29 Mayıs 2013, Çarşamba 12:42:33

HAVALİMANINDA HIRSIZ ÇETE KABUSU!

New York JFK havalimanında güvenlik taraması sırasında valizlerinden kıymetli eşyaları çalan çete yolcuların kabusu oldu.
  • torpilli thy muduru bu ise el atsin halletsin !!! ne de olsa 7 senedir orda!!!!
  • BU HABERI HALKA YAYINLAMAK LAZIM.GÜN GEÇTIKÇE JFK YE GIDEN YENI BIR YOLCU VAR.DÖNÜŞÜNDE VALIZ IÇINDE EKSIK EŞYASI OLAN YOLCULARIN SAYISI ARTMADAN BUNLARA BU HABERI ULAŞTIRMAK GEREK.HERKES SOSYAL MEDYADA PAYLAŞSIN .
  • negro dünyanın heryerinde negrodur...kimleri işe aldıkları ortada işte...londrada bile dükkanları evleri yağmalamışlardı yakın zamanda bunlar böyle normaldir.ghetto ve negrolarla iş yapılmaz...favella da öyle.
  • bende kendimi tek mağdur sanmıştım. 2008 de benim valizede bi el atmışlardı. sağlam zararım olmuştuda neyi kime nasıl şikayet edeceksin işte bilemedik. demek çeteymiş bunlar.
  • Eskiden de NYC' dan gelen yolcu bagajlarından inanılmaz ölçüde eksik mlz. olurdu. Bu o kadar büyük boyutlara ulaşmıstı ki, sonunda konu Amerikan yetkililerine duyuruldu. Ve olaylar durdu. Bir süre sonra Çeteci amcalar yine faaliyete geçtiler. Bir süredir dikkati çekecek boyutta hırsızlık yoktu. Demekki yeniden başladılar.
  • hele şükür birileri bunu haber yaptı :) bu durumdan muzdarip okadar çok kişi tanıyorumki..abd'ye giderken özellikle bu konuda herkes çok uyarmıştı,ve bundan haberi olmayan arkadaşımında iphone5'i çalınmıştı.American airlines ise faturasını getirin 150 dolara kadar karşılarız demişti :) o da haklı,arkadaşımda haklı..

ABD'de yayın yapan bir gazetede yer alan "JFK'de Hırsız Var" başlıklı haberde bavul çetesinin son zamanlarda New York'tan İstanbul'a giden Türk yolculara dadandığı belirtilerek, hırsızların da ABD'nin ulaşım güvenliğinden sorumlu olan resmi kuruluşu TSA'nin görevlileri olduğu iddia edildi.

Haberde son olarak Türk Günü Yürüyüşü'ne katılmak için Türkiye'den gelen sanatçılar, bürokratlar, gazetecilerin de Türkiye'ye dönüşleri sırasında JFK'deki bavul çetesinin kurbanı olduğu ifadeleri yer aldı.

THY New York Müdür İhsan Baytan, "Sadece THY ile değil, diğer havayolları ile de uçan yolcular; hiç bir yerde, değerli eşyalarınızı valizlerinize koymayın, onları el çantalarınızda muhafaza edin" diye çağrıda bulundu

Aynı gazeteye açıklamalarda bulunan Baytan, yolculardan ciddi anlamda şikayet aldıklarını belirterek, Türkiye'den ABD'ye gelen yolcuların yüklü bir elektronik cihaz alışverişi yaptığına dikkat çekti.

Bu tür hırsızlık vakalarının havayolu şirketleriyle bir ilgisinin olmadığını, diğer havayolları yolcularının da aynı tür şikayetlerde bulunduğunun altını çizdi.

Baytan, "Sadece THY ile değil, diğer havayolları ile de uçan yolcular, hiç bir yerde, değerli eşyalarınızı valizlerinize koymayın, onları el çantalarınızda muhafaza edin" diye çağrıda bulundu. Kendisinin çok seyahat eden bir kişi olduğunu söyleyen Baytan, "Ben de yolculuk sırasında uçak altına yüklenen bavullara değerli eşyalarımı asla koymuyorum" diye belirtti.

KAMERALAR ARTIRILDI

Üç ay önce JFK Havaalanı'ndaki güvenlik kameralarının sayısının önemli bir ölçüde arttırıldığını söyleyen THY Müdürü, "Bizden gelen bir talep üzerine, geçen hafta havalimanındaki bütün güvenlik ve meydan yetkilerinin geniş katılımıyla bir toplantı yapıldı.

Bu toplantının amacı çok açık ve net bir şekilde JKF'deki bu tarz bir yapılanmanın önüne geçilmesiydi" diye konuştu ve yetkililerin gerekli önlemleri alıp bu sorunun önüne geçileceği konusunda da umutlu olduğunu dile getirdi.

ÇOK SAYIDA YOLCU BAVUL ÇETESİ MADURU

Ulaşım Güvenlik İdaresi (TSA) görevlilerinin, 2012 yılında yolcuların valizlerini kontrol ettikleri sırada günde ortalama 200 hırsızlık olayı yaşandığı, özellikle elektronik eşyalara yoğun ilgi gösteren Türk yolcuların hırsızlık mağdurları arasında başta geldiği belirtiliyor.

400 GÖREVLİ KOVULDU

2003 yılından itibaren 400 TSA görevlisinin, yolcuların eşyalarını çaldıkları gerekçesiyle işine son verilirken, bu tür vakaların yaşandığı havaalanlarının arasında JFK, Miami, Los Angeles, Hartsfield-Jackson Atlanta Las Vegas-McCarren Uluslararası Havaalanları'nın başta geldiği belirtiliyor.

"HEP ÇALIYORDUK"

Yolcuların valizinden 800 bin dolar değerinde eşya çaldığı gerekçesiyle yakalanan eski TSA memuru Pythias Brown, geçen sene bu suçu nasıl işlediğini anlatırken görev yaptığı dört yıl boyuna yolcu bavullarından kıyafet, laptop, fotoğraf makinesi, kamera, video oyunları ve nakit para çaldığını, bu çeşit hırsızlıkların güvenlik görevlileri arasında "normal" karşılandığını söylemişti. Üç yıl cezaevinde yattıktan sona ilk defa geçen yıl açıklama yapan Brown, x-ray tarayıcıları aracılığı ile müşterilerin değerli eşyalarını tespit ettiğini belirterek, genelde tek başına çalıştığı için, yolcuların eşyalarını çalmanın çok kolay olduğunu ifade etmişti.

SABIKALAR SORGULANMIYOR

TSA bünyesindeki önüne geçilemeyen gizli çete, ABD basınında da sık sık tartışılırken, bu durumun en güçlü nedenleri arasında, TSA memurlarına işe alınmadan önce sabıka kaydı sorgulaması yapılmaması, çalışmaya başlamadan önce eğitim almalarının zorunlu olmaması ve çalışanların çok düşük maaş almaları olarak gösteriliyor.

TECAVÜZDEN IRKÇILIĞA

Kongre üyesi Marsha Blackburn, havaalanlarındaki güvenlik sistemi hakkında ciddi değişiklikler yapılmasına dikkat çekmek amacıyla, son zamanlarda bir rapor hazırlayarak, TSA'nin en tehlikeli 50 görevlisine dikkat çekti. Blackburn'un raporuna göre, sabıka kaydı sorgulaması yapılmayan TSA memurlarının arasında tecavüzden ırkçılığa kadar çeşitli suçlarda sabıkası bulunan kişiler görev yapıyor. West Point Terörizmle Savaş Merkezi ise, TSA'da sabıka kaydının çok açık bir şekilde yeterli derecede yapılmadığını söylerken, sokak çetelerinden gelen kişilerin işe alındığı vurguluyor. (Zaman)

HAVALİMANINDA HIRSIZ ÇETE KABUSU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

torpil ~ 11 yıl önce
torpilli thy muduru bu ise el atsin halletsin !!! ne de olsa 7 senedir orda!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcular uyansin ~ 11 yıl önce
BU HABERI HALKA YAYINLAMAK LAZIM.GÜN GEÇTIKÇE JFK YE GIDEN YENI BIR YOLCU VAR.DÖNÜŞÜNDE VALIZ IÇINDE EKSIK EŞYASI OLAN YOLCULARIN SAYISI ARTMADAN BUNLARA BU HABERI ULAŞTIRMAK GEREK.HERKES SOSYAL MEDYADA PAYLAŞSIN .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:))) ~ 11 yıl önce
negro dünyanın heryerinde negrodur...kimleri işe aldıkları ortada işte...londrada bile dükkanları evleri yağmalamışlardı yakın zamanda bunlar böyle normaldir.ghetto ve negrolarla iş yapılmaz...favella da öyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vay be ~ 11 yıl önce
bende kendimi tek mağdur sanmıştım. 2008 de benim valizede bi el atmışlardı. sağlam zararım olmuştuda neyi kime nasıl şikayet edeceksin işte bilemedik. demek çeteymiş bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ZATEN VARDI. ~ 11 yıl önce
Eskiden de NYC' dan gelen yolcu bagajlarından inanılmaz ölçüde eksik mlz. olurdu. Bu o kadar büyük boyutlara ulaşmıstı ki, sonunda konu Amerikan yetkililerine duyuruldu. Ve olaylar durdu. Bir süre sonra Çeteci amcalar yine faaliyete geçtiler. Bir süredir dikkati çekecek boyutta hırsızlık yoktu. Demekki yeniden başladılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 11 yıl önce
hele şükür birileri bunu haber yaptı :) bu durumdan muzdarip okadar çok kişi tanıyorumki..abd'ye giderken özellikle bu konuda herkes çok uyarmıştı,ve bundan haberi olmayan arkadaşımında iphone5'i çalınmıştı.American airlines ise faturasını getirin 150 dolara kadar karşılarız demişti :) o da haklı,arkadaşımda haklı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000