11 Şubat 2012, Cumartesi 13:24:09

HAVA-İŞ, THY'NİN MAAŞ TEKLİFİNE NE DEDİ?

Hava-İş Sendikası ile THY arasındaki 23. dönem toplu iş sözleşme görüşmelerinin 2. oturumu yapıldı. Hava-İş, THY'nin ücret teklifini kabul etmedi.
  • Burda havacılıktan ve bu sektörde çalışan insanlardan bi haber yaşayanların tahrik edici yorumlarını yayınlamazsanız seviniriz !!! Bu yorumları yazanlardan kaçı hergün can güvenliğini riske atarak "Havada" dikkat çekıyorum normal bir çalışma ortamında değil, her uçuş, hayatının son günü olabilicekmiş gibi risk taşıyan bir sektörde çalışıyor acaba, burda ahkam kesiyorsunuz ama uçak en ufak bir türbülansa girdiğinde hepinizin gözleri bize korkuyla bakıyor. Maruz kaldığımız radyasyon ve basınç faktörlerini saymıyorum bile.
  • Bu THY çalışanlarının ,diğer havacılık sektöründe çalışanlarının ne şartlarda para aldıklarından haberleri bile yok .E n ballı parayı alıp hala ağlayanlar,diğer şirketlerin verdiği asgari ücrete düşseler herhalde yaşayamazlar.
  • Eğer grev yasağı gelrse siz seyredin neler olacağını arkadaşlar bu işin partisi yok bu birhak ve emek mucadelesidir birbirinize düşeceğinize herkes bütün emekciler çalışanlar birbirine destek çıksın bugün bana dokunmayan yılan yaşasın diyen zihniyet yarın o yılan seni isirinca ne yapacaksın ne hikmetse kimse aydınlık ve öngörü sahibi düşünmüyor yahu yarın ya sen başka bir konumda çalışırsan o zaman yüzün kızarmıyacakmı hiç bir koltuk baki değildir bunu bu toplum anlamdı gitti hep başımıza gelenler kraldan çok krlacıların yalakların yaptıkları akılsız işlerle oldu zamanında başbakanın grev yapan işçileri destekleyen fotoğradını hatırlayın ama o zaman sadece bir vatandaşdı geleceği parlak olan eee şimdi ne oldu ne değişti grev yasağına HAYIR
  • garibim mini cooper a benim evlat biniyor gerisini sen düşün....yaa daha senin kafa nerelerde kalmış vay vay vay...birde insanlar size canını emanet ediyorlar....daha çookkk çalışmanız lazım çokkkkkk
  • dostum mini cooper alamadıgını bu kadar kıskandıgını beli etmeseydin iyiydi
  • maasa zam istemiyom,mudurlerin kullandigi arabayi versinler yater,kullanmak icin
  • ki gün sonra kapı önüne atılınca minicooper ına biner kös kös gidersin :))
  • kardeş inan ortalama ayda 6bin tl az geliyor. benim mini cooper taksitlerini ödeyemiyorum. hayat zor. inşallah düzgün bir zam alırızda taksitler bitince sıfırlarım minicik cooperımı
  • yönetim yalakalarının yorumlarını yayınlamayın burda...mide bulandırıyorlarf çünkü...
  • Sorsana yoneticlierin maaslarini nekadar aldiklarini.gunde 14 saat calis hemde havada herseyin sorumlulugunu uzerinde yuk et ikram biter sorarlar niye diye yolcu sikayet eder yeri bize sorarlar onu bunu herseyi sorarlar otur cevaopla sonrada 1000 tlyemi calisalim arkadasim? Senin maasin sanirim 800 tl asgari ucret konusuyorsun birde havaciliktan haberin yok senin.
Hava-İş Sendikası ile THY A.O Genel Müdürlüğü arasında başlayan 23. Dönem toplu iş sözleşme görüşmelerinin 2. oturumu 10 Şubat 2012 tarihinde THY Genel Müdürlüğünde yapıldı. 

Hava-İş sendikası bir önceki oturumda işverence sendikaya verilen şartlı ücret tekliflerini üyeleri kurulları ile değerlendiridiğini ve kabul etmediğini işverene bildirdi.

Hava-İş'ten ikinci oturumla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

Sendika yetkilileri görüşmelerinin tüm toplu iş sözleşmesi maddeleri üzerinden, ön şart getirilmeden yapılmasını, Hava-İş sendikasının ücret, çalışma koşulları, sosyal hakları ve idari maddeleri bir bütün olarak değerlendirdiğini belirterek işverence sürdürülen yaklaşımla çözüm yollarının tıkanmaya gideceğini ve sonuç alınamayacağını belirtti.

Hava-İş sendikası, toplantıda THY A.O'nun personelin gösterdiği özveri ve verimlilik ile Avrupa 1. si dünya 9.'su olduğunu, THY'nin personel giderleri yönünden küresel rekabet ortamında en avantajlı şirket olduğunu, işverenin tüm baskı, işten çıkarma ve kötü yönetim yaklaşımlarının oluşturduğu olumsuzluklara rağmen personelin bu başarısının işverence takdir görmediğini vurgulayarak işverenin bu yanlış tutumundan vazgeçmesini istedi.
Bu yanlış yönetim tarzının işçiler üzerinde oluşturduğu baskıların uçuş emniyetini risk edecek boyutlarda olduğu, toplu iş sözleşmesinde işverenin uzlaşmaz tutumundan doğacak olumsuzlukların bu riskleri daha da üst boyutlara taşıyacağını belirterek, toplu iş sözleşmesinin doğası gereği tüm sendika teklifleri üzerinden sorunların tartışılması için işveren yöneticilerine yeni bir değerlendirme yapmaları için çağrıda bulundu."

Toplu iş sözleşmesinin 3. oturumu 15 Şubat 2012 saat 14.00'de THY Genel Müdürlüğünde yapılacak.
HAVA-İŞ, THY'NİN MAAŞ TEKLİFİNE NE DEDİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Misafir ~ 12 yıl önce
Burda havacılıktan ve bu sektörde çalışan insanlardan bi haber yaşayanların tahrik edici yorumlarını yayınlamazsanız seviniriz !!! Bu yorumları yazanlardan kaçı hergün can güvenliğini riske atarak "Havada" dikkat çekıyorum normal bir çalışma ortamında değil, her uçuş, hayatının son günü olabilicekmiş gibi risk taşıyan bir sektörde çalışıyor acaba, burda ahkam kesiyorsunuz ama uçak en ufak bir türbülansa girdiğinde hepinizin gözleri bize korkuyla bakıyor. Maruz kaldığımız radyasyon ve basınç faktörlerini saymıyorum bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu THY çalışanlarının ,diğer havacılık sektöründe çalışanlarının ne şartlarda para aldıklarından haberleri bile yok .E n ballı parayı alıp hala ağlayanlar,diğer şirketlerin verdiği asgari ücrete düşseler herhalde yaşayamazlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Eğer grev yasağı gelrse siz seyredin neler olacağını arkadaşlar bu işin partisi yok bu birhak ve emek mucadelesidir birbirinize düşeceğinize herkes bütün emekciler çalışanlar birbirine destek çıksın bugün bana dokunmayan yılan yaşasın diyen zihniyet yarın o yılan seni isirinca ne yapacaksın ne hikmetse kimse aydınlık ve öngörü sahibi düşünmüyor yahu yarın ya sen başka bir konumda çalışırsan o zaman yüzün kızarmıyacakmı hiç bir koltuk baki değildir bunu bu toplum anlamdı gitti hep başımıza gelenler kraldan çok krlacıların yalakların yaptıkları akılsız işlerle oldu zamanında başbakanın grev yapan işçileri destekleyen fotoğradını hatırlayın ama o zaman sadece bir vatandaşdı geleceği parlak olan eee şimdi ne oldu ne değişti grev yasağına HAYIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
garibim mini cooper a benim evlat biniyor gerisini sen düşün....yaa daha senin kafa nerelerde kalmış vay vay vay...birde insanlar size canını emanet ediyorlar....daha çookkk çalışmanız lazım çokkkkkk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
dostum mini cooper alamadıgını bu kadar kıskandıgını beli etmeseydin iyiydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
maasa zam istemiyom,mudurlerin kullandigi arabayi versinler yater,kullanmak icin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ki gün sonra kapı önüne atılınca minicooper ına biner kös kös gidersin :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kardeş inan ortalama ayda 6bin tl az geliyor. benim mini cooper taksitlerini ödeyemiyorum. hayat zor. inşallah düzgün bir zam alırızda taksitler bitince sıfırlarım minicik cooperımı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yönetim yalakalarının yorumlarını yayınlamayın burda...mide bulandırıyorlarf çünkü...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sorsana yoneticlierin maaslarini nekadar aldiklarini.gunde 14 saat calis hemde havada herseyin sorumlulugunu uzerinde yuk et ikram biter sorarlar niye diye yolcu sikayet eder yeri bize sorarlar onu bunu herseyi sorarlar otur cevaopla sonrada 1000 tlyemi calisalim arkadasim? Senin maasin sanirim 800 tl asgari ucret konusuyorsun birde havaciliktan haberin yok senin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000