09 Eylül 2012, Pazar 08:39:02

HAVA-İŞ TAKSİM'DEYDİ...

Türk Hava Yolları'nda (THY) havacılık iş koluna getirilen grev yasağını protesto ettikleri gerekçesiyle işten çıkarılan personeller, THY'nin Taksim'deki satış ofisi önünde eylem yaptı. Polisin güvenlik önlemi aldığı eylem açıklamanın ardından olaysız sona erdi.
  • YETER AYÇİN YETER ÇEK GİT BU MİLLET İSTEMİYOR SENİ.SEN ORDA OLDUĞUN SÜRECE PERSONEL ZARAR GÖRMEYE DEVAM EDECEK.SEN KİM OLUYORSUNDA EL ALTINDAN ORAYA GELENLERE AYLIK 1500 TL PARA VERİYORSUN.SEN KİMİN PARASINI İÇ EDİYORSUN ORDA .HAKKIMIZI SANA HELAL ETMİYORUZ.BİZİM PARAMIZLA CAKA SATIYORSUN.EGER BİRAZ GURUR BİRAZ UTANMA VARSA SENDE İSTİFA ET GİT.BU PERSONEL SANA GEREKEN TOKATI İLK GENEL KURULDA VERECEKTİR MERAK ETME.
  • Atilla Bey Bence vade yeterince dolmuştur. Altınızdaki koltuk eskiyip çürümeye başladı. 80 lerin salhane kafasıyla, yıl 2012 de sendikacılık yapamaya çalışıyor, yumurta kapıya gelince zamansız plansız işler yapıyorsunuz. Günümüzde sendika sadece zamanlı zamansız eylem yaparak değil daha çok stratejik bir yönetim haline gelmiştir. Lufthansa'nın yaptığı grev ile sizin grevi karşılaştırın 15 senedir nereye olduğunuzu göreceksiniz. Haklı yönlendirinzde var tabi Lufthansa yöneticileri THY yöneticileri gibi davranmıyor.
  • Evet adam tam bir AĞA Adam başkan olduktan sonra işe alınananlar. bile binlerce emekli oldu hala başkan bundan iyi ağa mı olur adamın her istegi yerine getiriliyor daha ne olsun THY yi adam kuşatmış sandık geldimi yine adam seçiliyor sonra da istediği atılıyor istediği de tayin ediliyor daha ne olsun adamın arkası sağlam. Yöneticilerin her geleni adamın ekmeğine biraz daha yağ sürüyor. kandırmayın kendinzi beylerr......
  • Yahu siz ne olup bittiğini bilerek mi burada yorum yapıyorsunuz? hamdi topçunun adamı da olsanız, metin külünk ün adamı da olsanız bilerek adam gibi yorum yapın...Son toplu sözleşmeyi Yüksek hakem Kurulu imzaladı...Yani THY yönetimmi hiç bişey vermedi..Önerdiği sadece % 3 tü.. Gerisini Hvaİş in İsteklerini biraz törpülüyerek YHK bağladı...THY nin verdiği hiç bbişey yok.. Burada hiç bir şey bilmeden yorum Yapmayın....Sendika olmasa çalışanlara hiç bişey vermez bu THY yönetimi...Grev yasağına karşı şanlı bir direniş örgütleyen Havaİş bunu sonucunda YHK ye bile haklarını kabul ettirdi..Ama zavallı THY yönetimi beslemelerine burada yorum yaptırarak kabul edilen hakları sanki kendi vermiş havası estiriyor. THY ADAMA HİÇ BİŞEY VERMEZ..EĞER HAVAİŞ OLMASA.... THY çalışanları farkları aldılar...Güle güle harcayın....Sendikalı olmak böyle bişey işte.Sırada 2013-2014 sözleşmesi var.. THY Yönetimini savunanlar yönetimi ikna etsinler de daha fazla hak elde etmemiizi sağlasınlar hadi. Bekliyoruz
  • thy yönetimi maaş farkı demelerını patı ama iştencıkardıklarına odeme yapmamışlardır.acaba bunu neye gore dayanıp yapıyorlar.bu kadar vurdumduymazlıknerden kaynaklanıyr.benyaptım oldu nereye kadar devam edecek.bu ulkede hukuk ykmu yksa tatılemı cıktı.
  • O göbeği ancak senin gibiler atar (ağa bildiklerinin karşısında,,,, belki de hamam daaaa). Biz işçiler alın terimizin emeğimizin karşılığını alırız... Sendikacı görevini yapmıyor.... Senin Ağan kaç kere toplu sözleşme toplantısına geldi de benim hakkımı istedi.... HİİİÇÇÇÇ..... Zaten sözleşmede sendikanın imzası yok... kendiliğinden oldu bu iş.... Geçen hafta hvalimanında gördüm sizii 4 kişiydiniz, çay/sigara ellerde bıyık altından gelen geçen yolcuları süzüyordunuz... senin ağan gelseydi hemen göbek atıp karşılayacağından eminim.... Sen mi veriyorsun lan benim maaşımı... Ama senin paranı (sendikadan el altından aldığın) ben veriyorum... Senin ağanın da parasını biz/emekçiler veriyoruz...
  • HAVA-İŞ İN MEVCUT YÖNETİMİNİ ELEŞTİRENLERİ ANLAMIYORUM...BURADAN ATIP TUTMAKLA ELLERİNE NE GEÇİYOR ACABA? AĞA DİYE ADAMA LAF ATIYORLAR AMA ONUN SAYESİNDE ALINAN ZAM PARASINI CEBE ATARKEN GÖBEK ATIYORLAR...BİR ELEŞTİRİNİZ VARSA SEÇİM ZAMANI BEGENDİĞİNİZ ADAYA OY ATIN.TİS ÖNCESİ İŞÇİ VE MEMURLARIN AKLINI KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIP BOZGUNCULUK YAPMAYIN...EN AZ ENFLASYON ARTIŞ ORANI KADAR ZAM ALMAK TÜM İŞÇİ VE MEMURLARIN HAKKI BU ŞİRKETTE...
  • ne alaka şimdi, zengin adamdan insana zarar gelmezmiş de yoksul adamdan gelirmiş; aklıma ben zenginleri severim diyebilen birisini getirdi... şöyle değiştirelim isterseniz senin bağırsağında olan ekmekte fakir insanın gözü yoktur ama bu sistemde zengin dediğin adamlar kimse onların eli oradadır, bilmem anlatabildim mi, yaşıyoruz, görüyoruz
  • bunların hepsi boş laf..senelerdir orada imparator gibi otur, kendi koltuğun için millet işten atılsın. yok öyle geçeceksin. yönetim ben seni sallamıyorum işçime sensiz de veririm dedi zammı ve verdi..bırak bu işleri ideolojik sendika sorumlusu.
  • AĞA ANLAŞILAN BU İŞTEN ATILAN ARKADAŞLARI GENEL KURUL SÜRECİNE KADAR KULLANACAK VE ONLARI GENEL KURUL İCİN KULLANACAK.YILLARDIR AYNI ŞEYİ YAPIYOR.HOŞ İŞTEN ATILANLAR ORDA DEĞİL AMA OLSUN ADLARI BİLE YETER NASIL OLSA KAMU OYU ÖNEMLİ. YAZIK THY ÇALIŞANLARINA ŞU ADAMLARA TAHAMMÜL EDİP SENDİKACI DİYE BAŞLARINDA TAŞIYORLAR YA BU AYIP DA ONLARA YETER.

Havacılık iş koluna getirilen grev yasağını protesto ettikleri gerekçesiyle 305 THY çalışanı işten çıkarılmıştı. İşten atıldıktan sonra Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş katında eylemlerini sürdüren işçilerden bazıları ve yakınları THY'nin Taksim'deki bilet satış ofisi önünde eylem yaptı.

Eyleme Hava-İş Sendikası'nın yanı sıra Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) ve Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİŞ) de destek verdi. 'İşçi kıyımına, sendika düşmanlığına son', 'Grev haktır, yasaklara hayır', 'Haklarıma, onuruma, sendikama, toplu sözleşmeme saygı' yazılı pankart ve dövizler taşıyan 100 kişilik grup, 'Direne direne kazanacağız', 'Gün gelecek devran dönecek, 'AKP halka hesap verecek' şeklinde slogan attı.

Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, grev yasağının kabul edilemez olduğunu, 104 gündür eylemlerinin devam ettiğini aktardı. Ayçin, gerekirse 204, yetmezse 304 gün daha eylem yapabileceklerini söyledi.

Çevik kuvvet polisinin güvenlik önlemi aldığı eylem açıklamanın ardından olaysız sona erdi. (SamanyoluHaber)

HAVA-İŞ TAKSİM'DEYDİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

ATİLAY AĞA ~ 12 yıl önce
YETER AYÇİN YETER ÇEK GİT BU MİLLET İSTEMİYOR SENİ.SEN ORDA OLDUĞUN SÜRECE PERSONEL ZARAR GÖRMEYE DEVAM EDECEK.SEN KİM OLUYORSUNDA EL ALTINDAN ORAYA GELENLERE AYLIK 1500 TL PARA VERİYORSUN.SEN KİMİN PARASINI İÇ EDİYORSUN ORDA .HAKKIMIZI SANA HELAL ETMİYORUZ.BİZİM PARAMIZLA CAKA SATIYORSUN.EGER BİRAZ GURUR BİRAZ UTANMA VARSA SENDE İSTİFA ET GİT.BU PERSONEL SANA GEREKEN TOKATI İLK GENEL KURULDA VERECEKTİR MERAK ETME.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Atilla Bey Bence vade yeterince dolmuştur. Altınızdaki koltuk eskiyip çürümeye başladı. 80 lerin salhane kafasıyla, yıl 2012 de sendikacılık yapamaya çalışıyor, yumurta kapıya gelince zamansız plansız işler yapıyorsunuz. Günümüzde sendika sadece zamanlı zamansız eylem yaparak değil daha çok stratejik bir yönetim haline gelmiştir. Lufthansa'nın yaptığı grev ile sizin grevi karşılaştırın 15 senedir nereye olduğunuzu göreceksiniz. Haklı yönlendirinzde var tabi Lufthansa yöneticileri THY yöneticileri gibi davranmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aproncu ~ 12 yıl önce
Evet adam tam bir AĞA Adam başkan olduktan sonra işe alınananlar. bile binlerce emekli oldu hala başkan bundan iyi ağa mı olur adamın her istegi yerine getiriliyor daha ne olsun THY yi adam kuşatmış sandık geldimi yine adam seçiliyor sonra da istediği atılıyor istediği de tayin ediliyor daha ne olsun adamın arkası sağlam. Yöneticilerin her geleni adamın ekmeğine biraz daha yağ sürüyor. kandırmayın kendinzi beylerr......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sonsöz e ~ 12 yıl önce
Yahu siz ne olup bittiğini bilerek mi burada yorum yapıyorsunuz? hamdi topçunun adamı da olsanız, metin külünk ün adamı da olsanız bilerek adam gibi yorum yapın...Son toplu sözleşmeyi Yüksek hakem Kurulu imzaladı...Yani THY yönetimmi hiç bişey vermedi..Önerdiği sadece % 3 tü.. Gerisini Hvaİş in İsteklerini biraz törpülüyerek YHK bağladı...THY nin verdiği hiç bbişey yok.. Burada hiç bir şey bilmeden yorum Yapmayın....Sendika olmasa çalışanlara hiç bişey vermez bu THY yönetimi...Grev yasağına karşı şanlı bir direniş örgütleyen Havaİş bunu sonucunda YHK ye bile haklarını kabul ettirdi..Ama zavallı THY yönetimi beslemelerine burada yorum yaptırarak kabul edilen hakları sanki kendi vermiş havası estiriyor. THY ADAMA HİÇ BİŞEY VERMEZ..EĞER HAVAİŞ OLMASA.... THY çalışanları farkları aldılar...Güle güle harcayın....Sendikalı olmak böyle bişey işte.Sırada 2013-2014 sözleşmesi var.. THY Yönetimini savunanlar yönetimi ikna etsinler de daha fazla hak elde etmemiizi sağlasınlar hadi. Bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adalet ~ 12 yıl önce
thy yönetimi maaş farkı demelerını patı ama iştencıkardıklarına odeme yapmamışlardır.acaba bunu neye gore dayanıp yapıyorlar.bu kadar vurdumduymazlıknerden kaynaklanıyr.benyaptım oldu nereye kadar devam edecek.bu ulkede hukuk ykmu yksa tatılemı cıktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap...AĞA MAĞA DİYORSUNUZ AMA PARAYI ALIRKENDE GÖBEK ATIYORSUNUZ... ~ 12 yıl önce
O göbeği ancak senin gibiler atar (ağa bildiklerinin karşısında,,,, belki de hamam daaaa). Biz işçiler alın terimizin emeğimizin karşılığını alırız... Sendikacı görevini yapmıyor.... Senin Ağan kaç kere toplu sözleşme toplantısına geldi de benim hakkımı istedi.... HİİİÇÇÇÇ..... Zaten sözleşmede sendikanın imzası yok... kendiliğinden oldu bu iş.... Geçen hafta hvalimanında gördüm sizii 4 kişiydiniz, çay/sigara ellerde bıyık altından gelen geçen yolcuları süzüyordunuz... senin ağan gelseydi hemen göbek atıp karşılayacağından eminim.... Sen mi veriyorsun lan benim maaşımı... Ama senin paranı (sendikadan el altından aldığın) ben veriyorum... Senin ağanın da parasını biz/emekçiler veriyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AĞA MAĞA DİYORSUNUZ AMA PARAYI ALIRKENDE GÖBEK ATIYORSUNUZ... ~ 12 yıl önce
HAVA-İŞ İN MEVCUT YÖNETİMİNİ ELEŞTİRENLERİ ANLAMIYORUM...BURADAN ATIP TUTMAKLA ELLERİNE NE GEÇİYOR ACABA? AĞA DİYE ADAMA LAF ATIYORLAR AMA ONUN SAYESİNDE ALINAN ZAM PARASINI CEBE ATARKEN GÖBEK ATIYORLAR...BİR ELEŞTİRİNİZ VARSA SEÇİM ZAMANI BEGENDİĞİNİZ ADAYA OY ATIN.TİS ÖNCESİ İŞÇİ VE MEMURLARIN AKLINI KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIP BOZGUNCULUK YAPMAYIN...EN AZ ENFLASYON ARTIŞ ORANI KADAR ZAM ALMAK TÜM İŞÇİ VE MEMURLARIN HAKKI BU ŞİRKETTE...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
ne alaka şimdi, zengin adamdan insana zarar gelmezmiş de yoksul adamdan gelirmiş; aklıma ben zenginleri severim diyebilen birisini getirdi... şöyle değiştirelim isterseniz senin bağırsağında olan ekmekte fakir insanın gözü yoktur ama bu sistemde zengin dediğin adamlar kimse onların eli oradadır, bilmem anlatabildim mi, yaşıyoruz, görüyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sonsoz ~ 12 yıl önce
bunların hepsi boş laf..senelerdir orada imparator gibi otur, kendi koltuğun için millet işten atılsın. yok öyle geçeceksin. yönetim ben seni sallamıyorum işçime sensiz de veririm dedi zammı ve verdi..bırak bu işleri ideolojik sendika sorumlusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AĞANIN OYUNU ~ 12 yıl önce
AĞA ANLAŞILAN BU İŞTEN ATILAN ARKADAŞLARI GENEL KURUL SÜRECİNE KADAR KULLANACAK VE ONLARI GENEL KURUL İCİN KULLANACAK.YILLARDIR AYNI ŞEYİ YAPIYOR.HOŞ İŞTEN ATILANLAR ORDA DEĞİL AMA OLSUN ADLARI BİLE YETER NASIL OLSA KAMU OYU ÖNEMLİ. YAZIK THY ÇALIŞANLARINA ŞU ADAMLARA TAHAMMÜL EDİP SENDİKACI DİYE BAŞLARINDA TAŞIYORLAR YA BU AYIP DA ONLARA YETER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000