16 Mart 2012, Cuma 17:46:26

"HERŞEY YOLCULAR İÇİN"

Atatürk Havalimanı’nda görev yapan firma ve yöneticiler bugün Dış Hatlar Terminali’nde düzenlenen DHMİ Çalıştayıyla biraraya geldi.
  • bu çalıştay da acaba sayın genel müdür AIM derneğini de çalıştaya katılım konusunda davet ettimi? TAIMA da katıldı mı? bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.. iyi günler iyi çalışmalar..
  • tebrikler. yaptığınız yapıcı yaklaşımlardan dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz.
  • bir de şu b kapısına çare bulsunlar artık.her gün işe gitmek için yüzlerce kişi ufacık kapıdan ititş akış birbirini ezerek içeri girmeye çalışıyor.insana her gün bu eziyet yapılmaz yazık günah bu millete insanı işten soğutuyorlar.yeter artık bitirin bu işkenceyi
  • Ama ucaklari terminalden uzaga park edip bu sekilde kapasite artirimi yapilacaksa o zaman bicilmis kaftandir bu aletler.Benim tavsiyem flyinn tarafina ek bir terminal yapilmasi, alttanda bir tunel ile buraya girisin saglanmasi gelen yolcu icin.Giden yolcuyu tunelden gerekirse yurutedebilirsiniz, cunku cok uzun mesafe degil, eger mumkunse bir subway'de olabilir.Polis okulunu pekala baska bir mekana kaydirabilirler.Eger bu alanda istimlak yapilacaksa diger alanda yapilacak istimlak kadar masrafli olmaz.12 milyonluk sehrin gelecegi icin bu bolgede oturan 5-10 bin kisi herhalde bir sekilde magdur edilmeden baska bir yere kaydirilir.Polis okulunun capraz arkasindaki alanda bos, dusunulmeli derim bu fikir.
  • Washington dedikleri model Dulles havalimaninda uygulanmaktadir.Yalnizca gelen yolcu icin uygulaniyor su asamada, daha onceleri havaalani icinde subway yokken belli araliklarla terminaller arasida calisiyordu.Su anda THY ucagi IAD'ye geldiginde kapilarina bu otobus gibi aletler yanasir, yukselip yolcusunu alir ve gumruk alanina tasir.Ist icin pek mantikli gorunmuyor, cunku Ist'da tek bir bina mevcut.Dullesta ise 3 tane terminal var ve gelen yolcuyu sorunsuz gumruk alanina tasimanin en mantikli yolu bu.Ist'da yurume mesafesi Avrupadaki limanlara gore cok daha kisa.En son Zurih'te idim, labirent gibi dolandiriyor insani.Ek olrak zaten dar alanda olan operasyone birde bu otobusler eklenirse hepten arap sacina doner.
  • gece metro olayı çok güzel bence. Insanlar sabah erken saatte olan ucuslara gelebilmek icintaksiye binmek zorundalar. Metro 24 saat calisirsa bu sorun ortadan kalkacak ve vatandaş kazanacak.
  • madem hersey yolcular icin neden 12 yildir yurtdisindan gelip otobusle karsilanan transit yolculari 205 kapidan ki baska bir kapi yoktu balik istif alana sokulup yine balik istif sadece tek bir yuruyen merdivenden gidis katina cikarildilar ve hala cikariliyorlar??? yillarca thy transit bankosunun onunde turnike rezaleti yasandi yolcular,personel perisan oldu kimin umrundaydi?? orhan efendi o zamanda dhmi muduruydu bu sorunlari bilmiyormuydu? belki de bilmiyordu oralara hic ugramadigindan gormuyordu belki de..hala pasaport bankolarinin cogu acik degil hem gidis hem geliste gunun her saati kuyruk oluyor niye? yeterli polis yok..hem de dil bilen polis yok...yani neresinden tutsan elinde kaliyor guluyoruz aglanacak halimize...yazik...
  • Bilgi için teşekkürler...saygılar.
  • Teneke mahallesi: Çelebi ve Havaş ile birlikte birçok şirketin bulunduğu alan, 05 - 23 pisti paraleli, Foxtrot ve Golf taksi yolları arası, Sierra park sahası karşısı.
  • Daha sık bir araya gelinmeli, laflar uygulamaya dökülmeli...bu arada " teneke mahallesi" neresi oluyor bilen varmı?
Sabah 09:30’da DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal önderliğinde başlayan toplantıda TAV, DHMİ, TALPA, TATCA ve THY arasında yer yer tartışmalar yaşanırken, varolan sorunların hepsini kaydeden Orhan Birdal herkesi dinleyerek açıklamalarda bulundu.

AHL’nin artık şehir içinde kaldığını belirten Birdal, "Zaman içinde havalimanın etrafını yapılarla kapattık. 30- 40 yıl öncesinde düşünmemiz gerekenleri şimdi düşünüyoruz. O yüzdende çözüm bulmakta zorlanıyoruz. Yani, Atatürk Havalimanı'nı büyütüp genişletebilirsiniz. Etrafındaki yapılaşmaları yıkarsanız genişletebilirsiniz ama bu genişlettiğiniz andaki hangi noktadaysanız ondan bir adım daha ileri yine gidemezsiniz. Onun için İstanbul’un ihtiyacı, genişlemeye müsait bir alan üzerine kurulacak yeni bir havalimanıdır" diye konuştu.

Üçüncü Havalimanı yapılana kadar Atatürk Havalimanı’ndan nasıl faydalanabileceği konusunda panele katılan yetkilileri dinleyen Birdal sorunların çözümü için DHMİ projelerinin yanısıra kendilerine şirketlerin yaptıkları çalışmalarla başvurmaları gerektiğini bu şekilde çözüm için o projelerin değerlendirilebileceğini ifade etti.

THY PARK POZİSYONUNDAN ŞİKAYETÇİ
Türk Hava Yolları yetkilileri park pozisyonları ve körüklere park yapan uçakların uzun süre körükleri işgal etmesi konusunu gündeme getirmesinin ardından Birdal, “Teneke Mahallesi” adı verilen bölgenin yakında düzenlenerek apron ve taksi giriş çıkışı yapılacağını bu bölgenin körüklerde bekleyen uçakları o bölgede park ettirilebileceğini böylelikle yolcuların uçaklara körükleri kullanarak binebileceklerini de sözlerine ekledi.

YOLCULAR İÇİN 24 SAAT METRO GELİYOR
Çalıştay’da konuşulan konulardan bir tanesi de 24 saat çalışan havalimanında gece 12:00’den sonra metro ve taşıma sistemlerinin çalışmaması konusuydu. Orhan Birdal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları çalışmalarla önümüzdeki günlerde bu sorunun da ortadan kalkacağını ve yolcuların gece de metroyu kullanabileceklerini ifade etti.

"PERSONEL KARTI VE GEÇİCİ PERSONEL İZNİ ALMAK ÇİLE"

Apron kartı ve geçici izinlerle ilgili DHMİ’ye de şikayette bulunan katılımcılar yeniden düzenlenen DHMİ binasında artık kartların alınmasını tek bir katta gerçekleştireceği ve apron kart alımının daha kolaylaştırılacağı belirtildi.

WASHINGTON MODELİ YAPILABİLİR Mİ?
Atatürk Havalimanı’nda uçaklardan indirilerek otobüslere bindirilen yolcuların 205 numaralı körük kapısından terminale bırakıldığını belirten TALPA, transit yolcular için Washington’da uygulanan sistemle uçak kapısına merdiven yüksekliğinde kullanılan otobüslerin yanaşması ve bu araçlarla boş ve pasaport kontrol noktasına yakın bir noktadan giriş yapabileceklerini söyledi. Bu uygulamayla yolcuların terminali baştan sona yürümesi gerekmeyeceğini belirten TALPA yetkililerini Çelebi Genel Müdürü Talha Yüksel dikkatle dinleyerek önünde bulunan kağıtlara not aldı.

"SİYASETÇİ DEĞİLİZ"
Toplantının sonunda siyasetçi olmadıklarını belirten DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, “Biz siyasetçi değiliz. Yapacağız, edeceğiz diyemiyoruz. Bizim planlarımız var. Konuşulan tüm konuları da not aldım. Sizlerin de yardımlarıyla yaşanan bütün bu sorunları çözmeye çalışmak amacıyla bu çalıştayı düzenledik. İlerleyen günlerde tekrar edebileceğimiz yapılan işleri tartışacağımız bir platform olarak gelenekselleştirmek istiyorum bu çalıştayı. Bizi hiç birşey yapmadığımızı düşünen bazı insanlar var. Biz ne yaptığımızı biliyoruz ve bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Herşeyle ilgili çözümlerimiz var. Bazı önlemler bazı çözümler yaptıklarımızı erteleyebiliyor, geciktirebiliyor. Projeleri hızlıca hayata geçireceğiz. İlk etapta ortada yer alan “Teneke Mahallesi” bölgesinin boşaltma çalışmaları ihalesi yaptık. Bu ihale önümüzdeki hafta sonuçlanacak. Batı 5 apronun arka tarafındaki yerde bir hafriyat yapılacak ve Onur Air’in yanındaki boş arazi doldurularak düz zemin yapılarak bu şirketlerin taşınması sağlanacak” diye konuştu.

BAKIM VE KARGO TESİSLERİ TAŞINIYOR
Bakım şirketleri için de yer ayırdıklarını söyleyen Birdal “Herşey birbirine zincirle bağlı. O bölge boşaltılınca projeyi gerçekleştirerek kapasite arttırımına gidecek. Bunların hepsi zamana bağlı şeyler. Kargoyla ilgili de şu anda mevcut kargo tesisleri kaldırılacak ve yeni kargo alanına taşınacak” diyen Birdal, çalıştaya katılan herkese teşekkür ederek sözlerini noktaladı.








"HERŞEY YOLCULAR İÇİN"

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 12 yıl önce
bu çalıştay da acaba sayın genel müdür AIM derneğini de çalıştaya katılım konusunda davet ettimi? TAIMA da katıldı mı? bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.. iyi günler iyi çalışmalar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
tebrikler. yaptığınız yapıcı yaklaşımlardan dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bir de şu b kapısına çare bulsunlar artık.her gün işe gitmek için yüzlerce kişi ufacık kapıdan ititş akış birbirini ezerek içeri girmeye çalışıyor.insana her gün bu eziyet yapılmaz yazık günah bu millete insanı işten soğutuyorlar.yeter artık bitirin bu işkenceyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ama ucaklari terminalden uzaga park edip bu sekilde kapasite artirimi yapilacaksa o zaman bicilmis kaftandir bu aletler.Benim tavsiyem flyinn tarafina ek bir terminal yapilmasi, alttanda bir tunel ile buraya girisin saglanmasi gelen yolcu icin.Giden yolcuyu tunelden gerekirse yurutedebilirsiniz, cunku cok uzun mesafe degil, eger mumkunse bir subway'de olabilir.Polis okulunu pekala baska bir mekana kaydirabilirler.Eger bu alanda istimlak yapilacaksa diger alanda yapilacak istimlak kadar masrafli olmaz.12 milyonluk sehrin gelecegi icin bu bolgede oturan 5-10 bin kisi herhalde bir sekilde magdur edilmeden baska bir yere kaydirilir.Polis okulunun capraz arkasindaki alanda bos, dusunulmeli derim bu fikir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Washington dedikleri model Dulles havalimaninda uygulanmaktadir.Yalnizca gelen yolcu icin uygulaniyor su asamada, daha onceleri havaalani icinde subway yokken belli araliklarla terminaller arasida calisiyordu.Su anda THY ucagi IAD'ye geldiginde kapilarina bu otobus gibi aletler yanasir, yukselip yolcusunu alir ve gumruk alanina tasir.Ist icin pek mantikli gorunmuyor, cunku Ist'da tek bir bina mevcut.Dullesta ise 3 tane terminal var ve gelen yolcuyu sorunsuz gumruk alanina tasimanin en mantikli yolu bu.Ist'da yurume mesafesi Avrupadaki limanlara gore cok daha kisa.En son Zurih'te idim, labirent gibi dolandiriyor insani.Ek olrak zaten dar alanda olan operasyone birde bu otobusler eklenirse hepten arap sacina doner.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
gece metro olayı çok güzel bence. Insanlar sabah erken saatte olan ucuslara gelebilmek icintaksiye binmek zorundalar. Metro 24 saat calisirsa bu sorun ortadan kalkacak ve vatandaş kazanacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
madem hersey yolcular icin neden 12 yildir yurtdisindan gelip otobusle karsilanan transit yolculari 205 kapidan ki baska bir kapi yoktu balik istif alana sokulup yine balik istif sadece tek bir yuruyen merdivenden gidis katina cikarildilar ve hala cikariliyorlar??? yillarca thy transit bankosunun onunde turnike rezaleti yasandi yolcular,personel perisan oldu kimin umrundaydi?? orhan efendi o zamanda dhmi muduruydu bu sorunlari bilmiyormuydu? belki de bilmiyordu oralara hic ugramadigindan gormuyordu belki de..hala pasaport bankolarinin cogu acik degil hem gidis hem geliste gunun her saati kuyruk oluyor niye? yeterli polis yok..hem de dil bilen polis yok...yani neresinden tutsan elinde kaliyor guluyoruz aglanacak halimize...yazik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bilgi için teşekkürler...saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Teneke mahallesi: Çelebi ve Havaş ile birlikte birçok şirketin bulunduğu alan, 05 - 23 pisti paraleli, Foxtrot ve Golf taksi yolları arası, Sierra park sahası karşısı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Daha sık bir araya gelinmeli, laflar uygulamaya dökülmeli...bu arada " teneke mahallesi" neresi oluyor bilen varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000