24 Ekim 2012, Çarşamba 15:42:50

HAVAYOLLARINDA DA BAYRAM VAR

Kurban Bayramı tatili havayolu şirketlerinin yüzünü güldürdü. Bayram süresince uçaklarda yer olmazken, artan yolcu talebi üzerine havayolu şirketleri talepler doğrultusunda ek bayram süresince ek seferler koydu.
  • Otobüsler bile Full çekiyor. hava yolu şirketlerinin neredeyse tamamı %95'lik doluluk oranını geçmiş.

Taleplerin artması ve ek seferler nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali'nde kuyruklara yol açmaya başladı. Bayram nedeniyle artan yolcu talebi üzerine havayolu şirketleri toplam 174 ek sefer koydu.

Bugün başlayan Bayram tatili nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali'nde zaman zaman yolcu yoğunluğa neden oldu. Biniş ve pasaport bankoları ile terminal giriş kapılarında uzun kuyruklar meydana geldi. Tatilcilerin İtalya, Fransa, Güney Afrika, Rusya, Kıbrıs'a ve iç hatlarda Bodrum, Dalaman, Antalya'ya ilgi gösterdikleri gözlendi. THY'de bayram nedeniyle artan yolcu taleplerini karşılamak adına 64 ek sefer koyarken, Onur Havayolları artan talep üzerine 64, Pegasus Havayolları 36 ve Atlas Jet Havayolları ise 10 ek sefer koydu. Havayolu şirketleri artan yolcu talebinden memnun olurken, Havayolu şirketlerinden alınan yolcu sayıları doğrultusunda gümrüksüz satış mağazası ATÜ, yükseltilecek ürünlerin stok adetlerini belirleyerek, bu ürünleri depolarında stokladı. Mağaza ödeme noktalarında olabilecek yoğunluk için ise ek ödeme kasa sistemi hazırlandı. Bunun yanı sıra, yolcuların bayram alışverişlerinde tercih edebilecekleri özellikle çikolata gibi ürünlerde bayrama özel koleksiyonlar ATÜ mağazalarında yerini aldı.

Bayram tatilini akrabaların yanında geçirmek için Trabzon’a giden Ufuk Güngör, “Bilet bulmakta zorlandık. Trabzon’a akrabalarımızın yanına gidiyoruz. Bayramı orada geçireceğiz” dedi. Kurban Bayramı'na Almanya'daki kızının yanında geçirecek olan Ahmet Yılmaz ise, “Bayram vesilesiyle Almanya'ya gidiyorum. Bayramı kızımın yanında geçireceğim” dedi.

HAVAYOLLARINDA DA BAYRAM VAR

Yorumlar

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Otobüsler bile Full çekiyor. hava yolu şirketlerinin neredeyse tamamı %95'lik doluluk oranını geçmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000