20 Şubat 2013, Çarşamba 11:52:15

HAVA-İŞ ÜYELERİYLE İLGİLİ ÖNEMLİ KARAR

Hava-İş Sendikası, üyelerinin yıllık izinleriyle Yargıtay'dan çıkan kararı üyelerine duyurdu... Peki Yargıtay, Müfettiş Raporu tespitini onadı mı? İşte Hava-İş'ten yapılan o açıklama...
  • "ÖĞRETMENİM! Memlekete hoş geldin!"
  • Sayın yorumcular bu karardan sonra iş bilmezu THY VE THY TEKNİK YÖNETİCİLERİ bizim bu sürede kullandırmadıkları izinleri veya ücretlerini umarım en kısa sürede vererek yargı kararı ile onanmasınada itiraz edecek kadar hukuk bilmez tavırlarını devam etmezler. İŞ BİLMEZ BU YÖNETİCİLERE DAHA NEKADAR YARGI TOKATI ATILACAK. Çalıştığımız sürece bunları göreceğiz.
  • BU KARARIN ÇIKMASINDA EMEĞİ GEÇEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ...ŞİMDİ BU DURUMDA ANLAŞILAN O Kİ 2013 İÇİŞN 16 GÜN EK İZİN HAKKIMIZ OLDU...BU DURUMDA BU GÜN İTİBARİ İLE 16 GÜN İZNİMİZİ KULLANMAK İSTİYORUZ...HAVA-İŞ MUTLAKA BUNUNDA TAKİPÇİSİ OLSUN VEDE THY DE ARTIK KENDİ ÇALIŞANLARINA DAHA FAZLA EZİYET ETMESİN...TÜM HAK EDEN ARKADAŞLARA BU ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL OLAN 16 GÜN EK İZİN HAKKINI KULLANSINLAR VE LÜTFEN THY DEKİ SAYIN YÖNETİCİLERİMİZDE BUNU ENGELLEMESİN A.ARTIK İNSAN GİBİ KAVGASIZ DÖVÜŞSÜZ HAKKIMIZI , ALIP İŞİMİZE GELİP GİTMEK İSTİYORUZ...ŞİMDİ SIRA THY DE; UMARIM YARIN BİR AÇIKLAMA YAPARLAR VE ÇALIŞANLARININ BU İZİN HAKLARINI TANIYACAKLARINI DUYURURLAR...
  • Sendika ve yöneticilere teşekkür ederim.305 arkadaşımızı da tekrar bizlerle beraber yan yana çaLışırken görmek en acil dilğimizdir.Hem ben hem de THY de çalışan babamız uçuşlar sonrası birlikte az da olsa oturabildiğimiz sofra başında Annem de kızım ve oğlumda ben de dualar ediyoruz arkadaşlarımız işlerine geri çağırılsın diye.
  • İşveren yönetim kadrolarına AKP tarafından çıkar peşinde ve partinin reklamını yapacak kişilerin atanması, hukuk yönününde iş bilmezlikleri, çalışan e ekçileri herzaman mağdur etmiştir. Şimdi bu karardan sonra yöetiçilerin o koltukda oturmaları sizce mantıklımı? Yöneticilerin şimdiye kadar yaptıkları özel çikarları , çocuklarına şirket paralarını aktarmalarının üstleri kapatılmış olabilir. İşçilerin yıllık şzinlerinden dolayı alınan haklarının üstü hiçbir zaman örtülmeyecektir. O insanlar yaşadıkları sürece haklarının hangi yöeticiler tarafından alındığı konuşulacakdır. Bu gibi çikar peşinde koşan, işbilmez aranmış yöeticilere YUHHHHHHH
  • BU SİTENİN HAVA İŞ SENDİKASINA VE YÖNETİMİNE OLAN İLGİSİ GÜN GECTİKCE ARTIYOR.DOĞRUSU HAYRETLE İZLİYORUM.SİZ BU KADAR DUYARLIMIYDINIZ BU İŞLERE. DEMEKKİ ATİLAY AYÇİN VE EKİBİ SİZE SINIF ATLATTI.YANİ İŞVEREN SINIFINDAN İŞCİ SINIFINA TERFİ ETMİŞ GİBİ DURUYORSUNUZ.BU İYİ BİR GELİŞME.AMA BU SENDİKA YÖNETİMİ GİDİCİ. OLACAKSANIZ İŞCİLERİN YANINDA OLUN KALICI OLAN ONLARDIR.BU YÖNETİM 25 YIL OLDU BURDA.ARTIK BUNLARDAN BİR CACIK OLMAZ BENDEN SÖYLEMESİ.SAYGILAR.

İşte Hava-İş Sendikası tarafından yapılan o açıklama:

"22. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin imzasından sonra ilgili toplu iş sözleşmesinde yıllık izinleri düzenleyen maddenin 60/A fıkrası ile 15.06.1999 tarihinden önce işe giren iş sözleşmeleri ister part time, ister belirli süreli sözleşmeli, ister belirsiz süreli olsun tüm sendika üyeleri için yıllık izinler 30 gün olarak düzenlendiği halde, işveren bu maddeyi farklı yorumlayarak bu izin hakkını üyelerimize kullandırmamıştı. Bunun üzerine sendikamız konuyu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişliği teftişine götürmüş ve Müfettişlik ilgili madde kapsamındaki işçilerin izinlerin 30 gün olarak kullandırılması gerektiğini belirlemişti. Ancak THY A.O işvereni bu Müfettiş Teftiş raporunun iptali için Bakanlık İş Müfettişliği aleyhine dava açmıştı.

Mahkemece, toplanan kanıtlara ve bilirkişi raporuna dayanılarak uyuşmazlık konusu toplu iş sözleşmesi hükmünün iş sözleşmesinin türüne göre bir ayrımı öngörmediği ve iş müfettişi raporunda bir isabetsizlik olmadığı gerekçesiyle davanın reddine karar verilmişti. Bu mahkeme sonucu işverence temyiz edilmişti. Yargıtay 22. Dairesi tarafından ele alınan işverenin temyiz talebi reddedilerek, Mahkeme kararının ONANMASINA, 30.01.2013 tarihinde oy birliğiyle karar verildi. Bu Yargıtay kararı uyarınca 22. Dönem toplu iş sözleşmesinin yürürlüğe girdiği 01.01.2009 tarihi itibarı ile geçerli olarak 15.06.1999 tarihinden önce işe giren tüm sendika üyesi personelin yıllık izinlerinin 30 gün hesap edilmesi, kullandırılmayan izinlerinin de kullandırılması gerekmektedir.

Hava-İş sendikası, üyelerinin haklarına yönelik hukuk dışı uygulamalara tevessül edilmemesi yönünde işvereni sürekli uyarmakta, ancak işveren Medeni Kanunun iyi niyet hükümlerini her fırsatta ihlal etmeyi marifet sanmaktadır. Ancak uzun sürede de olsa kendileri işte bu şekilde hukuk tarafından mahkûm edilmektedirler.

Saygılarımızla
Hava-İş Genel Merkez Yönetim Kurulu "

HAVA-İŞ ÜYELERİYLE İLGİLİ ÖNEMLİ KARAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Güzel olur. ~ 11 yıl önce
"ÖĞRETMENİM! Memlekete hoş geldin!"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 11 yıl önce
Sayın yorumcular bu karardan sonra iş bilmezu THY VE THY TEKNİK YÖNETİCİLERİ bizim bu sürede kullandırmadıkları izinleri veya ücretlerini umarım en kısa sürede vererek yargı kararı ile onanmasınada itiraz edecek kadar hukuk bilmez tavırlarını devam etmezler. İŞ BİLMEZ BU YÖNETİCİLERE DAHA NEKADAR YARGI TOKATI ATILACAK. Çalıştığımız sürece bunları göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAOLASIN HAVAİŞ ~ 11 yıl önce
BU KARARIN ÇIKMASINDA EMEĞİ GEÇEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ...ŞİMDİ BU DURUMDA ANLAŞILAN O Kİ 2013 İÇİŞN 16 GÜN EK İZİN HAKKIMIZ OLDU...BU DURUMDA BU GÜN İTİBARİ İLE 16 GÜN İZNİMİZİ KULLANMAK İSTİYORUZ...HAVA-İŞ MUTLAKA BUNUNDA TAKİPÇİSİ OLSUN VEDE THY DE ARTIK KENDİ ÇALIŞANLARINA DAHA FAZLA EZİYET ETMESİN...TÜM HAK EDEN ARKADAŞLARA BU ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL OLAN 16 GÜN EK İZİN HAKKINI KULLANSINLAR VE LÜTFEN THY DEKİ SAYIN YÖNETİCİLERİMİZDE BUNU ENGELLEMESİN A.ARTIK İNSAN GİBİ KAVGASIZ DÖVÜŞSÜZ HAKKIMIZI , ALIP İŞİMİZE GELİP GİTMEK İSTİYORUZ...ŞİMDİ SIRA THY DE; UMARIM YARIN BİR AÇIKLAMA YAPARLAR VE ÇALIŞANLARININ BU İZİN HAKLARINI TANIYACAKLARINI DUYURURLAR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEŞEKKÜRLER ~ 11 yıl önce
Sendika ve yöneticilere teşekkür ederim.305 arkadaşımızı da tekrar bizlerle beraber yan yana çaLışırken görmek en acil dilğimizdir.Hem ben hem de THY de çalışan babamız uçuşlar sonrası birlikte az da olsa oturabildiğimiz sofra başında Annem de kızım ve oğlumda ben de dualar ediyoruz arkadaşlarımız işlerine geri çağırılsın diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖS ~ 11 yıl önce
İşveren yönetim kadrolarına AKP tarafından çıkar peşinde ve partinin reklamını yapacak kişilerin atanması, hukuk yönününde iş bilmezlikleri, çalışan e ekçileri herzaman mağdur etmiştir. Şimdi bu karardan sonra yöetiçilerin o koltukda oturmaları sizce mantıklımı? Yöneticilerin şimdiye kadar yaptıkları özel çikarları , çocuklarına şirket paralarını aktarmalarının üstleri kapatılmış olabilir. İşçilerin yıllık şzinlerinden dolayı alınan haklarının üstü hiçbir zaman örtülmeyecektir. O insanlar yaşadıkları sürece haklarının hangi yöeticiler tarafından alındığı konuşulacakdır. Bu gibi çikar peşinde koşan, işbilmez aranmış yöeticilere YUHHHHHHH

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sn editör ~ 11 yıl önce
BU SİTENİN HAVA İŞ SENDİKASINA VE YÖNETİMİNE OLAN İLGİSİ GÜN GECTİKCE ARTIYOR.DOĞRUSU HAYRETLE İZLİYORUM.SİZ BU KADAR DUYARLIMIYDINIZ BU İŞLERE. DEMEKKİ ATİLAY AYÇİN VE EKİBİ SİZE SINIF ATLATTI.YANİ İŞVEREN SINIFINDAN İŞCİ SINIFINA TERFİ ETMİŞ GİBİ DURUYORSUNUZ.BU İYİ BİR GELİŞME.AMA BU SENDİKA YÖNETİMİ GİDİCİ. OLACAKSANIZ İŞCİLERİN YANINDA OLUN KALICI OLAN ONLARDIR.BU YÖNETİM 25 YIL OLDU BURDA.ARTIK BUNLARDAN BİR CACIK OLMAZ BENDEN SÖYLEMESİ.SAYGILAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000