28 Temmuz 2008, Pazartesi 11:29:23

Havayollarına müjdeli haber!

Yozgatlı mucit Talat Mollaoğlu'nun geliştirdiği ve akaryakıt tüketiminde yüzde 30'lara varan oranlarda tasarruf sağlayan “Eko-66” cihazının, Türk Hava Yolları (THY) ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) uçaklarında deneneceği belirtildi.
  • insan yararına olabilecek şeylerin ucu para babalarının(ülke,kartel.holdink..)cebine dokunuyorsa tabii ki olacak iş değildir:))
  • Yolcu uçaklarına takılmak istenen bir vida bile üretici firma ve sivil havacılık otoritelerinin izin ve onayı olmadan takılamaz. Ben de haberi cehalete veriyorum
  • Bu nasıl olabilir ki? Uçakta modifikasyon yapmak, arabaya LPG taktırmaya benzemez. Bir sürü yerden hele en başında üreticiden izin alman lazım, cihazın sertifikasyon testlerinden geçmesi lazım, havacılık otoritelerinin olur demesi lazım... nereden baksan yıllar alacak zorlu bir prosedür. Belki olur ama dünden bugüne değil.
  • Uçaklardabu cihazın kullanımı FAA ve EASA onayı olmadan mümkün olamaz. THY veya başka bir şirket evet bunu kullanabiliriz dediyse cahilliğine verin önemsemeyin lütfen.

Eko-66 isimli yakıt tasarruf cihazının Konya satış ve montaj servisinin açılış töreni için Konya'ya gelen Mucit Talat Mollaoğlu, 35 yıllık bir çalışma sonucunda geliştirdiği, LPG, benzin ve dizelle çalışan tüm motorlarda kullanılabilen “Eko-66” yakıt tasarruf cihazının kullanımının her geçen gün daha da yaygınlaştığını söyledi.

Ülke genelinde birçok ilde bayi açtıklarını, bugüne kadar on binlerce araca elektromanyetik yakıt tasarruf cihazı taktıklarını ifade eden Mollaoğlu, “Açtığımız bu bayilerde her gün yüzlere araca, geliştirdiğim bu akaryakıt tasarruf cihazı takılıyor. Vatandaşların cihazıma yoğun ilgisi var. Çünkü egzoz gazında yanmayan çiğ yakıtın tamamen yanmasını sağlayarak yakıtın daha verimli kullanılması prensibine dayalı cihaz, hem yakıtta yüzde 30'lara varan oranlarda tasarruf sağlıyor hem de çevre kirliliğini en aza indiriyor” dedi.

Mollaoğlu, patentini aldığı cihazın bazı üniversiteler, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Tüketici ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü gibi birçok kurum tarafından onaylandığını, Avusturya'daki Teknik Denetim Kurumu'ndan onay aldığını dile getirerek, cihazın, sadece deniz ve kara araçlarında değil uçaklarda da kullanılabildiğini ifade etti.

Bu çerçevede cihazın Türkiye'deki askeri ve sivil uçaklarda da kullanılması için yetkili mercilerle üst düzey görüşmeler yaptıklarını anlatan Mollaoğlu, şunları kaydetti:
“Türk Hava Yolları ve Genelkurmay Başkanlığından üst düzey yetkililerle görüşmeler yaptık. Halen görüşmelerimiz sürüyor. Bu görüşmelerde, cihazın askeri ve sivil uçaklarda da sorunsuz şekilde kullanılabileceğini, uçaklarda da büyük oranda tasarruf sağlayacağını anlattık. Bu yıl sonuna doğru askeri uçaklarda ilk denememizi yapacağız. Bu denemelerde başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Eğer iyi sonuçlar alırsak, görüşmelerimiz de olumlu sonlanırsa Türk askeri uçakları çevre dostu olacak, tasarruflu uçacak diyebiliriz. Helikopterlere bile takabileceğiz. THY'nin uçakları da tasarruf yapabilecek.”

Mollaoğlu, cihazın Türkiye'de Sanayi ve Ticaret Bakanlığı onaylı “garanti belgesi” olan tek akaryakıt tasarruf cihazı olduğunu da savundu.

EKO-66 yakıt tasarruf cihazının fiyatı motor hacimine göre 500 YTL KDV ile 2 bin YTL KDV arasında değişiyor. Uçaklara takılacak cihazın fiyatı ise henüz belirlenmedi.

Otomobillere takılan cihazın motor hacmine göre değişen fiyatları, KDV hariç şöyle:
“1600 CC'ye kadar 500 YTL
1900 CC'ye kadar 750 YTL
2000 CC'ye kadar 1000 YTL
2500 CC'ye kadar 1500 YTL
3000 CC'ye kadar 2000 YTL
3000 ve üzeri için özel fiyat belirleniyor.”

Havayollarına müjdeli haber!

Yorumlar

Rumuz ~ 16 yıl önce
insan yararına olabilecek şeylerin ucu para babalarının(ülke,kartel.holdink..)cebine dokunuyorsa tabii ki olacak iş değildir:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Antalya ~ 16 yıl önce
Yolcu uçaklarına takılmak istenen bir vida bile üretici firma ve sivil havacılık otoritelerinin izin ve onayı olmadan takılamaz. Ben de haberi cehalete veriyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HPM900 ~ 16 yıl önce
Bu nasıl olabilir ki? Uçakta modifikasyon yapmak, arabaya LPG taktırmaya benzemez. Bir sürü yerden hele en başında üreticiden izin alman lazım, cihazın sertifikasyon testlerinden geçmesi lazım, havacılık otoritelerinin olur demesi lazım... nereden baksan yıllar alacak zorlu bir prosedür. Belki olur ama dünden bugüne değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tahsin ~ 16 yıl önce
Uçaklardabu cihazın kullanımı FAA ve EASA onayı olmadan mümkün olamaz. THY veya başka bir şirket evet bunu kullanabiliriz dediyse cahilliğine verin önemsemeyin lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000