13 Kasım 2012, Salı 16:41:40

HOSTES YETİŞTİRECEK

Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ), sivil havacılıkta hostes ihtiyacını karşılamaya yönelik 'Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü' açıyor. Önümüzdeki dönemde faaliyete geçecek olan bölüm için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden yeterlilik belgesi almak için alt yapı çalışmalarına başlandı.
  • Öyle bir zaman gelecek ki, alaylıların olmadığı mekteplilerin çalıştığı bu sayede mesleğin prestijinin arttığı... Herkesin kabin memuru değil bu işi meslek olarak okuyan ve seçenlerin kabin memuru olduğu...
  • orayı bitiriceğinize 2 - 3 dilli orta seviyede ögrenin şirketler 3 - 30 paraya sizi nasıl olsa çalıştırır.
  • O halde meslegi Alaylılardan ziyada Mektepliler'e devredilecek. Önü açık olduğu ortada, THK üni dede bu bölüm var ancak egitmen sıkıntısı olduğu duyumları sektörde mevcuttur. Lakin Afyonun egitmen kadrosu tamamlanmış durumda görünüyor.
  • Universiteler meslek programlari baslatiyor. Rezalet bir durum. Mesleki egitim meslek okulunda yapilir universitede meslek edindirme programinin isi ne? Marangozda yetistirin bari. Oto tamircisi, Lastikci hatta Garsonluk icin yuksek lisans programi acin. THK yuksek lisansli pilot yetistirecegim dyor. Ustun nitelikli THK baskani Osmonot Harbiye mezunu oldugundan universiteyi meslek okulu gibi goruyor. Bu ulkede artik adam gibi yapilan bir is kalmadi malesef. Yahu yurtdisinda bir master yapan bir doktora yapan adama sorun bakalim universite neymis? Pilotluk, hosteslik neymis?
  • kabin hizmetleri okuyorum, bu açılan 6 ya da 7 üniversite oraya bir güzel eğitimleri yazmışlar ama sektör kabul etmedikten sonra çokta önemli değil o eğitimleri almak ayrıca bu bölümden mezun olan da olmayan da aynı eğitimi bir daha alıyor, havacılığı bilen, bilmeyenle aynı tutuluyor. bu kadar üniversitede de açılması abartı.
  • dışarda bekleyen onca aday var açmaya gerek yok
  • bu bölüm okulun en popüler kısmı olur, yan sınıfta okuyanlar yaşadı
  • sıvıl havacılık sektorunun her dalında egıtımlı ınsanların bulunması , tabıkı herkes tarafından arzu edılen bı durumdur ..ancak bılındıgı uzere , eskıden berı hostes alımlarında oncelıkle fızıksel durumlar etken olmuştur.. soz konusu okula gırecek olan ogrencıler, hangı şartlarda okula kayıt olacaklar yada mezun olduktan sonra fızıgı arkadaşına gore bıraz daha farklı olan ogrencılerımızın iş bulma şansları nasıl olacaktır...bunlara acıklık getırılmelıkı , ögrencıler geleceklerınden umutlu olsunlar..ona gore okul tercıhlerını yapsınlar...
  • dışarıdan olmasındansa okullu her zaman iyidir.
  • Tercih etmeyim derim. Kimse kötü anlamasın. Çünkü bu bölümü okumadan bu iş alanında normal bir hizmet içi eğitim alarak çalışa bilmek çok normal. SEKTÖRDE BİR ÖNCELİK KAZANDIRMIYOR. KABİN EKİBİ KENDİ ARASINDA KONUŞURKEN ESKİŞEHİR'DEN GELENLERE ''bu BÖLÜMÜ NEDEN OKUDUNUZ KEŞKE BAŞKA BİR BÖLÜN OKUSAYDINIZ, ÇÜNKÜ BAKIN BİZDEN BİR FARKINIZ OLMUYOR. BİZDE ÜNİVERSİTELERİN BİRÇOK FARKLI YERİNDEN MEZUN (4YIL) İNSANLARIZ.YANİ BU İŞİ YAPMAK İÇİN BUNUN OKULU OLMASINA GEREK YOK BİZCE'' diyorlardı. Arkadaşlar şimdi çalışmıyor ve yazık emeklerine.

Zafer Havaalanı, Isparta Süleyman Demirel Havaalanı ve Denizli Çardak Havaalanı'nın ortasında bulunan Afyonkarahisar'da açılacak bölümün sektörün kalifiye eleman ihtiyacının karşılanmasına önemli katkı sağlaması bekleniyor. AKÜ Dinar MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Balık, önümüzdeki dönemde 40 öğrenci alacakları bölümün hostes yetiştireceğini söyledi. Bu sektörde artık okullu hosteslerin tercih edilmeye başlandığın belirten Balık, mezunlarının başta Türk Hava Yolları (THY) olmak olmak üzere diğer havayolu şirketlerinde rahatlıkla istihdam edilebileceğini belirtti.


Türkiye'nin gerek coğrafi yapısı gerekse diğer özellileri itibariyle havacılık sektörünün hızla büyümeye devam ettiğini ifade eden Balık, buna bağlık olarak da hızla kalifiye eleman ihtiyacının arttığını dile getirdi. Bölüm için alt yapı çalışmalarına başladıklarını belirten Balık, öğretim elemanı için Yükseköğretim Kurulu(YÖK)'e, yetki belgesi almak için de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunduklarını anlattı.

HOSTESLERE HANGİ DERSLER VERİLECEK?

İbrahim Balık, öğrencilerin mezun olmadan önce THY'nin Mokap eğitimini alacaklarını ifade ederek, okul süresince öğrencilere ilk yardım, uçuş emniyeti yabancı dil, ekip arası iş koordinasyonu, acil durum eğitimi, ikram ve servis, tehlikeli maddeler, hava hukuku gibi dersler verileceğini anlattı. Balık, "Program öğrencilerine hızla gelişen havacılık sektöründe sadece ulusal değil aynı zamanda uluslararası düzeyde talep görmelerini sağlayacak nitelikte eğitim verilmesi hedeflenmektedir. 2013-2014 dönemi itibarı ile 40 kontenjan ile öğretime başlaması planlanmaktadır. Mezunlarımızın sektörde ortalama 1,5 ile 3 bin lira arasında istihdam edilmesini umuyoruz. Bu bölümden sonra yer hizmetleri ve sivil havacılıkla ilgili diğer bazı bölümlerin açılmasını hedefliyoruz" dedi.

Balık, Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile Kapadokya Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek sektörel gelişmeleri yakından gördüklerini, işbirliği olanaklarını artırmak için 9.Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı. AİREX 2012'ye katıldıklarını kaydetti. (Zaman)

HOSTES YETİŞTİRECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

asterix ~ 11 yıl önce
Öyle bir zaman gelecek ki, alaylıların olmadığı mekteplilerin çalıştığı bu sayede mesleğin prestijinin arttığı... Herkesin kabin memuru değil bu işi meslek olarak okuyan ve seçenlerin kabin memuru olduğu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok gereksiz ~ 11 yıl önce
orayı bitiriceğinize 2 - 3 dilli orta seviyede ögrenin şirketler 3 - 30 paraya sizi nasıl olsa çalıştırır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alaylı Degil Mektepli ~ 11 yıl önce
O halde meslegi Alaylılardan ziyada Mektepliler'e devredilecek. Önü açık olduğu ortada, THK üni dede bu bölüm var ancak egitmen sıkıntısı olduğu duyumları sektörde mevcuttur. Lakin Afyonun egitmen kadrosu tamamlanmış durumda görünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ulkemde neler oluyor ~ 11 yıl önce
Universiteler meslek programlari baslatiyor. Rezalet bir durum. Mesleki egitim meslek okulunda yapilir universitede meslek edindirme programinin isi ne? Marangozda yetistirin bari. Oto tamircisi, Lastikci hatta Garsonluk icin yuksek lisans programi acin. THK yuksek lisansli pilot yetistirecegim dyor. Ustun nitelikli THK baskani Osmonot Harbiye mezunu oldugundan universiteyi meslek okulu gibi goruyor. Bu ulkede artik adam gibi yapilan bir is kalmadi malesef. Yahu yurtdisinda bir master yapan bir doktora yapan adama sorun bakalim universite neymis? Pilotluk, hosteslik neymis?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xx ~ 11 yıl önce
kabin hizmetleri okuyorum, bu açılan 6 ya da 7 üniversite oraya bir güzel eğitimleri yazmışlar ama sektör kabul etmedikten sonra çokta önemli değil o eğitimleri almak ayrıca bu bölümden mezun olan da olmayan da aynı eğitimi bir daha alıyor, havacılığı bilen, bilmeyenle aynı tutuluyor. bu kadar üniversitede de açılması abartı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
dışarda bekleyen onca aday var açmaya gerek yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
bu bölüm okulun en popüler kısmı olur, yan sınıfta okuyanlar yaşadı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erdınc durmazer ~ 11 yıl önce
sıvıl havacılık sektorunun her dalında egıtımlı ınsanların bulunması , tabıkı herkes tarafından arzu edılen bı durumdur ..ancak bılındıgı uzere , eskıden berı hostes alımlarında oncelıkle fızıksel durumlar etken olmuştur.. soz konusu okula gırecek olan ogrencıler, hangı şartlarda okula kayıt olacaklar yada mezun olduktan sonra fızıgı arkadaşına gore bıraz daha farklı olan ogrencılerımızın iş bulma şansları nasıl olacaktır...bunlara acıklık getırılmelıkı , ögrencıler geleceklerınden umutlu olsunlar..ona gore okul tercıhlerını yapsınlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 11 yıl önce
dışarıdan olmasındansa okullu her zaman iyidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence Yapılmamalı! ~ 11 yıl önce
Tercih etmeyim derim. Kimse kötü anlamasın. Çünkü bu bölümü okumadan bu iş alanında normal bir hizmet içi eğitim alarak çalışa bilmek çok normal. SEKTÖRDE BİR ÖNCELİK KAZANDIRMIYOR. KABİN EKİBİ KENDİ ARASINDA KONUŞURKEN ESKİŞEHİR'DEN GELENLERE ''bu BÖLÜMÜ NEDEN OKUDUNUZ KEŞKE BAŞKA BİR BÖLÜN OKUSAYDINIZ, ÇÜNKÜ BAKIN BİZDEN BİR FARKINIZ OLMUYOR. BİZDE ÜNİVERSİTELERİN BİRÇOK FARKLI YERİNDEN MEZUN (4YIL) İNSANLARIZ.YANİ BU İŞİ YAPMAK İÇİN BUNUN OKULU OLMASINA GEREK YOK BİZCE'' diyorlardı. Arkadaşlar şimdi çalışmıyor ve yazık emeklerine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000