04 Ekim 2008, Cumartesi 08:40:46

Hava-İş'ten ilanlı kampanya!

Türk Hava Yolları (THY)'nın, Çağrı Merkezi’ni (Call Center) özelleştirme girişimine karşı Hava-İş Sendikası’nın açtığı kampanya genişliyor. Hava-İş sendikası gazetelere verdiği ilan ile THY müşterileri ve yurttaşları tepkilerini göstermeye çağırdı.
  • Seninle çoğu konularda hemfikiriz ama seninle ve benimle aynı fikirde olmayan insanları suçlamaya hakaret etmenle asla fikirdaş değilim.Benim açıklamak istediğim konu bu .Yoksa ne senin sandika hakkındaki düşüncelerin nede fikirlerin.Sadece senden farklı düşünenlere hakaret etmemen. Demoktatik ortamlarda birbirimizi kırmadan seviyeyi düşürmeden tartışabilirsek daha uygun olur diye düşünüyorum.Saygılar.
  • arkadaşım:12000 hava-iş üyesini temsil eden ayçin paşa nın call centerda bayramın 2. günü 150 kişi ye yaptığı konuşmayı defalarca izle .sorunu çözmek gibi bir niyetinin olmadığını görürsün..işte tam bu noktada :dağobel diyor ki :call center çalışanları ile oynama..,onların sorunlarından beslenerek sendika ağalığı yapma ..diyor.sen basın toplantısında thy yönetimine ağzına geleni söyle. sonrada kalk bunları başka yerlere dağıtın de.her taraf A.Ş olmuş sayende.hem suçlu ,hem küfürbaz..dağobel candan yada temelin koltuğunda olsa yapacağım varsada yapmam. bu insanlar için gecerlidir.sendikacılıkda diyalok temeldir. sayğılar....
  • Yazdıklarının hepsine katılıyor ve saygı duyuyorum. Gerek AYÇİN gerek yanındaki grup gerekse DOĞABEL karşılarındaki insanları hiçbirşey düşünemez cahil olarak görmelerine ve kendi fikirlerine zıt düşünenlere acımasızca saldırmalarına karşıyım.Burada kişisel tercihlerin toplumsal tercihlerin önüne geçmemesi lazımdır.Kavgamızı kaba kuvvetle3 birbirimizi kıracak şekilde değil demoktatik ortamlarda uzlaşmayla fikir alışverişi yaparak çözümlemeliyiz.Düşüncelerimiz fikirlerimiz ne olursa olsun yinede birbirimizi kırmamalıyız.bizler cahil değiliz TÜRKİYE nin batıya açılan kapısıyız.Sana ve senin düşüncendeki insanlara saygılar.
  • arkadaş:ağresif olarak bir yere varılmayacağını öncelikle atilay ayçinin ,sonra dağobelin bilmesi gerek.ayçin ağresif davrandiği zaman tüm hava-iş üyeleri zarar görüyor.buna dağobelde dahil.dağobelin ayçinin senelerce başkan olması,içreatlarını kendine göre yetersiz bulup ,ana ağa,paşa,sultan demesi kişisel tercihidir.ayçinin etrafında da yanlışlarına görmeyecek bir gurup var.bu gurupda: haklı ,haksız ayçin ve ekibini eleştiren herkezi işverenci ilan ediyor.buda bizim bir gerceğimiz.sağlıcakla kalın.
  • Kimse doğabel in sendikacılık bilgilerini sorgulamıyır aslında ona bir konuda da yardımcı olmaya çalışıyor.Biz ne diyoruz fikirlerin her ne kadar doğru olrsa olsun uslubun yanlış diyoruz zamanlaman yanlış diyoruz.bunları söylediğimiz zaman sendika başkanının yağdanlığı olarak lanse ediliyoruz.biz diyoruz ki şu anda konumuz sendika geğil call center çalışanlarının durumu fikirleriyle bu arkadaşlarımıza yardımcı olabilecek bizlerin düşünemediği bir çözüm yolu çıkış yolu bulabilecek arkadaşlar fikirlerini belirtsin.Daha sonra sendika ve başkanı ile hep beraber uğraşalım.Ama bunları derken ya yağdanlıkla ya da yalakalıkla suçlanıyoruz.Bu suçlamalarla doğabel de kendi suçladığı sendika başkanının durumuna düşmüyormu.Madem bu kadar bilgi ve birikimi var bunları da bilmesi lazım.Kimse agresif olarak biryerlere varamaz.Bence haksızlık bizlere yapılıyor.Saygılarımla.
  • sendika yönetimi gaztelere ilan vererek kamu oyu oluşturmaya çabalıyor..ama boşuna.önce kendi üyesinin hazır olması lazım.özelleştirme idareside gazete ilanı vererek işyerlerini satıyoruz diyor.bu işi gizli yapmıyor.sendika yönetimi :call center konusunda farklı yollar denemeli:meşru mücadele yöntemleri ;arkasından görüşme talebi istenebilir....
  • bu arkadaşın sendikacılık konusunda ciddi bir birikimi ve alt yapısının olduğu yaptığı değerlendirme lerden anlaşılıyor..dağobel sendikaları ve kendi sendikasını deyil;bunların başında ki ;laf üreten ama iş üretmeyen kötü sendikacıları eleştiriyor..onu anlamayanlar belkide farkında olmadan dağobele haksızlık yapıyor. hepinize saygılar sunarım....
  • sİZİN BU USLUBLA YAZI YAZABİLDİĞİNİZİ GÖRÜNCE DAHA ÖNCELERİ NİYE BÖYLE DEĞİLDİNİZ DEMEK GELİYOR İÇİMDEN.Bensizin mevcut olan yönetimi beğenmemenizi eleştirme hakkınızı sonuna kadar kullanmanızı hiçbir şekilde eleştirmiyorum.Yanlız bu sendika yönetimini bu gün için(zamanı olmadığından)eleştirmeyenlere konunun bu gün için bu olmadığını yazanlara YAĞDANLIK yakıştırmasını yapmanızı kınıyorum.Yoksa sizinle her zaman fikir alışverişinde bulunabiliriz.Ama birbirimizi kırmadan birbirimize aşağılayıcı lakaplar takmadan.Saygılarımla.
  • Gazetelere ilan verip ,gazete patronları zengin edilerek sınıf sendikacılığı yapılmaz...Sınıf sendikacılığının yeri meydanlrdır,alanlardır!!!
  • ARKADAŞ:kimsenin yerinde gözüm yok.ama ortada bir atanmışlar var. birde bizim seçtiklerimiz var..burda her kes işini yapacak.atayanlar:atadıkları işlerini yapmayınca derhal görevden alıyorlar.seçenlerde seçtıklerini sorğulamalı,eleştırmeli işlerini yapmıyorlarsa.seçmemeliler.ben bunu ifade ediyorum bu sitede siz üye olarak bundan hiç rahatsız olmamanız lazım.sizde aday olabilirsiniz.yada mevcutu övebilirsiniz .dağobel bundan rahatsızlık duymaz.call center çalışanlarının bu duruma düşmesinin bir sebebi ve sorumlusu var.size göre atanlar.bana göre seçilenler. sayğılarımla....

THY’nin çağrı merkezini özelleştirme girişimine tepkiler artıyor.

Türk Hava Yolları (THY)'nın, Çağrı Merkezi’ni (Call Center) özelleştirme girişimine karşı Hava-İş Sendikası’nın açtığı kampanya genişliyor. Hava-İş sendikası gazetelere verdiği ilan ile THY müşterileri ve yurttaşları tepkilerini göstermeye çağırdı. Hava-İş’in yaptığı çağrının yurdun her yerinde yankı bulduğu belirtiliyor.

THY’de örgütlü olan Hava-İş Sendikası’nın gazetelere de ilan olarak verdiği konuyla ilgili açıklamasında özelleştirilmek istenen çağrı merkezi ile ilgili bilgi verildikten sonra, sistemin AKP İstanbul İl eski Yönetim Kurulu  üyesi bir kişiye verilmek istendiği belirtiliyor.

Hava-İş Sendikası’nın, gazetelerde de ilan olarak yayınlanan konuyla ilgili açıklamasında şöyle deniyor:

THY Yönetimi çağrı merkezi çalışanlarının tepkileri üzerine ne yapacağını şaşırdı.

Çağrı merkezi çalışanları özverilerini ortadan kaldırdıklarında şirket için nasıl bir öneme sahip oldukları anlaşıldı. THY suni çözümler ve işçilerin direncini kırmak amacıyla çağrı merkezinin bilgisayarları sökerek Genel Müdürlüğe taşımaya başladı.…

Çağrı merkezi işleri devredilen firmalardan ASSİSTT firması 2008 yılına kadar dekoratif aydınlatma işleri ile uğraşıyormuş… Şu anda Telekomu alan Hariri ile ortak olduğu söyleniyor…

Firmanın Genel Müdürü ise eski AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı…

Kısa sürede hem ülkemizin, hem bölgenin en büyük ve en kaliteli çağrı merkezi konumuna gelen THY çağrı merkezinin THY yönetimince bir gecede ansızın alınan kapatılması kararının altından yine ilginç kokular çıkmaya başladı.

2006 yılında en iyi çağrı merkezi ödülünü alan ve 540 çalışanla hizmet veren bu merkezin kapatılmasına tepki gösteren çalışanlar, THY yönetimce alınan bu karara karşı meşru haklarını kullanma ve işlerini korumak amacıyla, çağrı merkezinde özverileri askıya aldıklarını açıkladılar.

Bu nedenle çağrı merkezi hizmetlerinde problemler yaşanmaya başladı. THY yönetimin hiç soysal çözüm içermeyen insan unsurunu hiçe sayan bu işsiz bırakma yönündeki bu kararına sessiz kalmayacaklarını bildiren çalışanlar, bugüne kadar özveri ile yürüttükleri işleri kurallara uygun yapamaya başladıklarında sistemde önemli problemler yaşanmasının sorumluğunun bu insanlık dışı kararı alan THY Yönetiminin olduğunu belirttiler.

Çağrı merkezi çalışanları bugüne kadar özveri ve kaliteli hizmet anlayışı ile yardımcı oldukları tüm yolcularımızdan destek bekliyorlar.

IATA üyesi tüm acentaları, THY’nın 1618 sayılı kanuna aykırı, seyahat acentesi ruhsatı olmayan THY’nin bilet satış ve rezervasyon hizmeti yapmak için yaptığı bu anlaşmayı  protesto etmeye çağırıyorlar.

Çağrı merkezi çalışanları THY yönetiminin bu haksız kararına karşı tüm duyarlı kamuoyunu desteğe çağırıyor.

27 Eylül Cumartesi  gününden  8 Ekim'e kadar aşağıdaki numaraları arama eylemine katılmanızı ve aşağıdaki cümleyi söylemenizi rica ediyoruz:

Aranacak numara: 444 0 849

"Acil takım liderinizle görüşmek istiyorum. Halktan biri olarak, THY Yönetiminden  çağrı merkezinin kapatılmamasını ve işçilerin işsiz bırakılmaması talep ediyorum“
Takım liderini bekleyip hatta mümkün olduğunca fazla kalıp THY’nin bu insanlık dışı uygulamasının eleştirmenizi ve çalışanlarının sahipsiz olmadıkları konusunda uzun süre konuşmanızı rica ediyoruz.

Günde 5 defa aramanızı rica ediyoruz.

Bu sanal desteğiniz çalışanlara büyük güç verecektir.
 

Hava-İş'ten ilanlı kampanya!

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

ALY ~ 16 yıl önce
Seninle çoğu konularda hemfikiriz ama seninle ve benimle aynı fikirde olmayan insanları suçlamaya hakaret etmenle asla fikirdaş değilim.Benim açıklamak istediğim konu bu .Yoksa ne senin sandika hakkındaki düşüncelerin nede fikirlerin.Sadece senden farklı düşünenlere hakaret etmemen. Demoktatik ortamlarda birbirimizi kırmadan seviyeyi düşürmeden tartışabilirsek daha uygun olur diye düşünüyorum.Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dağobel ~ 16 yıl önce
arkadaşım:12000 hava-iş üyesini temsil eden ayçin paşa nın call centerda bayramın 2. günü 150 kişi ye yaptığı konuşmayı defalarca izle .sorunu çözmek gibi bir niyetinin olmadığını görürsün..işte tam bu noktada :dağobel diyor ki :call center çalışanları ile oynama..,onların sorunlarından beslenerek sendika ağalığı yapma ..diyor.sen basın toplantısında thy yönetimine ağzına geleni söyle. sonrada kalk bunları başka yerlere dağıtın de.her taraf A.Ş olmuş sayende.hem suçlu ,hem küfürbaz..dağobel candan yada temelin koltuğunda olsa yapacağım varsada yapmam. bu insanlar için gecerlidir.sendikacılıkda diyalok temeldir. sayğılar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALY ~ 16 yıl önce
Yazdıklarının hepsine katılıyor ve saygı duyuyorum. Gerek AYÇİN gerek yanındaki grup gerekse DOĞABEL karşılarındaki insanları hiçbirşey düşünemez cahil olarak görmelerine ve kendi fikirlerine zıt düşünenlere acımasızca saldırmalarına karşıyım.Burada kişisel tercihlerin toplumsal tercihlerin önüne geçmemesi lazımdır.Kavgamızı kaba kuvvetle3 birbirimizi kıracak şekilde değil demoktatik ortamlarda uzlaşmayla fikir alışverişi yaparak çözümlemeliyiz.Düşüncelerimiz fikirlerimiz ne olursa olsun yinede birbirimizi kırmamalıyız.bizler cahil değiliz TÜRKİYE nin batıya açılan kapısıyız.Sana ve senin düşüncendeki insanlara saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevahir ~ 16 yıl önce
arkadaş:ağresif olarak bir yere varılmayacağını öncelikle atilay ayçinin ,sonra dağobelin bilmesi gerek.ayçin ağresif davrandiği zaman tüm hava-iş üyeleri zarar görüyor.buna dağobelde dahil.dağobelin ayçinin senelerce başkan olması,içreatlarını kendine göre yetersiz bulup ,ana ağa,paşa,sultan demesi kişisel tercihidir.ayçinin etrafında da yanlışlarına görmeyecek bir gurup var.bu gurupda: haklı ,haksız ayçin ve ekibini eleştiren herkezi işverenci ilan ediyor.buda bizim bir gerceğimiz.sağlıcakla kalın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALY ~ 16 yıl önce
Kimse doğabel in sendikacılık bilgilerini sorgulamıyır aslında ona bir konuda da yardımcı olmaya çalışıyor.Biz ne diyoruz fikirlerin her ne kadar doğru olrsa olsun uslubun yanlış diyoruz zamanlaman yanlış diyoruz.bunları söylediğimiz zaman sendika başkanının yağdanlığı olarak lanse ediliyoruz.biz diyoruz ki şu anda konumuz sendika geğil call center çalışanlarının durumu fikirleriyle bu arkadaşlarımıza yardımcı olabilecek bizlerin düşünemediği bir çözüm yolu çıkış yolu bulabilecek arkadaşlar fikirlerini belirtsin.Daha sonra sendika ve başkanı ile hep beraber uğraşalım.Ama bunları derken ya yağdanlıkla ya da yalakalıkla suçlanıyoruz.Bu suçlamalarla doğabel de kendi suçladığı sendika başkanının durumuna düşmüyormu.Madem bu kadar bilgi ve birikimi var bunları da bilmesi lazım.Kimse agresif olarak biryerlere varamaz.Bence haksızlık bizlere yapılıyor.Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
terli hüseyin ~ 16 yıl önce
sendika yönetimi gaztelere ilan vererek kamu oyu oluşturmaya çabalıyor..ama boşuna.önce kendi üyesinin hazır olması lazım.özelleştirme idareside gazete ilanı vererek işyerlerini satıyoruz diyor.bu işi gizli yapmıyor.sendika yönetimi :call center konusunda farklı yollar denemeli:meşru mücadele yöntemleri ;arkasından görüşme talebi istenebilir....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emekcan ~ 16 yıl önce
bu arkadaşın sendikacılık konusunda ciddi bir birikimi ve alt yapısının olduğu yaptığı değerlendirme lerden anlaşılıyor..dağobel sendikaları ve kendi sendikasını deyil;bunların başında ki ;laf üreten ama iş üretmeyen kötü sendikacıları eleştiriyor..onu anlamayanlar belkide farkında olmadan dağobele haksızlık yapıyor. hepinize saygılar sunarım....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALY ~ 16 yıl önce
sİZİN BU USLUBLA YAZI YAZABİLDİĞİNİZİ GÖRÜNCE DAHA ÖNCELERİ NİYE BÖYLE DEĞİLDİNİZ DEMEK GELİYOR İÇİMDEN.Bensizin mevcut olan yönetimi beğenmemenizi eleştirme hakkınızı sonuna kadar kullanmanızı hiçbir şekilde eleştirmiyorum.Yanlız bu sendika yönetimini bu gün için(zamanı olmadığından)eleştirmeyenlere konunun bu gün için bu olmadığını yazanlara YAĞDANLIK yakıştırmasını yapmanızı kınıyorum.Yoksa sizinle her zaman fikir alışverişinde bulunabiliriz.Ama birbirimizi kırmadan birbirimize aşağılayıcı lakaplar takmadan.Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevahir ~ 16 yıl önce
Gazetelere ilan verip ,gazete patronları zengin edilerek sınıf sendikacılığı yapılmaz...Sınıf sendikacılığının yeri meydanlrdır,alanlardır!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dağobel ~ 16 yıl önce
ARKADAŞ:kimsenin yerinde gözüm yok.ama ortada bir atanmışlar var. birde bizim seçtiklerimiz var..burda her kes işini yapacak.atayanlar:atadıkları işlerini yapmayınca derhal görevden alıyorlar.seçenlerde seçtıklerini sorğulamalı,eleştırmeli işlerini yapmıyorlarsa.seçmemeliler.ben bunu ifade ediyorum bu sitede siz üye olarak bundan hiç rahatsız olmamanız lazım.sizde aday olabilirsiniz.yada mevcutu övebilirsiniz .dağobel bundan rahatsızlık duymaz.call center çalışanlarının bu duruma düşmesinin bir sebebi ve sorumlusu var.size göre atanlar.bana göre seçilenler. sayğılarımla....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000