07 Haziran 2012, Perşembe 14:45:03

HEPSİ BİRDEN BUZ KESTİ!

THY yönetim kurulunun 'işe iade olmayacak' kararı Atatürk Havalimanı'nda eyleme devam eden grubun moralini bozdu. Hava İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin," Şu an için bir değerlendirme yapmayacağız" dedi.
  • elbetteki grev hakkınızın elinizden alınması yanlış bunu bende kabul ediyorum. ama sözkonusu sendika sizin haklarınızı korumak yerine kendi menfaatlerini korumaya çalıştı. kendi ceplerine para sokmanın hesaplarını yaptılar. Allah aşkına sendika başkanın yaşına ve kaç yıldan beri orada olduğuna bakın bu adam mı sizin menfaatinizi koruyacak? işten atılan arkadaşların ayrıca sendikaya hesap sorması gerekir.
  • Evet Türkiye şartlarında iyi maaş aldığımız doğru. Ama kesinlikle emeğimizin karşılığını alıyoruz. Ama emin ol bu çok yakında değişecek. Gelecek olan part timelarla birlikte hem kalite hem de maaşlar düşecek. Sizlerin yüksek maaş alıyor dediğiniz personelin çoğu bir şekilde işten çıkarılacak ve daha ucuza personel alınacak. Bizim sıkıntımız da bu zaten. Grev hakkımızı elimizden alan zihniyet daha elimizden neler neler alacak göreceksiniz...
  • yani arkadaşlar sizin yerinizde olabilecek birçok kişi var. Herkes işsiz dolaşıyor. böyle bir ortamda çıkıpta gerçekten maaşınız düşük olmamasına rağmen sendikanın grev gazına gelmeniz yanlıştı. thy de neden bir kalemde 300 kişiyi sildi? demek ki sizin yerinize kolayca istihdam edebileceği insanlar var. ve o insanlar sizin aldığınız maaşın belki daha azına da razı olacaklar. yaptığınız iş riskli kabul ediyorum ama her mesleğin de kendince riskleri var. doktorun dayak yeme korkusu, inşaat işçisinin yüksekten düşme tehlikesi vs. Türkiye şartlarına göre iyi para alıyorsunuz kabul edin
  • 1.husus: benim paraya ihtiyacım yok. Bu nedenle de para kazanmak için de yazı yazmama gerek yok. Bir arkadaşım böyle yazmış kaç para alıyorsun bu yazı karşılığında diye? okuyunca sadece gülüp geçtim.:) beni neşelendirdin teşekkür ederim. 2.husus: sizin için asla garson ifadesi kullanmadım. bir arkadaşım sizin tabirinizle garsonuz demiş. ben hiçbir zaman sizin mesleğe bu gözle bakmadım. baksam dahi garsonluk onursuz bir meslek mi? ve ısrarla da bazılarınız da bir aşağılık kompleksi var. ısrarla kendilerinin garson olmadığını aklamaya çalışıyorlar. kendinizle barışık olun. garsonuz deyip geçin niye kendinizi aklmaya çalışıyorsunuz. 3.husus: benim eleştirdiğim tek nokta aldığınız maaşı beğenmemeniz. önceki yazımda da belirttim çoğu arkadaşınız kendini ifade edebilecek kadar zar zor ingilizce biliyor. ve bende diyorum ki türkiye de bir çok üniversite öğrencisi sizin bilidğiniz kadar ingilizce biliyor.
  • Sevgili Fatih, Sana cevabımı üç kuruşluk İngilizcemle yazacağım. Umarım kusura bakmazsın. Cabin crew all around the world HAVE to speak English to a certain degree but none of them have to speak a foreign language perfectly. You may have come across a few cabin crew whose English is not up to your standards but it really does not have to be. As long as that particular cabin crew can communicate emergency announcements and procedures to the passengers, his or her English is good enough. This is the same at any airline in the world. A flight attendant's main duty is to make sure all safety procedures are followed and that all emergency equipment is available on board and are functioning correctly. The fact that he may have a bad accent while talking to a foreigner passenger is really not a big deal at all. Si vous ne comprenez pas ce que j'ai écrit, je peux écrire les mêmes phrases dans deux autres langues aussi. Saygılar. THY Kabin Memuru
  • dr şu kadar alıyormuş ..... ki çok fazla alıyor, bana söylermisin bir dr un cezai sorumlulugu nedir? kazandıgı paraya göre riski nedir ? hoş sen bu yazıyı yazmak için kimden ne kadar para alıyorsun ????
  • sayın fatih sanırım siz uçağa bindiğinizde elinizde kalem kağıt herkesi ingilizce mülakata tabi tutuyorsunuz.Demekki sizin ingilizceniz süper ama tabiki size göre takıldığınız yerler olursa bizlere sorabilirsiniz!Söylediklerinizin bir kısmı doğru herkes akıcı ingilizce konuşamıyor çünkü onlar daha sonradan torpille gelenler onun hesabını bize değil lütfen yönetime sorun.Aldığımız paraya takmışsınız belli ama siz 8 saatte 1 yemek 2 çay molası verirken biz 16 saatte 1 bardak suyu içebilirsek kendimizi şanslı sayıyoruz ki onda bile sizin gözünüz kalıyor.O kadar parayı da sevabına kimse vermiyor çünkü bizler yerine göre uçağın doktoru,güvenliği,itfayecisi sizin tabirinizle garsonuyuz.Sanırım maaşımız ondan bu kadar yüksek :)Bir bilet alıpta uçağı satın aldım sanan kaprisli insanlarla uğraşmak için 2 katı para verseler bize yine de az!Çok az kaldı yakında part-time arkadaşlar katılacak aramıza onlarla bırakın ingilizceyi türkçeyi konuşabilirseniz kendinizi şanslı sayın.Emniyetli uçuşlar..
  • aklı yerinde başlığını kullanan arkadaşım arkadaşların 2 -3 farklı dil biliyorlarmış bunun artistliğini yapıyorsun kusura bakmayın ama yolcular salak değil, nasıl bir ingilizceye sahip olduğunuzu ben biliyorum. oturun oturtuduguz yerde, kagıttan bişey okumakla dil biliyorm denmez. Gören de harvard da ihtisas yaptınız ama devlet az para veriyor sanacak. sizin o birikimlerinize karşılık aldığınız para çok bile. Bu devletin hakimi ve savcısından çok daha fazla para alıyorsunuz bir de maaşınızı begenmiyorsunuz. Yediğiniz önünüzde yemediğiniz arkanızda. siz neyine güveniyorsunuz doktor musunuz hakim misinz savcı mısınız ?? bir ingilizce öğrenmekle (öyle oldğunu sanmakla) adam olunmaz. Bırakın Allah askına sizin konuştuğunuz ingilizceyi merak etmeyin türkiye deki birçok üniversite öğrencisi konuşuyor...
  • -Tamam, bunlar sendikanın oyununa geldi ve greve gitti... Greve git ve arkasında dur... Hayır; bir de koşturup rapor almış bu varsıl THY çalışanları... Hasta olmayanlara "hastaymış" gibi rapor düzenleyen doktorların da başları dertte şimdi... Yetkisiz sendika ya; önce THY personelini yakar, sonra da doktorları...
  • Sayın moderatörler. Sitenizde değişik görüşlere yer verip siteyi interaktif bir hale getirerek.herkesin bir nebzede olsa fikirlerini yazabildiği dillendirebildiği bir ortam sağladığınız için saygı ve sevgilerimizi sunarım işinizin çok zor olduğunu biliyorum.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu'nun, eyleme destek verdiği için işten çıkarılan çalışanların işe iade edilmeleri talebinin kabul edilmediğini açıklaması Atatürk Havalimanı'nda protestosunu sürdüren grupta şok etkisi yarattı.

Protestocu grup cep telefonlarından internete bağlanarak Airporthaber'den okudukları son gelişme ile birlikte büyük şok yaşadı.

Hava İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, AirportHaber muhabirinin THY'nin bu kararını sorması üzerine " Şu an için bir değerlendirme yapmam doğru olmaz. Yönetim olarak bu konuyu görüştükten sonra açıklamamız olabilir" dedi.

Bu arada hurriyet.com.tr’nin sorularını yanıtlayan Hava İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Yağcı, “THY bu işten çok zarar görecek, 305 arkadaşımızın durumunun görüşülmediği bir masada olmayız” dedi.

THY’nin aldığı karardan sonra sendika olarak hem yurtiçinde hem yurdışında eylemlerini yoğunlaştıracaklarını söyleyen Yağcı’nın görüşleri şu şekilde: “İşten çıkarılan arkadaşlarımızın tartışılmadığı bir masayı kabul etmeyiz. Hem yuriçinde hem yurtdışında eylemlerimizi yoğunlaştıracağız.  Havaalanında yolculara bülten dağıtmaya başladık. Buradaki eylemlerimiz sürecek. Yurt dışında bulunan THY büroları önünde basın açıklamaları yapılacak.  Küresel ölçekte bir dayanışma eylemi düzenleniyor. Bu son karar çalışan arkadaşlarımızın moralini çok daha bozdu. Bu durum iş güvenliğini de tehlikeye sokuyor. Buradaki eylemimize çok büyük bir destek var. Hem siyasi partilerin hem sivil toplum örgütlerinin büyük bir desteği var" şeklinde konuştu.

Bu arada 8 gündür ses sistemi için TAV'dan elektrik alan eylemcilere dün akşam itibariyle elektrik verilmemesi üzerine, eylemciler bugün jeneratör getirerek ses sistemini çalıştırdı.

Yaşanan gelişmeyi eylem alanında herkes AirportHaber'den öğrendi.

İşte bugün getirilen jeneratör

THY'den sevinçli haberi bekleyen grupta yüzler bir anda asılırken, bazı eylemcilerin 1 haftadır çocuklarıyla eylem alanında olduğu görüldü.

HEPSİ BİRDEN BUZ KESTİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (103)

fatih ~ 12 yıl önce
elbetteki grev hakkınızın elinizden alınması yanlış bunu bende kabul ediyorum. ama sözkonusu sendika sizin haklarınızı korumak yerine kendi menfaatlerini korumaya çalıştı. kendi ceplerine para sokmanın hesaplarını yaptılar. Allah aşkına sendika başkanın yaşına ve kaç yıldan beri orada olduğuna bakın bu adam mı sizin menfaatinizi koruyacak? işten atılan arkadaşların ayrıca sendikaya hesap sorması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Cabin Crew ~ 12 yıl önce
Evet Türkiye şartlarında iyi maaş aldığımız doğru. Ama kesinlikle emeğimizin karşılığını alıyoruz. Ama emin ol bu çok yakında değişecek. Gelecek olan part timelarla birlikte hem kalite hem de maaşlar düşecek. Sizlerin yüksek maaş alıyor dediğiniz personelin çoğu bir şekilde işten çıkarılacak ve daha ucuza personel alınacak. Bizim sıkıntımız da bu zaten. Grev hakkımızı elimizden alan zihniyet daha elimizden neler neler alacak göreceksiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fatih ~ 12 yıl önce
yani arkadaşlar sizin yerinizde olabilecek birçok kişi var. Herkes işsiz dolaşıyor. böyle bir ortamda çıkıpta gerçekten maaşınız düşük olmamasına rağmen sendikanın grev gazına gelmeniz yanlıştı. thy de neden bir kalemde 300 kişiyi sildi? demek ki sizin yerinize kolayca istihdam edebileceği insanlar var. ve o insanlar sizin aldığınız maaşın belki daha azına da razı olacaklar. yaptığınız iş riskli kabul ediyorum ama her mesleğin de kendince riskleri var. doktorun dayak yeme korkusu, inşaat işçisinin yüksekten düşme tehlikesi vs. Türkiye şartlarına göre iyi para alıyorsunuz kabul edin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fatih ~ 12 yıl önce
1.husus: benim paraya ihtiyacım yok. Bu nedenle de para kazanmak için de yazı yazmama gerek yok. Bir arkadaşım böyle yazmış kaç para alıyorsun bu yazı karşılığında diye? okuyunca sadece gülüp geçtim.:) beni neşelendirdin teşekkür ederim. 2.husus: sizin için asla garson ifadesi kullanmadım. bir arkadaşım sizin tabirinizle garsonuz demiş. ben hiçbir zaman sizin mesleğe bu gözle bakmadım. baksam dahi garsonluk onursuz bir meslek mi? ve ısrarla da bazılarınız da bir aşağılık kompleksi var. ısrarla kendilerinin garson olmadığını aklamaya çalışıyorlar. kendinizle barışık olun. garsonuz deyip geçin niye kendinizi aklmaya çalışıyorsunuz. 3.husus: benim eleştirdiğim tek nokta aldığınız maaşı beğenmemeniz. önceki yazımda da belirttim çoğu arkadaşınız kendini ifade edebilecek kadar zar zor ingilizce biliyor. ve bende diyorum ki türkiye de bir çok üniversite öğrencisi sizin bilidğiniz kadar ingilizce biliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Cabin Crew ~ 12 yıl önce
Sevgili Fatih, Sana cevabımı üç kuruşluk İngilizcemle yazacağım. Umarım kusura bakmazsın. Cabin crew all around the world HAVE to speak English to a certain degree but none of them have to speak a foreign language perfectly. You may have come across a few cabin crew whose English is not up to your standards but it really does not have to be. As long as that particular cabin crew can communicate emergency announcements and procedures to the passengers, his or her English is good enough. This is the same at any airline in the world. A flight attendant's main duty is to make sure all safety procedures are followed and that all emergency equipment is available on board and are functioning correctly. The fact that he may have a bad accent while talking to a foreigner passenger is really not a big deal at all. Si vous ne comprenez pas ce que j'ai écrit, je peux écrire les mêmes phrases dans deux autres langues aussi. Saygılar. THY Kabin Memuru

Yanıtla

Kalan karakter 1000
i fatih e ~ 12 yıl önce
dr şu kadar alıyormuş ..... ki çok fazla alıyor, bana söylermisin bir dr un cezai sorumlulugu nedir? kazandıgı paraya göre riski nedir ? hoş sen bu yazıyı yazmak için kimden ne kadar para alıyorsun ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aklı yerinde ~ 12 yıl önce
sayın fatih sanırım siz uçağa bindiğinizde elinizde kalem kağıt herkesi ingilizce mülakata tabi tutuyorsunuz.Demekki sizin ingilizceniz süper ama tabiki size göre takıldığınız yerler olursa bizlere sorabilirsiniz!Söylediklerinizin bir kısmı doğru herkes akıcı ingilizce konuşamıyor çünkü onlar daha sonradan torpille gelenler onun hesabını bize değil lütfen yönetime sorun.Aldığımız paraya takmışsınız belli ama siz 8 saatte 1 yemek 2 çay molası verirken biz 16 saatte 1 bardak suyu içebilirsek kendimizi şanslı sayıyoruz ki onda bile sizin gözünüz kalıyor.O kadar parayı da sevabına kimse vermiyor çünkü bizler yerine göre uçağın doktoru,güvenliği,itfayecisi sizin tabirinizle garsonuyuz.Sanırım maaşımız ondan bu kadar yüksek :)Bir bilet alıpta uçağı satın aldım sanan kaprisli insanlarla uğraşmak için 2 katı para verseler bize yine de az!Çok az kaldı yakında part-time arkadaşlar katılacak aramıza onlarla bırakın ingilizceyi türkçeyi konuşabilirseniz kendinizi şanslı sayın.Emniyetli uçuşlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fatih ~ 12 yıl önce
aklı yerinde başlığını kullanan arkadaşım arkadaşların 2 -3 farklı dil biliyorlarmış bunun artistliğini yapıyorsun kusura bakmayın ama yolcular salak değil, nasıl bir ingilizceye sahip olduğunuzu ben biliyorum. oturun oturtuduguz yerde, kagıttan bişey okumakla dil biliyorm denmez. Gören de harvard da ihtisas yaptınız ama devlet az para veriyor sanacak. sizin o birikimlerinize karşılık aldığınız para çok bile. Bu devletin hakimi ve savcısından çok daha fazla para alıyorsunuz bir de maaşınızı begenmiyorsunuz. Yediğiniz önünüzde yemediğiniz arkanızda. siz neyine güveniyorsunuz doktor musunuz hakim misinz savcı mısınız ?? bir ingilizce öğrenmekle (öyle oldğunu sanmakla) adam olunmaz. Bırakın Allah askına sizin konuştuğunuz ingilizceyi merak etmeyin türkiye deki birçok üniversite öğrencisi konuşuyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emin bıyık2 ~ 12 yıl önce
-Tamam, bunlar sendikanın oyununa geldi ve greve gitti... Greve git ve arkasında dur... Hayır; bir de koşturup rapor almış bu varsıl THY çalışanları... Hasta olmayanlara "hastaymış" gibi rapor düzenleyen doktorların da başları dertte şimdi... Yetkisiz sendika ya; önce THY personelini yakar, sonra da doktorları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emin bıyık ~ 12 yıl önce
Sayın moderatörler. Sitenizde değişik görüşlere yer verip siteyi interaktif bir hale getirerek.herkesin bir nebzede olsa fikirlerini yazabildiği dillendirebildiği bir ortam sağladığınız için saygı ve sevgilerimizi sunarım işinizin çok zor olduğunu biliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000