05 Kasım 2012, Pazartesi 14:54:24

“HAVA-İŞ VE 305 ÜYESİNİN DİRENİŞİNE SAYGI DUYUYORUZ”

Dünyanın en büyük işçi sendikalarından biri olan ve 2,2 milyondan fazla işçiyi temsil eden Almanya'nın kısa adı ver.di olan Birleşik Hizmetler Sendikası (Vereinte Dienstleistungsgewerkschaft) temsilcileri Hava-İş'e destek amacıyla Türkiye'ye geldi.
  • istediği kulunu zengin etmek (çok mal mülk vermek) ve istediği kulunu fakir etmek Allah'a mahsustur. Yöneticilere (memleket yöneticilerine) düşen görev ise adil olmak ve adilane dağıtmaktır. Bunun hesabını kimse veremez Başbakan olsa bile.. (birisine yağdırmak/ liyakat esas alındığında hakettiği tartışılır diğerlerini atıl ve parasız bırakmak )
  • Birisini 15 şirkete yönetim kurulu başkanı yapacaksın; sanki bu memlekette başka (yabancı dil bilen büyük şirketlerde yöneticilik deneyimi olan) müslüman evladı yokmuş gibi (ayrıca Futbol Federasyonu ve Güreş Federasyonu gibi kamu oluşumlarında da yönetim kurulu üyesi veya denetim kurulu üyesi yaparak ordan da ayda en az 15.000 TL gelir elde edecek ) , 250.000 TL ayda para alacak;... diğerlerini de (Amarikalarda okumuş, büyük uluslararası şirketlerde yöneticilik deneyimi hatta akademisyenliği olanlar) kenarda oturtacaksın.. Valla Başbakanım.. Biz milletin Hazinesinden adaletli dağıtım yapmıyorsun diye ahirette iki elimiz yakanda olacak.. Hakkımızı helal etmiyoruz..
  • Sevgili kardeşim bir thy den ayrıldın diye yaşamına son vermeye değermi bunu kendine nasıl yaparsın sen ölsen sanki bu yöneticiler üzülecekmi öldüğünle kalacaksın bu duyarsız toplumda bence kendine gel unut artık nasılsa tazminatını alacaksın devam et yoluna toparlan aklını başına al bu yaptığın olacak iş değil !haytta herşeyin bir çaresi vardır güçlü ol biraz insanlar nelerini kaybediyor ne açlık sefaletlerle yaşıyorlar yinede kendi hayatlarına son vermiyorlar bu kendine yaptığını kabul edilmez buluyorum lütfen unut burayı ve yeniden başla ve bunu aklından bile bir daha geçirme
  • akşam meyhanede yerler ayrıldı..gelsin kebaplar ,rakılarrr..umurunda mı 305 üyesi işten atılmış ,hergün sendikacılar aleyhine bir sürü iddialar atılmış, işçi aidatları meyhanelerde orda burda yeniyormuş vs....
  • 15 kişi üzerinden 5 aydır show yapıyorlar .Bizim paralı askerler hâlâ farkında değiller.Tabi onlarda haklı oturdukları yerden ayda 1.500 TL para alıyorlar.Yani alan memnun satan memnun.İki tarafta kullanıyor birbirlerini.Bakalım nereye kadar devam edecek bu saçmalık!!
  • Haklıyken haksız duruma düşüyormuşuz.. Degerli sirketimiz ne kadar özenle seçse de çalışanlarını, sayemizde paraları hakları kazanıp oturduğu yerden bizi kötüleyenlerin o haklar o paralar bogazinda kalıp hayatlarına devam etmelerini engeller umarım.. Tam 3 kez intihar girişiminde bulunup 2 kez ölümden döndüm.. Ben sadece kendimi yorup üzüyorum değil mi?
  • ee zaten herkesin bir tanıdığı var...ateş olmayan yerden duman çıkmaz...bukadar dedikodu beyazsarayda dönmüyor.
  • önce yakacaksın, yıkacaksın, çalıştığın firmaya zarar vereceksin ondan sonra da neden işten atıldım diyeceksin eylemlere katılacaksın, işi yavaşlatma thy nin zararını sendika ağaları maaşlarından, sonra ellerindeki kayıtlı dairelerini arabalaırnı, arsalarını satsınlar ödesinler thy de bu işten çıkarılanları işe alır o zaman hodri meydan yerse tabi yok öyle ya ma.. bu hareketi ancak avrupa gibi ekonomik yönden iflas etmiş iflas etmeye de devam edecek ülkelerin havayollarında yaparsınız sonunuzda ortada kaç tane havayolu şirketi avrupada battı batmaya devam edecek neden bu sendika zihniyeti olduğu sürece çalışan bir tane fabrika kalmayacak avrupa da göreceksiniz sendikalar asıl şimdi kurtarsınlar fabrikayı hep bana rabbena olur mu yerse tabi hadi bakalım hep siz fedakarık derdiniz dururdunuz şirketten yaprlardı şimdi sıra sizde hadi yapın sıkıysa yemez ama
  • Sevgili arkadaşım mahkeme sonucun ne çıkacağını düşünüyorsun.Bu arkadaşlar ortada fol yok yumurta yok iken görevlerine gitmediler gözüküyorlar kağıt üzerinde.Dua etsinler THY onlara karşı tazminat davası açmıyor.Dava açılsa THY haklı...Hani bir mucize oldu mahkemeyi kazandılar sen gerçekten inanıyormusun onları işe döneceklerine verecekler paralarını koyacaklar tekrar kapı önüne.Yorum yapar iken biraz daha gerçekçi olun sallamayın buradan.THY nin tarihinde atılıpda dönen yok...Maalesef...Şu an şirket içerisindede alan memnun satan memnun çalışan 14.000 kişiden 13.500 ünün bu 305 kişi umurunda değil gerçekten...Şirket politikasına göre gidenler gider kalan sağlar şirkettedir.3O5 kişi gitti yerine 1005 kişi alındı ne masal anlatıyorsunuz siz oradan.Umut fakirin ekmeği ama milleti kandırıp boşuna umutlandırmayın işinize geri döneceksiniz diye...Yazıktır Günahtır o arkadaşlarada.Hava-iş ödesin bu arkadaşların tazminatlarını çünkü maalesef THY bir kuruş bile ödemeyecek bu arkadaşlara...
  • Sevgili arkadaşım , oradaki arkadaşları 24 saat badem bıyık dediğin adamlar kayda alıyor.Dediğin şekilde her zaman oraya uğrasaydın eğer çoktan bir bahane ile kapı dışarı edilmiştin.O yüzden seni doğruyu söylemeye , dürüst olmaya davet ediyorum.Madem o kadar cesur idin ne diye o zaman eyleme destek vermedin.Neden korktunda koşa koşa uçuşa gittin.Klavye başında sallamak kolay belkide sen işten atılan arkadaşlarımızdan birisin.Bizden dost uyarısı çatır çatır takip ediyorlar herkesi.Bunu zaten şirket içinde çalışıpda bilmeyen yok.

Almanya'da özellikle Lufthansa'da yapılan grev eylemleriyle gündeme gelen ver.di sendikasının temsilcileri, bugün THY'deki grev sürecinde işten atılan 305 kişiye ve Hava-İş Sendikası'na destek vermek amacıyla Türkiye'deydi.


Atatürk Uluslararası Havalimanı, Dış Hat Geliş kapısı önünde direnişlerini sürdürmekte olan Hava-İş sendikası üyelerini ve sendika yönetimini ziyareti sırasında Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin de hazır bulundu. Ayçin, ver.di temsilcilerinin desteğinin çok önemli olduğunu ifade etti. Sonuç alınana kadar haklı direnişlerinin devam edeceği söyleyen Ayçin'in konuşması sık sık atılan sloganlarla kesildi. Sendika üyelerinden birinin çocuğu da "Uçma, uçtukça sıra sana gelecek" şeklinde attığı sloganla dikkat çekti.

Alman ver.di Sendikası temsilcileri de yaptığı konuşmalarda Hava-İş üyelerinin direnişini haklı bulduklarını ve bu eylemler karşısında  hem sendikanın hem de üyelerinin takdir edilmesi gerektiğini belirttiler. Temsilciler, Hava-İş Sendikası üyelerinin yaşadığı bu durumu Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (International Transport Workers' Federation - ITF) ile Avrupa Taşımacılık İşçileri Federasyonu (European Transport Workers' Federation - ETF) bünyesinde de gündeme getireceklerini ve desteği artıracaklarını ifade ettiler. Türkiye’deki demokratik standartların çok düşük olduğunu söylediler.

İŞTE HAVA-İŞ VE VER.DI SENDİKALARI TARAFINDAN YAPILAN O AÇIKLAMALARIN TAMAMI

“HAVA-İŞ VE 305 ÜYESİNİN DİRENİŞİNE SAYGI DUYUYORUZ”

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Hak ~ 11 yıl önce
istediği kulunu zengin etmek (çok mal mülk vermek) ve istediği kulunu fakir etmek Allah'a mahsustur. Yöneticilere (memleket yöneticilerine) düşen görev ise adil olmak ve adilane dağıtmaktır. Bunun hesabını kimse veremez Başbakan olsa bile.. (birisine yağdırmak/ liyakat esas alındığında hakettiği tartışılır diğerlerini atıl ve parasız bırakmak )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başbakana mektub ~ 11 yıl önce
Birisini 15 şirkete yönetim kurulu başkanı yapacaksın; sanki bu memlekette başka (yabancı dil bilen büyük şirketlerde yöneticilik deneyimi olan) müslüman evladı yokmuş gibi (ayrıca Futbol Federasyonu ve Güreş Federasyonu gibi kamu oluşumlarında da yönetim kurulu üyesi veya denetim kurulu üyesi yaparak ordan da ayda en az 15.000 TL gelir elde edecek ) , 250.000 TL ayda para alacak;... diğerlerini de (Amarikalarda okumuş, büyük uluslararası şirketlerde yöneticilik deneyimi hatta akademisyenliği olanlar) kenarda oturtacaksın.. Valla Başbakanım.. Biz milletin Hazinesinden adaletli dağıtım yapmıyorsun diye ahirette iki elimiz yakanda olacak.. Hakkımızı helal etmiyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 919 01 e ~ 11 yıl önce
Sevgili kardeşim bir thy den ayrıldın diye yaşamına son vermeye değermi bunu kendine nasıl yaparsın sen ölsen sanki bu yöneticiler üzülecekmi öldüğünle kalacaksın bu duyarsız toplumda bence kendine gel unut artık nasılsa tazminatını alacaksın devam et yoluna toparlan aklını başına al bu yaptığın olacak iş değil !haytta herşeyin bir çaresi vardır güçlü ol biraz insanlar nelerini kaybediyor ne açlık sefaletlerle yaşıyorlar yinede kendi hayatlarına son vermiyorlar bu kendine yaptığını kabul edilmez buluyorum lütfen unut burayı ve yeniden başla ve bunu aklından bile bir daha geçirme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
umurunda mı senin? ~ 11 yıl önce
akşam meyhanede yerler ayrıldı..gelsin kebaplar ,rakılarrr..umurunda mı 305 üyesi işten atılmış ,hergün sendikacılar aleyhine bir sürü iddialar atılmış, işçi aidatları meyhanelerde orda burda yeniyormuş vs....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:))) ~ 11 yıl önce
15 kişi üzerinden 5 aydır show yapıyorlar .Bizim paralı askerler hâlâ farkında değiller.Tabi onlarda haklı oturdukları yerden ayda 1.500 TL para alıyorlar.Yani alan memnun satan memnun.İki tarafta kullanıyor birbirlerini.Bakalım nereye kadar devam edecek bu saçmalık!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 11 yıl önce
Haklıyken haksız duruma düşüyormuşuz.. Degerli sirketimiz ne kadar özenle seçse de çalışanlarını, sayemizde paraları hakları kazanıp oturduğu yerden bizi kötüleyenlerin o haklar o paralar bogazinda kalıp hayatlarına devam etmelerini engeller umarım.. Tam 3 kez intihar girişiminde bulunup 2 kez ölümden döndüm.. Ben sadece kendimi yorup üzüyorum değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Saçmalama arkadaşım.. Kötülük hiçbir zaman yapanın yanına kalmaz... sen duyarsız olmadığına göre mutlaka bir kapı açılacaktır.. sabır en zor şeydir...
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
ee zaten herkesin bir tanıdığı var...ateş olmayan yerden duman çıkmaz...bukadar dedikodu beyazsarayda dönmüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaro ~ 11 yıl önce
önce yakacaksın, yıkacaksın, çalıştığın firmaya zarar vereceksin ondan sonra da neden işten atıldım diyeceksin eylemlere katılacaksın, işi yavaşlatma thy nin zararını sendika ağaları maaşlarından, sonra ellerindeki kayıtlı dairelerini arabalaırnı, arsalarını satsınlar ödesinler thy de bu işten çıkarılanları işe alır o zaman hodri meydan yerse tabi yok öyle ya ma.. bu hareketi ancak avrupa gibi ekonomik yönden iflas etmiş iflas etmeye de devam edecek ülkelerin havayollarında yaparsınız sonunuzda ortada kaç tane havayolu şirketi avrupada battı batmaya devam edecek neden bu sendika zihniyeti olduğu sürece çalışan bir tane fabrika kalmayacak avrupa da göreceksiniz sendikalar asıl şimdi kurtarsınlar fabrikayı hep bana rabbena olur mu yerse tabi hadi bakalım hep siz fedakarık derdiniz dururdunuz şirketten yaprlardı şimdi sıra sizde hadi yapın sıkıysa yemez ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
05 Kasım 2012, Pazartesi 20:09:54 ARKADAŞA ~ 11 yıl önce
Sevgili arkadaşım mahkeme sonucun ne çıkacağını düşünüyorsun.Bu arkadaşlar ortada fol yok yumurta yok iken görevlerine gitmediler gözüküyorlar kağıt üzerinde.Dua etsinler THY onlara karşı tazminat davası açmıyor.Dava açılsa THY haklı...Hani bir mucize oldu mahkemeyi kazandılar sen gerçekten inanıyormusun onları işe döneceklerine verecekler paralarını koyacaklar tekrar kapı önüne.Yorum yapar iken biraz daha gerçekçi olun sallamayın buradan.THY nin tarihinde atılıpda dönen yok...Maalesef...Şu an şirket içerisindede alan memnun satan memnun çalışan 14.000 kişiden 13.500 ünün bu 305 kişi umurunda değil gerçekten...Şirket politikasına göre gidenler gider kalan sağlar şirkettedir.3O5 kişi gitti yerine 1005 kişi alındı ne masal anlatıyorsunuz siz oradan.Umut fakirin ekmeği ama milleti kandırıp boşuna umutlandırmayın işinize geri döneceksiniz diye...Yazıktır Günahtır o arkadaşlarada.Hava-iş ödesin bu arkadaşların tazminatlarını çünkü maalesef THY bir kuruş bile ödemeyecek bu arkadaşlara...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
bak sizin tabirinizle bi mucize oldu 1 kişi bügün mahkemeyi kazandı:))
Yok artık 05 Kasım 2012, Pazartesi 19:46:55 yorumcusuna ~ 11 yıl önce
Sevgili arkadaşım , oradaki arkadaşları 24 saat badem bıyık dediğin adamlar kayda alıyor.Dediğin şekilde her zaman oraya uğrasaydın eğer çoktan bir bahane ile kapı dışarı edilmiştin.O yüzden seni doğruyu söylemeye , dürüst olmaya davet ediyorum.Madem o kadar cesur idin ne diye o zaman eyleme destek vermedin.Neden korktunda koşa koşa uçuşa gittin.Klavye başında sallamak kolay belkide sen işten atılan arkadaşlarımızdan birisin.Bizden dost uyarısı çatır çatır takip ediyorlar herkesi.Bunu zaten şirket içinde çalışıpda bilmeyen yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000