11 Mayıs 2012, Cuma 16:51:07

HAVA-İŞ'TEN İKİNCİ SALVO

Hava-İş Sendikası THY A.O işverenin resmi arabulucu sürecine yönelik yürüttüğü itiraz davası ile ilgili aşağıdaki açıklamayı yaptı.
  • Ucrtleri cok görenler neden THY ve THY Teknik üst yoneticilerin maaşlarını konuşmuyorlar. Onaların vasıflarını THY ve THY tekniğe ise giren herkes taşıyor. Buna rağmen üst yönetim ile ilgili kimse konuşmuyor. Aldıkları 20,000tl ve 4 ikramiye bunların dısında harcirah ellerindeki imkanlar hariç. Bu yoneticilerin şirkete girmeden önceki mal varlıklarını araştırmak gerekir. Bunlar hakinda da yorum yapmanız gerekmiyor mü.
  • yeter artık yaptıklarınız
  • haklarımızı alabilmemiz için tek yol GREV..
  • Değerli arkadaşlarım! Eğer bu kezde THY yönetimine boyun eğerseniz, başta siz ve bir havacılık çalışanları artık önüne geçilemez saçmalıkların devamını getirriz. Lütfen sendikanızın arkasında durun (kötü mötü ama durun!) Gerçekten arkadaşlarımızdan duyduğumuz kadarıyla sizlere yapılanlar düşmanca bir tutum gibi belli ediyor kendini... Arkanızdayız. Saygılar
  • bu aymaz işverenin taraftarı siz sarı sendikaya mı vercektik oyu. siz de kapalı kapılar ardında ataydınız değil mi imzaları? bırakın bırakın sizin havanız çoktan söndü. bu çırpınışlarınız attığınız çamurlar ancak işverenin ekmeğine bal sürer. siz de bunun farkındasınız. tecrübesine çocuk gibi laf attığın sendika yönetimi TBMM gündemindan madde kaldırtmış yönetim. siz olsaydınız ne yapacaktınız biliyor musun: aman paşam tamam paşam. sizde anca laf.. icraata gelince,, pehh... muhalefet dediğin önce ortak amaca yardım eder, amaca ulaşınca varsa eksikliklerine karşı muhalefet yapar, ben daha iyisini yaparım diye iddia eder. renginiz belli sizin... sarısınız...
  • Genel kurul zamanı TECRÜBEYE OY VERİN ARKADAŞLAR diye ortada dolaşarak oylarımızı isteyenlere sormak lazım, hani tecrübe???? bu adamların oyunları sizden hep bir adım daha ileride. Sen 22 yıllık başkansın bunlar 10-12 yıllık thy' li, nasıl olacak bu iş. Bu hükümetin ve yalakalarının yaptıkları yetmiyormuş gibi sizin palavralarınız da bizi mahvetti. Çok sağol işçi dostu sendika.
  • Önümüzdeki hafta CUMA namazı saatlerinde hep birlikte cuma namazı izni kullanalım...Uçuşlarada gitmeyelim...
  • THY nin getirildiği konumu gösteren çok önemli gelişmeler bunlar, bu kadar çirkin bir yönetim yaklaşımı Türk İş Hayatında görülmemiştir...
  • BİZ GREV YAPINCA TGS PERSONELİ YERİNİZE GELİCEK DİYEN ARKADAŞ,GREV ÖNCELİKLİ OLARAK KANUNİ BİR HAKTIR.BU YÜZDEN KİMSE İŞTEN ÇIKARILAMAZ HE ÇIKARTIRSAN AL SANA MALİYETİ.BİRİNCİSİ HERKESE TAZMİNAT ÖDİYCEN,İKİNCİSİ AYLARCA SÜREN EĞİTİMİ TGS PERSONELİNE VERİCEN(BU ARADA KİM UCUCACAKSA :)),BİRDE İNGİLİZCE ÖĞRETİCEN (BİLSELER ZATEN O MAAŞA ÇALIŞMAZLAR) SONRA ONLARI UÇURUCAN BENDE BUNA GÜLÜCEM.1 GÜNLÜK GREVİN MALİYETİ BİLE MİLYONLARCA DOLAR TUTARKEN SEN BU SÜREÇTE TGS PERSONELİNİ NASIL UÇURUCAN.BEN BURDA ONLAR AŞŞALAMIYORUM SÜRECİN UZUNLUĞUNDAN BAHSEDİYORUM.ONLARDA GERÇEKTEN HAKETTİKLERİNİN ÇOK ALTINDA ÇALIŞIYORLAR AMA BİRLİK OLAMIYORLAR SENDİKALARI YOK ÇÜNKÜ.BOŞ SELER YAZIP TEHDİT ETMEYE ÇALIŞMAYIN BİZİ.BİZ OLMASSAK THY BİR HİÇ OLUR.BİZ SENDİKA SAYESİNDE GÜÇLÜYÜZ,SENDİKADAKİLER PEK BİŞE YAPMASA,ŞAHIS DEĞİL KURUM SAYESİNDE.BUNU HERKES BİLİYOR AMA KORKU POLİTİKASIYLA YILDIRMAYLA SİNDİRİLMEYE,SUSTURULMAYA ÇALIŞIYORUZ AMA GÜCÜMÜZÜN ,DEĞERİMİZİN, YOKLUĞUMUZDA OLUCAK KAYIPLARIN KİMSENİN HABERİ YOK
  • bu kez çok farklı olacak.THY personeli olarak grev istiyoruz ve greve kesinlikle gideceğiz.işverenin bize karşı dostane olmayan tutumu bizi daha da greve yaklaştırıyor.kendilerine gereken en sert cevabı grevde vereceğiz.grevde uçaklar kalkmayınca bakalım ne yapacaklar.teknik olarak biz hazırız....

Değerli Üyelerimiz;
THY A.O Yönetimin Neyin Peşinde Olduğu Ortaya Çıktı…
İstanbul 11. İş Mahkemesi THY A.O İşvereninin T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Resmi Arabulucu atama işlemini TEDBİREN DURDURARAK Duruşma günü olarak 5 Eylül 2012 tarihine yani 4 ay sonraya gün verdi. Bu ülkemiz çalışma yaşamında binlerce işçiyi mağdur edeceği açık bir eşi görülmemiş bir nitelikte bir karardır.
Sendikamız aileleri ile birlikte 50 bin kişinin Anayasal haklarını engelleyen bu anlaşılmaz Mahkeme Kararı ile ilgili Pazartesi günü gerekli itirazlarda bulunacaktır.
Bilindiği gibi THY A.O işvereni T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ilgili Bölge Müdürlüğünce toplu iş sözleşme sürecinin Resmi Arabulucu atanması işlemi esnasında önce Bakırköy İş Mahkemesine itiraz ederek işlemi TEDBİREN DURDURMA kararı aldırmış, ancak sendikamız bu kararı kısa sürede kaldırarak sürecin kesintiye uğramasını önlemişti.
İşveren buna rağmen bu Mahkeme dosyasını yürüterek yetkili Mahkeme olan İstanbul 11. İş Mahkemelerine havale ettirdiği gibi, ayrıca yine İstanbul 7. İş Mahkemesinde yeni bir dava açarak RESMİ ARABULUCU işlemlerinin TEDBİREN DURDURULMASI yönünde talepte bulunmuştu.
Sendikamızın sonradan müdahil olduğu ve aşağıdaki şekliyle talep dilekçesi verdiği halde Mahkeme Dilekçemizi hiç dikkate almadan yukarıda yayınladığımız kararı verdi.
Sendikamızın dilekçesinde şöyle denilmekteydi.


AVUKAT Abdi  PESOK                                                                       
Mecidiyeköy Yeniyanyol,  Celilağa İş Merkezi, No: 10 Kat.10
Tel: (0212) 213 98 00 pbx - Fax : (0212) 213 99 44
Mecidiyeköy- Şişli /ISTANBUL
09.05.2012
ISTANBUL 11. İŞ MAHKEMESİNE
Esas No:2012/243
MÜDAHİL                             : Hava İş Sendikası
                                                 İncirli Cad.Volkan Apt. 68/2            Bakırköy/ISTANBUL
VEKİLLERİ                           : Av.Abdi PESOK - Av.Merve ÖZGÜL – Av.M.Alp PESOK
                                                 Mecidiyeköy Yeniyanyol,  Celilağa İş Merkezi, No: 10
DAVACI                                : Türk Hava Yolları  A.O.
                                                 THY Genel Müd. Binası Atatürk Hava Limanı  Yeşilköy/IST
VEKİLLERİ                           : Av.Gökhan AYDAR
                                        THY Genel Müd. Binası Atatürk Hava Limanı  Yeşilköy/IST
DAVALI                                 : T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI
                                                 İstanbul Bölge Müdürlüğü               Unkapanı/ISTANBUL
VEKİLİ                                   : Av.Şükrü NALBANT
                                                 Muhakemat Müdürlüğü                    Cağaloğlu/ISTANBUL
KONUSU                        : Haksız açılan davanın ve Tedbir talebinin Reddine Karar verilmesi isteğidir.       

Davacı taraf, huzurunuzdaki bu davayı, önce, Yetkisiz Bakırköy İş Mahkemesinde açmış, bilerek, Müvekkilimiz Hava İş Sendikasını taraf göstermemiş, böylece, Bakırköy 5. İş Mahkemesini yanıltma imkanı bularak, gıyabımızda Tedbir Kararı almıştır.

Bakırköy 5. İş Mahkemesinin 2012/191 Esas sayılı dosyasından haberdar olunması ile birlikte, 19.04.2012 tarihinde, Müdahale dilekçesi verilmek suretiyle, uyuşmazlıkla ilgili doğru bilgiler verilmiş, dilekçe ekinde örnek Yargıtay Kararları sunularak Mahkeme aydınlatılmıştır. Bunun üzerine,
Bakırköy 5. İş Mahkemesi tarafından, derhal duruşma günü verilmek suretiyle, 20.04.2012 tarihine duruşma günü verilmiş, Tarafların katılımı ile yapılan duruşmada da, Tedbirin Kaldırılmasına, Davanın Yetkisiz Mahkemede açılmış olması sebebiyle Reddine ve talep halinde dosyanın Yetkili İstanbul İş Mahkemesine gönderilmesine Karar verilmiştir.

Dosya, bu haliyle huzurunuzdadır.
Dosyada bulunan 19.04.2012 tarihli dilekçemizi aynen tekrar ederiz.

Özet olarak aşağıdaki bilgileri taktirlerinize sunarız.

THY A.O ile Hava İş arasındaki 23. dönem TİS müzakereleri 02.02.2012 tarihinde başlamış, 19.03.2012 tarihinde Uyuşmazlıkla sona ermiştir.(EK-1)Müzakerenin başladığı ve bittiği günleri saymaz isek 45. günde, Müzakerelerin başladığı ve bittiği günleri sayar isek, 47. günde Uyuşmazlık tutulmuştur.
Uyuşmazlığın tutulması, 2822 sayılı Yasanın 22/2 de belirtilen, 30 gün ile 60 gün arasındadır. 45. gün veya 47. gündür.
Davacı taraf, T.C.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğünün gerçekleştirdiği Arabulucu seçimine itiraz etmiştir.
Gerekçesi, Bölge müdürlüğünde Listeden ad çekmek suretiyle Resmi Arabulucu seçilemeyeceği, Resmi Arabulucunun Yetkili İş Mahkemesi tarafından seçilmesi gerektiği yönündedir. Bu iddia ve gerekçe,
Yasanın açık hükmüne,

Bakanlık Bölge Müdürlüklerinin 10 yıllardır yaptığı uygulamayaVe
Davacı şirket Hukukçuları hariç, istisnasız tüm Hukukçuların görüşlerine ve Yargıtay Kararlarına aykırıdır.
“Malumun İlamı olmaz” diye bir söz vardır.

Bu konu o kadar “Malum” dur ki, örnek karar bulmakta da zorlanılmaktadır.
Konu ile doğrudan ilgili bizim iddiamızı doğrular mahiyette, Y.9.H.D. nin 30.04.1992  tarihli örnek Kararını dilekçemiz ekinde sunmaktayız.(EK-2)
Davacının iddiası gibi, Resmi Arabulucunun seçiminin İş Mahkemesi tarafından yapılabilmesi, 2822 sayılı yasanın 22/3. bendine göre, uyuşmazlığın, TİS Müzakereleri başladıktan 60 gün geçtikten sonrası içindir.
Kaldı ki,

Davacı taraf, Resmi Arabulucu tarafından yapılan çağrıya uyarak, Resmi Arabulucu başkanlığında toplantılara katılmış, İlk Toplantı 25.04.2012 tarihinde Hava İş Sendikası Toplantı salonunda gerçekleştirilmiş, İkinci toplantı, 03.05.2012 tarihinde THY Genel Müdürlük Toplantı salonunda gerçekleştirilmiş, Taraflar anlaşma sağlayamamış, anlaşamadıklarını ve toplantıların sona erdirilmesini talep etmişlerdir. (EK-3) ve (EK-4)
Bu toplantı tutanakları, Resmi Arabulucunun huzurunda, Resmi Arabulucunun ve tarafların serbest iradeleri ile, şerhsiz, ihtirazi kayıtsız imzalanmıştır.

Değerli Üyelerimiz
Sendikamız Pazartesi günü yapacağı itirazınıda değerlendirerek tüm kurulları ile yapacağı toplantı sonrası kamuoyunu bilgilendirecektir.

Saygılarımızla

HAVA-İŞ'TEN İKİNCİ SALVO

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Ücret ~ 12 yıl önce
Ucrtleri cok görenler neden THY ve THY Teknik üst yoneticilerin maaşlarını konuşmuyorlar. Onaların vasıflarını THY ve THY tekniğe ise giren herkes taşıyor. Buna rağmen üst yönetim ile ilgili kimse konuşmuyor. Aldıkları 20,000tl ve 4 ikramiye bunların dısında harcirah ellerindeki imkanlar hariç. Bu yoneticilerin şirkete girmeden önceki mal varlıklarını araştırmak gerekir. Bunlar hakinda da yorum yapmanız gerekmiyor mü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grev istiyoruz ~ 12 yıl önce
yeter artık yaptıklarınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GREV ~ 12 yıl önce
haklarımızı alabilmemiz için tek yol GREV..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ekibe!!! ~ 12 yıl önce
Değerli arkadaşlarım! Eğer bu kezde THY yönetimine boyun eğerseniz, başta siz ve bir havacılık çalışanları artık önüne geçilemez saçmalıkların devamını getirriz. Lütfen sendikanızın arkasında durun (kötü mötü ama durun!) Gerçekten arkadaşlarımızdan duyduğumuz kadarıyla sizlere yapılanlar düşmanca bir tutum gibi belli ediyor kendini... Arkanızdayız. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işçi ~ 12 yıl önce
bu aymaz işverenin taraftarı siz sarı sendikaya mı vercektik oyu. siz de kapalı kapılar ardında ataydınız değil mi imzaları? bırakın bırakın sizin havanız çoktan söndü. bu çırpınışlarınız attığınız çamurlar ancak işverenin ekmeğine bal sürer. siz de bunun farkındasınız. tecrübesine çocuk gibi laf attığın sendika yönetimi TBMM gündemindan madde kaldırtmış yönetim. siz olsaydınız ne yapacaktınız biliyor musun: aman paşam tamam paşam. sizde anca laf.. icraata gelince,, pehh... muhalefet dediğin önce ortak amaca yardım eder, amaca ulaşınca varsa eksikliklerine karşı muhalefet yapar, ben daha iyisini yaparım diye iddia eder. renginiz belli sizin... sarısınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thec ~ 12 yıl önce
Genel kurul zamanı TECRÜBEYE OY VERİN ARKADAŞLAR diye ortada dolaşarak oylarımızı isteyenlere sormak lazım, hani tecrübe???? bu adamların oyunları sizden hep bir adım daha ileride. Sen 22 yıllık başkansın bunlar 10-12 yıllık thy' li, nasıl olacak bu iş. Bu hükümetin ve yalakalarının yaptıkları yetmiyormuş gibi sizin palavralarınız da bizi mahvetti. Çok sağol işçi dostu sendika.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAHIR ~ 12 yıl önce
Önümüzdeki hafta CUMA namazı saatlerinde hep birlikte cuma namazı izni kullanalım...Uçuşlarada gitmeyelim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hiç yakışmadı.. ~ 12 yıl önce
THY nin getirildiği konumu gösteren çok önemli gelişmeler bunlar, bu kadar çirkin bir yönetim yaklaşımı Türk İş Hayatında görülmemiştir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS YERİNİZE GELİCEK DİYENE... ~ 12 yıl önce
BİZ GREV YAPINCA TGS PERSONELİ YERİNİZE GELİCEK DİYEN ARKADAŞ,GREV ÖNCELİKLİ OLARAK KANUNİ BİR HAKTIR.BU YÜZDEN KİMSE İŞTEN ÇIKARILAMAZ HE ÇIKARTIRSAN AL SANA MALİYETİ.BİRİNCİSİ HERKESE TAZMİNAT ÖDİYCEN,İKİNCİSİ AYLARCA SÜREN EĞİTİMİ TGS PERSONELİNE VERİCEN(BU ARADA KİM UCUCACAKSA :)),BİRDE İNGİLİZCE ÖĞRETİCEN (BİLSELER ZATEN O MAAŞA ÇALIŞMAZLAR) SONRA ONLARI UÇURUCAN BENDE BUNA GÜLÜCEM.1 GÜNLÜK GREVİN MALİYETİ BİLE MİLYONLARCA DOLAR TUTARKEN SEN BU SÜREÇTE TGS PERSONELİNİ NASIL UÇURUCAN.BEN BURDA ONLAR AŞŞALAMIYORUM SÜRECİN UZUNLUĞUNDAN BAHSEDİYORUM.ONLARDA GERÇEKTEN HAKETTİKLERİNİN ÇOK ALTINDA ÇALIŞIYORLAR AMA BİRLİK OLAMIYORLAR SENDİKALARI YOK ÇÜNKÜ.BOŞ SELER YAZIP TEHDİT ETMEYE ÇALIŞMAYIN BİZİ.BİZ OLMASSAK THY BİR HİÇ OLUR.BİZ SENDİKA SAYESİNDE GÜÇLÜYÜZ,SENDİKADAKİLER PEK BİŞE YAPMASA,ŞAHIS DEĞİL KURUM SAYESİNDE.BUNU HERKES BİLİYOR AMA KORKU POLİTİKASIYLA YILDIRMAYLA SİNDİRİLMEYE,SUSTURULMAYA ÇALIŞIYORUZ AMA GÜCÜMÜZÜN ,DEĞERİMİZİN, YOKLUĞUMUZDA OLUCAK KAYIPLARIN KİMSENİN HABERİ YOK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grev istiyoruz ~ 12 yıl önce
bu kez çok farklı olacak.THY personeli olarak grev istiyoruz ve greve kesinlikle gideceğiz.işverenin bize karşı dostane olmayan tutumu bizi daha da greve yaklaştırıyor.kendilerine gereken en sert cevabı grevde vereceğiz.grevde uçaklar kalkmayınca bakalım ne yapacaklar.teknik olarak biz hazırız....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000