16 Ağustos 2012, Perşembe 12:05:46

"HER GECENİN BİR GÜNDÜZÜ VARDIR"

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil havalimanı basınıyla yediği iftar yemeğinde 3. havalimanı, THY'nin uçacağı yeni noktalar ve Messi konusunda açıklamalarda bulundu...
  • "Her fani ölümü tadacaktır" siz unuttunuz Temel bey,hatırlatmak istedim
  • her başlangıcın bır sonu vardır..
  • su mubarek Ramazan ayinda ve su cuma gununde, tek duam sen ve senin etrafindakiler Allaha bile hesap veremeyesiniz insAllah...Birde gidersiniz ole siyasetcileri sahit yaparsiniz dugununuzde, ee nede olsa koltugu saglamda tutmak lazim dimi..hakkina girdiginiz kokpit, kabin personeli umurunuzdami?? Temel bey,,, okadar inisiyatif almaktan uzaksinki, ahh bi konusabilsem surda, neler yaptiklarini...ama unutma ki actiginiz yaralardan, hesap soracak YARADAN......!!!!
  • yanlış anlamadıysam sayın kotiller dizi film çekeceklermiş ne güzel olur ama başrollerde oynarlar kurtlar vadisi gibi olur iyi reyting alırsınız sevdim bunu işten attığınız adamları da figüran yaparsınız jenerik müziğini de ben yapmak isterim
  • Temel Efendi; ahbabın olan milletvekiline söyleyip grev yasağı getirttin. O milletvekili 2 hafta sonra düğününüzde nikah şahidiydi. Buna yolsuzluk denir. Bu rezaleti nasıl temizlersiniz bilinmez ama yakında görürüz bakalım ağzını köylü çarığı gibi ayırıp gülebilecek misin? BU dediklerimi yabana atma.
  • daki buyuk sehirlerden haftada bir gun FRA, CDG, AMS, LHR gibi noktalara ucus yapmamak icin ne gibi engeller vardir?
  • Genel soz verip yapmama muduru...fazla soze gerek yok ..
  • bir de şu işten haksız şekilde attığınız insanlarla bir iftar yap, belki o zaman yatacak bir yer bulursun(!) sayın genel müdür
  • thy 200. sefer yaptinda odul mu verdiler?? thy nin ucak alip, sefer arttirinca, sadece ataturk havalimanini isgal edince buyuduklerinimi saniyorlar???? birde lufthansa ve air franceyi gecmeye calisiyor (!). thy guldurme beni. siz ilk once mayis ayinda attiginiz calisanlarin hesabini verin. afrikada ki gereksiz seferlerin bir yenisi olarak cibutide eklenicekdi ama eklenememis.gercekten cok uzuldum (!). thy sadece seferlerini arttirip buyudugunu saniyor ama yaniliyor. havayolu sirketleri sadece sefer arttiripta buyuyemezler. birde yapilan seferlerde kazanc olup olmadiginada dikkat edilmesi gerekiyor..,
  • Ramazan ayıni ve hayatimizi zehir edenleri ALLAHIMA havale ediyorum..Bizden daha beter olurlar insallah..

Atatürk Havalimanı muhabirlerine verdiği iftar yemeği öncesi yaptığı sohbet toplantısında yapılacak olan 3. havalimanı’nda THY’nin özel bir terminalinin olmasını istediklerini belirterek, “Türkiye’deki herhangi bir havalimanının yarısı biz oluruz. Bu kuraldır dünyada. Atatürk havalimanın yüzde yetmişini kullanıyoruz. Çok mutlu değiliz yani buranın yüzde ellisi olsaydık daha mutlu olurduk. Küçülmek istemeyiz ama buranın büyümesi gerekiyor. Burası iki kat büyümüş olsa biz çok mutlu olurduk şu anda” dedi.

Temel Kotil, İstanbul’da yapılması planlanan 3. havalimanı konusundaki görüşleri sorulduğunda şöyle konuştu:
“Bizim için fokus noktası. 150 milyonluk üçüncü havalimanı olacak.

Yarısı biz olmak zorundayız. Dolayısıyla yarı olduğu zaman ihtiyaçlarınız da vardır. Sayın bakanımızın sahasına girdiği için ben burada durayım sayın bakanımız açıklar. Şu anda biz her yıl büyüyerek geliyoruz. 38 milyon yolcuya ulaştık. Üçüncü havalimanı Türkiye’de herkesi mutlu edecektir. Şuan ki en büyük havalimanı Atalanta, ondan sonra Pekin 200 milyon, Frankfurt 90 milyon ve pisti yeni yapıldı. 60 milyon Paris. 150 milyon çok iyi bir rakam.”
THY Genel Müdürü Kotil, üçüncü havalimanı yapıldıktan sonra Atatürk Havalimanı’nın ne olacağı, butik bir havalimanı’na dönüşüp dönüşmeyeceği konusunda sorulan bir soruya ise, Atatürk Havalimanı ile ilgili yorum yapmak istemediğini söyledi.

THY’nin transfer yolcusunun yüzde 47 büyüdüğünü ve bunun çok güzel bir olay olduğunu söyleyen Temel Kotil yakalanan bu başarının sırrının sevgi üzerine kurulduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Eğer hükümetin politikaları, şirketin politikaları, ülkenin politikaları, aynı yöne gidiyorsa bu başarıdır. Havacılık birliğine bir rapor yazdık. Orada başarıyı anlattık. Özü bu. Aynı olimpiyatta olduğu gibi. Eğer bütün bu sonuçları etkileyenler, vizyon olarak beklenti olarak aynı şeyi bekliyorsa ,aslında birbirlerine pozitif destek veriyorlar. Doğal olarak birbirini besliyor ve destekliyorlar. Mesela bir örnek verirsek Rusya’da vizenin kalkması. Türkiye -Rus pazarını şuan patlattı. Biz Moskova’ya günde bir sefer yapardık şimdi günde 6 sefer yapıyoruz. İlave olarak 7 noktaya uçuyoruz ve 8.'yi bekliyoruz. Küçük yerler başarılı olmaz diyorlardı ama başarılı oldu. Türk hava yolları bir başarı sağlıyor ve Türk halkı bunu alkışlıyor. Yapılan yanlışlara bir daha bakıyoruz bir daha bakıyoruz toparlıyoruz onları. Bu neden biliyor musunuz hepsi sevgi üzerine kuruluyor. İnsan ilişkileri, şirket ilişkilerini hükümet ilişkileri sevgi üzerine kuruluyor. Yanlış yaparsak düzeltiriz, kötü yaparsak iyi yaparız mantığı ile gidiyor. İstanbul’dan Avrupa’ya 84 noktadayız. İnşallah yakında yüzü bulur.”

THY Genel Müdür Kotil Türkiye’nin konumu nedeniyle havacılıkta suyun durmadan aktığını belirterek, “ Burada bu su durmadan akıyor. Her yıl 14 milyar dolar buradan akıyor. Öbür taraftan Avrupa’dan Asya’ya 36 milyar akıyor. Bütün dünya havacılığı 500 milyar dolar. Sonuçta kaynak çok derin bizde sürekli oradan gidip su alıyoruz. Avrupa’da yolcu sayısında açık ara ve British’i geçtik. Biz gaz kesmiyoruz. Şimdi bir Almanlar var. Bir Fransızlar, bir de Türkler var. Dünyada Koltuk kilometre olarak 14.yüz. 4 tane ABD şirketi ve 2 tane de Çin şirketi var. Uçulan nokta sayısı bakımından 7’nciyiz. 200. noktamızı dün açacaktık ama onayını alamadık. 200’ncü noktamız Cibuti olacak “ dedi.

Kotil,500 milyar dolarlık havacılık pastasında THY’nin de 7.8 milyar dolarlık payı olacağını söylerken yeni uçuş noktası olarak da Filipinler’in başkenti Manila’ya yapılacağının kararını aldıklarını kaydetti.

Temel Kotil ünlü futbolcu Messi ile sponsorluk konusunda görüşmelerin devam ettiğini ancak şu anda kesinleşmiş bir durum olmadığını belirterek, açıklama yapmaktan kaçındı.

Kotil, Suriye pazarından insanlık adına çok şey kaybettiklerini belirterek, “Çıktık oradan. İnşallah düzelir. Libya’dan da çıkmıştık şimdi düzeldi ve üç kat arttı. Kahire çok güzel oldu. Sefer sayıları arttı. Her gecenin bir gündüzü vardır bizde Suriye’nin gündüzü için dua ediyoruz” dedi.

Bu arada yakında bir sempozyum düzenleneceğini açıklayan Kotil, Atatürk Havalimanı’nda yaşanan olayların konu edileceğini ifade etti. Burada Atatürk Havalimanı’nda görevli muhabirlere büyük iş düştüğünü kaydeden Kotil, “bu kez siz anlatacaksınız biz dinleyeceğiz. Sizden bu anlamda böyle bir ricamız olacak. Atatürk Havalimanı’ndaki her şey konumuz olabilir” dedi.

Kotil ayrıca Atatürk Havalimanı'nda dizi formatında bir projeyi hayata geçirmek istediklerini belirterek, "İnsanlara havacılığı sevdirmeyi istiyoruz. Yolcunun Atatürk Havalimanı'na girip boarding işlemini yaptırmasından uçağa geçmesine kadar olan tüm süreci bu projede halkımıza göstereceğiz. Hem havacılığı sevdirmek hem de bilinmeyenleri öğretmeyi amaçlıyoruz. Çalışmak istediğimiz kurum da TRT olacak. Bu konuda elimden geleni yapacağım" şeklinde konuştu. Temel Kotil dizide pilot, hostes, mühendis, teknisyen, yolcu gibi havacılığın tüm aktörlerinin olacağını da ifade etti.

"HER GECENİN BİR GÜNDÜZÜ VARDIR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
"Her fani ölümü tadacaktır" siz unuttunuz Temel bey,hatırlatmak istedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mozart ~ 12 yıl önce
her başlangıcın bır sonu vardır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dualar ~ 12 yıl önce
su mubarek Ramazan ayinda ve su cuma gununde, tek duam sen ve senin etrafindakiler Allaha bile hesap veremeyesiniz insAllah...Birde gidersiniz ole siyasetcileri sahit yaparsiniz dugununuzde, ee nede olsa koltugu saglamda tutmak lazim dimi..hakkina girdiginiz kokpit, kabin personeli umurunuzdami?? Temel bey,,, okadar inisiyatif almaktan uzaksinki, ahh bi konusabilsem surda, neler yaptiklarini...ama unutma ki actiginiz yaralardan, hesap soracak YARADAN......!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
yanlış anlamadıysam sayın kotiller dizi film çekeceklermiş ne güzel olur ama başrollerde oynarlar kurtlar vadisi gibi olur iyi reyting alırsınız sevdim bunu işten attığınız adamları da figüran yaparsınız jenerik müziğini de ben yapmak isterim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grev yasağı ve Temel ~ 12 yıl önce
Temel Efendi; ahbabın olan milletvekiline söyleyip grev yasağı getirttin. O milletvekili 2 hafta sonra düğününüzde nikah şahidiydi. Buna yolsuzluk denir. Bu rezaleti nasıl temizlersiniz bilinmez ama yakında görürüz bakalım ağzını köylü çarığı gibi ayırıp gülebilecek misin? BU dediklerimi yabana atma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolu ~ 12 yıl önce
daki buyuk sehirlerden haftada bir gun FRA, CDG, AMS, LHR gibi noktalara ucus yapmamak icin ne gibi engeller vardir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kisa ve öz ~ 12 yıl önce
Genel soz verip yapmama muduru...fazla soze gerek yok ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
bir de şu işten haksız şekilde attığınız insanlarla bir iftar yap, belki o zaman yatacak bir yer bulursun(!) sayın genel müdür

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 12 yıl önce
thy 200. sefer yaptinda odul mu verdiler?? thy nin ucak alip, sefer arttirinca, sadece ataturk havalimanini isgal edince buyuduklerinimi saniyorlar???? birde lufthansa ve air franceyi gecmeye calisiyor (!). thy guldurme beni. siz ilk once mayis ayinda attiginiz calisanlarin hesabini verin. afrikada ki gereksiz seferlerin bir yenisi olarak cibutide eklenicekdi ama eklenememis.gercekten cok uzuldum (!). thy sadece seferlerini arttirip buyudugunu saniyor ama yaniliyor. havayolu sirketleri sadece sefer arttiripta buyuyemezler. birde yapilan seferlerde kazanc olup olmadiginada dikkat edilmesi gerekiyor..,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 12 yıl önce
Ramazan ayıni ve hayatimizi zehir edenleri ALLAHIMA havale ediyorum..Bizden daha beter olurlar insallah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000