12 Nisan 2015, Pazar 09:36:58

HAVAYOLLARI SEZONA HAZIR

Havayolu şirketleri, 29 Mart’ta başlayan yeni tarifeleriyle yaz dönemine ‘merhaba’ dedi. Yeni hatlar için düzenlemeye giden şirketler, bazı hatlardaki sefer ve uçuş saatini değiştirdi.
  • Haberde AnadoluJET'ten bahsedilmemiş oluşu büyük bir eksiklik. Bursa'dan Erzurum ve Trabzon'u açan, Sabiha Gökçen'den de Denizli'yi açan ve 3 yeni daha hat açacak bir havayolundan nasıl bahsedilmez.
  • Herkes yaz sezonuna hazır uçaklar kiralanıyor, yeni hatlar açılıyor. Atlasjet de AtlasGlobal olmuş :)
  • Tgs de 5 para etmez
  • Sabiha Gökçen Havalimanında gümrük kontrolda cooook uzun Sürüyor (tc vatandaş olmayanlar). 6 gişe tc vatandaşlar icin 2 gişe yabancı pasaportlar icin. Olmaz efendim, kim bilir kac saat bekliorlardir, Üzücü bir görüntü.
  • Thy Ercan havalimanında 4 kontuar ile hizmet veriyor. Böyle rezillik görülmüş şey değil. Her gece aynı anda 3 seferin işlemi yapılıyor. Tam bir karmaşa. Yetkilileri göreve çağırıyorum.
  • Dhmi hazir degil

Havayolu şirketleri, 29 Mart’ta başlayan yeni tarifeleriyle yaz dönemine ‘merhaba’ dedi. Yeni hatlar için düzenlemeye giden şirketler, bazı hatlardaki sefer ve uçuş saatini değiştirdi.

Yaz tarifesinde sıkıntı yaşamamak için filosunu güçlendirdi ve özellikle uçuş ekibi kadrosuna takviye yaptı. Uçak içi eğlence sistemlerini de yenileyen şirketler, ikramlarda yeni sürprizlere hazırlanıyor. Havalimanı işletmecileri de, yaz sezonunda yaşanacak yoğunluğa karşı gereken tedbirleri aldı. Terminallerde, yolcuların bilet ve bagaj işlemlerinin (check-in) gerçekleştirildiği kontuarlar arıtıldı, yeni dinlenme salonları hizmete sunuldu. Gecikmeleri azaltmak için uçakların bulunduğu apronda yeni park alanları oluşturuldu. Pistlerde ise yenileme ve bakım-onarım gerçekleştirildi. Yolcuların daha konforlu seyahati için çalışmalar aralıksız devam ederken, uçak yakıtındaki düşüşe rağmen iç hat bilet ücretlerinde ise herhangi bir indirime gidilmeyeceği öğrenildi.

THY, San Francısco’ya başlıyor

Türk Hava Yolları (THY), iç ve dış hatlardaki uçuş ağını yaz sezonunda da genişletmeye devam edecek. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Tayvan’ın başkenti Taipei’ye geçen hafta sefer başlatan şirket, yarın ABD’nin San Francisco şehrine uçacak. Haftada beş gün başlayacak seferler, 11 Mayıs’tan itibaren her gün gerçekleştirilecek. San Francisco uçuşlarıyla şirketin uçuş ağı yurtdışında 266’ya ulaşacak.

Pegasus, dört hat açıyor

Pegasus Havayolları, uçuş ağını Londra’nın güneyindeki Gatwick, Norveç’in başkenti Oslo, Gürcistan’da Kutaisi ve Kastamonu ile genişletiyor. 16 Mayıs’tan itibaren Kastamonu Havalimanı’na haftada üç gün sefer düzenlemeye başlayacak şirketin uçuşları ise 24 Ekim’e kadar devam edecek. Pegasus, Norveç’in başkenti Oslo’ya 14 Mayıs’ta, Gürcistan’ın ikinci büyük şehri Kutaisi’ye 19 Mayıs’ta uçmaya başlayacak. Yeni seferlerle uçuş ağı, yurtiçinde 31, yurtdışında 60 olmak üzere 37 ülkede 91 noktaya ulaşacak.

ATLASJET, ATLASGLOBAL OLDU

‘Düşük maliyetli havayolu’ algısını kırmak amacıyla küresel hedefleri doğrultusunda kurumsal kimliğini yenileyen Atlasjet Havayolları, yeni markası AtlasGlobal ile yeni bir hamle yapmıştı. Şirket bu doğrultuda yaz sezonu için ciddi bir çalışma yürütürken, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e gerçekleştirdiği uçuşlarda özel fiyatlarla uçuş imkânı sunmaya başladı. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan her gün gerçekleşen Tiflis uçuşlarına 24 Nisan’a kadar bilet alanlar, 1 Mayıs-15 Temmuz arasında gidiş-dönüş her şey dahil 84 Euro’dan başlayan fiyatlarla seyahat etme imkânı yakalıyor. Yolcular, özel tasarlanmış 77 cm genişliğindeki deri kaplı koltuklarda konforlu bir uçuş yaşarken, 30 kilogram bagaj hakkı, ücretsiz zengin yiyecek ve içecek ikramı, ücretsiz online check-in gibi hizmetlerden yararlanıyor.

ONUR AIR, Almanya’yı sevdi

Onur Air, Avrupa’da 9’uncu, Almanya’da ise 4. uçuş noktası Berlin’e 8 Mayıs’ta tarifeli uçuşlara başlıyor. İstanbul Atatürk Havalimanı ile Berlin arasında haftanın her günü düzenlenecek uçuşların biletleri vergiler dahil 59 Euro’dan başlayan fiyatlarla gerçekleşecek. Şirket, Almanya’da Frankfurt ve Düsseldorf’tan sonra Almanya’da üçüncü noktası Stuttgart’a 29 Mart’ta seferlere başlamıştı. Bu uçuşlar haftanın her günü düzenleniyor.

SUNEXPRESS, 10 merkeze uçacak

Antalya’da uçuş ağını her geçen gün genişleten SunExpress, nisanda Antalya’dan Paris, Strasbourg, Lyon, Nantes, Cenevre, Lüksemburg ve Amsterdam’a uçuşlarını başlatıyor. İç hatlarda Antalya’yı sekiz kente direkt uçuşlarla bağlayan şirket, 29 Mart’ta başlattığı Kopenhag ve Stockholm uçuşlarından sonra bu ay yedi yeni dış hat noktasına daha uçacak. Şirket, Lüksemburg ve Strasbourg’a her cuma; Cenevre’ye her çarşamba ve cumartesi; Paris, Nantes ve Lyon’a her pazartesi; Amsterdam’a ise her pazartesi, salı, çarşamba ve cumartesi günleri sefer düzenleyecek. Şirket, mayısta ise Antalya’dan bu yaz son dış hat noktası Almanya’da Memmingen’e uçmaya başlayacak.

Martta 12 milyon kişi uçtu

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün mart dönemi istatistiklerine göre, havalimanlarına iniş kalkış yapan uçak sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre iç hatlarda yüzde 5,7 artışla 62 bin 234, dış hatlarda yüzde 8,4’lük artışla 39 bin 781’e ulaştı. Marttaki toplam yolcu trafiği (direkt transit dâhil) ise, yüzde 9,3 artışla 12 milyon 14 bin 488’e yükseldi.

Kazanın korkusu geçti

Fransa’da, 150 kişinin ölümüyle sonuçlanan Germanwings Havayolları kazasının ardından yapılan ankette Almanların yalnızca yüzde 17’sinin uçaktan korktuğu ortaya çıktı. Alman turistlerin hâlâ en fazla tercih ettikleri ulaşım yolunun havayolları olduğu belirtilen araştırmada, sık seyahat edenlerin uçuş konusunda çok daha rahat oldukları ifade edildi. (Mustafa Gün)

HAVAYOLLARI SEZONA HAZIR

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

AnadoluJET ~ 9 yıl önce
Haberde AnadoluJET'ten bahsedilmemiş oluşu büyük bir eksiklik. Bursa'dan Erzurum ve Trabzon'u açan, Sabiha Gökçen'den de Denizli'yi açan ve 3 yeni daha hat açacak bir havayolundan nasıl bahsedilmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ironik ~ 9 yıl önce
Herkes yaz sezonuna hazır uçaklar kiralanıyor, yeni hatlar açılıyor. Atlasjet de AtlasGlobal olmuş :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tgs de 5 para etmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sabiha Gökçen Havalimanında gümrük kontrolda cooook uzun Sürüyor (tc vatandaş olmayanlar). 6 gişe tc vatandaşlar icin 2 gişe yabancı pasaportlar icin. Olmaz efendim, kim bilir kac saat bekliorlardir, Üzücü bir görüntü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dusseldorf ~ 9 yıl önce
Almanyada sıra bekleyen biz Türkler için de çok üzücü oluyor
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Thy Ercan havalimanında 4 kontuar ile hizmet veriyor. Böyle rezillik görülmüş şey değil. Her gece aynı anda 3 seferin işlemi yapılıyor. Tam bir karmaşa. Yetkilileri göreve çağırıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dhmi hazir degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000