22 Haziran 2009, Pazartesi 17:54:30

HOLLANDA'DAN İTİRAF GİBİ RAPOR

Amsterdam’daki THY kazasından sonra çok eleştirilen Hollandalı ilk yardım ekiplerinin çalışmalarını değerlendiren bir rapor hazırlandı. Raporda, kazadan sonra ilk yardım çalışmalarında başta görevliler arasında iletişim olmak üzere bazı noktalarda eksiklik ve hatalar görüldü.
  • fransizlar ve hollandalilar. avrupa disindaki halklari asagilarlar.kendileri birlik olur virus bizim avrupa sevdamizdan geliyor bizdeki kuçuk beginlere yerlesiyor iyice.unutmyinki avrupalilar birbirine destek olur baskalrini hep incitirler.
  • laleden ilk defa aklıbaşında bir yorum.emeğine sağlık devamını dileriz.
  • herhalde arkadaşın Rusya vize süresi bitmek üzeri, memlekete dönecek. şimdiden ağız değiştirip kendisini hazırlıyor :))
  • Allah Allah, sen bazı havayollarını aşağılarken dalga geçerken ne yapıyorsun da şimdi böyle ahkam kesiyorsun? Komik duruma düşme, tutarlı ol. Dediğinin arkasında dur, THY'ye de, Pegasus'a da, Atlas'a da sahip çık o zaman. Şimdi böyle söylerken yarın diğeri hakkında terbiye sınırını aşıp atıp tutma.
  • laleli lions a katiliyorum bize bu virusu kim soktu bilmiyorum ama bizde birbirimizi kotuleme kucuk gorme asagilama virusu var zevk aliyoruz birbirimizi asagilamadan saygilarimla oymakbeyi
  • kesinlikle haklısın herzamanki gibi bu yorumunda müthiş....:((
  • Herkesin, sırf THYyi ve Türkiye'yi küçümsemek için yaptığı "Hollanda geç açıklama yapmakla çok itidalli ve akıllıca davrandı" yorumlarının sebebi şimdi daha iyi anlaşılmıştır umarım. Elalemin karnından gaz kaçsa, birileri "adamlar bünyede ekolojik gaz üretiyor, teknolojinin de bu kadarı" diyecek neredeyse. Dünya'da kendi milletini ve değerlerini yere batırmaktan zevk alan başka bir toplum var mıdır acaba?

THY'nin Amsterdam kazasından sonra yardım ekiplerinin çalışmalarına ilişkin bir araştırma yapıldı.  Hollanda İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan raporda, yardım ekiplerinin bazı konularda hatalı davrandığı ortaya kondu.

Rapora göre, bu tür durumlarda polis ve yardım görevlileri arasında kullanılan "C2000" denilen iletişim sistemi aşırı yüklenme yüzünden çok iyi çalışmadı. Sistem çalışmadığı için kimi zaman görevliler cep telefonlarını kullanmak zorunda kaldı.

Araştırma Konseyi yetkililerinin olay yerine gelişinden bazı görevlilerin haberi olmadı ve bu durum, görevliler arasında istenmeyen tartışmaları beraberinde getirdi.

Yardım görevlilerinden bazıları, hangi yolcuların ağır, hangilerinin hafif yaralı olduğu konusunda da tahmin hatası yaptı.

Rapora göre, yaralı yolcu listesinin hazırlanmasında ve yakınlarına bildirilmesinde de istenilen hız sağlanamadı. Hastanelerdeki yolcuların listesinin tam olarak belirlenmesi ve ilgili yerlere bildirilmesi süresi uzadı.

Bu eksikliklere karşın raporda, ilk yardım çalışmaları için kazadan sonra tüm görevlilerin olay yerine çok hızlı ulaşarak çalışmaya başladıkları, gerekli yerlere gerekli uyarı ve bilgilerin verildiği belirtildi.

Yaralıların hastaneye taşınması, yolcu yakınları için toplanma merkezinin oluşturulması ve bu amaçla gerekli her türlü yardımın sunulmasında, hiçbir hata olmaksızın çalışmalar başarıyla yerine getirildi.

Rapora göre, Haarlemmermeer Belediyesi de sürdürülen çalışmaların eşgüdümünde ve planlanmasında çok başarılı oldu. Kazaya ilk yardım ekibinin ulaşmasından itibaren enkazın kaldırılmasına kadar belediye, büyük bir başarı örneği sergiledi. Raporda, olay yerinde görev yapan araştırmacıların, belediyenin gösterdiği bu çalışmanın öteki belediyelere de örnek olması yönünde görüşlerini dile getirdikleri kaydedildi.

 

HOLLANDA'DAN İTİRAF GİBİ RAPOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
fransizlar ve hollandalilar. avrupa disindaki halklari asagilarlar.kendileri birlik olur virus bizim avrupa sevdamizdan geliyor bizdeki kuçuk beginlere yerlesiyor iyice.unutmyinki avrupalilar birbirine destek olur baskalrini hep incitirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
laleden ilk defa aklıbaşında bir yorum.emeğine sağlık devamını dileriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
herhalde arkadaşın Rusya vize süresi bitmek üzeri, memlekete dönecek. şimdiden ağız değiştirip kendisini hazırlıyor :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Allah Allah, sen bazı havayollarını aşağılarken dalga geçerken ne yapıyorsun da şimdi böyle ahkam kesiyorsun? Komik duruma düşme, tutarlı ol. Dediğinin arkasında dur, THY'ye de, Pegasus'a da, Atlas'a da sahip çık o zaman. Şimdi böyle söylerken yarın diğeri hakkında terbiye sınırını aşıp atıp tutma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
laleli lions a katiliyorum bize bu virusu kim soktu bilmiyorum ama bizde birbirimizi kotuleme kucuk gorme asagilama virusu var zevk aliyoruz birbirimizi asagilamadan saygilarimla oymakbeyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kesinlikle haklısın herzamanki gibi bu yorumunda müthiş....:((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Herkesin, sırf THYyi ve Türkiye'yi küçümsemek için yaptığı "Hollanda geç açıklama yapmakla çok itidalli ve akıllıca davrandı" yorumlarının sebebi şimdi daha iyi anlaşılmıştır umarım. Elalemin karnından gaz kaçsa, birileri "adamlar bünyede ekolojik gaz üretiyor, teknolojinin de bu kadarı" diyecek neredeyse. Dünya'da kendi milletini ve değerlerini yere batırmaktan zevk alan başka bir toplum var mıdır acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000