28 Mart 2008, Cuma 09:32:21

Havayollarının umudu arttı

Hollanda hükümetinin 1 Temmuz 2008 tarihinden itibaren uygulamaya hazırlandığı Ecotax uçuş vergilendirmesinde, THY'nin sessiz kaldığı ortamda umut verici gelişmeler yaşanıyor...

Hollanda hükümetinin 1 Temmuz 2008 tarihinden itibaren uygulamaya hazırlandığı Ecotax uçuş vergilendirmesinde umut verici gelişmeler yaşanıyor. Hollanda Maliye Bakan Yardımcısı Jan Kees de Jager, oluşan haksızlık nedeniyle Türkiye uçuşlarında uygulanacak vergide indirim olabileceğini söyledi.

Lahey Büyükelçiliği Turizm Müşavirimiz Murat Karakuş'un verdiği bilgiye göre; Hollanda Maliye Bakan Yardımcısı Jan Kees de Jager önceki gün Hollanda milli televizyon kanalı NOS'e verdiği demeçte, Temmuz ayı itibariyle yürürlüğe girecek olan Ecotax'ta bazı değişiklikler olabileceğini söyledi. Uzun ve kısa mesafelere uygulanması düşünülen tarifeler arasındaki farkın çok fazla olduğunu söyleyen Jan Kees de Jager; Türkiye, Kanarya adaları gibi destinasyonların özel durumları nedeniyle, uygulanacak uçuş vergisinin düşük tarifeden, yani 45 Euro yerine 11,25 Euro olarak yeniden düzenlenmesinin ya da en azından ara bir tarifenin uygulanmasının düşünüldüğünü ifade etti.

Hollanda hükümetinin Kasım 2007'de Ecotax ismi ile yasalaştırdığı yeni uçuş vergisi uygulamasına göre; 1 Temmuz 2008 tarihinden itibaren Hollanda çıkışlı tüm uçuşların farklı sınıflandırmalar doğrultusunda vergilendirileceği, Avrupa Birliği ülkelerine ve 2.500 kilometreye kadar olan uçuşların 11,25-Euro, 2.500 kilometreyi aşan uçuşlar ise 45-Euro üzerinden vergilendirilmesi planlanıyor. Uygulamanın özellikle Dalaman, Antalya ve Ankara'ya yönelik uçuşlarda yaratacağı ilave maliyet nedeniyle ülkemiz turizmine Hollanda pazarında ciddi kayıplar yaşatabileceği Kültür ve Turizm Bakanlığınca bildirilmişti.

Havayollarının umudu arttı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000