08 Ağustos 2014, Cuma 17:18:39

THY VE PEGASUS ÖZÜR DİLEDİ

Türk Hava Yolları ve Pegasus, dün etkili olan şiddetli yağış sonrası iptal olan ve rötara giren seferler nedeniyle yolculardan özür diledi.
  • Şirketler yolcuları kesinlikle şımartıyor, uçuş kültürü oluşması adına hava muhalefeti kaynaklı tehir olduğu belirtilmeli ancak kesinlikle özür dilenmemelidir, özür kusur olduğunda olur, ne Thy nin ne Pegasus un kusuru yokken bu metinler çok gereksizdir!
  • Toplumun kalitesi her zaman kendisini gösteriyor. Yüzbinlerce insan ülke kurtulacak diye canından olsun, adamın teki aile ortamı nedir, sıcak yatak nedir düşünmeden cepheden cepheye koşup ülkeyi kurtarsın, sonra size layık olan yönetim şekli budur diye gece gündüz çalışsın bir sistem kursun, Meclisler sabahlara kadar kafa yorup kanunlar çıkarsın, en iyisini bulmaya çalışsın, o kanunlara uyulmadıktan sonra nafile. Adam, günah işlemeyi bile hak olarak görebilecek kadar ayar tutmaz bir anlayışa sahip. Sonra birisi çıkar, aklın gerektirdiğini değil, toplumun çoğunluğunun aklının yettiğini yapar, 12 yıl sırtından indirmez, hatta kıçına kıl bile olur onun. 180 kişilik uçakta, 179 kişi zamanında gelip uçağa biniyor, zamanında gelmeyip uçağı kaçıran ve diğer zamanlarda melek o bir kişinin tavırlarını görünce kaliteyi de görüyorsun. Bırakın ilk hamleden sonrasını düşünmeyi, ilk hamleyi bile düşünemeyenlerin egemen olduğu anlık yaşayan toplumdan ne bekliyorsunuz?
  • sen mağdur olasın diye iptal ettiler beklesin dursunlar dedi ali sabancı ve haaamdi topçu zevkine yani;) havacılık gelişince yolcunun da havacılık personelinin de kalitesi düşüyor maalesef!
  • Kayserili Alamanci yaratığın anlamasini bekleme. %99,5'i insan olmadigi icin, bu Alamanci yaratiklara He de gec. Kafalarinin icinde beyin tasimiyorlar, bosa oksijen harciyorlar.
  • yolcular mağdur olduk rezil olduk yahu tabiat anaya kim engellesin. nasıl sis de aşırı karda buzda uçak kalkmaz inmez. aşırı yağmur da fırtına da hortum da uçuşlar iptal olur.gurbetçilere sorarım aynı olay almanyada İngiltere de hollandada olsa tıpış tıpış havaalanlarında beklersiniz ya da çıkar evinize gidersiniz uçuşun tekrar normale dönmesini beklersiniz öyle değil mi..ayrıca havayolu şirketleri hava muhalefetinden dolayı sizi otele yerleştirmek zorunda hiç değil çünkü uçuş teknik arızadan veya havayolu şirketinden dolayı kaynaklanmıyor tabiat anadan dolayı yapılacak bir şey var mı yok.
  • Dün akşam Pegasus 21:30 uçağı ile İstanbul'a gitmek isteyip gidemeyen tayfadanım. Akşam 7'de girdiğim havalanından uçağa binenemiş halde gece 12:30'da çıkabildim. Hava şartlarından dolayı iptal olabilir ancak siz bunu bavul verirken söylemeyip, uçağa 10 dk söyler, çağrı merkezine eleman vs takviyesi ile insanlara yardım etmezseniz her şeyi duymayı hakedersiniz. İnsanlar bu haberi alınca yeniden bilet için sıraya mı girsin, ortaya habersizce saçılan bavuluna mı koşsun bilemedi,benim gibi tek yolcular ise oradan oraya koşarak her yerdeki sırasından oldu. Bilet değişimi için sıra bekleyen 200-250 kişiye bakan sadece 2 kişi vardı. Kepazelik! Ve Tüm bu rezalet yaşanırken bir şişe su bile vermeyen Pegasus'u kınıyorum. Yolcunuzu sevmiyorsunuz siz, dün yaşadığım kaos ve maduriyet yüzünden sizi asla tercih etmeyeceğim. Bir de özür dilemişler samimiyetsizler sizi.
  • Türk insanı havacılığın ne olduğunu ve hava kötü olduğu zaman böyle şeylerin olabileceğini bilmediği için koskoca şirketler özür diliyor. Ben patron olsam özür dilemem ama gereken aksaklığı tedarik etmeye çalılırım. Hava bozduğu için niye özür diliyorsunuz?? Hangi şirket dünyada özür dilemiş??
  • Yolcu olup havaalanında beklemek zorunda olmak elbette kötü, ancak takdir etmelisiniz ki şirketten bağımsız sebeplerden dolayı oluşan gecikmelerden şirket sorumlu değildir. Hava durumu uçuş için müsait değilse o uçuş gecikir. Bu durumda bütün yolcuları daha erken olan uçakla göndermek mümkün olmadığı gibi şirketin ikram, konaklama gibi bir zorunluluğu da yoktur. Bildiğim kadarıyla sadece transfer yolcular için konaklama imkanı sunuluyor. Mağdur olmuş olabilirsiniz ama dediğiniz şartlarda Pegasusun yapabileceği bir şey yok. Sinirinizi çıkaracak yer arıyorsunuz sadece. İnsanların da bu gibi durumlarda ne kadar nezaketle (!) davrandığını biliyoruz. Malesef herşeyde olduğu gibi bu konuda da bir kültür oluşamadı ülkemizde...
  • Arkadaşlar saat 19:35 Moskova/Ankara uçuşu Thy uçuşu ile Ankara Esenboğa Dış hatlara geldik.. Bavulumuzu beklerken gördüğüm manzara : 07.08.2014(dün) bagaj etiketli yüzlerce İstanbul aktarmalı bavul yerlerde ve sahipsiz bir şekilde taşıyıcının üstünde hala dönmeye devam ediyordu.. Ortalıkta bir görevli bile yok, bavul sahipleri boşa bekliyorlar.. Herhangi bir bavulu alıp gitsen kimsenin umurunda olma.. THY den bu şekilde bir uygulama bence kesinlikle kabul edilemez.. Direk uçuş olduğundan bizim bavullarımızda sorun olmadı..
  • THY hakikaten iyi.

Dün etkili olan şiddetli yağış sonrası iptal olan ve rötara giren seferler nedeniyle Türk Hava Yolları ve Pegasus, mağdur olan yolculardan özür diledi.

Türk Hava Yolları ve Pegasus Havayolları, resmi internet sitelerinde yayınladıkları özür mesajları şu şekilde:

THY: "ÜZGÜNÜZ"

"Değerli yolcularımız,

Bugün ve tüm haftasonu yaşanması muhtemel sefer iptalleri, aksaklıklar ve sebep olduğumuz sıkıntılar için özür dileriz.
Dün yaşanan hava muhalefeti sebebi ile pek çok uçuşumuzun İstanbul'a inemeyerek ; farklı noktalara inmek zorunda kalması (divert ) sadece İstanbul çıkışlarında iptal olan seferlerimizin yolcularını değil ; diğer şehirlere inmek zorunda kalan tüm uçak ve ekiplerinin planlandığı diğer seferleri de olumsuz etkilemiştir.

İstanbul'da yaşanan kötü hava şartları ve iptaller sebebi ile binlerce yolcumuz otellere alınmıştır. Gerek otellerde yaşanan doluluklar ve yer bulamama sıkıntısı ; gerek İstanbul'da ulaşımda yaşanan sorunlar sebebi ile; vermeye çalıştığımız otel hizmetini layığı ile yerine getirememiş olmaktan ötürü üzgünüz.

Aynı şekilde ; çağrı merkezinde yaşanacak olası yoğunluklar sebebi ile önlemler alınmış olmakla beraber ; iptalden etkilenen yolcu sayısının yüksek oluşu sebebi ile hatlarda yoğunluk ve beklemeler olmaktadır .

İptal seferlerimizin duyurusu web sitemizden yapılmaktadır ve buradan en güncel bilgi alınabilir.

İptal sebebi ile biletini iade etmek isteyen yolcularımız ; bu işlemlerini daha sonra herhangi bir satış ofisimizden de yaptırabilir. Yaşanan iptaller sebebi ile biletler herhangi bir ceza / kesinti olmaksızın iade edilecektir. Ayrıca şikayetlerinizi web sitemizde yer alan geri bildirim formu ile de bize iletebilirsiniz. En hızlı şekilde ele alarak sizlere geri dönüş yapılacaktır."

PEGASUS: "TÜM MİSAFİRLERİMİZDEN ÖZÜR DİLERİZ"

"İstanbul’da yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle bazı seferlerimizde gecikmeler yaşanmaktadır. Ayrıca farklı meydanlara yönlendirilmek durumunda kalınan uçuşlarımız nedeniyle iptaller söz konusu olabilmektedir.

Operasyonel koşulları olumsuz yönde etkileyen hava koşullarına bağlı olarak yaşanan gecikmelerden ve oluşan mağduriyetten ötürü tüm misafirlerimizden özür dileriz. Tüm Pegasus Ailesi olarak misafirlerimizin mağduriyetini en aza indirebilmek için tüm çabamızla hizmet vermeye çalışmaktayız.

İptal olan seferlerimiz icin 0850 250 6702 no`lu telefon hattımızdan Çağrı Merkezimize ulaşarak bilet iade ve degişikliklerinizi yaptırabilirsiniz. İptal olan seferlerimizi güncel olarak aşağıdaki liste üzerinden takip edebilirsiniz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz."

THY VE PEGASUS ÖZÜR DİLEDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Şirketler yolcuları kesinlikle şımartıyor, uçuş kültürü oluşması adına hava muhalefeti kaynaklı tehir olduğu belirtilmeli ancak kesinlikle özür dilenmemelidir, özür kusur olduğunda olur, ne Thy nin ne Pegasus un kusuru yokken bu metinler çok gereksizdir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kalite ~ 10 yıl önce
Toplumun kalitesi her zaman kendisini gösteriyor. Yüzbinlerce insan ülke kurtulacak diye canından olsun, adamın teki aile ortamı nedir, sıcak yatak nedir düşünmeden cepheden cepheye koşup ülkeyi kurtarsın, sonra size layık olan yönetim şekli budur diye gece gündüz çalışsın bir sistem kursun, Meclisler sabahlara kadar kafa yorup kanunlar çıkarsın, en iyisini bulmaya çalışsın, o kanunlara uyulmadıktan sonra nafile. Adam, günah işlemeyi bile hak olarak görebilecek kadar ayar tutmaz bir anlayışa sahip. Sonra birisi çıkar, aklın gerektirdiğini değil, toplumun çoğunluğunun aklının yettiğini yapar, 12 yıl sırtından indirmez, hatta kıçına kıl bile olur onun. 180 kişilik uçakta, 179 kişi zamanında gelip uçağa biniyor, zamanında gelmeyip uçağı kaçıran ve diğer zamanlarda melek o bir kişinin tavırlarını görünce kaliteyi de görüyorsun. Bırakın ilk hamleden sonrasını düşünmeyi, ilk hamleyi bile düşünemeyenlerin egemen olduğu anlık yaşayan toplumdan ne bekliyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öğrenci pilot ~ 10 yıl önce
sen mağdur olasın diye iptal ettiler beklesin dursunlar dedi ali sabancı ve haaamdi topçu zevkine yani;) havacılık gelişince yolcunun da havacılık personelinin de kalitesi düşüyor maalesef!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kayserili Alamanci yaratığın anlamasini bekleme. %99,5'i insan olmadigi icin, bu Alamanci yaratiklara He de gec. Kafalarinin icinde beyin tasimiyorlar, bosa oksijen harciyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
yolcular mağdur olduk rezil olduk yahu tabiat anaya kim engellesin. nasıl sis de aşırı karda buzda uçak kalkmaz inmez. aşırı yağmur da fırtına da hortum da uçuşlar iptal olur.gurbetçilere sorarım aynı olay almanyada İngiltere de hollandada olsa tıpış tıpış havaalanlarında beklersiniz ya da çıkar evinize gidersiniz uçuşun tekrar normale dönmesini beklersiniz öyle değil mi..ayrıca havayolu şirketleri hava muhalefetinden dolayı sizi otele yerleştirmek zorunda hiç değil çünkü uçuş teknik arızadan veya havayolu şirketinden dolayı kaynaklanmıyor tabiat anadan dolayı yapılacak bir şey var mı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izmir/istanbul ~ 10 yıl önce
Dün akşam Pegasus 21:30 uçağı ile İstanbul'a gitmek isteyip gidemeyen tayfadanım. Akşam 7'de girdiğim havalanından uçağa binenemiş halde gece 12:30'da çıkabildim. Hava şartlarından dolayı iptal olabilir ancak siz bunu bavul verirken söylemeyip, uçağa 10 dk söyler, çağrı merkezine eleman vs takviyesi ile insanlara yardım etmezseniz her şeyi duymayı hakedersiniz. İnsanlar bu haberi alınca yeniden bilet için sıraya mı girsin, ortaya habersizce saçılan bavuluna mı koşsun bilemedi,benim gibi tek yolcular ise oradan oraya koşarak her yerdeki sırasından oldu. Bilet değişimi için sıra bekleyen 200-250 kişiye bakan sadece 2 kişi vardı. Kepazelik! Ve Tüm bu rezalet yaşanırken bir şişe su bile vermeyen Pegasus'u kınıyorum. Yolcunuzu sevmiyorsunuz siz, dün yaşadığım kaos ve maduriyet yüzünden sizi asla tercih etmeyeceğim. Bir de özür dilemişler samimiyetsizler sizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
"Havacı"lık ~ 10 yıl önce
Türk insanı havacılığın ne olduğunu ve hava kötü olduğu zaman böyle şeylerin olabileceğini bilmediği için koskoca şirketler özür diliyor. Ben patron olsam özür dilemem ama gereken aksaklığı tedarik etmeye çalılırım. Hava bozduğu için niye özür diliyorsunuz?? Hangi şirket dünyada özür dilemiş??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yolcu olup havaalanında beklemek zorunda olmak elbette kötü, ancak takdir etmelisiniz ki şirketten bağımsız sebeplerden dolayı oluşan gecikmelerden şirket sorumlu değildir. Hava durumu uçuş için müsait değilse o uçuş gecikir. Bu durumda bütün yolcuları daha erken olan uçakla göndermek mümkün olmadığı gibi şirketin ikram, konaklama gibi bir zorunluluğu da yoktur. Bildiğim kadarıyla sadece transfer yolcular için konaklama imkanı sunuluyor. Mağdur olmuş olabilirsiniz ama dediğiniz şartlarda Pegasusun yapabileceği bir şey yok. Sinirinizi çıkaracak yer arıyorsunuz sadece. İnsanların da bu gibi durumlarda ne kadar nezaketle (!) davrandığını biliyoruz. Malesef herşeyde olduğu gibi bu konuda da bir kültür oluşamadı ülkemizde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar saat 19:35 Moskova/Ankara uçuşu Thy uçuşu ile Ankara Esenboğa Dış hatlara geldik.. Bavulumuzu beklerken gördüğüm manzara : 07.08.2014(dün) bagaj etiketli yüzlerce İstanbul aktarmalı bavul yerlerde ve sahipsiz bir şekilde taşıyıcının üstünde hala dönmeye devam ediyordu.. Ortalıkta bir görevli bile yok, bavul sahipleri boşa bekliyorlar.. Herhangi bir bavulu alıp gitsen kimsenin umurunda olma.. THY den bu şekilde bir uygulama bence kesinlikle kabul edilemez.. Direk uçuş olduğundan bizim bavullarımızda sorun olmadı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 10 yıl önce
THY hakikaten iyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000