06 Mart 2012, Salı 11:47:00

HAVA-İŞ'TEN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ AÇIKLAMASI...

Hava-İş Sendikası THY A.O 23. Dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 5. oturumu ile ilgili aşağıdaki açıklamayı yaptı.
  • Bu sendika dedikleri tgs ye ne zaman gelecek.Merak ediyorum bırakmazlarya hayırlısı,,
  • Sendikalar sağlıklı çalışma şartlarının teminatıdır. Sendikaların bugünkü işleyiş şekillerini eleştirmek TİS görüşmelerine katkı sağlamayacaktır.Sendikal haklar tüm çalışanları (Yöneticiler Dahil) korur. Avrupalı büyük havayolu şirketlerinde tüm çalışan gruplarının ayrı sendikası olduğu unutulmamalı.Tüm THY çalışanlarının yönetimini sevselerde sevmeselerde bu süreçte HAVA-İŞ sendikasına sahip çıkmaları gerekmektedir.Avrupa'nın en iyi havayolu şirketi olmuş ,yolcu ve uçak sayısını katlamış bir çok dev kulübe sponsor olmuştur.SIRA ÇALIŞAN İŞÇİ VE MEMURLARIN HAKKINI VERMEYE GELMİŞTİR.HAK VERİLMEZ ALINIR.Bu yüzden bu süreçte tüm işçi ve memurlar bir olup haklarını istemelidir. Unutmayın ki tüm sektör THY'nin aldığı kararları izlemektedir!
  • Arkadaşlar aklınızı başınıza alın bu işin başkanı beğenip beğenmemekle o parti iyidir bu parti kötüdürle alaksı yok kabul edin sendikalar Türkiyede bitmişken halen korkulan tek sendika Hava İş tirbaksanıza sırf bizim için sendikayı bitirmek için özel yasa çıkarmaya çalışıyorlar açın gözünüzü işverenlerin elinde piyon olmayın olursanız gün gelir sizi hemen harcarlar bir kerede tüm çıkarlardan uzak toplumsal düşünün!
  • Kimse aldigim maasi hakediyor muyum diye sormadan hala zam istiyor... Biraz ozelestiri yapmali tum calisanlar, yoksa sirket 2006 oncesine veya daha kotusu 2000 oncesine doner...
  • ykb 'nıda zemzem suyuyla boy abdesimi alıyoda ondanmı toplantılara gelemiyo geç kalıyo .birde binali abisinden tayyip kardeşinden izin almadan toplantılara katılamaz izin çıkmasılazım.
  • maalesef ülkemizdeki sendika anlayışı bu işte burada üye çok pasta zengin tabi, sonra nerede bu sendika ?
  • SENDİKA BAŞKANI NERDEEE?? ALOO BAŞKANNNN..MEYHANEYE BİR ARA VER DE BİR ZAHMET TİS E GEL AYIP OLUYOR...HEM ÜYELERİN PARALARINI YİYORSUN HEM GÖRÜŞMELERE GELMİYORSUN VE BİR TANE ÇALIŞANDA NERDE BU BAŞKAN DİYE HESAP SORMUYOR..YUHH BEE!!!
  • Tüm THY çalışanlarının sevselerde sevmeselerde bu süreçte HAVA-İŞ sendikasına sahip çıkmaları gerekmektedir.Son 2 sene THY çalışan işçi ve memurları sayesinde Avrupanın en iyi havayolu şirketi olmuş ,yolcu ve uçak sayısını katlamış bir çok dev klube sponsor olmuştur.SIRA ÇALIŞAN İŞÇİ VE MEMURLARIN HAKKINI VERMEYE GELMİŞTİR.HAK VERİLMEZ ALINIR.THY YÖNETİMİ EN AZ YÜZDE 15 ZAM YAPMAK ZORUNDADIR.Herkes torpilli müdürler gibi 8.000 tl maaş almamaktadır.Bu yüzden bu süreçte tüm işçi ve memurlar bir olup haklarını istemelidir...
Hava-İş tarafından yapılan açıklama:
 
Değerli Üyelerimiz;

THY A.O 23 Dönem toplu iş sözleşmesi 5. oturumu bugün THY A.O Genel Müdürlüğünde yapıldı. Yaklaşık 600 üyemizin katıldığı ve izlediği toplantıda maddeler üzerinden tartışma başlatıldı. 6. oturum 9 Mart Cuma günü saat 15.00 yapılacak.

THY A.O işvereninin önce ücret maddelerini görüşelim ve karara bağlayalım dayatmasını kabul etmeyen sendikamız, 5. oturumda işverenin tüm maddeleri görüşelim  ancak maddeler için tutanak tutmayalım önerisi ile karşılaştı.

Sendikamız getirilen bu önerinin samimiyetsiz ve toplu iş sözleşmesinin çözümüne hiç bir katkısı olmayan bir yöntem olduğunu , bu sistemle yapılacak görüşmelerden hiç bir sonuç alınamayacağını beyan etmiş, ancak uzlaşmazlık çıkaran taraf olmadığını samimiyetle ortaya koymak, işverenlerin maddeler konusunda sözlü beyanlarını almak amacıyla tüm maddeler üzerinden  tartışmayı sürdürme kararı almıştır.

Yapılan tartışmada "sendikanın toplu iş sözleşmesinin bir bütün olduğu ve tüm maddeleri ile birlikte tartışılması gerektiği ancak sonuç alınabilmesinin yolunun uzlaşılan maddelerin ayıklanması ve tutanak altına alınması olduğu" görüşünde ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmıştır.

İşveren yetkilileri içeriğini net olarak açıklamadıkları sendikanın değişiklik önermediği kazanılmış haklarımızı hedef alan

22. Madde Yeni alınacak Personelin Ücreti
33. Madde Vardiya (veya Posta Primi)
34. Madde İkramiye
37. Madde Fazla Çalışmanın Saat Başına Birim Ücreti
38.Madde Gece Çalışmasında Hafta Tatilinde ve Genel tatillerde Fazla Çalışma Ücreti
39.Madde Hafta tatilinde Çalışanların Ücreti
40. Madde Ulusal Bayram ve Genel tatil Günü Ücreti
44. Madde Çalışmalar Arası Süre
97. Kaza ve Sağlık Nedeniyle Lisans Kaybı (Pilotların ) maddelerinde karşı teklifleri olduğunu beyan ettiler.

Bu işveren yetkililerinin uzlaşma yerine dayatma tutumlarını devam ettirdiğinin göstergesidir. Ancak biz sabırla tartışmalarımızı sürdüreceğiz ve sorunlarımızı dile getireceğiz. Belirtmek isteriz ki işverenin toplu iş sözleşmesinde tarafların kabul ettiği maddeleri bile pazarlık için sona kadar saklaması gibi hiç bir işe yaramayacak  bu toplu iş sözleşmesinin doğasına aykırı girişimleri Hava-İş sendikasının haklı taleplerinin hiç birini ortadan kaldıramayacaktır. Toplantıya katılan üyelerimiz yapılan tartışmaları ve sendikamızın haklı tutumunu izlemekte görmekte desteğini açıkça ortaya koymaktadır. Bu destekle birlikte ve birlikle mücadelemiz giderek güçlenecek ve bu toplu iş sözleşmeside kazanımlarla sonuçlanacaktır.

Saygılarımızla.
HAVA-İŞ'TEN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ AÇIKLAMASI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 12 yıl önce
Bu sendika dedikleri tgs ye ne zaman gelecek.Merak ediyorum bırakmazlarya hayırlısı,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sendikalar sağlıklı çalışma şartlarının teminatıdır. Sendikaların bugünkü işleyiş şekillerini eleştirmek TİS görüşmelerine katkı sağlamayacaktır.Sendikal haklar tüm çalışanları (Yöneticiler Dahil) korur. Avrupalı büyük havayolu şirketlerinde tüm çalışan gruplarının ayrı sendikası olduğu unutulmamalı.Tüm THY çalışanlarının yönetimini sevselerde sevmeselerde bu süreçte HAVA-İŞ sendikasına sahip çıkmaları gerekmektedir.Avrupa'nın en iyi havayolu şirketi olmuş ,yolcu ve uçak sayısını katlamış bir çok dev kulübe sponsor olmuştur.SIRA ÇALIŞAN İŞÇİ VE MEMURLARIN HAKKINI VERMEYE GELMİŞTİR.HAK VERİLMEZ ALINIR.Bu yüzden bu süreçte tüm işçi ve memurlar bir olup haklarını istemelidir. Unutmayın ki tüm sektör THY'nin aldığı kararları izlemektedir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar aklınızı başınıza alın bu işin başkanı beğenip beğenmemekle o parti iyidir bu parti kötüdürle alaksı yok kabul edin sendikalar Türkiyede bitmişken halen korkulan tek sendika Hava İş tirbaksanıza sırf bizim için sendikayı bitirmek için özel yasa çıkarmaya çalışıyorlar açın gözünüzü işverenlerin elinde piyon olmayın olursanız gün gelir sizi hemen harcarlar bir kerede tüm çıkarlardan uzak toplumsal düşünün!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kimse aldigim maasi hakediyor muyum diye sormadan hala zam istiyor... Biraz ozelestiri yapmali tum calisanlar, yoksa sirket 2006 oncesine veya daha kotusu 2000 oncesine doner...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ykb 'nıda zemzem suyuyla boy abdesimi alıyoda ondanmı toplantılara gelemiyo geç kalıyo .birde binali abisinden tayyip kardeşinden izin almadan toplantılara katılamaz izin çıkmasılazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
maalesef ülkemizdeki sendika anlayışı bu işte burada üye çok pasta zengin tabi, sonra nerede bu sendika ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
SENDİKA BAŞKANI NERDEEE?? ALOO BAŞKANNNN..MEYHANEYE BİR ARA VER DE BİR ZAHMET TİS E GEL AYIP OLUYOR...HEM ÜYELERİN PARALARINI YİYORSUN HEM GÖRÜŞMELERE GELMİYORSUN VE BİR TANE ÇALIŞANDA NERDE BU BAŞKAN DİYE HESAP SORMUYOR..YUHH BEE!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Tüm THY çalışanlarının sevselerde sevmeselerde bu süreçte HAVA-İŞ sendikasına sahip çıkmaları gerekmektedir.Son 2 sene THY çalışan işçi ve memurları sayesinde Avrupanın en iyi havayolu şirketi olmuş ,yolcu ve uçak sayısını katlamış bir çok dev klube sponsor olmuştur.SIRA ÇALIŞAN İŞÇİ VE MEMURLARIN HAKKINI VERMEYE GELMİŞTİR.HAK VERİLMEZ ALINIR.THY YÖNETİMİ EN AZ YÜZDE 15 ZAM YAPMAK ZORUNDADIR.Herkes torpilli müdürler gibi 8.000 tl maaş almamaktadır.Bu yüzden bu süreçte tüm işçi ve memurlar bir olup haklarını istemelidir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000