21 Şubat 2011, Pazartesi 08:12:43

"HAVALİMANINDA GIDA SIKINTISI VAR"

THY'den tahsis edilen TK 3997 sefer sayılı özel uçak, 5 saatlik gecikmeyle dün akşam 18.00 sıralarında Atatürk Havalimanı'na indi.
 Vatana kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Türkler, Bingazi'de durumun karışık olduğundan söz etti. Vatandaşlar, Türk firmalardan bazılarının yağmalandığını duyduklarını belirterek, çoğu olayların içerisinde olmadıklarını anlattı.

Libya'da Muammer Kaddafi yönetimi karşıtı gösterilerin artması üzerine dönmek isteyen 281 Türk vatandaş daha İstanbul'a getirildi.

Çocuklu ailelerin de bulunduğu yolcular yetkililerden Bingazi Havalimanı'nda bekleyen binlerce vatandaşı biran evvel getirmelerini istedi.

THY'den tahsis edilen TK 3997 sefer sayılı özel uçak, 5 saatlik gecikmeyle 18.00 sıralarında Atatürk Havalimanı'na indi. Vatana kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Türkler, Bingazi'de durumun karışık olduğundan söz etti. Vatandaşlar, Türk firmalardan bazılarının yağmalandığını duyduklarını belirterek, çoğu olayların içerisinde olmadıklarını anlattı.

"HAVALİMANINDA GIDA SIKINTISI VAR"
Hasan Altay isimli Türk vatandaşı, havalimanında bekleyen Türklerin biran evvel tahliye edilmesi gerektiğini ifade etti.

İnşaat Mühendisi Dilek Handil de havaalanında yüzlerce Türk çalışanının beklediğinden söz etti. Handil, "Bir gece çok zor şartlarda kaldık. Libyalı yetkililer vize konusunda sıkıntı yaşatıyor. Uçağın içerisinde de bekledik. Bekleme koşulları çok kötü. Yiyecek kalmıyor, gıda sıkıntısı var. Arkadaşlardan duyduğumuza göre yerel çalışanlar şantiyemizi, araçları yağmalamışlar, alıp götürmüşler. Diğer şantiyelerde de benzer durum yaşanmış." diye konuştu.

"TÜRK ŞANTİYESİ YAKILDI"
Adnan Bolat isimli Türk vatandaşı ise Bingazi'ye 110 kilometre uzaklıkta bulunan 250 Türk'ün çalıştığı şantiyenin, kendileri içerideyken yağmalandığını, koğuşların ve iş makinelerinin yakıldığını, arkadaşlarının sopalarla dövüldüğünü anlattı.

Türk firmasında çalışan Suriye uyruklu bir kişi de kendi şantiyelerine bir şey olmadığını, ancak caddelerde korkunç şeyler gördüklerini dile getirerek, "Gençler ellerinde değnekler, yakıyor, yıkıyorlar." şeklinde konuştu.

Bir grup şantiye işçisi de görüntü çekip çekmedikleri sorusuna, "Korkuyorduk, çekemedik." dedi.

Genç bir vatandaş da havalimanında çektikleri eziyeti anlatıp, burada bekleyen 2 bin kadar kişinin biran evvel ülkeye getirilmesini istedi.

Başka bir işçi de 48 saattir uykusuz ve aç olduklarını, ancak Türkiye'ye dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

(Türkiye)

"HAVALİMANINDA GIDA SIKINTISI VAR"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000