01 Haziran 2012, Cuma 09:23:40

"HUKUKA UYGUN TEBLİĞ ETMEDİNİZ"

Hava-İş Sendikası internet sitesinden bir açıklama yayınladı...
  • beter olsun THY!kucuk Turkiyeyi izliyorsunuz uc bes capulcunun elinde ezik destekleyicileriyle devam ediyorlar!utanmadan 5000 i oteli vs hesaplayan zavalli kucuk insanciklar sizi!alacaklar tabi!sahip misin o standartlara da konusuyorsun..ama sasmamali %46 niz bu zihniyettesiniz..
  • THY içindeki safralardan kurtulmadıkça o senedika ağaları daha çooook borazanlık yapar!!! THY yönetimi kesinlikle geri adım atmamalı!!! Bu da o pos bıyıklı kırkpınar pehlivanı kılıklı adama kapak olsun!!!
  • Thy nin zararından bahseden cahiller,,bu yönetimin geçen sene şirketi uğrattığı zararı bilmiyorsunuz galiba..2011 zararı 1 milyar tl nin üzerindedir..Hakkını savunanları hor görmeyin..Yasa geçti,,bundan sonraki yıllarda şirkette yaşanacak olanları görünce,,haklı olduklarını anlayacaksınız..
  • 30 mayis persembe günü TBMM kabul edilen ve havacilik calsanlarinin grev hakkını elinden alan yasa görüşmeleri sırasındaki işçi karşıtı durusunuz ve haklarını aramak için eylem ypan calisanlariniz hakkında verdiginiz işten çıkarma kararlarından dolayı yaptiginiz hatalardan donup calisanlarinizin en doğal haklarından olan " hak arama " ogurlugunu geri vermediginiz sürece sirketinizle ve bağlı odugunuz kuruslarla hicbirsart altında ucmayacagimi gerek şirketim bunyesi altnda çalışan isgorenlerimin gerekse de çevremdeki insanlarn da bu konuya hassas odugunu bildirirm. Hicbir şirket, calisanlarindan değerli değildir ve kar peşinde koşmanın surdurulebilir olmadığının farkına er yada geç varacaktır..
  • Atilmalarin tek sorumlusu uyelerini yasa disi olarak eyleme surukleyen sendikdir.
  • Haklarını muhafaza etmek adına eylem yapan personlini bu kadar ucuz ve kolay harcayabilenleri tarih unutmayacaktır.
  • Lions'a Şirket yönetimi ve hükümetin aldığı karar hukuka uygun mu ki sen burada hukuka uygunluktan bahsediyorsun !! FALCON'a Grev demek topluca işi bırakmak demektir, amaç işçiye verilmeyen hakkı elde edebilmektir. Hangi sektör olursa olsun burada da bu eylemden zarar gören insanlar olacaktır. İnsanlar mağdur olmasın diye biz haklarımızı alamayalım mı yani ? Herkes istediği yere gitsin banane beni ilgilendirmez, ama senin koruduğun kolladığın o şirket o ettiği milyonlarca doların sadece bir kısmını çalışanlarına verseydi, onları mutlu etseydi zamanında, böyle şeyler olmazdı. Bu arada, THY senin oyuncağın mı peki böyle ahkam kesiyorsun ?? Thy senin olduğu kadar benimdir, bizimdir !! bir dost'a Ne yapalım peki, evimizde oturup haklarımızın elinden alınmasına göz mü yumalım ? Ne yapalım ? Laf salatası yapmanın alemi yok, grev kırıcılığı yapmayı bırakın artık, zaman tek yürek olma zamanı !!
  • Anayasal hakkın elinden alınacak sesiz kalacaksın!.pegasusta onurda vs.grev olsa zarar kimsenin umrunda olmadığı gibi zarar da konuşan haklıların hoşuna gider.THY devleti arkasına almış özel şirketmi ? KİT mi? belli değil.Korkulan grevin dalga dalga yayılması.Korku imparatorluğuna karşı haklı bir başkaldırı.
  • Arkadaslar konuyu mevzuyu bilen arkadaslar konuşsun THY yönetimi işçiyi bugüne kadar davalar ile oyaladı eller etti külle, etti şimdi suçlu sendika ve işçi. Tekrar söylüyorum konu hakkında bilgisi olan buraya yorum yazsın kendine kötü soz söyletmesin işçi arkadaslarımızın sıkıntıları hepimizin sıkıntısının sendika ve biz yanlarindayiz zaten görülecektir
  • KAÇ GÜNDÜR YAZILIP ÇİZİLİYOR.OKUDUĞUM YORUMLARIN ÇOĞU SENDİKANIN BÜYÜK HATASI OLDUĞUNU SÖYLÜYOR.TEMSİLCİLER NEDEN HALA SUSUYORSUNUZ SIRANIN SİZE GELMESİNİ Mİ BEKLİYORSUNUZ.KİME SORDUNUZ BÖYLE BİR EYLEM YAPARKEN,KİMDEN OKEY ALDINIZ?OYLAMA YAPTINIZDA BİZİM HABERİMİZ Mİ YOK?SİZE KİMSE BÖYLE GREV-EYLEM ARASI BİRSEY YANLIŞ BAŞIMIZ YANAR DEMEDİ Mİ?UÇUÇULAR DURSUN MESAİDEN SONRA DİĞER DEPARTMANLARI İNDİRELİM GENEL MÜDÜRLÜK ÖNÜNE GEREKİRSE ORADA YAPALIM BİR OYLAMA ALANA YÜRÜYELİM UÇUÇULAR ORADA ZATEN FİRE VERMEYİZ DEMEDİMİ?BU ŞEKİLDE BUNUN ADI EYLEM OLUR AKSİ TAKDİR DE İSYAN OLUR DEMEDİMİ?NEDEN SUSUYORSUNUZ BAŞINI YAKTIĞINIZ O İNSANLARA HESAP VERİN.

Üyeleri ile birlikte iş yavaşlatma eylemi gerçekleştiren ancak bu eylem nedeniyle Türk Hava Yolları'nın işten çıkarma uygulaması ile karşı karşıya kalan Hava-İş, bir açıklama yayınlayarak, 'fesihleri geri alın' dedi.

İşte o açıklama:

Havacılık hizmetlerinde GREV YASAĞI getiren anti-demokratik kanun teklifi AKP milletvekillerinin oyları ile TBMM’de kabul edildi.Bugün ülkemiz demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecek bir gündür. Bu yasayı yapanları, mecliste kabul edenleri bir kez daha kınıyoruz.

Bize bu yasanın geçmemesi için TBMM’de olağanüstü çaba ile destek olan CHP, MHP ve BDP Milletvekillerimize sonsuz teşekkür ediyoruz.

Onuruyla, inancıyla bu anti-demokratik yasaya karşı meşru demokratik bu ülkede tek başına, emek karşıtı tüm güç odaklarına karşı direnen Hava-İş’in onurlu üyelerine sonsuz teşekkürler ediyoruz.
Bize desteklerini esirgemeyen DİSK, KESK Konfederasyonlarımıza Sendika Güç Birliği Platformuna, diğer sendikalarımıza emek dostlarına, her türlü kara propagandaya hayır diyen vatandaşlarımıza ve objektif yayın yapan tüm medyamıza, uluslararası üst örgütümüz ITF ve EFT’ye teşekkür ediyoruz.

Ancak mücadele bitmez, bitmedi, bitmeyecek…

TBMM’de kanun teklifinin oylaması esnasında AKP grubunun doğru olmayan söylemlerle, bu ülkenin vatandaşı olan havacılık çalışanlarını; ülkemizi, turizmimizi batıran veya batıracak kötü niyetli yurttaşlar olarak göstererek diğer yurttaşlarımızı onlara karşı kışkırtıcı tavırlar içine girmeleri, ne yazık ki bu yasakçı zihniyetten daha da vahim bir demokrasi karşıtı tavırdır.

Medyamıza ve kamuoyuna pompalanan doğru olmayan söylem bu kanun teklifinin THY’de oluşacak bir grevi engellemek olduğu şeklindeki çarpıtmadır.

Peki, soruyoruz sendika yarın Pegasüs Havayollarında, Çelebi Yer Hizmetlerinde Onur Air’de, örgütlendiğinde GREV YAPABİLECEKMİDİR? HAYIR.

İkinci doğru olmayan söylem THY ‘de grevin sanki yarın kesin olarak olacağı varsayımının gerçek gibi gösterilmesidir.

THY A.O Toplu İş sözleşmesinde süreç resmi arabulucu raporunun tebliğ edilmesi noktasındadır. Yasaya göre rapor tebliğ edildiğinde sendika 6 işgünü bekler sonraki 6 işgünü içinde GREV KARARI alır. Bu greve çıkmak değildir. Grev bu grev kararı alınış tarihinden sonraki 60 gün içinde uygulanabilir. Burada yasadaki amaç sosyal tarafların gücünü dengelemek böylelikle işverenlerin uzlaşmaz tutum içine girmesini önlemektir. Bugün THY ‘de grev olacak diyerek halkı kışkırtanlar THY’de en son grevin 1991 de olduğunu herhalde biliyorlardır.

Aynı mantıkla gidilirse bu gün bir başka şirket olan THY Teknik A.Ş ‘de de toplu iş sözleşmeleri başlamıştır. Ama henüz yeni başlamıştır. Grev söz konusu değildir. Şimdi bu yasayla işverenler bu sözleşmede de işçilerin elinden grev hakkı alındığında artık rahatlıkla uzlaşmaz tavır içine girecekler ve hiçbir işçi talebini kabul etmeyeceklerdir. Bu işverenleri koruma kollama değil de nedir?

İşte kamuoyunun gözünden saklanan gerçekler bunlardır.

GREVİ yapacak Millet, bu Milletin düşmanı gibi gösterilmek istenmektedir. Bu zihniyete göre yarın süt fabrikalarında grev olsa ilkokul çocuklarına süt veremiyoruz diye onlarda vatan millet düşmanı olarak görülecektir. Böyle demokrasi olur mu?
Şu anda THY A.O da ve uçak bakımlarının yapıldığı THY Teknik A.Ş’de tüm çalışanlarının moral motivasyonları sıfır düzeyindedir. THY A.O’da kuralsızlık diz boyu hale gelmiştir. Tüm bu olumsuzluklar sonucu üyelerimiz özverili çalışmalarını yürütmemektedir. Oluşabilecekler hiç temenni etmediğimiz olumsuzlukların sorumlusu THY A.O Yönetimi ve ona arka çıkan siyasi iktidar olacaktır.

Sendikamız THY A.O Yönetim Kurulu Başkanı ve ilgili THY Yöneticileri ile ilgili sendikal faaliyetleri engelledikleri, yasa dışı fesih işlemi yaptıkları, üyelerimizi kuralsız uçuşa zorlayarak, üyelerimizin hastalık raporlarını kabul etmeyerek hasta halde uçuşa zorlayarak uçuş güvenliğini riske attıkları gerekçeleriyle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunma kararı almıştır.

Yasanın meclisten geçmemesi için, kazanılmış grev hakkının ortadan kalkmaması için demokratik çaba sarf eden masum işçileri işsiz bırakmayı savunacak kadar gözü dönmüş bir saldırı karşısındayız.
İşvereni son kez uyarıyoruz. Haksız, yasal olmayan ve hala hukuka uygun tebliğ etmediğiniz iş sözleşmesi fesihlerini geri alın.

Tüm emek dostlarını ve kamuoyunu onurlu bir demokrasi ve sendikal hak mücadelesi veren havacılık çalışanlara destek olmaya çağırıyoruz. Saygılarımızla

TÜRKİYE SİVİL HAVACILIK SENDİKASI

"HUKUKA UYGUN TEBLİĞ ETMEDİNİZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

beter olsun ~ 12 yıl önce
beter olsun THY!kucuk Turkiyeyi izliyorsunuz uc bes capulcunun elinde ezik destekleyicileriyle devam ediyorlar!utanmadan 5000 i oteli vs hesaplayan zavalli kucuk insanciklar sizi!alacaklar tabi!sahip misin o standartlara da konusuyorsun..ama sasmamali %46 niz bu zihniyettesiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kesinlikle geri almayın!!! ~ 12 yıl önce
THY içindeki safralardan kurtulmadıkça o senedika ağaları daha çooook borazanlık yapar!!! THY yönetimi kesinlikle geri adım atmamalı!!! Bu da o pos bıyıklı kırkpınar pehlivanı kılıklı adama kapak olsun!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 12 yıl önce
Thy nin zararından bahseden cahiller,,bu yönetimin geçen sene şirketi uğrattığı zararı bilmiyorsunuz galiba..2011 zararı 1 milyar tl nin üzerindedir..Hakkını savunanları hor görmeyin..Yasa geçti,,bundan sonraki yıllarda şirkette yaşanacak olanları görünce,,haklı olduklarını anlayacaksınız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
30 mayis persembe günü TBMM kabul edilen ve havacilik calsanlarinin grev hakkını elinden alan yasa görüşmeleri sırasındaki işçi karşıtı durusunuz ve haklarını aramak için eylem ypan calisanlariniz hakkında verdiginiz işten çıkarma kararlarından dolayı yaptiginiz hatalardan donup calisanlarinizin en doğal haklarından olan " hak arama " ogurlugunu geri vermediginiz sürece sirketinizle ve bağlı odugunuz kuruslarla hicbirsart altında ucmayacagimi gerek şirketim bunyesi altnda çalışan isgorenlerimin gerekse de çevremdeki insanlarn da bu konuya hassas odugunu bildirirm. Hicbir şirket, calisanlarindan değerli değildir ve kar peşinde koşmanın surdurulebilir olmadığının farkına er yada geç varacaktır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Celal yurtcu ~ 12 yıl önce
Atilmalarin tek sorumlusu uyelerini yasa disi olarak eyleme surukleyen sendikdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarih unutmayacak ~ 12 yıl önce
Haklarını muhafaza etmek adına eylem yapan personlini bu kadar ucuz ve kolay harcayabilenleri tarih unutmayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hiçkimse ~ 12 yıl önce
Lions'a Şirket yönetimi ve hükümetin aldığı karar hukuka uygun mu ki sen burada hukuka uygunluktan bahsediyorsun !! FALCON'a Grev demek topluca işi bırakmak demektir, amaç işçiye verilmeyen hakkı elde edebilmektir. Hangi sektör olursa olsun burada da bu eylemden zarar gören insanlar olacaktır. İnsanlar mağdur olmasın diye biz haklarımızı alamayalım mı yani ? Herkes istediği yere gitsin banane beni ilgilendirmez, ama senin koruduğun kolladığın o şirket o ettiği milyonlarca doların sadece bir kısmını çalışanlarına verseydi, onları mutlu etseydi zamanında, böyle şeyler olmazdı. Bu arada, THY senin oyuncağın mı peki böyle ahkam kesiyorsun ?? Thy senin olduğu kadar benimdir, bizimdir !! bir dost'a Ne yapalım peki, evimizde oturup haklarımızın elinden alınmasına göz mü yumalım ? Ne yapalım ? Laf salatası yapmanın alemi yok, grev kırıcılığı yapmayı bırakın artık, zaman tek yürek olma zamanı !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ksk yolcu ~ 12 yıl önce
Anayasal hakkın elinden alınacak sesiz kalacaksın!.pegasusta onurda vs.grev olsa zarar kimsenin umrunda olmadığı gibi zarar da konuşan haklıların hoşuna gider.THY devleti arkasına almış özel şirketmi ? KİT mi? belli değil.Korkulan grevin dalga dalga yayılması.Korku imparatorluğuna karşı haklı bir başkaldırı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkes yorum yapmasın olanları anlamaya calisin ~ 12 yıl önce
Arkadaslar konuyu mevzuyu bilen arkadaslar konuşsun THY yönetimi işçiyi bugüne kadar davalar ile oyaladı eller etti külle, etti şimdi suçlu sendika ve işçi. Tekrar söylüyorum konu hakkında bilgisi olan buraya yorum yazsın kendine kötü soz söyletmesin işçi arkadaslarımızın sıkıntıları hepimizin sıkıntısının sendika ve biz yanlarindayiz zaten görülecektir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eski temsilci. ~ 12 yıl önce
KAÇ GÜNDÜR YAZILIP ÇİZİLİYOR.OKUDUĞUM YORUMLARIN ÇOĞU SENDİKANIN BÜYÜK HATASI OLDUĞUNU SÖYLÜYOR.TEMSİLCİLER NEDEN HALA SUSUYORSUNUZ SIRANIN SİZE GELMESİNİ Mİ BEKLİYORSUNUZ.KİME SORDUNUZ BÖYLE BİR EYLEM YAPARKEN,KİMDEN OKEY ALDINIZ?OYLAMA YAPTINIZDA BİZİM HABERİMİZ Mİ YOK?SİZE KİMSE BÖYLE GREV-EYLEM ARASI BİRSEY YANLIŞ BAŞIMIZ YANAR DEMEDİ Mİ?UÇUÇULAR DURSUN MESAİDEN SONRA DİĞER DEPARTMANLARI İNDİRELİM GENEL MÜDÜRLÜK ÖNÜNE GEREKİRSE ORADA YAPALIM BİR OYLAMA ALANA YÜRÜYELİM UÇUÇULAR ORADA ZATEN FİRE VERMEYİZ DEMEDİMİ?BU ŞEKİLDE BUNUN ADI EYLEM OLUR AKSİ TAKDİR DE İSYAN OLUR DEMEDİMİ?NEDEN SUSUYORSUNUZ BAŞINI YAKTIĞINIZ O İNSANLARA HESAP VERİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000