16 Aralık 2011, Cuma 09:00:03

HER YIL 10-15 SEFER DAHA

Hızlı büyüme stratejisiyle sefer sayısını yedi yılda 72'den 150'ye çıkaran THY'nin Genel Müdürü Temel Kotil, "Her yıl 10-15 sefer daha koyacağız" dedi.
  • Sayin Kotil, Innsbruck - istanbul seferlerini bir an önce istiyoruz..
  • Kardeşim thy 'nin başarısından rahatsız olanlar kendilerini yesinler.Adamalar akıllı adım atıyorlar.Siz zannediyor musunuz ki thy zarar ediyor?Asla zira bir yılda 3 milyon yolcusu artmış bir şirket.O rakamların tek sebebi tertemiz gelen fabrika çıkışlı konforlu uçaklar.Ayrıca hem uçak alıyorlarlar zarar çıkıyor meydana akıllı bir hamle yaparak zararı fırsata çevirip şirket içi tasarrufa gidiyorlar.Ama siz bunları anlıyamazssınız.
  • artık thy nin uzaya ve marsa tarifeli sefer açma zamanı gelmiştir.durmak yok...
  • ltf daha çok sefer açın uçamdıgınız yer kalmasın dünyada. zararları daha çok katlarsınız.nasıl olsa hesap soran da yok sizlere ?
  • temel efendi sen seferleri bos ver,su pilotlarin ingilizcesi ile ilgilen.allah biliyor amsterdam,daki ucak pilot ile kule arasindaki anlasmazliktan düsmüs olmasin.olmasada oldu derler.
  • bizim orda bi köfteci vardı, vızır vızır çalışırdı, yemek için 15 dakika ayakta, 15 dakika da masada beklerdin...herkes çok acaip para kazandığını söylerdi. Sonra bi gün baktık iflas etmiş..Saz Topçu'ya, Davul Temel'e gitsin..
  • Lütfen Dusseldorf - Zonguldak seferi dahil olsun!!!
  • San Francisco, ( SFO ) - ISTANBUL, ( IST ) istiyoruz. San Francisco'dan THY kendi yolcusunu almalidir. Code share'i bosverin. Silikon vadisi THY'yi SFO'ya en kisa zamanda bekliyor. THY'nin bu seferleri daima dolu olacaktir. Burada calisan ve yasayan Turk'ler, Azerbaycanli kardeslerimiz, Orta asya daki butun Turk kardeslerimiz, Ruslar, Yunanlilar, Hindistanlilar, Pakistanlilar , Iranlilar, Iraklilar ve daha sayamadigim diger ulke insanlari, ulkelerine Istanbul uzerinden gitmek istiyorlar. Frankfurt'a, Munih'e, Londra'ya veya Paris'e ugramak istemiyorlar. THY yetkilileri bu konuyu mutlaka kisa zamanda ciddi olarak uygulamaya koymalidir. Burada cok yolcu potansiyeli oldugunu, THY yetkililerine duyrulur. SFO-IST-SFO. Saygi
  • Besyuzevler-AdisAbaba hatti aciliyormus yakinda!
  • Manila, Sidney, Melbourne, Aukland, Montreal, Miami, Houston, Glasgov, Buenos Aires, Rio'yu 4 gözle bekliyoruz..
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, bu yılın sonunda yolcu sayısında hedefleri olan 33 milyona, ciroda da 7 milyar dolara yaklaşacaklarını belirterek, 2012 için 38 milyon yolcu ve 7.8 milyar dolar ciro hedeflediklerini bildirdi. Yeni aldıkları ve siparişini verdikleri uçaklarla sayının artacağını ve standartlarını yükselteceklerini söyleyen Temel Kotil, "Bundan böyle iç hatlarda ve dış hatlarda standardımız artacak. İç hatlarda her uçakta tüm koltukların ekranı olacak ve ekonomide bile koltuk genişliği 32 inç olacak" dedi.

DÜNYAYA HİTAP EDİYORUZ
Temel Kotil, Avrupa'da satın alma gücünün düştüğünü, buna bağlı olarak seyahatlerin azaldığını ve daha ucuz havayolu şirketlerinin tercih edildiğini ifade ederek, bazı havayolu şirketleri için şartların zorlaştığını söyledi. Kotil, "Oturmuş, kökleşmiş, bütün işini bitirmiş, evine uykuya giden havayolu şirketleri için bu durum zorlaşıyor. Bizim gibi dinamik havayolları devamlı bir şey yaptığı için sürekli ekstra yolcu çekiyor. Bir taraftan azalması sıkıntı getiriyor, öbür taraftan da havayolları buna cevap olarak kapasite kesiyor. Beklentimiz, 2012'de Avrupalılar'ın biraz sefer azaltacağı yönünde. Sadece Türkiye değil, bütün dünya networküne hitap ettiğimiz için her türlü azalma bize artı olarak geliyor" diye konuştu.

YÜZDE 40 DAHA UCUZUZ
THY'nin rakiplerine kıyasla yüzde 30-40 daha ucuz bilet sattığını belirten Kotil, frekans sayılarını gittikçe artırdıklarını, daha cazip hale geldiklerini söyledi. Kotil, "Biz 2006'da 24 hat açmıştık, kârımız çok düşmüştü, ama kâr etmiştik. 2007'de bu daha büyük bir artı olarak bize geldi, dünyada kârda ilk 6'ya girdik. 2008'de akaryakıt fiyatları fırladı, herkes kapasite kesti, biz ise yolumuza devam ettik, yine kârda dünya altıncısıydık. 2009'da da ekonomik krize rağmen altıncı olduk. Bundan sonra o sürecin başlayacağını bekliyoruz" dedi.

GÖZÜMÜZ DIŞARIDA, GELİRİN YÜZDE 64'Ü YURTDIŞINDAN
Gelirlerinin yüzde 64'ünün yurtdışından olduğunu anımsatan Kotil, 2010'da 4 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını belirterek, "Bizim gözümüz dışarıda" dedi. Etiyopya'nın başkenti Adis Ababa'ya günde 1 olan sefer sayısını yazdan itibaren 2'ye çıkaracaklarını kaydeden Kotil, "Burası bizim ihracat kapımız. Şu anda yapılan seferle Batı'yı besliyoruz. Doğu'yu beslemek için günde 2 sefer yapacağız" diye konuştu.

(Sabah)
HER YIL 10-15 SEFER DAHA

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 12 yıl önce
Sayin Kotil, Innsbruck - istanbul seferlerini bir an önce istiyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kardeşim thy 'nin başarısından rahatsız olanlar kendilerini yesinler.Adamalar akıllı adım atıyorlar.Siz zannediyor musunuz ki thy zarar ediyor?Asla zira bir yılda 3 milyon yolcusu artmış bir şirket.O rakamların tek sebebi tertemiz gelen fabrika çıkışlı konforlu uçaklar.Ayrıca hem uçak alıyorlarlar zarar çıkıyor meydana akıllı bir hamle yaparak zararı fırsata çevirip şirket içi tasarrufa gidiyorlar.Ama siz bunları anlıyamazssınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
artık thy nin uzaya ve marsa tarifeli sefer açma zamanı gelmiştir.durmak yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ltf daha çok sefer açın uçamdıgınız yer kalmasın dünyada. zararları daha çok katlarsınız.nasıl olsa hesap soran da yok sizlere ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
temel efendi sen seferleri bos ver,su pilotlarin ingilizcesi ile ilgilen.allah biliyor amsterdam,daki ucak pilot ile kule arasindaki anlasmazliktan düsmüs olmasin.olmasada oldu derler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bizim orda bi köfteci vardı, vızır vızır çalışırdı, yemek için 15 dakika ayakta, 15 dakika da masada beklerdin...herkes çok acaip para kazandığını söylerdi. Sonra bi gün baktık iflas etmiş..Saz Topçu'ya, Davul Temel'e gitsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Lütfen Dusseldorf - Zonguldak seferi dahil olsun!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
San Francisco, ( SFO ) - ISTANBUL, ( IST ) istiyoruz. San Francisco'dan THY kendi yolcusunu almalidir. Code share'i bosverin. Silikon vadisi THY'yi SFO'ya en kisa zamanda bekliyor. THY'nin bu seferleri daima dolu olacaktir. Burada calisan ve yasayan Turk'ler, Azerbaycanli kardeslerimiz, Orta asya daki butun Turk kardeslerimiz, Ruslar, Yunanlilar, Hindistanlilar, Pakistanlilar , Iranlilar, Iraklilar ve daha sayamadigim diger ulke insanlari, ulkelerine Istanbul uzerinden gitmek istiyorlar. Frankfurt'a, Munih'e, Londra'ya veya Paris'e ugramak istemiyorlar. THY yetkilileri bu konuyu mutlaka kisa zamanda ciddi olarak uygulamaya koymalidir. Burada cok yolcu potansiyeli oldugunu, THY yetkililerine duyrulur. SFO-IST-SFO. Saygi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Besyuzevler-AdisAbaba hatti aciliyormus yakinda!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Manila, Sidney, Melbourne, Aukland, Montreal, Miami, Houston, Glasgov, Buenos Aires, Rio'yu 4 gözle bekliyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000