16 Mayıs 2013, Perşembe 14:31:40

HAVA-İŞ MESAJLARLA GREVİ ETKİN KILMAYA ÇALIŞIYOR

Hava-İş sendikası grev başlangıcından itibaren üyeleri mesaj yağmuruna tuttu. THY’nin “Çalışma hakkınızı kullanın” uyarısına, Hava-İş grevin yasal olduğunu belirten mesajlar attı.
  • bakıyorum THY savunucuları işbaşında. mesajları sanki thy'nin yönetim kadroları yazıyor.ortada bir hak mücadelesi var. bırakın sendikanın eksikliklerini eleştirmeyi de bu grev nasıl başarılı olur onları yazın.hakkını arayan emekçinin mücadelesinin yanından olmayan, bütün dünya halklarını iliklerine kadar sömüren, yaşamın dışına iten para babalarının yanında yer alır.
  • bu sendika kadar beceriksiz , kavgacı, her şeyi ağzına yüzüne bulaştıran, bir sendika görmedim, bu kafayla daha çooook işçi işsiz kalır ...
  • 16 Mayıs 2013, Perşembe 17:57:56 tarihli yorumu yapan kardeşimin son kelimesini silip onun yerine "Lider Musveddeleridir" yazarsak puzzle tamamlanmış olacaktır.
  • Eski bir haber: Kobe belediye başkanı depremin üzerinden 3 gün geçmesine rağmen kente su sağlayamadığı için harakiri yapmıştır. İstifa kültürümüz olmasada, başarısız olduğunun farkında olan yönetici/çalışan/birey, yerini daha iyisine bırakmak için istifa etmeli. not:Aziz Yıldırım gibi olmasın bi zahmet.
  • bak anladınmı niye hala onur air desin..biraderle-biladeri karıştırmamak lazım...:)))
  • Yiyeceğim şimdi sendikanızı ya.... bu ülkede THY dışında şirket çalışanı yok mu biladerler? Bizim sıkıntılarımızı niye yayınlamıyorsunuz? Onur Air kabin personeli çok ciddi sıkıntılar altında, biraz da bizi anlatın....
  • Öncelikle beni yaptığım imla hataları için uyaran arkadaşıma teşekkür ederim. Malum el kadar bir telefondan bunları takip etmeye çalıştığımız ve yinr aynı telefondan yorum yazmaya çalışmamızdan mütevellit bu takım imla hataları, el sürçmeleri olabiliyor. Zira sendikanın panik haliyle attığı bazı Msj lardada buna benzer imla hataları bulabilirsiniz.size önerim msjın edebi yönünden çok fikri yönlerini incelerseniz bence yorumum hakettiği ciddiyetide kazanmış olur.. Yok ben imla hataları bulmaktan hoşlanıyorum , anlatılmaya çalışılan temayla ilgilenmiyorum diyorsanız size magazin yönü kuvvetli sitelere girmenizi öneririm zira burada insanlar imla hatalarından daha çok " yarın evime ekmek götürebilecekmiyim yoksa bende işsizmi kalacağım" konusuyla ilgileniyorlar...Bilginize..
  • Sendika resmi bir kurumdur sokak agzi ile, arkadasina yazilan sms gibi gonderilen smsler Hava Is Sendikasinin nekadar amator kisilerce yonetildigini acikca ortaya koyuyor. Bukadar basit cumleler resmi bir kuruma yakismiyor ve bu sekilde yaparak etkiye tepki olusturuyorsunuz bilginize...
  • Sendika artık "sokak ağzı"yla mesaj yollamayı bıraksın. Sadece bu bile ne kadar amatör insanların iş başında olduğunu ispat etmeye yeter.
  • Arkadaşım ağzına sağlık. Mavi sendika hareketini destekliyorum. Yaşasın Mavi Sendika Hareketi....

Grevin başladığı saatlerde de yurtiçi uçuşlarda bulunan pilot ve hosteslere de uyarılarda bulunulan mesajlarda dikkat çeken en önemli mesaj ise; sendikanın otel paralarını ve İstanbul’a gelmek isteyenlerin yol paralarını ödeyeceğine dair mesajlar oldu.

AirportHaber’e mesaj gönderen bazı pilotlar ise “Bu kadar çok mesaj çekerek bizleri rahatsız ediyorlar. Ayrıca verilen mesaj paralarına yazık. GSM şirketini arayıp telefonumu mesajlara kapatacağım” dedi.

İşte grevin başlangıcından şu saate kadar gönderilen 36 mesajın tamamı;

Değerli üyelerimiz,
Biraz önce yayınladığımız grev rehberi ile linke yoğun ilgi nedeniyle zor erişilmektedir. Aşadığıdaki linki kullanmanızı tavsiye ederiz.

Değerli üyelerimiz,
15 mayıs 2013 tarihinde uygulamaya koyacağımız grevin saatini ve grevLe ilgili rehberi aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz. Sendikamız uçucu ekiplerin özel durumları ile ilgili ayrıca özel rehber yayınlayacaktır.

Değerli üyelerimiz,
İşverenin çok sık tanık olduğumuz grev hakkı ile ilgili hukuk çarpıtmaları konusunda hukuk müşavirimiz Abdi Pesok ve Genel Başkanımızın röportajını aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

Değerli üyelerimiz,
İşverenin bugün e-posta ile size gönderilen ‘çalışma hakkımı kullanacağım’ linki ve grev faaliyeti üzerinde baskı uygulanmasını amaçlayan kesinlikle yasa dışı bir işlemdir, suçtur. Sendikamız işveren tüm yetkilileri hakkında 5237 sayılı TCK 118/2 ve diğer mevzuat çerçevesinde Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu yapacak olup, hiçbir üyemiz bu linki tıklamamaldır.

Değerli üyelerimiz,
Toplu İş Sözleşmesinin tüm maddeleri uyuşmazlıkta. İşveren ‘artık siz idari haklarda alacağınızı aldınız bu dönem ve diğer dönemlerde artık yeni hiçbir hak tartışmayacağız’ diyerek uyuşmazlık tuttu. Tolu İş Sözleşmesi’ni koruyalım, haklarımıza sahip çıkalım 15 mayıs 03:00’te lokalde grevdeyiz.

Değerli uçucu ekiplerimiz,
Yurt içi varış noktalarında 15 Mayıs 2013 saat 03:00’ten itibaren greve katılacak üyelerimizden istanbul dışındaki meydanlarda greve katılacak üyelerimizin ana üsse getirilmesi sendikamızca sağlanacaktır. Ayrıca yurt içi konaklamada olup, grev nedeniyle otel odası kullanımı işverence sona erdirileceklerin ana üsse dönünceye kadar konaklamaları sendikamızca sağlanacktır, bilgilerinize.

Değerli uçucu ekipler,
İşverenin sizleri arayarak BI’larını verin şeklindeki talimatlarına kesinlikle uymayın ve kural ihlalinde bulunmayın. Dinlenme ve boş gününde olan arkadaşlara hiçbir görev verilemez. Bu nedenle telefonlarınız kapatabilirsiniz. Bilgilerinize.

Duyuru;
Tüm üyelerimiz 15 Mayıs saat 03:00 lokalde grevimizi başlatmak üzere dış hatlar geliş personel girişinde toplanacaktır. Sendika genel merkezimiz bugünden itibaren 24 saat hizmet verecektir.

Değerli uçucu ekipler;
Üyelerimize telefon ederek tehdit ve baskı ile en önemli sendikal faaliyet olan grev hakkını ortadan kaldırmak suçu yönünden KHB Müdürlerinden Kürşat Arslan, Tansel Kaptan, Esra Akharman, Yıldız Aytaç Giray ve kokpit tip müdürü Fuat Özkaynak ile ilgili suç duyurusu yapılmıştır. Bu tür arama yapanları lütfen sendikamıza bildiriniz.

Değerli uçucu ekipler;
15 mayıs saat 03:00 L itibariyle grev başlayacağından topluca iş bırakmış olacağız. İşverene iş verme hükümlülüğümüz ortadan kalkacaktır. Bu nedenle tüm iletişim araçlarıyla yapılan işveren aramalarını yanıtsız bırakabilirsiniz.

Önemli bilgi;
Yatı görevinde olup greve katılacak arkadaşlar için otel ve ulaşım irtibat numaraları; Ankara için şube no: 0312 230 08 03 Reşat Kahraman 0507 ....... İzmir için şube başkanı Serkan Mutlu 0532... Antalya için şube başkanı 0505.... Adana için Bülent Koçder 0537... diğer iller için Efem Çaycı 0505... Simay Çekem 0505...

Grevimiz ile ilgili son en doğru hukuki bilgileri hukuk müşavirimiz Sayın Abdi Pesok açıklıyor. Aşağıdaki linkten izlemeniz ve yasal grevinize katılmanız önemle duyurulur.

Değerli kokpit ekipleri;
İşveren grevimizi başarısız kılmak amacıyla meslek niteliğinizin kritik önem taşımasını da fırsat bilerek pilotlar grev yapmayacak şeklinde olumsuz propoganda yapmaktadır. Lütfen 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık kanununun 100 ve 101 maddeleri çerçevesinde grev yapılan bir şirkette işverence oluşturulacak zorlamaları da dikkate alarak uçuş emniyeti için greve katılın. Saygılarımızla

Değerli uçucu ekipler,
İşverence sabah ilk uçuşlarda grev kırıldı süsü vermek ve greve katılanların direncini kırmak amaçlı uçuş işletmenin idari kadrosunda yer alan uçucu ekiplere özel planlamalar yapıldığı duyumları alıyoruz. Bu grev bir saatlik ve bir günlük değildir. Bu nedenle ek görevli idari görevli üyelerimizin bu oyuna gelmemesi ve Toplu İş Sözleşmesi’nden yararlanma hakkınını yitirmemesi için duyuruyoruz. Greve katılın.

Değerli üyelerimiz,
Grevimizin başlamasına saatler kala devletin resmi kolluk güçleri havalimanında bütün giriş ve çıkışları işçilere kapatmış ve grevimizi başarısız kılmaya yönelik hukuk dışı işlemler yapmaktadır. Bütün bu baskılara rağmen grevimizin başarıya ulaşacağına eminiz. Siz üyelerimize güveniyoruz. Temel yasal hakkınız olan grev hakkını hiç çekinmeden kullanın.

Değerli üyelerimiz,
Grev pankartımızı THY Genel Müdürlüğü’ne astık. Bekleyişimiz THY Genel Müdürlük önünde sürmekte olup herkesi buraya bekliyoruz.

Değerli üyelerimiz,
Emniyet güçlerinin dış hatlar terminalinde toplanmamıza izin vermemesinden dolayı işe gitmiyoruz. Dış hatlarda toplanılmayacağından greve katılacak arkadaşlar işe gelmesin. Yarın saat 10:00’da THY Genel Müdürlük önünde basın açıklamasına katılsın.

AirportHaber’de yayınlanan ‘grev durdu’ şeklindeki haber gerçek dışı olup grevimiz 03:00’da başlamıştır ve devam etmektedir. İşe gelinmeyecektir.
İşveren toplama ekiplerle her dakika 6 nöbetçi ataması yaparak sözde ilk uçuşlar yapıldı izlenimi veriyorlar. Yakında nöbetçiler biter 1-2 saat sabır.

Bildiğiniz gibi yurt dışından kalkan uçaklar yasa gereği yurt içi meydanlara inmediği noktada grev kapsamı dışındadır. Yandaş medya bu uçakları bile sanki grevde kalkımış gibi göstermektedir. Grev kırıcılara siyasi iktidar, kolluk güçleri, çevik kuvvetten sonra malum medya elbette destek verecek.

Değerli arkadaşlar;
Grevimizin kırıldığı iddiası tamamen yanlış bilgidir ve malum medya tarafından maksatlı yayılmaktadır.  1-2 saat içinde gerçek grev etkisi ortaya çıkacaktır. Sabırlı olalım.

Şu anda eldeki nöbetçiler bitmek üzere grevdeki arkadaşlarımızı aramaya başladılar. Arkadaşlar lütfen artık grevdeyiz telefonlara yanıt vermeyiniz, hatta kapatınız. Grevi başaracağız.

Değerli arkadaşlar;
Bugüğn saat 03:00 itibariyle başlayan grevimiz ile ilgili saat 10:00’da THY Genel Müdürlüğü önünde tüm emek dostlarının destekleri ile geniş katılımlı basın açıklaması yapılacaktır. Tüm grevci üyelerimizin bu etkinliğe katılmaları önemli rica olunur.

Değerli arkadaşlar;
Grevimiz bir günlük eylem değildir. Grevimize sonuna kadar sahip çıkmalıyız. Önümüzdeki saatler çok kritik kararlılığımızı sürdürürsek kazanan biz olacağız. Bu arada diğer illerde tüm zorluklara rağmen konaklamada greve katılan uçucu ekiplere de ayrıca teşekkürlerimizi sunarız.

İşveren artık BI’ları olanları bile aramaya başladı. Kararlılığımızı sürdürelim BI’ları vermeyelim. Sabırla grevimize devam edelim. Saygılar.

İşveren artık BI’ları olanları bile aramaya başladı. Yeni gelen haber Sivas ve Samsun ekipleri otobüs ile dönüyorlar. Kutluyoruz.

Değerli üyelerimiz;
Grevimiz yeni başlyor. Artık yarından itibaren greve katılan tüm üyelerimizle birlikte THY Genel Müdürlüğü önüne grev çaıdırımızı kuracağız ve diğer faaliyetlerimizi buradan yönlendireceğiz. Yarın ve sonraki günler saat 10:00-17:00 arasında sürecek etkinliğimize katılımınız grevimiz için çok önemlidir. Herkesi bu alan davet ediyoruz.

Değerli arkadaşlar;
THY yönetimi ile sendika yönetimi arasında görüşme olduğu ve anlaşma sağlanacağı tamamen doğru olmayan bir bilgi ve dedikodudur. Bu kapsamda bir toplantı yoktur. Saygılar.

Değerli arkadaşlar;
Grev daha yeni başlıyor. İşverenin 1. Gün kurşunları birer birer gidiyor. Artık bizim konuşma zamanımız. Uçakları yerde bıraktığımızda gerçek grevci sayısı da ortaya çıkacak. Bu gece kritiktir. Arkadaşlar bu saatten sonra aramalara yanıt vermeyiniz.

Değerli üyelerimiz;
16 Mayıs tarihinde RM görevi olan uçucu ekipler RM görevlerini aramayacaklardır. Arama yapılmış olsa dahi bu görevleri uygulamayarak greve katılacaklardır.

Değerli üyelerimiz;
İşveren 16 Mayıs tarihli çok sayıda RM görevinin aranmaması nedeniyle var olan büyük greve katılımı görüş, paniklemiş, boş günlere saldırmaya hatta greve katılan üyelerimizi arayarak tacize varan uçuş çağrılarına başlamıştır. Sıkışıyorlar.

Değerli üyelerimiz;
Greve katılmayan çalışanlar sendikamız prensip kararına göre kesinlikle Toplu İş Sözleşmesi’nden yararlandırılmayacaktır ve yargı yolu ile belirlenecektir. Bu konuda kararımız kesindir ve hiçbir şekilde değişmeyecektir.

Değerli uçucu ekipler;
15 Mayıs’ta 03:00L’de başlayan ve süren grevimiz esnasında yurtdışı meydanda bulunan grev başladıktan sonra ilk kez yurt içi meydana gelecek olan uçucu ekiplerimizin greve katılması işverenin son kozlarının da boşa çıkması anlamaına gelecektir. Lütfen greve sahip çıkalım. Saygılar.

Değerli arkadaşlar;
İşveren taşıma su ile değirmen döndürmeye çalışıyor. Biz uçuş hizmetinin asıl unsurlarıyızz. Biz olmasak bunlar bir hiç. Lütfen dik duralım.

Değerli arkadaşar;
İşveren ilk birkaç saate bakarak grevi kırdım sandı ama yanıldı. Kontroller, idareciler meslektaşlarını satan dernek yöneticileri, ptler ile işi götüremez bu artık görülmeye başlandı. Bu grev artık onurumuz oldu.

Değerli arkadaşlar;
15 Mayıs 03:00L’de grev başladı. Göreve henüz başlamayan her arkadaşımız yasal grev hakkını ilk görevine gitmeyerek kullanabilir. Kimse buna engel olamaz. Sizi arayarak taciz edenleri bize bildirin.

Arkdaşlar tüm medyaya az olmadığımzı göstermek için haydi Genel Müdürlük önüne. Eylem saat 17:00’ye kadar sürecek. GREV DAHA YENİ BAŞLIYOR.

 

HAVA-İŞ MESAJLARLA GREVİ ETKİN KILMAYA ÇALIŞIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (150)

yolculardan biri ~ 11 yıl önce
bakıyorum THY savunucuları işbaşında. mesajları sanki thy'nin yönetim kadroları yazıyor.ortada bir hak mücadelesi var. bırakın sendikanın eksikliklerini eleştirmeyi de bu grev nasıl başarılı olur onları yazın.hakkını arayan emekçinin mücadelesinin yanından olmayan, bütün dünya halklarını iliklerine kadar sömüren, yaşamın dışına iten para babalarının yanında yer alır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emin ~ 11 yıl önce
bu sendika kadar beceriksiz , kavgacı, her şeyi ağzına yüzüne bulaştıran, bir sendika görmedim, bu kafayla daha çooook işçi işsiz kalır ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Puzzle Oynayalım ~ 11 yıl önce
16 Mayıs 2013, Perşembe 17:57:56 tarihli yorumu yapan kardeşimin son kelimesini silip onun yerine "Lider Musveddeleridir" yazarsak puzzle tamamlanmış olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deprem Sonrası ~ 11 yıl önce
Eski bir haber: Kobe belediye başkanı depremin üzerinden 3 gün geçmesine rağmen kente su sağlayamadığı için harakiri yapmıştır. İstifa kültürümüz olmasada, başarısız olduğunun farkında olan yönetici/çalışan/birey, yerini daha iyisine bırakmak için istifa etmeli. not:Aziz Yıldırım gibi olmasın bi zahmet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 11 yıl önce
bak anladınmı niye hala onur air desin..biraderle-biladeri karıştırmamak lazım...:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onur ~ 11 yıl önce
Yiyeceğim şimdi sendikanızı ya.... bu ülkede THY dışında şirket çalışanı yok mu biladerler? Bizim sıkıntılarımızı niye yayınlamıyorsunuz? Onur Air kabin personeli çok ciddi sıkıntılar altında, biraz da bizi anlatın....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oyy oyyyy ooyyyyyy ~ 11 yıl önce
kıyamam sana ben kuzuuuuuuuuu =)) anlat canım benim ben seni dinlerim =)
Bay_sungur ~ 11 yıl önce
Öncelikle beni yaptığım imla hataları için uyaran arkadaşıma teşekkür ederim. Malum el kadar bir telefondan bunları takip etmeye çalıştığımız ve yinr aynı telefondan yorum yazmaya çalışmamızdan mütevellit bu takım imla hataları, el sürçmeleri olabiliyor. Zira sendikanın panik haliyle attığı bazı Msj lardada buna benzer imla hataları bulabilirsiniz.size önerim msjın edebi yönünden çok fikri yönlerini incelerseniz bence yorumum hakettiği ciddiyetide kazanmış olur.. Yok ben imla hataları bulmaktan hoşlanıyorum , anlatılmaya çalışılan temayla ilgilenmiyorum diyorsanız size magazin yönü kuvvetli sitelere girmenizi öneririm zira burada insanlar imla hatalarından daha çok " yarın evime ekmek götürebilecekmiyim yoksa bende işsizmi kalacağım" konusuyla ilgileniyorlar...Bilginize..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amator Sendika ~ 11 yıl önce
Sendika resmi bir kurumdur sokak agzi ile, arkadasina yazilan sms gibi gonderilen smsler Hava Is Sendikasinin nekadar amator kisilerce yonetildigini acikca ortaya koyuyor. Bukadar basit cumleler resmi bir kuruma yakismiyor ve bu sekilde yaparak etkiye tepki olusturuyorsunuz bilginize...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T.İ. ~ 11 yıl önce
Sendika artık "sokak ağzı"yla mesaj yollamayı bıraksın. Sadece bu bile ne kadar amatör insanların iş başında olduğunu ispat etmeye yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
destekliyorum ~ 11 yıl önce
Arkadaşım ağzına sağlık. Mavi sendika hareketini destekliyorum. Yaşasın Mavi Sendika Hareketi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000