10 Mart 2009, Salı 16:09:25

HAVA-İŞ'TEN FLAŞ AÇIKLAMA

AirportHaber'in bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sendikalara gönderdiği yazıyı gündeme taşımasının ardından Hava-İş Sendikası yazılı bir açıklama yayınladı. Hava-İş, "Bakanlıkça sendikalara gönderilen yazı kesinleşmiş karar değildir" dedi.
  • kelin merhemini geriye dönük bi 10 yılda gören varmı acaba.tavşan tepeyi aştı maalesef.hava iş uyusun dursun.yazık bu sendikacılığı bunlar başka yerde gene sol sol diye gene yaparlarda çalışana yazık.metal iş kolu bu çalışanlara yakışmaz ama.böyle bi hava iş olunca yakıştıran yakıştırmış.ne olcak senin hava iş sendikacıların atilayın kayan munzurun uyanık hava iş avukatın başka bir sendikasyonda kıdemli olarak çok güzel paralara çalışır olan thy nin emekçisine olur ister mektepli ister alaylı.sizde misafir olarak burdan bi güzel yorum yaparsınız bundan sonra.
  • hava iş e sahip çık......
  • ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIGI.BENCE BUNDAN SONRA SOSYAL GÜVENSİZ ÇALIŞTIRMA BAKANLIGI OLARAK TAM ADINI ALABİLİR
  • insan bu kararı imzalarken utanmaz mı acaba=
  • Teknik aş de senaryo şöyle işletildi. Mobbing yapan yöneticiler bilinçli olarak personelin psikolojilerini bozup önce korkuttular, sonra teslim aldılar. Direnecek gücü yavaş yavaş bitirip aza kanaate razı hale getirdiler. Bu tipik bir kurbağanın pişirilme taktiğidir. Çalışanlar örgütlerini unutup önce kendi dertlerine düştüler. Sendika işe o zamanda el koymalıydı. Ama sendika ne yaptı, tipik söylemcilik. Sol örgütler genelde böyle yaparlar. Sürekli söylem ve eylem. Aksiyon yok. Alışılmış mücadele yöntemlerine herkesin, özellikle işverenin ve otoritenin karnı tok. Hiç kimseyi bu tarz eylemlerinizle yıldıramazsınız beyler. Yani tabiri caizse havlayan k...k ısırmaz. Siz karşınızdakinin sizinle mücadeleye giriştiğini bile kestiremediniz.
  • bravo; hem celik-is e hem thy'na sonunda amaciniza ulastiniz bu saygin, TURK HALKININ vergileriyle kurulmus sirketini boldunuz, parcaladiniz.gozumuz de aydin hizli trenimiz de faaliyete gecmis TYH adi altinda yakinda oradan kaptan olarak VATMANLAR ve kabin memurlari ise baslar ucaklarimizda.
  • tamamen sendikayı yok etmeye yönelik bir eylem kahrolsun gerici beyinler

İşte Hava-İş tarafından konuya ilişkin yapılan o açıklama:

THY Teknik A.Ş İşkolu tesbit kararı konusunda Bakanlıkça sendikalara gönderilen yazı kesinleşmiş karar değildir.  
 
Değerli Üyelerimiz

Bugün (10.03.2009) airpothaber adlı web sitesinde, THY Teknik A.Ş işkolu tespiti konusundaki haberde yer alan;

“Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş.'de işkolları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından ikiye ayrıldı. Buna göre THY Teknik A.Ş. çalışanları bundan böyle sadece Hava-İş tarafından temsil edilmeyecek.”
Şeklindeki haber kesinlikle doğruları yansıtmamaktadır.

İlgili haber sitesinin Çelik-İş sendikasından aldığı açık olan bu yazı ile kamuoyuna sunulan Bakanlığın bu kararı, hukuken kesin karar değildir. Hukuken kesinleşmemiş bir kararı dikkate alarak “Teknik A.Ş çalışanlarının Hava-İş tarafından temsil edilmeyeceğini” söylemek gerçekle yakından uzaktan ilişkisi olmayan bir söylemdir.

Bilindiği gibi 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4. Maddesine göre bu karar resmi gazetede yayınlanmak zorundadır. Bu yayınlanma sonrası 15 gün içinde bu karara itiraz hakkı bulunmaktadır.

Hava-İş sendikası ilk değerlendirmede tümden yasaya aykırı olduğunu tespit ettiği ve tanımadığı bu karara, elbette hukuken itirazda bulunacaktır ve karar Yargıtay’ca kesinleşinceye kadar Teknik AŞ çalışanlarının Hava-İş tarafından temsil edilemeyeceği konusunda hükümde bulunmak abesle iştigal olacaktır.

Bu kararın, kaynağı belli kurgularla, Teknik A.Ş çalışanlarına toplu iş sözleşmesi yaptırmamak, çalışanları Hava-İş sendikasından ve havacılık mesleğinden koparmak için yapılan işlemlerin bir devamı olduğunu, yasalar ve temayüller zorlanarak alındığını biliyoruz. Bunları Yüce Mahkeme önünde kamuoyuna açıklayacağız.Yargımızın bu yanlış karara dur diyeceğinden eminiz.

Ancak THY Teknik A.Ş'de kaos ve kargaşaya neden olarak, iş barışını ve huzurunu dinamitleyerek, çalışanların moral motivasyonunu yokederek uçuş emniyeti yönünden herhangi bir olumsuzluğa neden olunursa, kamuoyuna şimdiden açıklıyoruz ki sorumluları T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, THY Teknik A.Ş Yönetimi ve Çelik-İş sendikası olacaktır.

Konu ile ilgili resmi Bakanlık tebligatı tarafımıza ulaştığında Hukuk Müşavirliğimiz daha ayrıntılı bir açıklama da bulunacaktır.

Saygıyla duyururuz.

Hava-İş Sendikası

 

HAVA-İŞ'TEN FLAŞ AÇIKLAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
kelin merhemini geriye dönük bi 10 yılda gören varmı acaba.tavşan tepeyi aştı maalesef.hava iş uyusun dursun.yazık bu sendikacılığı bunlar başka yerde gene sol sol diye gene yaparlarda çalışana yazık.metal iş kolu bu çalışanlara yakışmaz ama.böyle bi hava iş olunca yakıştıran yakıştırmış.ne olcak senin hava iş sendikacıların atilayın kayan munzurun uyanık hava iş avukatın başka bir sendikasyonda kıdemli olarak çok güzel paralara çalışır olan thy nin emekçisine olur ister mektepli ister alaylı.sizde misafir olarak burdan bi güzel yorum yaparsınız bundan sonra.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hava iş e sahip çık......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIGI.BENCE BUNDAN SONRA SOSYAL GÜVENSİZ ÇALIŞTIRMA BAKANLIGI OLARAK TAM ADINI ALABİLİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
insan bu kararı imzalarken utanmaz mı acaba=

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Teknik aş de senaryo şöyle işletildi. Mobbing yapan yöneticiler bilinçli olarak personelin psikolojilerini bozup önce korkuttular, sonra teslim aldılar. Direnecek gücü yavaş yavaş bitirip aza kanaate razı hale getirdiler. Bu tipik bir kurbağanın pişirilme taktiğidir. Çalışanlar örgütlerini unutup önce kendi dertlerine düştüler. Sendika işe o zamanda el koymalıydı. Ama sendika ne yaptı, tipik söylemcilik. Sol örgütler genelde böyle yaparlar. Sürekli söylem ve eylem. Aksiyon yok. Alışılmış mücadele yöntemlerine herkesin, özellikle işverenin ve otoritenin karnı tok. Hiç kimseyi bu tarz eylemlerinizle yıldıramazsınız beyler. Yani tabiri caizse havlayan k...k ısırmaz. Siz karşınızdakinin sizinle mücadeleye giriştiğini bile kestiremediniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bravo; hem celik-is e hem thy'na sonunda amaciniza ulastiniz bu saygin, TURK HALKININ vergileriyle kurulmus sirketini boldunuz, parcaladiniz.gozumuz de aydin hizli trenimiz de faaliyete gecmis TYH adi altinda yakinda oradan kaptan olarak VATMANLAR ve kabin memurlari ise baslar ucaklarimizda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
tamamen sendikayı yok etmeye yönelik bir eylem kahrolsun gerici beyinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000