29 Mayıs 2012, Salı 00:49:08

HAVA-İŞ YENİ BİR AÇIKLAMA GÖNDERDİ

THY ile Hava-İş Sendikası arasında gerilen ipler resmen koptu. Mecliste görüşülecek yasa öncesinde bir günlük grev kararı alan ve adına da "üyelerin hastalanması" eylemine saatler kala THY'nin "İşten çıkartırız" açıklamasına Hava-İş cevap verdi.
  • Kardeşim işi grev haklı mı yapılıyor haksızmı, havayolları çalışanlarının taşıdığı riskle aldığı ücret orantılımı, hava-iş haklı mı haksızmıdan alıp nerelere getiriyorsunuz.İşten çıkartılmaları destekleyen arkadaşın kendisinin veya bir yakının başına böyle bir olay gelmemiş belli.İşten çıkartılmalar hiçbir zaman hoş ve etik değildir.iŞTEN ÇIKARTILAN BİR KİŞİNİN ALDIĞI MAAŞLA GEÇİNEN KAÇ KİŞİNİN OLABİLECEĞİNİ BİR DÜŞÜNÜN YETER..
  • 25 yıldır havacılık sektöründe çalışıyorum.Bazı şeyleri iyi ölçüp biçmek ve ona göre davranmak gerekirdi.Basit bir örnek vermek istiyorum.90 lı yılların başıydı ve bugünkü Yer Hizmetleri dev şirketi o zaman belli başlı Havayolu şirketleriyle çalışan kendi çapında bir şirketti.O zamanki büyük yer hizmetleri şirketi ise neredeyse tek büyük yer hizmetleri firmasıydı. Bazı ince hesaplar sonucunda ''Grev''ler yüzünden Havayolu şirketleri teker teker bugünkü dev şirketle anlaşmaya başladılar.O kadar çalışan işinden oldu ve büyük bir şirket oluştu.Anlayan anlamıştır herhalde...!
  • son 5 yılda sayısını bilemediğim kadar hem yurtiçi hem yurtdışı uçtum. ancak genel anlamda hep güler yüzle karşılandığımı söyleyebilirim. diğer arkadaşlara ben de katılıyorum, bu insanlar gece yarısı, bayram, seyran, tatil dinlemeden işlerinin başındalar. illa bu şekilde gündeme gelmeleri gerekiyor muydu? söylüyorum amaç thy yi yıpratmak ve özelliştirmeye çalışmaktır. thy dünyanın sayılı firmalarından birisiyken bu tavirlar da neyin nesidir..unutulmamalıdır ki thy'nin halen %51'i bu milletindir.
  • valla thy de hiç de güler yüzlü kabin memuru görmedim ben kaldı ki nasılsınız diyecek çok tk ile seyahat ettim ama hiç görmedim ve defalarca da yazdım.ancak diğer özel şirketlerden geçen arkadaşlarım işinin hakkını veriyor çünkü nereden ne şartlardan geldiklerini biliyor gerisi boş.hiç gecenin şu saati uyanmak fln sözlerine gerek yok bu işin şartı bu bununla acındırmayın kendinizi.her şirkette kabin memurluğu yapmak aynı şeydir.tk personeline ayrı şartlar olamaz hiç uğraşmayın şükredin.yasayı destekliyorum.işten çıkarılmaları destekliyorum.gereksiz bir grevdi.İnşallah tk yönetimi geri adım atmaz.
  • Kimsenin bilmediği sadece dışardan gördükleri kadarıyla chime yapıp çay kahve istedikleri insanlarız biz...Peki hiç kendinize sordunuz mu? gecenin 3ü 5 i sabahın 7 si 9 u..Ne zaman o uçağa binseniz her defasında size gülümseyerek hoşgeldiniz nasılsınız diyen insanlarla karşılaşıyorsunuz.Sizin gecenin 3 ünde kalkıp uçak yolculuğu yapmak için saçınızı taramaya bile üşenirken(haklı olarak) biz saçımızı makyajımızı ütülü temiz üniformamızı sabit tutup sanki işimizde ilk günümüzdeymiş gibi hevesle sizi karşılıyoruz.Annemiz eşimiz çocuğumuz her gün arkamızdan dualarla bizi uçağa uğurlarken,dua et annem Allah' a emanetiz diyoruz,içimizdeki korkuları yüreği güzel annemize belli etmeden..Uçak dediğinin 2 pilotla iki kanat motorla uçmuyo..sadece bir kez kabin memursuz yapılsın o sefer nasıl bir kaos olur nasıl bir kargaşa düşünemiyorum bile.En ufak bir türbülansta önce bizim gözümüzün içine bakıyosunuz ,bizden sizi rahatlatan ''sorun yok'' diyen gülümsememizi görmek için.Hak yemeyin,bunu yapmayn
  • biraz bekledim yazmak icin kusura bakma matematigim cok kuvetli degil ıkıyuze kadar anca sayıyorumda mılyon demıssın korktum bıan.ama bır baktım bugun ıtıbarıyle 30-40 i gecmiyor eyleme katılanlar.zaten sızınde aklınız basınıza gelmıs anlasılan gaza geldık affedin edebıyatına baslamısınız.zaten o 30-40 kısının coguda ıcı gecmıs eskı solcular bır ıkı pos bıyıklıdan ıbaret.sımdı canlar bır gercegı gorun sızı kullandılar sızı ısverenın onune atıp sendıkada kaybetmek uzere oldugu rantı sıyasette bulmak adına yatırım yaptılar.zıra boyle plansız bır eylemı yapacak adam degıldı atılay ve yardımcıları.ama artık oyle ayyuka cıktıkı tacızlerı mobınglerı baktılar burada ekemek yok yenı alanlara sızın uzerınızden yatırım yaptılar.olay bu.resmı goremıyorsanız tgs calısanlarına sendıa tarafından atılan maıller hakkında bılgı alın oradakı arkadaslardan
  • GEÇMİŞ OLSUN .....DİĞER HAVAYOLLARINDAN VE EĞİTİMDEKİ PERSONELLE AÇIĞI KAPATACAKLARI KESİN OLAN SENDİKA GAZINA GELENLERE OLDU ÇOK YAZIK OLDU ,GREV HAKTIR AMA BU ŞEKİLDE OLMAMAMLIYDI.THY ŞARI YÜZDE YÜZ DOLULUK YAKALADI SAYENİZDE ...KAŞ YAPARKEN GÖZ ÇIKARDIN SENDİKAAAA
  • Şeytan sizi ekmek paranızdan olmak ile tehdit ettiğinde içinde Tanrıyı hissedenler Şeytana hayır demekte tereddüt etmeyecektir,
  • kım kımı işten cıkarıyormus greve devam bır kısı ısten cıkarsın mılyonlar tekrar ortaya dokulur ucuslar ıptal bu ısten bızı yıldıramazlar ısten cıkarmakla olmuyo uzlasma olmuyor fransa deıl burası yonetıcer calısanların durumunu anlıycak kral halkı oynuyoruz burda resmen kacıncı yuzyıldayız hangı ulkede boyle bır yasa cıkarma eylemı var ne kadar ılkel
  • bu demokratik padişahlık sisteminin gelişini gösteren yapıya, istedikleri anda duruma göre kanun çıkarma imkanına karşı THY uçuş personeli tarafından gösterilen bir başkaldırıdır. Tüm Türkiye bu vahim durumun farkına varmalıdır. BRAVO THY PERSONELİ!

Tüm üyelere gönderilen mesajda şu ifadeler yer verildi;

"TÜM ÜYELERİMİZE ACİL. İŞVERENCE ATILAN HAVA-İŞ SENDİKASININ YASADIŞI GREV YAPTIĞI YÖNÜNDEKİ GERÇEK DIŞI MESAJI TBMM'DE GREV YASAĞINI KİMLERİN TEZGAHLADIĞINI DA ORTAYA KOYMAKTADIR. BİZ YAZADIŞI İŞLEM YAPMIYORUZ. YASADIŞI GREV YAPMIYORUZ. YASAL HAKLARIMIZI KULLANIYORUZ.ÜYELERİMİZİN HASTALANMASI YASADIŞI DEĞİLDİR. 2920  SAYILI SİVİL HAVACILIK KANUNUN 100 VE 101 MADDE ICAO ANNEX6, EASA ANNEX 111 EU OPS1 PART Q, SHT 6A 50 GENEL HUSUSLAR 12. MADDESİ UCUŞ EMNİYETİNİ KORUMA YÖNÜNDE BİİZ MÜKELLEF KILMIŞTIR" 

"SENDİKAMIZA GREV YASAĞI YASASI MECLİSE İNDİĞİ İÇİN TÜM ÜYELERİMİZDEN ÇOK BÜYÜK SAYIDA MORALLERİN BOZULDUĞU HASTALANILDIĞI MESAJI ALIYORUZ. BİLGİNİZE…”

“UÇUCU EKİPLER… ÇOK ACİL… DİNLENME SÜRESİ KESİNTİSİZDİR. TELEFONLARIMIZI İŞVEREN TARAFINDAN RAHATSIZ EDENLER VARSA LÜTFEN KAPATIN…”

Bu mesajla birlikte üyelere işverenin tehdidine boyun eğmeyin vurgusu yapıldı.

HAVA-İŞ YENİ BİR AÇIKLAMA GÖNDERDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (190)

HAK. ~ 12 yıl önce
Kardeşim işi grev haklı mı yapılıyor haksızmı, havayolları çalışanlarının taşıdığı riskle aldığı ücret orantılımı, hava-iş haklı mı haksızmıdan alıp nerelere getiriyorsunuz.İşten çıkartılmaları destekleyen arkadaşın kendisinin veya bir yakının başına böyle bir olay gelmemiş belli.İşten çıkartılmalar hiçbir zaman hoş ve etik değildir.iŞTEN ÇIKARTILAN BİR KİŞİNİN ALDIĞI MAAŞLA GEÇİNEN KAÇ KİŞİNİN OLABİLECEĞİNİ BİR DÜŞÜNÜN YETER..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kılavuz ve Karga ~ 12 yıl önce
25 yıldır havacılık sektöründe çalışıyorum.Bazı şeyleri iyi ölçüp biçmek ve ona göre davranmak gerekirdi.Basit bir örnek vermek istiyorum.90 lı yılların başıydı ve bugünkü Yer Hizmetleri dev şirketi o zaman belli başlı Havayolu şirketleriyle çalışan kendi çapında bir şirketti.O zamanki büyük yer hizmetleri şirketi ise neredeyse tek büyük yer hizmetleri firmasıydı. Bazı ince hesaplar sonucunda ''Grev''ler yüzünden Havayolu şirketleri teker teker bugünkü dev şirketle anlaşmaya başladılar.O kadar çalışan işinden oldu ve büyük bir şirket oluştu.Anlayan anlamıştır herhalde...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
son 5 yılda sayısını bilemediğim kadar hem yurtiçi hem yurtdışı uçtum. ancak genel anlamda hep güler yüzle karşılandığımı söyleyebilirim. diğer arkadaşlara ben de katılıyorum, bu insanlar gece yarısı, bayram, seyran, tatil dinlemeden işlerinin başındalar. illa bu şekilde gündeme gelmeleri gerekiyor muydu? söylüyorum amaç thy yi yıpratmak ve özelliştirmeye çalışmaktır. thy dünyanın sayılı firmalarından birisiyken bu tavirlar da neyin nesidir..unutulmamalıdır ki thy'nin halen %51'i bu milletindir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
valla thy de hiç de güler yüzlü kabin memuru görmedim ben kaldı ki nasılsınız diyecek çok tk ile seyahat ettim ama hiç görmedim ve defalarca da yazdım.ancak diğer özel şirketlerden geçen arkadaşlarım işinin hakkını veriyor çünkü nereden ne şartlardan geldiklerini biliyor gerisi boş.hiç gecenin şu saati uyanmak fln sözlerine gerek yok bu işin şartı bu bununla acındırmayın kendinizi.her şirkette kabin memurluğu yapmak aynı şeydir.tk personeline ayrı şartlar olamaz hiç uğraşmayın şükredin.yasayı destekliyorum.işten çıkarılmaları destekliyorum.gereksiz bir grevdi.İnşallah tk yönetimi geri adım atmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
onurlu kabin memuru ~ 12 yıl önce
Kimsenin bilmediği sadece dışardan gördükleri kadarıyla chime yapıp çay kahve istedikleri insanlarız biz...Peki hiç kendinize sordunuz mu? gecenin 3ü 5 i sabahın 7 si 9 u..Ne zaman o uçağa binseniz her defasında size gülümseyerek hoşgeldiniz nasılsınız diyen insanlarla karşılaşıyorsunuz.Sizin gecenin 3 ünde kalkıp uçak yolculuğu yapmak için saçınızı taramaya bile üşenirken(haklı olarak) biz saçımızı makyajımızı ütülü temiz üniformamızı sabit tutup sanki işimizde ilk günümüzdeymiş gibi hevesle sizi karşılıyoruz.Annemiz eşimiz çocuğumuz her gün arkamızdan dualarla bizi uçağa uğurlarken,dua et annem Allah' a emanetiz diyoruz,içimizdeki korkuları yüreği güzel annemize belli etmeden..Uçak dediğinin 2 pilotla iki kanat motorla uçmuyo..sadece bir kez kabin memursuz yapılsın o sefer nasıl bir kaos olur nasıl bir kargaşa düşünemiyorum bile.En ufak bir türbülansta önce bizim gözümüzün içine bakıyosunuz ,bizden sizi rahatlatan ''sorun yok'' diyen gülümsememizi görmek için.Hak yemeyin,bunu yapmayn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin e ~ 12 yıl önce
biraz bekledim yazmak icin kusura bakma matematigim cok kuvetli degil ıkıyuze kadar anca sayıyorumda mılyon demıssın korktum bıan.ama bır baktım bugun ıtıbarıyle 30-40 i gecmiyor eyleme katılanlar.zaten sızınde aklınız basınıza gelmıs anlasılan gaza geldık affedin edebıyatına baslamısınız.zaten o 30-40 kısının coguda ıcı gecmıs eskı solcular bır ıkı pos bıyıklıdan ıbaret.sımdı canlar bır gercegı gorun sızı kullandılar sızı ısverenın onune atıp sendıkada kaybetmek uzere oldugu rantı sıyasette bulmak adına yatırım yaptılar.zıra boyle plansız bır eylemı yapacak adam degıldı atılay ve yardımcıları.ama artık oyle ayyuka cıktıkı tacızlerı mobınglerı baktılar burada ekemek yok yenı alanlara sızın uzerınızden yatırım yaptılar.olay bu.resmı goremıyorsanız tgs calısanlarına sendıa tarafından atılan maıller hakkında bılgı alın oradakı arkadaslardan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sen-DİKKAFA ~ 12 yıl önce
GEÇMİŞ OLSUN .....DİĞER HAVAYOLLARINDAN VE EĞİTİMDEKİ PERSONELLE AÇIĞI KAPATACAKLARI KESİN OLAN SENDİKA GAZINA GELENLERE OLDU ÇOK YAZIK OLDU ,GREV HAKTIR AMA BU ŞEKİLDE OLMAMAMLIYDI.THY ŞARI YÜZDE YÜZ DOLULUK YAKALADI SAYENİZDE ...KAŞ YAPARKEN GÖZ ÇIKARDIN SENDİKAAAA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski bir dost ~ 12 yıl önce
Şeytan sizi ekmek paranızdan olmak ile tehdit ettiğinde içinde Tanrıyı hissedenler Şeytana hayır demekte tereddüt etmeyecektir,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin ~ 12 yıl önce
kım kımı işten cıkarıyormus greve devam bır kısı ısten cıkarsın mılyonlar tekrar ortaya dokulur ucuslar ıptal bu ısten bızı yıldıramazlar ısten cıkarmakla olmuyo uzlasma olmuyor fransa deıl burası yonetıcer calısanların durumunu anlıycak kral halkı oynuyoruz burda resmen kacıncı yuzyıldayız hangı ulkede boyle bır yasa cıkarma eylemı var ne kadar ılkel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Padişahlığa KArşı ~ 12 yıl önce
bu demokratik padişahlık sisteminin gelişini gösteren yapıya, istedikleri anda duruma göre kanun çıkarma imkanına karşı THY uçuş personeli tarafından gösterilen bir başkaldırıdır. Tüm Türkiye bu vahim durumun farkına varmalıdır. BRAVO THY PERSONELİ!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000