25 Şubat 2009, Çarşamba 08:49:44

Hayalleri gerçek oldu; ilk kez uçağa bindiler

Gaziantep'in Oğuzeli İlçesi Kaymakamlığı’nın ilköğretim okullarına yönelik başlattığı 'Hayallerin Gerçek Olsun' projesi, çocukların hayallerindeki mesleklerle erken tanışmalarını sağladı. Pilot olmayı hayal eden 3 öğrenci, uçağı yakından görme şansı buldu.

Oğuzeli'nde başarılı öğrencilere yönelik düzenlenen proje kapsamında, öğrencilere gelecekte olmak istedikleri mesleklerle ilgili bilgiler veriliyor. İdeallerindeki mesleklerle erken tanışan, bilgi sahibi olan öğrencilerden, pilot olmak isteyen 6. sınıf öğrencileri Bediha Çelik, İbrahim Gökdeniz ve Semiye Seçkin, havaalanını ziyaret ederek hayallerindeki meslekle erken tanıştılar.

Oğuzeli Kaymakamı Remzi Demir ile havalimanına gelip, özel izinle Türk Hava Yolları'na (THY) ait bir uçakta inceleme yapma fırsatı bulan öğrencilere, önce Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) görevlilerince alandaki işleyiş hakkında bilgi verildi. Kuleye de çıkan, kule görevlileri ile uçak arasındaki görüşmeleri takip eden öğrenciler, THY'nin İstanbul-Gaziantep seferini yapan 'Iğdır' adlı uçağı da gezdi. Hayatlarında ilk defa uçağa binmenin mutluluğunu yaşayan öğrenciler, kaptan pilottan mesleği hakkında detaylı bilgiler aldı.

Oğuzeli Kaymakamı Demir, çocuklara çevrelerindeki insanlar tarafından aşılanan bazı olumsuz görüşleri ortadan kaldırmak ve imkanlarını iyi değerlendirdikleri takdirde pek çok şeyi başarabilecekleri yönünde özgüven oluşturmak için bu projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Bu çalışmalar doğrultusunda ilçemizde bulunan köy okullarında eğitim öğretime devam eden 6, 7 ve 8. sınıflardaki öğrencilerimize ‘Hayallerin Gerçek Olsun’ projesini başlattık. Tabiri caizse biz bu çocuklarımızı zavallı olarak görmüyoruz. Sadece gerekenleri yaparlarsa mevcut durumun lehlerine döneceğinin ve önlerindeki en büyük engel olan çevrelerinden başaramayacakları yönünde yapılan telkinleri bertaraf edeceklerini anlatıyoruz. Ben başta eğitime yapılan her yatırımı büyük yatırım gören ve samimi desteklerini esirgemeyen Valimiz Süleyman Kamçı olmak üzere, bize hiçbir karşılık almadan yardımcı olan meslek mensuplarına teşekkür ederim."

Hayalleri gerçek oldu; ilk kez uçağa bindiler

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000