06 Nisan 2016, Çarşamba 10:35:40

Havanın kokusunu alan adam!

Hava fotoğrafçılığı yapan ve aynı zamanda Türk Hava Yolları'nda uzun yıllar görev yapıp emekli olan Alp Alper, Tokyo'da, çektiği fotoğraflardan oluşan bir sergi açtı.
  • sanatçı herkese denmez. hele onun gibisine hiç denmez!
  • Destek almamis diyorsunuz da sergi posterinin altinda dışişleriyle turizm bakanliklari var, ne is?
  • Kıymetli sanatçımızın başarılarının devamını dilerim.
  • çok ciddi bir başarıdır , bakış açısı ve düşünce yapısı mükemmel ülkemiz için büyük tanıtım gerçekten desteklenmeli..TEBRİKLER
  • tebrikler

Hava fotoğrafçılığı yapan ve aynı zamanda Türk Hava Yolları'nda uzun yıllar görev yapıp emekli olan Alp Alper Tokyo'da, çektiği fotoğraflardan oluşan bir sergi açtı.

Havacılığın görsel yanı oldukça ilgisini çekmiş Alp Alper'in... Öyle ki, Türk Hava Yolları'nda uzun yıllar çalışırken aynı zamanda da gökyüzünün her anını yakalayıp bir arşive ulaşmış. Çektiği binlerce fotoğraftan bir de kitap çıkarmış deneyimli havacı Alper...

Kitap çıkardığı süreci biraz kırgın anlatıyor gökyüzü meraklısı... Kimseden destek görmeden, kendi emekleriyle ve belki de tüm birikimiyle çıkarmış '1000 feetten Türkiye' eserini. 'Herkesin merakı ev ve araba olsa da ben Türkiye'nin üzerinde uçarak ülkemi fotograflamaya devam ettim ve ikinci kitabım ''Dreamscape Turkey''i de cıkardım' diyor Alp Alper.

ESERLERİNİ ŞİMDİ DE TOKYO'DA SERGİLEYECEK

Çıkardığı kitapların yanı sıra sergi de açmaya karar veren Alp Alper, soluğu Tokyo'da aldı. Her saniyesini çektiği gökyüzünün inanılmaz anlarını Tokyo'da açtığı sergide meraklılarıyla buluşturdu.

Alper'in sergisi Tokyo'dan sonra Shizuoka ve Kyoto kentlerinde de açılacak. Tokyo sergisi 12 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

ALP ALPER KİMDİR?

1965 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta, lise ve üniversite öğrenimini bu kentte tamamladı. 1992’de Türk Hava Yolları’nda Flight Dispatcher olarak çalışma hayatına başladı. Bu dönemde, okul yıllarında başlamış bulunan fotoğraf sanatı tutkusunu da geliştirmeye koyuldu. “Doğal bir fotoğraf stüdyosu” olarak nitelendirdiği İstanbul’da, bu tutkusunu uluslararası temellere oturtarak sürdürüp geliştirdi. 

Türkiye’yi sarsan büyük 1999 depreminden sonra bir ekip kurdu ve kendisini ‘Alp Alper’ olarak dünyaya tanıtan, “1000 feet’ten Türkiye” adını verdiği büyük serüvene atıldı. 2000 yılı sonunda Türk Hava Yolları’ndaki vazifesinin bir aşaması olarak Atina  Müdürlüğünde  istasyon görevine atandı. Bu göreviyle beraber Türkiye projesine de devam etti.

Çalışmaları esnasında Atina, Warşova, Cape Town, San Paulo, Berlin, London, Pekin, Disburg, Tolousse, Aussıllon, Belgrad, Paris ve New York’ta  “1000 feet’ten  Türkiye” Fotoğraf  sergileri açtı.

Türkiye’de Gezi-Traveler, Gurme, Ulusoy Traveler gibi dergilerle çalışan fotoğraf sanatçısı Alp Alper, 1999 yılından itibaren  sadece Yunanistan'da Cosmos Travel ve  National Geographic, ardından da  Türkiye ve Polonya National Geographic  dergilerinde çalışmalarını göstermeye başladı.

Sanatçı halen Türkiye ile ilgili dört fotoğraf projesi ve iki belgesel projesini ekibiyle birlikte sürdürmektedir..

Sanatçının bugüne kadar “1000 feet’ten Türkiye”, “Bir Düş Uçuşu Türkiye”,  4 mevsim İstanbul  adlı üç Fotoğraf  kitabı bulunuyor.

Evli ve iki cocuk babasi Alp Alper, fotoğraf tutkusu dışında Paragliding ve  Scuda Diving yapıyor. Tarih ve arkeoloji de Alp Alper’in özel ilgi alanındaki önemli satırbaşları.








Havanın kokusunu alan adam!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

sanatçı ? ~ 8 yıl önce
sanatçı herkese denmez. hele onun gibisine hiç denmez!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ek ~ 8 yıl önce
Destek almamis diyorsunuz da sergi posterinin altinda dışişleriyle turizm bakanliklari var, ne is?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havagazı ~ 8 yıl önce
laf olsun diye reklam haberi yapılıyor işte. yok destek almamış da bilmem ne de. bilmesek kanacağız. zırt pırt izin alıp çekime gidiyordu. izin derken kendi hakkı olan yıllık izin vs değil!
Fangio ~ 8 yıl önce
Kıymetli sanatçımızın başarılarının devamını dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan ~ 8 yıl önce
çok ciddi bir başarıdır , bakış açısı ve düşünce yapısı mükemmel ülkemiz için büyük tanıtım gerçekten desteklenmeli..TEBRİKLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vt ~ 8 yıl önce
tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000