14 Ekim 2010, Perşembe 15:08:48

"HAVA-İŞ YALAN SÖYLÜYOR!"

Türk Hava Yolları Genel Müdürlük Binası önünde dün yaşanan kavgadan sonra taraflar açıklama yaparak birbirlerini suçlamıştı. TEKEL işçilerinin de dahil olduğu olaylarla ilgili TEKEL kanadından bir açıklama geldi.
  • TEK-GIDA İŞ SENDİKASININ YERİ 4. LEVENT TE KİME SORSANIZ GÖSTERİRLER.hatta polis panzerleri koruduğu için sendikayı daha kolay bulursunuz.BEKLİYORUZ.thy eylemine katılan ve isimlerini ve çalıştıkları TEKEL şubelerini de yazan işciler olarak 11 gundür ordayız ve çadırlarda bekliyoruz.Niyemi, biz 4c ye evet demek namussuzluktur deyip ankaraya götüren sonrada aradan 10 ay geçince hadi 4c ye gecin diyen sendika yönetiminin namus borcunu iade etmek için çadırlarda bekliyoruz 11 gündür yağmurun altında.TÜM HAVA İŞ ÜYELERİ VE HAVA İŞ SENDİKASI DAVETLİMİZDİR BEKLİYORUZ.
  • HAMDİ TOPÇU açıklama yapmış,biz sendika ile anlaşmıştık niye eylem yaptılar anlamadım diyor.Kapalı kapılar ardın da ne anlaşması yaptılar Hava iş yöneticileri rol mü yapıyorlar işçilere anlamadım.Bu nasıl bir oyun aklı eren varsa açıklama yapsın olan işcilere oldu sendikacılar rahat koltuklarında oturuyorlar.
  • Degerli editör "nasıl oluyorda özel sektörde çalışabiliyor" yorum başlığı ile ile yapmış olduğum yorumda sehven Bahadır Uslu diye yapmış olduğum isim yanlışlığını Bahadır Altan olarak düzeltir sehven yapılan bu yanlışlıktan dolayıdeğerli teknisyen arkadaşımız Bahadır Usludan özür dilerim saygılarımla
  • şahsen tv de seyretmedim, olayı arkadaşlardan duydum ve ilk düşüncem bunun bir provakasyon olduğuydu.zaten tekel işçisi olduğunu iddaa eden kişilerin resimlerin bakınca herşey ortada.3-5 kişiyle öyle Hava-İş e bilgi vermeden gelip bir faaliyete katılamassın.yazık neler konuşuyorz.hava-iş değil miydi tekel işçilerine destek için hep birlikte yürüyen?kendi kişisel çıkarları için insanları kullanan ve kendini uyanık zannedn kişileri eshefle kınıyorum .herkes kendi işine baksın.bahadır kaptan bundan sonra sendika başkanı olsada ona kim saygı duyar acaba merak ediyorum? kendine yandaşları hariç güldürmekten başka hiçbir işe yaramayan bu olaya sadece kahkaha ile gülüyorum. aferin airport haber aynennn devam edin.kimin yanında olduğunuz belli :)
  • Değerli arkadaşlar tek bir soru sormak istiyorum sevgili bahadır uslu nun yapmış olduğu dayanışma örneğine saygı duyuyorum ama beraberinde aklıma şu soru geliyor sendikalılığın veya örgütlülüğün SveÖ sünün bile ağıza alınamadığı özel sektörde nasıl oluyorda bu degerli arkadaş hala kaptan olarak uçmaya devam edebiliyor yoksa bu işin arkasında bilemediğimiz bir pazarlıklarmı söz konusu
  • yav bir eylemi bile yapamıyorsunuz be ne olacak sizlerin hali midyata pirince giderken evdeki bulgurdan oluyorsunuz.
  • Sizin adınızı kullanarak bu basın açıklamasını provake ettiler siz kurumsal olarak yanıt vermediniz .Bu üçbeş kişi parti kartları eğitimsen üye kartlarını yarın basına dağıtılınca ne diyeceksiniz nasıl davranacaksınız.Hava iş emek örgütüdür yıllarca tek başına mücadeleye devam etmektedir.Biz çalışanlar ve işten çıkarılanlar THY liyiz.Tekel direnişinde Hava iş her zaman emeğin yanındaydı.Yazık Ulusalcı Bahadır 'ın tuzağına düştü üç beş kişi Bahadır en önde kaçtı .Bir dahaki basın açıklamamıza bekleriz .Nasıl olacak o zaman göreceksiniz sizi çiçeklerle karşılayacağız.
  • sendikal haberleri okuyan dıkkat li ve hakikatlı olun. kım haklı kım haksız takıp edın. hava iş in yapmış olduğu eylemde gecen olaylar airport haber hava iş suclu dıyor??? gökkuşağı elemanlar bızım suzcumuz yok dıyorlar?? thy her zamankı gıbı benlık bısey yok dıyor?? tek gıda iş de veb sayfasında basın acıklaması yapmış hıc alakamız yok dıyorlar? eee ordakı bulunanlar kım?????????
  • Fotoğrafta TEKEL işçisiolmayan bir tek Bahadır ALTAN Kaptan var. O da işten atılan HAVA-İŞ üyesi sendikalı bir işçi. İşten atılma sebebi konusunda kamuoyunun tatmin olmadığı ve sendikanın da kendisini desteklemediği bir emekçi. HAVA İŞ açıklamaları ile iyiden iyiye MADARA OLMUŞTUR. Daha önce benzer dümenle işlerinden olmuş; inatla ve dayanışarak omuz omuza mücadele etmiş, böylece kalitesini ispatlamış gerçek sendikalı işçiler olarak DESTEĞE gelmişler; sendika yöneticileri tarafından yöneltilen ve yönlendirilen saldırıya uğramışlardır. Derhal ÖZÜR DİLENMELİDİR. Ya da madara olmaya devam edilmelidir. Seçim HAVA İŞ'indir.
  • simdi hangi yalani uyduracaksiniz pos biyik ve ayak takimi??? alin size ispat... hala utanmadan,arlanmadan cikip onca insanin yuzune yalan soyluyorsunuz ya helal olsun..aslinda isten atilan thy personelinin hava is e gidip orayi basiniza yikip sizleri de bi guzel sopadan gecirmeleri lazim ki olmayan akliniz basiniza gelsin ama nerde??? oyle yapilmadigi icin sizler meydani bos bulmussunuz istediginiz gibi kosturuyorsunuz..

İşte TEKEL işçileri tarafından yapılan o açıklama:

"Hava-İş Genel Merkezi Yalan Söylüyor

13 Ekim günü işten atılan ve sendika tarafından işe iade konusunda hiçbir fiili mücadele ve hak arama yoluna gidilmeyen işçileri desteklemek üzere THY Genel Müdürlüğün önüne gittik.

İşsiz kalmanın ne demek olduğunu iyi bilen işsiz TEKEL işçileri olarak, atılan işçilerin yalnız olmadığını ifade etmek için basın açıklamasına katıldık.

Biz alana geldiğimizde işçiler toplanmıştı. Basın açıklaması saat 14.00′de yapılacaktı ve açıklamanın başlamasına daha vardı. Biz de dayanışma sloganlarımızla topluluğa yaklaştık. Topluluk da bizi alkışlarla karşıladı.

Kalabalığa yaklaştığımız sırada “hoşgeldiniz” beklerken, topluluk içinde arbede yaşandığına tanık olduk. Ardından da bizim desteğimize karşı saldırgan bir tutum içine girildi. Sonradan sendika yöneticisi ve temsilcisi olduğunu öğrendiğimiz ve fotoğraflarda da görülen kişilerin sözlü ve fiili saldırısına uğradık.

14 Ekim günü Hava-İş Sendikası Merkez Yönetimi bizler için “Biz o kişilerin Tekel işçisi olmadığını iyi biliyoruz.” demektedir.

Hem saldırıya uğrayalım hem de TEKEL işçisi olmadığımız ileri sürülsün hem de özür dilenmesin… Pes doğrusu!

Hava-İş yönetimi TEKEL işleri başta olmak üzere tüm kamuoyundan özür dilemesi gerekirken bizim TEKEL işçisi olmadığımızı açıklamıştır, işte belgeli cevabımız.

Pankartı taşıyanlar:

Salih İnceağaç (Tokat Merkez TEKEL işçisi) ile Elif Özlem Yaycı (İzmir Yazıbaşı TEKEL işçisi),

sağ önde Metin Aslan (Cevizli TEKEL işçisi),

arkada elinde bayrak olan Halil Açar (Malatya Merkez TEKEL işçisi), ortada Kadir Tamkan (Samsun Bafra TEKEL işçisi – emekli), sağ arkada Arzu Güneş (Manisa Merkez TEKEL işçisi)

Kamuoyuna duyurulur…"

"HAVA-İŞ YALAN SÖYLÜYOR!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 14 yıl önce
TEK-GIDA İŞ SENDİKASININ YERİ 4. LEVENT TE KİME SORSANIZ GÖSTERİRLER.hatta polis panzerleri koruduğu için sendikayı daha kolay bulursunuz.BEKLİYORUZ.thy eylemine katılan ve isimlerini ve çalıştıkları TEKEL şubelerini de yazan işciler olarak 11 gundür ordayız ve çadırlarda bekliyoruz.Niyemi, biz 4c ye evet demek namussuzluktur deyip ankaraya götüren sonrada aradan 10 ay geçince hadi 4c ye gecin diyen sendika yönetiminin namus borcunu iade etmek için çadırlarda bekliyoruz 11 gündür yağmurun altında.TÜM HAVA İŞ ÜYELERİ VE HAVA İŞ SENDİKASI DAVETLİMİZDİR BEKLİYORUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HAMDİ TOPÇU açıklama yapmış,biz sendika ile anlaşmıştık niye eylem yaptılar anlamadım diyor.Kapalı kapılar ardın da ne anlaşması yaptılar Hava iş yöneticileri rol mü yapıyorlar işçilere anlamadım.Bu nasıl bir oyun aklı eren varsa açıklama yapsın olan işcilere oldu sendikacılar rahat koltuklarında oturuyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Degerli editör "nasıl oluyorda özel sektörde çalışabiliyor" yorum başlığı ile ile yapmış olduğum yorumda sehven Bahadır Uslu diye yapmış olduğum isim yanlışlığını Bahadır Altan olarak düzeltir sehven yapılan bu yanlışlıktan dolayıdeğerli teknisyen arkadaşımız Bahadır Usludan özür dilerim saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
şahsen tv de seyretmedim, olayı arkadaşlardan duydum ve ilk düşüncem bunun bir provakasyon olduğuydu.zaten tekel işçisi olduğunu iddaa eden kişilerin resimlerin bakınca herşey ortada.3-5 kişiyle öyle Hava-İş e bilgi vermeden gelip bir faaliyete katılamassın.yazık neler konuşuyorz.hava-iş değil miydi tekel işçilerine destek için hep birlikte yürüyen?kendi kişisel çıkarları için insanları kullanan ve kendini uyanık zannedn kişileri eshefle kınıyorum .herkes kendi işine baksın.bahadır kaptan bundan sonra sendika başkanı olsada ona kim saygı duyar acaba merak ediyorum? kendine yandaşları hariç güldürmekten başka hiçbir işe yaramayan bu olaya sadece kahkaha ile gülüyorum. aferin airport haber aynennn devam edin.kimin yanında olduğunuz belli :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Değerli arkadaşlar tek bir soru sormak istiyorum sevgili bahadır uslu nun yapmış olduğu dayanışma örneğine saygı duyuyorum ama beraberinde aklıma şu soru geliyor sendikalılığın veya örgütlülüğün SveÖ sünün bile ağıza alınamadığı özel sektörde nasıl oluyorda bu degerli arkadaş hala kaptan olarak uçmaya devam edebiliyor yoksa bu işin arkasında bilemediğimiz bir pazarlıklarmı söz konusu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yav bir eylemi bile yapamıyorsunuz be ne olacak sizlerin hali midyata pirince giderken evdeki bulgurdan oluyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sizin adınızı kullanarak bu basın açıklamasını provake ettiler siz kurumsal olarak yanıt vermediniz .Bu üçbeş kişi parti kartları eğitimsen üye kartlarını yarın basına dağıtılınca ne diyeceksiniz nasıl davranacaksınız.Hava iş emek örgütüdür yıllarca tek başına mücadeleye devam etmektedir.Biz çalışanlar ve işten çıkarılanlar THY liyiz.Tekel direnişinde Hava iş her zaman emeğin yanındaydı.Yazık Ulusalcı Bahadır 'ın tuzağına düştü üç beş kişi Bahadır en önde kaçtı .Bir dahaki basın açıklamamıza bekleriz .Nasıl olacak o zaman göreceksiniz sizi çiçeklerle karşılayacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sendikal haberleri okuyan dıkkat li ve hakikatlı olun. kım haklı kım haksız takıp edın. hava iş in yapmış olduğu eylemde gecen olaylar airport haber hava iş suclu dıyor??? gökkuşağı elemanlar bızım suzcumuz yok dıyorlar?? thy her zamankı gıbı benlık bısey yok dıyor?? tek gıda iş de veb sayfasında basın acıklaması yapmış hıc alakamız yok dıyorlar? eee ordakı bulunanlar kım?????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Fotoğrafta TEKEL işçisiolmayan bir tek Bahadır ALTAN Kaptan var. O da işten atılan HAVA-İŞ üyesi sendikalı bir işçi. İşten atılma sebebi konusunda kamuoyunun tatmin olmadığı ve sendikanın da kendisini desteklemediği bir emekçi. HAVA İŞ açıklamaları ile iyiden iyiye MADARA OLMUŞTUR. Daha önce benzer dümenle işlerinden olmuş; inatla ve dayanışarak omuz omuza mücadele etmiş, böylece kalitesini ispatlamış gerçek sendikalı işçiler olarak DESTEĞE gelmişler; sendika yöneticileri tarafından yöneltilen ve yönlendirilen saldırıya uğramışlardır. Derhal ÖZÜR DİLENMELİDİR. Ya da madara olmaya devam edilmelidir. Seçim HAVA İŞ'indir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
simdi hangi yalani uyduracaksiniz pos biyik ve ayak takimi??? alin size ispat... hala utanmadan,arlanmadan cikip onca insanin yuzune yalan soyluyorsunuz ya helal olsun..aslinda isten atilan thy personelinin hava is e gidip orayi basiniza yikip sizleri de bi guzel sopadan gecirmeleri lazim ki olmayan akliniz basiniza gelsin ama nerde??? oyle yapilmadigi icin sizler meydani bos bulmussunuz istediginiz gibi kosturuyorsunuz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000