19 Eylül 2012, Çarşamba 17:07:56

HAVALİMANI YÖNETİCİLERİ İSTANBUL'DA BULUŞTU

Avrupalı havalimanı yöneticileri TAV Havalimanları ev sahipliğinde düzenlenen Airports Council International Europe (ACI Europe) Politika Komitesi toplantısı için İstanbul’a geldi.

46 ülkeden 400’den fazla havalimanını temsil eden Avrupalı havalimanı işletmecilerinin üst düzey politika oluşturma birimi olan ACI Europe’un, 74. Politika Komitesi toplantısı 17-18 Eylül’de TAV Havalimanları’nın ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Komite, güvenlik, yer hizmetleri, çevresel başlıklar gibi havacılık endüstrisinin ana stratejik alanlarında havalimanı işletmecilerinin politika önerilerinden oluşturuldu. Toplantıda, Avrupa Birliği havacılık mevzuatındaki siyasi gelişmeler analiz edilip AB kurumları nezdinde muhtemel girişimler görüşüldü.

TAV Havalimanlari ACI Europe Politika Komitesi daimi delegesi Zafer Meşe, "Avrupa havacılık endüstrisinin kalbinde yer alan ACI Europe’un aktif bir üyesi olarak bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Son 10 yılda havacılık sektörünün gösterdiği gelişim İstanbul’un Avrupa’nın sayılı merkezleri arasına girmesini sağladı. Ulaştırma Bakanlığı’nın vizyonu doğrultusunda DHMİ ve THY başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla birlikte bu başarıyı daha ileri noktalara taşımak üzere çalışıyoruz. Bu çerçevede Avrupa düzeyinde havalimanı işletmeciliği alanında politika yapıcı bir rol üstleniyoruz ve iyi bir ülke temsilciliği gerçekleştirdiğimize inanıyoruz" dedi.

ACI EUROPE NEDİR

ACI Europe, Avrupalı havalimanı işletmecilerinin kolektif platformu olarak havalimanı işletmeciliği ve operasyonlarında profesyonel mükemmelliği sağlamak üzere çalışıyor. Avrupa’daki havayolu trafiğinin yaklaşık yüzde 90’ını temsil eden 400’den fazla havalimanı işletmecisini buluşturan ACI Europe, uygun politika önerileri oluşturarak havalimanlarının sesi olarak yasa yapıcılar ve diğer endüstri oyuncularıyla çalışıyor. ACI Europe üyesi havalimanları yılda ortalama 1,5 milyar yolcu ve 17 milyon metrik ton kargoya hizmet veriyor. ACI Europe’un düzenli ve aktif bir üyesi olan TAV Havalimanları’nın İcra Kurulu Başkanı Sani Şener kuruluşun Yönetim Kurulu’nda yer alıyor.

HAVALİMANI YÖNETİCİLERİ İSTANBUL'DA BULUŞTU

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000