24 Ekim 2009, Cumartesi 13:10:53

HAVA-İŞ PARÇALANIYOR

Hava İş Yönetim Kurulu iki işçinin daha işine son verdi. Örgütlenme Uzmanı Munzur Pekgüleç ve Basın yayın sorumlusu Özlem Ergun yönetim kurulu kararıyla işten çıkarıldı.
  • eski bir hava iş'li olarak, bu güne kadar ayçin'e oy vererek başkanlık koltuğunda tutan tüm üyeleri kınıyorum.
  • BAHADIR KAPTAN BU ATILY AYCIN DENEN ADAMA HESAP SORMANI BEKLIYORUZ,YETER BU KADAR KRALLIK.STANDART TURKIYE KLASIGI DAVRANISLAR BUNLAR AMA HESAP SORULAMAZ DEGIL.
  • POS BIYIK VE YALAKALARI BASDA OLDUGU MUDDETCE PARCALANIR TABII..ANORMAL BIR DURUM OLMAZ..
  • Atilay başkan a tek sorum var..3 yerde seçim kaybeden bir başkan,yönetici vs istifa eder mi etmez mi??Zahmet edip eğer meyhaneden alemden fırsat bulup da cevaplandırır ve sitesinde yayınlarsa sevinirim..
  • Başkanın ne kadar demokrat, objektif,ilkeli ve saygılı olduğunu seçim sonuçlarını sendika sitesinde yayınlatmayarak bir kere daha görmüş olduk.. Gerçekten görev aşkıyla o koltukta oturuyor olsa idi çalışanlarına saygısından 3 yerde mağlup bile olsa seçim sonuçlarını yayınlardı ama ne olduğunu, kim olduğunu, zihniyetini yine gösterdi..Aralık da da delegeler sandıkta ona saygıyı sevgiyi gösterecekler eminim....Böyle oyunlarla kimseyi kandıramazsınız ey meyhane temsilcileri...Artık o palavralarınıza kanan yok..Yüzünüz varsa gelin seçim kaybettiğiniz yerlerde çalışanlara sorun niye bize oy vermediniz diye..İnsanları yıllarca sömürüp kandırdınız aidatlarla sefa sürdünüz olmayan edebinizle adabınızla çekin gidin..
  • Bence pos bıyık sendika başkanlığını bıraksın meyhaneciler birliği başkanı veya meyhaneciler ve alemciler sendikası başkanı olsun..O ve saz takımına yakışan da budur..
  • 20 yildir başdasın getirdiğin hiç bir yenilik yok..Geliştirdiğin bir vizyon yok..20 yıldır hep aynı şeyler hep aynı senaryolar..Yerini gençlere bırakmayı da bilmiyorsun daha doğrusu para ve makam tatlı geldiği için bırakamıyorsun..Thy personeli de senden ve yanındakilerden bıkmış..Hiçbiriniz ne yer işletmeye ne de uçuş işletmeye gelemiyorsunuz..Kimin sendikası olduğunuz belli değil..Alemcilerin mi, içkicilerin mi,zamparalık meraklılarının mı,vatanı,bayrağı bilmeyenlerin mi, çalışanları sadece aidat verenler olarak görenlerin mi kimin???
  • başkan ve avanesinde de biraz gurur olsaydı 3 yerde kaybettiği seçimlerden sonra istifa ederdi..Çalışanların artık onu istemediği alenen belli olduğu halde makam,mevki,iktidar ve para hırsı yüzünden yapıştığı koltuğu bırakamıyor..Sözüm ona demokrat..Evet ama kendine,avanesine ve çıkarlarına demokrat..Sendika çalışanlarını patron edasıyla işden çıkaran demokrat...Sendikayı meyhanelerden işçi aidatlarıyla yiyip içerek yöneten demokrat..Yanındaki yalakalarının dümenlerini,şaibelerini bilerek görmezden gelen demokrat..Kendi fikirlerine muhalefet edilmesine dayanamayan demokrat..Hangi bayrağa,millete hizmet ettiği belli olmayan demokrat..Yaşadığı ülkenin şanlı ordusuna hakaret etmeyi demokratlık sayan demokrat..Daha yazılacak çok şey var..
  • kendi çalışanının hakkını koruyamayan(munzur abiyi tanıyan herkes sever),kendi temsilcilerine sahip çıkamayan(bahadır kaptanı da tanıyan herkes sever)ayçin önderliğinde bir sendikaya pes doğrusu.koltuk ve çıkar,sen nelere kadirsin!tüm delegelere sesleniyorum,bu oyunu bozun da ayçin bey nerede iş bulacak görelim! m.d.z.
  • bu arkadaslarda biraz gurur olsaydi istifa ederlerdi ben izin hakkimi kullanayim maas yatsin oh ne ala.ayni durum barutcu icin de soz konusu madem profesyonel sendikaciligi kaldiriyorsunuz neden hala istifa etmiyorsun hala daha inanmadigin yonetim kurulundasin ve maas almaya devam ediyorsun,ilkeli insan...

 Hava-İş Sendikası yönetim kurulu iki isimleri yollarını ayırdı. Sendika seçimlerinde Atilay Ayçin yönetimine muhalif olarak ortaya çıkan Gökkuşağı Hareketi, işten çıkarılmalarla ilgili bir açıklama yaptı.

İşte Gökkuşağı Hareketi’nden yapılan açıklama:

 “Genel Kurul öncesi yönetim kurulu üyelerinden Engin Barutçu’nun katılmadığı toplantıda verilen bu karar 20 yılda karşıtına dönüşen iktidar hırsının vardığı son noktadır. Hava İş yönetimi sendikayı kendi şirketi ve kendilerini de bu şirketin patronu görmektedirler. THY işvereninden bir farkları kalmamıştır. Onlar da kendileri gibi düşünmeyen işçileri kapı önüne koymaktadır. Daha önce de sendikanın örgütlenmedeki hatalarını yazılı rapor olarak yönetime sunan dış ilişkiler uzmanı Pınar Erol “Benim çalışanım beni nasıl eleştirir!” denerek işten atılmıştır. Başka nedenlerle de çıkarılan işçilerin oranı THY’deki  kıyımı aratacak boyuttadır. Hava İş “patronları” bunu “Tabi ki atarız maaşını biz veriyoruz!” şeklinde savunacak kadar pervasızdır.   

Bu anlayıştaki bir sendika yönetiminin THY deki işçi kıyımına dur demesi, sendikal örgütlülüğe sahip çıkması mümkün müdür?  Munzur ve Özlem arkadaşlarımızın tek suçları Gökkuşağı Hareketi sözcüleriyle dost olmalarıdır. Yıllardır aynı sendika çatısı altında mücadele eden insanların dostluğu kadar doğal birşey olabilir mi? Muhalefet yürüten ve genel kurul delege seçimlerinde katıldığı bütün seçimleri kazanan Gökkuşağı Hareketi delege çoğunluğuna sahiptir. Telaşları ve hırçınlıklarının tek sebebi budur. THY işçileri ve genel kurul delegeleri bu “patron tavrına” 12-13 Aralıktaki genel kurulda son vereceklerdir.

THY işçilerini ve özellikle Atilay Ayçin listesinden aday olan kardeşlerimizi bu tutumu sorgulamaya davet ediyoruz. Aynı soruyu özellikle Türkiye sendikal harekette şimdiye kadar yarattığı sahte imaja kanan çevrelerin yapma zamanıdır. Başta bağlı olduğu federasyon Türk İş olmak üzere bütün sendikacılar, yakından tanıdıkları, sendika emekçisi Munzur Pekgüleç’e ve bir basın emekçisi olan Özlem Ergun’a sahip çıkmalıdır.”

HAVA-İŞ PARÇALANIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 14 yıl önce
eski bir hava iş'li olarak, bu güne kadar ayçin'e oy vererek başkanlık koltuğunda tutan tüm üyeleri kınıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BAHADIR KAPTAN BU ATILY AYCIN DENEN ADAMA HESAP SORMANI BEKLIYORUZ,YETER BU KADAR KRALLIK.STANDART TURKIYE KLASIGI DAVRANISLAR BUNLAR AMA HESAP SORULAMAZ DEGIL.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
POS BIYIK VE YALAKALARI BASDA OLDUGU MUDDETCE PARCALANIR TABII..ANORMAL BIR DURUM OLMAZ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Atilay başkan a tek sorum var..3 yerde seçim kaybeden bir başkan,yönetici vs istifa eder mi etmez mi??Zahmet edip eğer meyhaneden alemden fırsat bulup da cevaplandırır ve sitesinde yayınlarsa sevinirim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Başkanın ne kadar demokrat, objektif,ilkeli ve saygılı olduğunu seçim sonuçlarını sendika sitesinde yayınlatmayarak bir kere daha görmüş olduk.. Gerçekten görev aşkıyla o koltukta oturuyor olsa idi çalışanlarına saygısından 3 yerde mağlup bile olsa seçim sonuçlarını yayınlardı ama ne olduğunu, kim olduğunu, zihniyetini yine gösterdi..Aralık da da delegeler sandıkta ona saygıyı sevgiyi gösterecekler eminim....Böyle oyunlarla kimseyi kandıramazsınız ey meyhane temsilcileri...Artık o palavralarınıza kanan yok..Yüzünüz varsa gelin seçim kaybettiğiniz yerlerde çalışanlara sorun niye bize oy vermediniz diye..İnsanları yıllarca sömürüp kandırdınız aidatlarla sefa sürdünüz olmayan edebinizle adabınızla çekin gidin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence pos bıyık sendika başkanlığını bıraksın meyhaneciler birliği başkanı veya meyhaneciler ve alemciler sendikası başkanı olsun..O ve saz takımına yakışan da budur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
20 yildir başdasın getirdiğin hiç bir yenilik yok..Geliştirdiğin bir vizyon yok..20 yıldır hep aynı şeyler hep aynı senaryolar..Yerini gençlere bırakmayı da bilmiyorsun daha doğrusu para ve makam tatlı geldiği için bırakamıyorsun..Thy personeli de senden ve yanındakilerden bıkmış..Hiçbiriniz ne yer işletmeye ne de uçuş işletmeye gelemiyorsunuz..Kimin sendikası olduğunuz belli değil..Alemcilerin mi, içkicilerin mi,zamparalık meraklılarının mı,vatanı,bayrağı bilmeyenlerin mi, çalışanları sadece aidat verenler olarak görenlerin mi kimin???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
başkan ve avanesinde de biraz gurur olsaydı 3 yerde kaybettiği seçimlerden sonra istifa ederdi..Çalışanların artık onu istemediği alenen belli olduğu halde makam,mevki,iktidar ve para hırsı yüzünden yapıştığı koltuğu bırakamıyor..Sözüm ona demokrat..Evet ama kendine,avanesine ve çıkarlarına demokrat..Sendika çalışanlarını patron edasıyla işden çıkaran demokrat...Sendikayı meyhanelerden işçi aidatlarıyla yiyip içerek yöneten demokrat..Yanındaki yalakalarının dümenlerini,şaibelerini bilerek görmezden gelen demokrat..Kendi fikirlerine muhalefet edilmesine dayanamayan demokrat..Hangi bayrağa,millete hizmet ettiği belli olmayan demokrat..Yaşadığı ülkenin şanlı ordusuna hakaret etmeyi demokratlık sayan demokrat..Daha yazılacak çok şey var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kendi çalışanının hakkını koruyamayan(munzur abiyi tanıyan herkes sever),kendi temsilcilerine sahip çıkamayan(bahadır kaptanı da tanıyan herkes sever)ayçin önderliğinde bir sendikaya pes doğrusu.koltuk ve çıkar,sen nelere kadirsin!tüm delegelere sesleniyorum,bu oyunu bozun da ayçin bey nerede iş bulacak görelim! m.d.z.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu arkadaslarda biraz gurur olsaydi istifa ederlerdi ben izin hakkimi kullanayim maas yatsin oh ne ala.ayni durum barutcu icin de soz konusu madem profesyonel sendikaciligi kaldiriyorsunuz neden hala istifa etmiyorsun hala daha inanmadigin yonetim kurulundasin ve maas almaya devam ediyorsun,ilkeli insan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000