce
THY'nin ucuz insan calistirmasindan dolayi obur hava yollari ile rekabet edebiliyor. Lufthansa'da bu ucuz isgucunden nasil faydalaniriz diye denemeler yapiyor.
saçmalık ~ 11 yıl önce
en iyi maaş veren havayolu THY sen dalgamı geçiyorsun?? hiç diğer şirketlere bakma istersen utanırsın. avrupaya göre bile çok iyi maaş veriyor haberin olsun
Misafir ~ 11 yıl önce
AVRUPA BATIYOR YA LAA, ABBOOOOOOOOVV :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Hemen kaptanları thy ye gelsinler.zira 65 yaş sonuna kadar uçabilirler. Türk kaptanlara 63 te güle güle yabacılara ne olur gitme... Kal bizimle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Barış Çayla ~ 11 yıl önce
Sayın Hamdi TOPÇU 2 aralık pazar günü tv kanallarından birinde çok güzel konuştu her şeyi anlattı THY nasıl büyüdüğünü ilerisini nasıl gördüğünü açıkladı ,krizlerde küçülmeyecek büyüyeceksin dedi o yüzden de İspanya-Rusya THY iç hatları gibi oldu,İberia geçmiş olsun diyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 11 yıl önce
İspanya bundan birkaç yıl önce Türkiye'ye aciz bakan bir ülke durumundayken şimdi kimlerbnerelerde... Hayır işin kötü yani bu İspanyol milletinin ne kadar pilotu var ise TURKİYE de çalışıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
sormak lazım sendika aağalarına hadi kurtarın krize giren havayolu şirketini yerse tabi adam batıyorum diyor küçüleceğim diyor siz de katkıda bulunun kasanızdaki mangırlardan verin işçilerden kesiyıorsunuz öyle değil mi..yemez ama thy süper olur but hatta tek olacaktır ve full çeker her yönden.. şimdiden hayırlı olsun. avrupa nın ekonomisi bitti yerin dibine girdi varsa kurtaran gelsin kurtarsın ne almanyanın merkeli ya da fransanın minnoşu kurtarabilir bunları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güri ~ 11 yıl önce
THY'ye resmen gün doğdu pazarı iyice domine edecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000