04 Ağustos 2012, Cumartesi 09:50:54

HINCAL ULUÇ'TAN HEM PEGASUS'A HEM SHGM'YE...

Sabah Gazetesi yazarlarından Hıncal Uluç, bugün köşesinde Pegasus Havayolları'yla Van'a yaptığı seyahati köşesinden okuyucularına aktarmış. Koltuk aralıklarının darlığından şikayet eden Uluç, SHGM'ye de çatmış...
  • Hıncal Uluç gitsin sağındaki solundaki önündeki arkasındaki tüm koltukları da satın alsın, yayıla yayıla uçsun. Ama parasını da vermesin, istediği o. Ha, bu parayı vermeden uçmak istiyorsa THY'nin kendisi için VIP koltukları düzenlenmesi için R.T.E'ye diz veya kol mesafesinden daha da yakın olması gerekir.
  • Herkes konuşsun sen sus Hıncal bey
  • Hıncal bey sporu bırakıp havacılığa merak salmayın lütfen.Sporun ne halde olduğu belli bu ülkede, havacılıkta pek iyi değil ama sizin gibi, herşeyi bilenler yönettiği sürece daha da kötü olacak maalesef:(
  • bilet satışlarındaki hinlikler ve aldatıcı reklamlar ucuz gibi görünüp aslında pahalı olan bir hizmet anlayışı devam ettikçe bu şikayetler dağ gibi büyüyecek. mesele müşteriye bakışla ilgili.
  • Adam haklı beyler.
  • Niye Pegasus u hep hedef alırlar anlamak mümkün değil?Kaç noktaya bu kadar düzenli ve tarifeli uçarak hizmet vermeye çalışıyorken,bu kadar kendin yenilemeye çalışırken,filosuna her ay neredeyse 1-2 tane yeni uçak katarken,sistemlerini yenilerken,gecime oranını yüzde 95 e düşürürken,yaptığı kampanyalarla neredeyse 60 liraya git-gel bilet satarken....madem havacılıktan bu kadar anlıyorsun hıncal uluç...sen nerelerdeydin?yemişsin yemişsin,almışsın kiloları..sana first class ta dar gelir sanıyorum.Olanla idare et.Haa daha geniş bir yerde uçmak istiyorsan aç internet sitesinide iyi oku.20-30 lira fazla ver istediğin yerde otur.Dünya standardını sen değiştiremezsin yaa.Eee peki bü dünya standartı olduğuna göre (senin vucudun pek standart değil)Biraz rejim iyi gelir sana..Bak biz sığıyoruz.Boy 1.82.Kilo da 80.Haa gazeteyide rahat okuyoruz.Kollarını açarak okumak istiyorsan evde oku,öyle uç.Etrafındakilere saygın olsa gazeteyi zaten sen hiçbir zaman öyle okumamalısın.
  • Bir çok bilenimiz eksik kalmıştı o da buydu. Futbol, güzel, sanatçı, şarkı, türkü derken havacılık duayeni de kesildi. Sus da git sen abuk subuk futbol yorumları yap be adam!
  • bıdahada ucma cok bılmıs
  • Birinin lafı var idi; "Ucuz mal alacak kadar zengin değilim.". Bu da öyle bir şey. Ama Pegasus'un yine de iyi bir tarafı var ki, o da diğer low-cost havayollarına baktığınızda çok sık bir şekilde uçuş saati değişir, uçuş iptal olur, ya da gecikme olur vs. Ama zannederim bu Pegasus'ta oldukça kabul edilebilen sınırlar içerisinde. Binenler daha iyi söyler gerçi, ben hiç binmedim. Koltuk konusunda ise, anadolujet'in 4 737-8'inde 32 sıra 3 tanesinde ise 30 sıra var bildiğim kadarıyla. Pegasus'un zannediyorum tüm 737-8'lerinde 32 sıra var. Yani bu anlamda anadolujet'in 737-8'lerinin yarısı pegasus ile aynı konfigürasyonda... koltuk araları çok farketmemeli... Ben bugüne kadar anadolujet'de hiç çok sıkış tepiş bir durum hissetmedim (boyunuz 1.80'e kadar ise) dolayısı ile pegasus'ta da böyle olmalı... Ama dediğim gibi, ucuz etin yahnisi de pek olur, katlanılır...
  • Bu hafta içinde ATLASJET ile 3 defa gidiş dönüş izmir seferi yaptım.Gerek uçakların temizliği gerek kaptanların yolcuyu kapıda karşılayıp kapıda uğurlaması ve yol boyunca sürekli uçulan güzergah ile bilgiler vermesi(özellikle Birol Balaban kaptan).yol boyunca ücretsiz ikramlar,geniş koltuk mesafeleri ve gerçek ekonomik bilet fiyatları,ücretsiz online koltuk secimi vb.Türkiyenin en iyi ve güleryüzlü özel havayolu...Ayrıca biletinizi ortalama 1 hafta önceden aldığınız takdirde 54 tl + vergilere uçabiliyorsunuz...Kimse; pgs lowcost masalı anlatmasın...2-3 hat dışında heryer normal fiyat...

Pegasus, Yunan Tanrıları'nın ilahi atıydı. Kanatlı.. Tanrılar ve tanrıların gözdesi insanlar binerlerdi, uçmak için. 

Günümüzdeki Pegasus da uçuruyor.. Ama insanları değil, köleleri.. Hani, Kunta Kinteleri izlemiştik ya dizi olarak TRT'de..

Köle tacirlerinin gemileri vardı, Afrika'dan Amerika'ya havyan taşınmaz koşullarda insan taşıyan..

Bizi Van'a uçuran Pegasus, onun yüzeni değil, uçanı..

Yahu ayıptır.. Yahu günahtır.. Yahu vicdansızlıktır.. İnsan böyle taşınır mı?.

Tam balık istifi oturuyorsunuz. Dirseğiniz yanınızdakinin göbeğinde.. Ya da onunki sizde.. O hadi neyse.. Ön koltukla aranızda mesafe insanlık dışı.. Kenefte oturur gibi iki büklümsünüz. Dizleriniz ön koltuğa gömülüyor. Gazeteyi ancak dim dik tutarak ve de gözünüze sokarak okuyabiliyorsunuz..

Hayır okuyamıyorsunuz. O kalkarken öyle.. Uçak düz uçuşa geçince, ikaz ışıkları söndü. Önümdeki koltuğunu geriye yaslayınca, burnumla önümdeki koltuğun sırtı arasında gazete koyacak mesafe bile kalmadı..

Yahu üç kuruş fazla kazanmak isteyen bir tüccar, insanları ton balığı gibi böyle üst üste koyabilir.. Ama o tüccara uçma iznini Sivil Havacılık Dairesi veriyor.. Yani benim vergilerimle maaş alan ve görevleri benim haklarımı savunmak olan devlet memurları..

Sivil Havacılık Genel Müdürü bir Pegasus uçağıyla Van seyahati yapsın bakalım, yapabiliyor mu?

İstanbul- Van 1 saat 35 dakika.. 10 saat 35 dakika gibi geldi, işkence koşullarında uçmak yüzünden..

Dönüşte Türk Hava Yolları'ndaydık. Van seferlerinde Business sınıfı yok nedense THY'de.. Milletvekilleri oraya uçmuyor da ondan mı bilemem.. Ekonomi uçtuk, ama Pegasus'tan sonra THY ekonomisi, First de değil, de Luxe geliyor insana..

Hıncal Uluç / Sabah

HINCAL ULUÇ'TAN HEM PEGASUS'A HEM SHGM'YE...

Yorumlar Tüm Yorumlar (106)

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Hıncal Uluç gitsin sağındaki solundaki önündeki arkasındaki tüm koltukları da satın alsın, yayıla yayıla uçsun. Ama parasını da vermesin, istediği o. Ha, bu parayı vermeden uçmak istiyorsa THY'nin kendisi için VIP koltukları düzenlenmesi için R.T.E'ye diz veya kol mesafesinden daha da yakın olması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Herkes konuşsun sen sus Hıncal bey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Hıncal bey sporu bırakıp havacılığa merak salmayın lütfen.Sporun ne halde olduğu belli bu ülkede, havacılıkta pek iyi değil ama sizin gibi, herşeyi bilenler yönettiği sürece daha da kötü olacak maalesef:(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
az bile söylemiş ~ 12 yıl önce
bilet satışlarındaki hinlikler ve aldatıcı reklamlar ucuz gibi görünüp aslında pahalı olan bir hizmet anlayışı devam ettikçe bu şikayetler dağ gibi büyüyecek. mesele müşteriye bakışla ilgili.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçek ~ 12 yıl önce
Adam haklı beyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hıncal, rejim yap.. ~ 12 yıl önce
Niye Pegasus u hep hedef alırlar anlamak mümkün değil?Kaç noktaya bu kadar düzenli ve tarifeli uçarak hizmet vermeye çalışıyorken,bu kadar kendin yenilemeye çalışırken,filosuna her ay neredeyse 1-2 tane yeni uçak katarken,sistemlerini yenilerken,gecime oranını yüzde 95 e düşürürken,yaptığı kampanyalarla neredeyse 60 liraya git-gel bilet satarken....madem havacılıktan bu kadar anlıyorsun hıncal uluç...sen nerelerdeydin?yemişsin yemişsin,almışsın kiloları..sana first class ta dar gelir sanıyorum.Olanla idare et.Haa daha geniş bir yerde uçmak istiyorsan aç internet sitesinide iyi oku.20-30 lira fazla ver istediğin yerde otur.Dünya standardını sen değiştiremezsin yaa.Eee peki bü dünya standartı olduğuna göre (senin vucudun pek standart değil)Biraz rejim iyi gelir sana..Bak biz sığıyoruz.Boy 1.82.Kilo da 80.Haa gazeteyide rahat okuyoruz.Kollarını açarak okumak istiyorsan evde oku,öyle uç.Etrafındakilere saygın olsa gazeteyi zaten sen hiçbir zaman öyle okumamalısın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlı olsun ~ 12 yıl önce
Bir çok bilenimiz eksik kalmıştı o da buydu. Futbol, güzel, sanatçı, şarkı, türkü derken havacılık duayeni de kesildi. Sus da git sen abuk subuk futbol yorumları yap be adam!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ozgur ~ 12 yıl önce
bıdahada ucma cok bılmıs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucuz mal alacak kadar zengin değilim... ~ 12 yıl önce
Birinin lafı var idi; "Ucuz mal alacak kadar zengin değilim.". Bu da öyle bir şey. Ama Pegasus'un yine de iyi bir tarafı var ki, o da diğer low-cost havayollarına baktığınızda çok sık bir şekilde uçuş saati değişir, uçuş iptal olur, ya da gecikme olur vs. Ama zannederim bu Pegasus'ta oldukça kabul edilebilen sınırlar içerisinde. Binenler daha iyi söyler gerçi, ben hiç binmedim. Koltuk konusunda ise, anadolujet'in 4 737-8'inde 32 sıra 3 tanesinde ise 30 sıra var bildiğim kadarıyla. Pegasus'un zannediyorum tüm 737-8'lerinde 32 sıra var. Yani bu anlamda anadolujet'in 737-8'lerinin yarısı pegasus ile aynı konfigürasyonda... koltuk araları çok farketmemeli... Ben bugüne kadar anadolujet'de hiç çok sıkış tepiş bir durum hissetmedim (boyunuz 1.80'e kadar ise) dolayısı ile pegasus'ta da böyle olmalı... Ama dediğim gibi, ucuz etin yahnisi de pek olur, katlanılır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GERÇEKLER... ~ 12 yıl önce
Bu hafta içinde ATLASJET ile 3 defa gidiş dönüş izmir seferi yaptım.Gerek uçakların temizliği gerek kaptanların yolcuyu kapıda karşılayıp kapıda uğurlaması ve yol boyunca sürekli uçulan güzergah ile bilgiler vermesi(özellikle Birol Balaban kaptan).yol boyunca ücretsiz ikramlar,geniş koltuk mesafeleri ve gerçek ekonomik bilet fiyatları,ücretsiz online koltuk secimi vb.Türkiyenin en iyi ve güleryüzlü özel havayolu...Ayrıca biletinizi ortalama 1 hafta önceden aldığınız takdirde 54 tl + vergilere uçabiliyorsunuz...Kimse; pgs lowcost masalı anlatmasın...2-3 hat dışında heryer normal fiyat...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000